Kijk op Interieur
Image default
Woningen

Enkele tips om optimaal te genieten van de zon!

In deze winterse tijden lijkt de zon iets waar we enkel naar kunnen verlangen. Als de zon er echter is, is dit ook niet altijd onze beste vriend. De zonnestralen kunnen namelijk op diverse manieren als storend worden ervaren! De zonnestralen kunnen je zicht behoorlijk belemmeren en daarnaast is de kans op verbranding in de zon altijd aanwezig. Om optimaal te kunnen kunnen genieten van de buitentemperatuur, of om optimaal te kunnen functioneren is bescherming tegen de zon een vereiste! In deze blog geven we je drie tips om jezelf tegen de zon te ‘beschermen’.

Zon binnenshuis

De zon binnenshuis zorgt voor een warme binnentemperatuur zonder hier de verwarming voor op te hoeven stoken. Deze natuurlijke opwarming van de woning vindt echter plaats doordat de zonnestralen op de buitenmuren van de woning terecht komen. Voor de natuurlijke opwarming van de woning hoeven de zonnestralen dus niet daadwerkelijk het huis te penetreren. De zonnestralen worden binnenshuis juist eerder als storend dan gewenst ervaren. Als je bijvoorbeeld je telefoon op de bank hebt laten liggen en de zon door het raam hier te lang op straalt, kan deze zelfs ontploffen! Om jezelf tegen de zonnestralen in je woning te beschermen is het raadzaam om gebruik te maken van rolluiken. De rolluiken worden geïnstalleerd voor de ramen van de woning om zo de woning te beschermen tegen de zonnestralen. Als je voor je woning in Groningen op zoek bent naar rolluiken, dan kunt u middels een simpele zoekopdracht in een zoekmachine naar keuze voldoende aanbod vinden! Een voorbeeld van een zoekopdracht hiervoor is: “Rolluiken Groningen”.

Zon buitenshuis

De bescherming tegen de zon buitenshuis is minstens net zo relevant als de bescherming tegen de zon binnenshuis. Doordat je buitenshuis direct in aanraking komt met de zonnestralen kunnen deze van invloed zijn op je gezondheid! Te lang in de zon zitten kan verbrandingen en zelfs beroertes veroorzaken. Om van de warmte te kunnen genieten zonder blootgesteld te worden aan zonnestralen is een passende bescherming vereist. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door de plek waar je graag zit te voorzien van Pergola zonwering. Door de zonwering worden de potentieel schadelijke zonnestralen geweerd, maar kun je wel lekker genieten van de zomerse temperaturen!