Kijk op Interieur
Image default
Keuken

Het kiezen van een nieuwe keuken

Sommige mensen brengen uren in de keuken door. De ander vindt koken juist vreselijk en staat het liefst zo kort mogelijk achter het fornuis. Of u nu van koken houdt of niet: een mooie keuken is ook bepalend voor de sfeer van de rest van uw huis. Als u een nieuwe keuken neemt in uw huur- of koophuis staat u voor twee keuzes. Zelf plaatsen of in laten bouwen? En wat voor soort keuken heeft de voorkeur?

Een keuken plaatsen

In sommige gevallen kiest men ervoor om zelf een keuken te plaatsen. Voor mensen met bovengemiddelde technische kennis kan het een leuke uitdaging zijn. Daarnaast is het ook een mooie manier om geld te besparen. Daarentegen kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om uw keuken te laten plaatsen door een vakman, bijvoorbeeld TBKM keukenmontage.

Soorten keukens

Een tweede keuze die u moet maken zodra u een nieuwe keuken gaat kopen, is het soort keuken dat u wilt. Tegenwoordig kunt u kiezen uit heel veel verschillende soorten keukens bij talloze aanbieders. Klassieke keukens, italiaanse keukens, designkeukens, moderne keukens of landelijke keukens: alles is tegenwoordig mogelijk! Hieronder beschrijven wij enkele veelvoorkomende keukensoorten voor u.

Moderne keuken

Dit is de meest voorkomende keuken in Nederlandse huishoudens. ‘Strak’, ‘fris’, ‘eenvoud’ en ‘minimalistisch’ zijn de juiste termen om een moderne keuken te beschrijven. De kleuren zijn over het algemeen neutraal, maar natuurlijk kan je ook voor een andere kleur kiezen. Een moderne keuken maakt altijd optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en heeft weinig details.

Landelijke keuken

Een tegenpool van de moderne keuken is de landelijke keuken. Landelijke keukens stralen een nostalgische, dorpse (of boeren) sfeer uit, een gezellige keuken zoals vroeger met veel hout, maar toch van alle moderne gemakken voorzien. In combinatie met een open haard en een houten vloer is gezelligheid gegarandeerd. Een variant op de landelijke keuken is de boeren keuken. De keuze tussen een moderne en een landelijke keuken is voornamelijk afhankelijk van de rest van uw inrichting.

Italiaanse keukens

De italiaanse keuken komt minder vaak voor in Nederlandse woningen, maar is wel zeker het benoemen waard. De Italiaanse keukenstijl staat bekend om de unieke, opvallende en stijlvolle look en de bijzonderende en opvallende vormen.

Eiland keuken

Een ander soort keuken die de laatste jaren populariteit in Nederland wint is de eiland keuken of het kookeiland. Als u de ruimte er voor heeft kan dit een zeer luxe oplossing zijn. Met een keukeneiland wordt uw keuken als het ware het hart van uw huis.

https://www.tbkm.eu/