Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

Kopen van golfplaten

Op zoek naar een dak voor je carport, veranda of schuur? Heb je al eens nagedacht over het plaatsen van golfplaten? Golfplaten zijn stevig, gaan lang mee, zijn over het algemeen makkelijk te plaatsen en goed betaalbaar. Je kunt het daarnaast makkelijk bestellen op verschillende websites. Golfplaat is onder andere te bestellen bij Van Viegen.

 

Verschillende materialen

Golfplaten worden gemaakt van verschillende materialen. Zo zijn er platen van metaal, die een lange levensduur hebben en vooral worden gebruikt voor garages of loodsen. Ze laten geen licht door, zijn niet heel flexibel en daardoor wat lastiger te plaatsen. Wil je de golfplaten zelf plaatsen, dan raden we een wat flexibeler en lichter materiaal aan, namelijk kunststof. Dit laat wel licht door en is flexibeler dan metaal. Ideaal wanneer je de golfplaat zelf wilt bevestigen. Daarnaast kun je het makkelijk zelf op maat maken.

Welk doel dient de golfplaat?

Ben je op zoek naar golfplaat die geluiddempend is, maar wel dezelfde eigenschappen heeft als de metalen platen? Dan kun je kiezen voor vezelcement. Deze platen zijn duurzaam, maar wel weer wat zwaarder en minder flexibel. We raden je aan om deze golfplaten te laten plaatsen. Ook zijn deze platen wat duurder en worden ze vooral gebruikt voor plekken waar je wat langer kunt doorbrengen zoals een veranda. Een ander voordeel van vezelcement platen is dat ze geluiddempend zijn. Wanneer het hard regent hoor je dit veel minder goed dan op een metalen plaat. Wel zo fijn als je veel op de veranda zit.

 

Gemakkelijk zelf te plaatsen

Ga je de golfplaten zelf plaatsen? Dan is het aan te raden een stappenplan op te zoeken die je kunt volgen. Of je kunt advies inwinnen bij de winkel of de webshop waar je de platen koopt. Ben je niet zo handig of heb je simpelweg niet zoveel zin om zelf het dak op te gaan? Dan kun je voor ongeveer 30 euro per vierkante meter de platen laten plaatsen. Zeker bij de zwaardere en minder flexibele platen raden we je aan om dit te laten doen.

 

Vraag om advies

Laat je adviseren bij de winkel waar je de golfplaten koopt. Van Viegen heeft bijvoorbeeld professionele medewerkers die jou telefonisch of per mail te woord kunnen staan en die je helpen bij het kiezen van de juiste platen. Je kunt hier diverse platen bestellen en thuis laten bezorgen. Handig als je geen mogelijkheid hebt om het op te halen en toch snel aan de slag wilt.