Kijk op Interieur
Image default
Aanbiedingen

Een ergonomische thuiswerkplek geeft vele voordelen

Heel veel mensen gaan niet meer vijf dagen in de week naar het kantoor. Mensen hebben geen zin meer om steeds weer naar het werk te reizen en zien de optie om het werk ook thuis te kunnen uitvoeren. Dit is in veel gevallen het gevolg van de lockdown die in Nederland heeft plaats gevonden. Steeds meer mensen kiezen ervoor om meerdere dagen thuis te werken en enkele dagen naar kantoor te gaan. Tegenwoordig is thuiswerken ook nog makkelijker dan vroeger, want vergaderingen kunnen online via beeldbellen of via andere programma’s. Als jij er voor kiest om veel thuis te werken, dan is het wel belangrijk om een goede thuiswerkplek in te richten. Waarom? Dat wordt in dit artikel uitgelegd. Daarbij wordt ook uitgelegd waarom een ergonomische thuiswerkplek ideaal voor jou kan zijn.

Waarom een thuiswerkplek inrichten

Er zijn verschillende redenen om de keukentafel met de eettafelstoel vaarwel te zeggen. De belangrijkste reden is de gezondheid. Een gevolg van thuiswerken is volgens verschillende onderzoeken dat mensen veel meer kampen met gezondheidsproblemen. Rugproblemen, nekproblemen en last van de schouder komt veel voor. Dit is ook wat fysiotherapeuten zeggen, zij zijn helemaal volgeboekt door de stijging van de klachten. Veelal komt dit door een verkeerde zithouding. Dit is ook niet raar want veel mensen zitten achter de eettafel met een laptop en gaan al snel voorover gebogen zitten. Daarbij zitten mensen vaak niet op de goede hoogte en kost het typen en met de muis bewegen veel energie voor de onderarmen.

Naast de gezondheidsproblemen blijkt ook dat mensen kampen met motivatie en concentratieproblemen. Natuurlijk niet ideaal als je midden in een belangrijke taak zit en je wordt gestoord door je kinderen of door je partner. Je wilt gefocust te werk kunnen gaan en achter de keukentafel gaat dat voor veel mensen niet lukken. Tevens zorgt het werken in de woonkamer er ook voor dat privé en werk moeilijker gescheiden kunnen worden. Als je klaar met werk bent wil je ook niet meer je werkspullen zien en wil je genieten van de vrije tijd. Ook daarvoor is het belangrijk om een aparte ruimte in te richten waar je net als op kantoor de deur achter je dicht kan doen en vrij hebt.

Ga voor ergonomisch

Kies voor een aparte ruimte en richt een ergonomische thuiswerkplek in, dat is eigenlijk wat ik met deze blog mee wil geven. Een goede bureaustoel kopen is erg belangrijk voor een ergonomische thuiswerkplek. Het beste kan je kiezen voor een gamestoel of voor een ergonomische bureaustoel. Deze stoelen zijn in veel verschillende standen te verstellen. Zo kun je de armleuningen naar wens verstellen, de zitdiepte, de zithoogte en vaak ook de hoofdsteun. Een ideale stoel voor de werkplek.

Als je naar een ergonomische bureaustoel zoekt is het een aanrader om een kijkje te nemen op bureaustoel24. Dit is een partij die veel verschillende soorten bureaustoelen hebben. Naast de bureaustoel is het ook verstandig om een verstelbaar bureau aan te schaffen. Met dit bureau weet je zeker dat de hoogte van het bureau goed is, en kan je zitten afwisselen met staand werken. Naast het bureau is de afstand naar het beeldscherm ook belangrijk. Kies er voor om voor je laptop een standaard aan te schaffen en anders te kiezen voor een monitor arm. Het beste kan je de bovenkant van het scherm op ooghoogte hebben. Dan weet je dat het beeldscherm goed staat. Verder moet het scherm minimaal een armlengte van je gezicht staan.