Kijk op Interieur
Image default
Tuin en buitenleven

Haal het meeste uit uw Oase-vijverpomp

Een Oase vijverpomp is een betrouwbaar apparaat dat wordt gebruikt om water van de ene plaats naar de andere te brengen. Hij wordt aangedreven door elektriciteit en werkt met behulp van een motor. Afhankelijk van de grootte van uw vijver kunt u meer dan één pomp nodig hebben. Een vijverpomp dient verschillende doelen. Hij helpt het water in de vijver en de filters te circuleren, zodat ze schoon en gezond blijven voor de vissen. Als u een Oase-vijver hebt maar geen pomp, helpt deze gids u meer te weten te komen over de verschillende modellen pompen die verkrijgbaar zijn en over de voor- en nadelen van elke pomp.

 

 

Welke maat Oase vijverpomp heb ik nodig?

Een vijverpomp is bedoeld om water uit de lagere niveaus van de vijver of een reservoir naar de oppervlakte te verplaatsen. U moet het waterniveau van uw vijver kennen om de juiste aankoop te kunnen doen. Een kleine vijver kan een pomp nodig hebben met een debiet van ongeveer 350 gallons per uur (GPH). Een grotere vijver heeft een pomp nodig met een debiet van ongeveer 750 gallons per uur. Raadpleeg een vakman als u niet zeker weet welke pomp u nodig hebt.

 

Oase vijverpompen in een bus of dompelpomp?

Sommige Oase-vijverpompen zijn ontworpen om op de bodem van een vijver te zitten, en andere zijn ontworpen om “onderdompelbaar” te zijn, wat betekent dat ze onder het oppervlak zitten. Als u een Oase-vijver hebt maar geen pomp, is dit een belangrijke factor om te overwegen. Een dompelpomp is de beste optie als u vissen of ander waterleven in uw vijver hebt. Dompelpompen zijn ontworpen om vuil te weren en zullen minder snel verstopt raken door visuitwerpselen of andere zaken. Een canisterpomp zit op de bodem en wordt vaak gebruikt in grote vijvers of vijvers met veel visafval. Ze zijn meestal minder duur dan dompelpompen, maar kunnen gemakkelijker verstopt raken door vuil.

 

Oase TBM en EPDM vijverpompen.

Als u een Oase-vijver hebt maar geen pomp, is dit vooral belangrijk als u vissen of ander waterleven in uw vijver hebt. De TBM en EPDM geven aan welk type pomp u heeft. De TBM pomp is gemaakt van thermoplastic en wordt het best gebruikt in een bovengrondse vijver. De EPDM is gemaakt van ethyleenpropyleendieenmonomeerrubber en is beter voor een onderwaterinstallatie. Beide zijn betrouwbaar en gaan lang mee.

 

De voordelen van Oase pompen.

Oase-pompen zijn ontworpen om lang mee te gaan, zelfs in zware omstandigheden. Ze zijn betrouwbaar en gemakkelijk te onderhouden, zodat u uw vijver probleemloos kunt laten functioneren. Dit zijn enkele van de voordelen van Oase-pompen: – Ze hebben een laag energieverbruik, dus ze zijn niet duur in gebruik. – Ze zijn geschikt voor verschillende soorten vijvers en zijn er in verschillende maten. – Ze zijn gemakkelijk te installeren en te onderhouden, zelfs voor beginners. – Ze worden geleverd met een lange garantie, zodat u kunt vertrouwen op hun kwaliteit. – Ze zijn weerbestendig ontworpen, zodat ze de elementen kunnen trotseren.

https://www.tuincenter-vincent.be/product/pondovac-5-vijverstofzuiger-oase