Kijk op Interieur
Image default
Verwarming

Met een elektrische cv zorgeloos richting de energietransitie.

Met een elektrische cv zorgeloos richting de energietransitie.

De e- bike kennen we. Maar een e- ketel? Wat is dat dan weer? Simpel; een e- ketel is gewoon een elektrische cv ketel.

Maar de term e- ketel staat wel lekker hip. 

Tot nu toe was het normaal je huis en je water te verwarmen met een gasgestookte cv ketel en boiler, maar aangezien aardgas een fossiele brandstof is waar CO2 bij vrijkomt bij verbranding is dat eigenlijk niet meer van deze tijd. Het leidt tot klimaatverandering en dat moet dus anders en dat kan ook anders dus! Als gevolg van de winning van aardgas kan er bovendien bodemdaling optreden, wat aardbevingen tot gevolg heeft zoals we in Groningen hebben kunnen zien, met alle gevolgen van dien.

Om de CO2 uitstoot te reduceren tot een minimum, zijn er afspraken gemaakt door middel van het klimaatakkoord en is het vanaf dit jaar al niet meer mogelijk een gas ketel in je nieuwe huis te laten plaatsen. Als Nederland voor 2050 klimaatneutraal zou moeten zijn, zullen we gebruik moeten gaan maken van duurzame energiebronnen.

Een e- ketel is voordelig in aanschaf plus duurzaam en zuinig in gebruik.

Veel Nederlandse huishoudens hebben alleen nog geen e- ketel simpelweg omdat ze nog aldijd aangesloten zijn op aardgas. 

Maar zoals gezegd wordt vanaf 2021 een duurzame warmtebron verplicht gesteld. De elektrische centrale verwarmingsketel, de e- ketel dus, is het perfecte alternatief voor een gasgestookte ketel. 

 

 

Wat zijn de kosten van een e- cv?

Een vraag die geen eenduidig antwoord heeft. De kosten voor het aanleggen en van het verbruik van een cv zijn namelijk afhankelijk van verschillende factoren. 

Wil je bijvoorbeeld een hagelnieuw centraal verwarmingssysteem installeren in een huis dat dat nog nooit eerder heeft gehad of wil je de bestaande installatie updaten of vervangen? 

In de meeste huizen is hoogstwaarschijnlijk reeds een cv geïnstalleerd, maar er zijn ook oude huizen of appartementen waar dit niet het geval is. 

Heb je al een centrale verwarming hangen en je wilt gewoon slechts een deel vervangen, zoals de ketel zullen de kosten natuurlijk lager zijn.
Maar wellicht wil je je systeem upgraden naar een modernere stijl van verwarming. 
Sommige items uit het bestaande systeem kunnen worden hergebruikt en kunnen dus blijven hangen. 
Deze factoren zullen de kosten van het centrale verwarmingssysteem allemaal beïnvloeden.

  

Voor de nieuwste en meest voordelige e- ketels kan je eens op de duidelijke website van elektrischeboiler.eu.

Zij helpen je graag met het maken van de juiste keuze voor jouw persoonlijke situatie en hebben alles op voorraad zodat je je spullen de volgende dag lekker in huis hebt..

 

https://elektrischeboiler.eu/categorie/elektrische-cv/