Kijk op Interieur
Image default
Hobby en vrije tijd

Een gietvloer maken op verschillende ondergronden – waar moet je op letten?

Zand- en cementvloer

Bij een zand- en cement moet je ervoor zorgen dat je alle oneffenheden weg schuurt. De vloer moet zo egaal mogelijk zijn.

 

Anhydrietvloer

Een anhydrietvloer heeft een slikhuid. Deze slikhuid moet je wegschuren voordat je een gietvloer aan kan brengen.

 

Plavuizen

Hoe je een plavuizen vloer voorbewerkt hangt af van de mate waarin de plavuizen recht liggen. Als de plavuizen recht liggen kun je deze opruwen met een diamantschuurmachine. Als ze niet recht liggen is het iet mogelijk om een gietvloer over de plavuizen te leggen. De plavuizen moeten dan eerst worden verwijderd.

 

Ondergronden uit harde natuurlijke materialen

Deze ondergronden kunnen niet worden gebruikt om een gietvloer overheen te leggen. Deze type vloeren moet je eerst verwijderen voordat je een gietvloer kan aanbrengen.

 

Een gietvloer aanbrengen in je badkamer brengt naast het type ondergronden nog wat andere zaken met zich mee die goed zijn om je in te verdiepen. In dit artikel kun je daar meer over lezen.

 

Houten vloer

Het aanbrengen van een gietvloer over een houten vloer neemt veel risico met zich mee. Om dit risico te vermijden is het verstandig om eerst fermacell platen aan te brengen op de houten vloer en daar de gietvloer overheen aan te brengen.

 

Grindvloer

Een grindvloer moet je eerst egaliseren met egaline. Wanneer de egaline is uitgehard moet je deze glad schuren met schuurpapier.

 

Ben je van plan om zelf een gietvloer in je huis te leggen? Bekijk dan dit uitgebreide stappenplan van Gietvloermakers.