Kijk op Interieur
Image default
Aanbiedingen

Ontdek de voor- en nadelen van een houten vloer

Ontdek de voor- en nadelen van een houten vloer 

Een houten vloer heeft een prachtige en natuurlijke uitstraling. Steeds meer mensen overwegen om een houten vloer te nemen. De houten vloeren brengen een gezellige en knusse sfeer met zich mee. De houten vloer heeft helaas niet alleen maar voordelen, maar ook nadelen. Wij hebben daarom een aantal voor- en nadelen voor jou op een rijtje gezet. In één oogopslag kom jij erachter of de houten vloer bij jou past. Lees snel verder en ontdek het. 

 

  1. Tijdloos en duurzaam 

Houten vloeren zijn gemaakt om jarenlang mee te gaan. Door een echte houten vloer te kiezen, heb je een duurzame keuze gemaakt. Een houten vloer kan na verloop van tijd slijtage oplopen. Je kunt de houten vloer in dit geval eenvoudig opschuren en in de lak zetten. De vloer zal weer gaan stralen en kan weer een flink aantal jaren mee. 

 

  1. Combineren met vloerverwarming 

Vroeger dachten velen dat de houten vloeren niet gecombineerd kon worden met vloerverwarming. Tegenwoordig zijn er verschillende testen uitgevoerd en zijn we tot de ontdekking gekomen dat vele houten vloeren in combinatie met vloerverwarming mogelijk is. Eiken, Kambala en Afzelia zijn een aantal houtsoorten die prima in combinatie met vloerverwarming gelegd kunnen worden. 

 

  1. Makkelijk te onderhouden 

Een houten vloer is eenvoudig te reinigen. Door middel van een speciaal reinigingsmiddel en een dweil kom jij al een heel eind wat betreft het onderhouden van de vloer. Daarnaast kan je de vloer regelmatig stofzuigen, zodat het vuil en stof geen schijn van kans maakt in jouw woning. Het onderhouden van een houten vloer is niet veel lastiger dan het onderhouden van de andere vloeren. Je bent enkel de juiste schoonmaakmiddelen nodig. 

 

  1. Een houten vloer gaat werken 

Na alle voordelen, zijn er natuurlijk ook nadelen. Eén van de nadelen is dat de vloer gaat werken. De houten vloer zorgt letterlijk dat er leven in de woning komt. Afhankelijk van het seizoen kan de vloer gaan werken of krimpen. Dit is voornamelijk terug te zien bij bepaalde merken en houtsoorten. Wil jij een veilige houten vloeren, die absoluut niet gaat werken? Maak dan kennis met de houtlook PVC vloer. De natuurlijke uitstraling wordt gecreëerd, maar de vloer gaat absoluut niet werken. 

https://stilefloors.nl/