Kijk op Interieur
Image default
Entertainment

Het meest gespeelde drankspel Beer pong

Je hebt vast wel een van gehoord? Het populaire drank spel Beer pong is al jaren een veel gespeeld spel op feesten en partijen. Het is in Amerika bedacht en is vanuit daar ook naar Nederland gekomen en wordt voornamelijk gespeeld door jongeren. Het is een erg leuk spel waarbij bier uiteraard niet bij mag ontbreken. En het kan gespeeld worden met erg veel dingen die je thuis al hebt, en vaak hoef je alleen de drank nog maar te kopen bij Beer pong. 

Benodigdheden Beer pong 

Voor beerpong heb niet zo heel veel nodig, en zijn het vaak dingen die thuis al wel hebt. Maar als je beer pong echt op de traditionele amerikaanse manier wilt spelen. Is het wel leuk dat je ook echt die redcups koopt, dit omdat deze steviger zijn dan standaard plastic bekers. En erg gaat gewoon veel meer bier in. Je vult de glazen vaak tot de helft met bier, dit zorgt ervoor dat de bekers goed blijven staan op tafel. Je veelt 10 glazen met bier per persoon in totaal dus 20 om het spel te kunnen spelen. Je hebt ongeveer een tafel met een lengte van anderhalf tot twee meter nodig. Vervolgens is het belangrijk dat je de bekers bij beer pong in de vorm van een piramide, aan beide uiteinden van de tafel plaatst. Vervolgens heb je alleen nog een pingpongbal nodig en kun je gaan beginnen met het spelletje beerpong. 

Spelregels Beer pong 

Als alles gereed is om te beginnen is het belangrijk dat je een speler aanwijst om te beginnen met gooien. Dit kun je doen door te dobbelen en zo te bepalen wie er begint. De persoon die begint moet proberen de pingpongbal met een stuiter in een van de bekertjes te krijgen. Als dit lukt moet de persoon van wie het glas is de inhoud nuttigen. En mag de andere persoon opnieuw gooien, totdat deze mist dan is de ander aan set. De bedoeling is dus om alle bekers bij de tegenstander weg te spelen om het potje beer pong te winnen. Het kan dus erg snel gaan maar ook erg lang duren, en spelers kunnen dus echt terugkomen ook wanneer ze dik achter staan. Dat maakt het spelletje beer pong dus ook zo leuk.