Kijk op Interieur
Image default
Woningen

Heeft uw verhuurmakelaar in Amsterdam wel een vergunning?

Als u op zoek bent naar een verhuurmakelaar in Amsterdam is het verstandig om te controleren of deze wel een vergunning heeft voor de verhuur. Al sinds de jaren zestig zijn er in Amsterdam verhuurmakelaars actief, toen beter bekend onder de naam ‘woningbureau’. Met een wildgroei aan aanbod en verhuurmakelaars kwamen veel huurders er snel achter dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn was. Om haar inwoners te beschermen heeft de gemeente Amsterdam op 1 mei 1973 verplicht gesteld dat woningbemiddelaars voortaan een vergunning moeten bezitten.

Een vereniging voor de verhuurmakelaar in Amsterdam

Onder de naam Vereniging van Woningbureaus, VVW, sloegen verschillende woningbureaus in 1988 de handen ineen. Door samen te werken, stonden (en staan ze nog steeds) steviger in hun schoenen als gesprekspartner met de gemeente en de overheden. Daarnaast hebben ze standaard huurcontracten en gedragsregels opgesteld en waarborgen ze samen voor de naleving daarvan. De vereniging stond bij de gemeente Amsterdam al snel bekend als een serieuze en betrouwbare partner waardoor leden in de jaren 90 vrijstelling kregen van de vergunningsplicht. Immers, als een lid voldeed aan de eisen van het lidmaatschap dan voldeed deze direct aan de eisen van de vergunning.

Een goede dienstverlening

De vereniging is sinds de jaren 90 flink gegroeid en heet tegenwoordig ‘Vereniging van Verhuurmakelaars Amsterdam’, oftewel VVA. Tegenwoordig kent de VVA meer dan 40 leden die allemaal kwaliteit en goede dienstverlening hoog in het vaandel hebben staan. Door de strenge regels, statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging zijn de leden van de VVA betrouwbare partijen om mee in zee te stappen.

Bent u op zoek naar een verhuurmakelaar in Amsterdam?

Wanneer u op zoek bent naar een verhuurmakelaar in Amsterdam loont het om een kijkje te nemen bij Haagen & Partners. Dit is een ervaren verhuurmakelaar in Amsterdam die alle benodigde vergunningen heeft. Indien u meer informatie nodig heeft, dan kunt u uiteraard dit bedrijf telefonisch of per mail contacteren.

https://haagen-partners.nl/