Kijk op Interieur
Image default
Aanbiedingen

Een matras topper als matras gebruiken

Een matras topper als matras gebruiken

Ja, een matras topper kan als matras worden gebruikt voor een tweepersoonsbed. Er zijn echter verschillende factoren die je moet overwegen voordat je de sprong maakt. Als de matras topper een tijdelijke vervanging voor je tweepersoonsbed wordt, dan zal het prima doen.

Als je van plan bent het te gebruiken als je permanente beddengoedoplossing, dan zijn grootte, comfort en dikte belangrijke factoren om te overwegen. De wereld van het moderne consumentisme is een vreemde wereld; er zijn verschillende producten beschikbaar voor allerlei doeleinden die oorspronkelijk nooit voor dergelijke functies bedoeld waren.

  • Voordelen van een matras topper als matras

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een matras topper als matras is dat het goedkoper kan zijn dan het vervangen van een hele matras. Een nieuw matras kan tegenwoordig heel erg oplopen! Hoewel dit natuurlijk afhangt van het type matras, kan een matras topper alles bij elkaar aanzienlijk minder kosten dan een geheel nieuw tweepersoonsbed compleet met matras.

Behalve geld besparen op de aanschaf van een matras, kun je ook een oude matras omtoveren door er gewoon een topper op te leggen. Niet alle toppers zijn hiervoor geschikt. Daarom wordt aanbevolen om een traagschuim matras topper te gebruiken, omdat het schuim zich naar uw lichaam zal vormen en uw slaapervaring volledig zal veranderen.

Het andere voordeel is dat oude matrassen er slecht aan doen de vuilnisbelt te verstoppen. Elk jaar belanden volgens volgens onderzoekers van een matrasfabrikant zeker 1,2 tot 1,8 miljoen matrassen op de vuilnisbelt. Door je matras niet weg te gooien, doe je de planeet een plezier door het storten van afval te verminderen.

  • Nadelen van het gebruik van een matrastopper als matras

Naast de voordelen van een matras topper, zijn er toch enkele nadelen waarmee u rekening moet houden als u onderzoekt of een matras topper als matras kan dienen.

Ten eerste, als je al een nieuwe traagschuim topper hebt of gekocht die niet erg dik is, dan heb je misschien niet genoeg schuim om een comfortabele basis te creëren. Alles van minder dan 5 cm is waarschijnlijk te klein. Ook al is schuim ontworpen om zacht en comfortabel te zijn, als het te dun is, voelt u de bedbodem eronder of, erger nog, de vloer als u geen bedbodem gebruikt. Een goed voorbeeld hiervan zijn kussens, die vaak bobbelig en oncomfortabel worden als ze niet de juiste ondersteuning hebben. De meeste matrassen hebben tegenwoordig schuim met een hoge dichtheid (HDF) om een stevige basis te bieden en daarbovenop een laag zachter schuim voor comfort en ondersteuning.

Een ander nadeel is dat je het moeilijk kunt schoonmaken als je matras topper vuil wordt. Matras toppers hebben, afhankelijk van wat je koopt, vaak een omhulsel om het schuim te beschermen. Het is niet de bedoeling dat ze het enige zijn tussen jou en je beddengoed, en als je op de vloer slaapt, is de kans groter dat stofmijten in het schuim terechtkomen. Als ze eenmaal in het schuim zitten, zijn ze moeilijk weg te krijgen.

  • Tot slot

Afhankelijk van je situatie kan een matras topper op korte termijn een goede optie zijn als alternatief voor de aanschaf van een compleet nieuw matras voor een tweepersoonsbed. De kosten hiervan variëren, afhankelijk van het soort schuim dat je aanschaft. Het komt echt neer op budget. Schuim is verkrijgbaar in verschillende hardheidsgraden en dichtheden, van zacht tot extra stevig. Sommige klanten hebben oudere tweedehands matrassen gekocht en kochten ook een matras topper als een manier om een geweldige slaapervaring te krijgen zonder de volle prijs te hoeven betalen voor een nieuw traagschuimmatras voor hun tweepersoonsbed. Zorg er gewoon voor dat de topper 5cm dikte en meer heeft!

topper