Kijk op Interieur
Image default
Tuin en buitenleven

De BlackFox Laarzen Review: Zijn ze de prijs waard?

BlackFox laarzen is een nichemerk van schoeisel dat niet zo bekend is onder modebewuste mannen. Dat verandert echter langzaam met hun recente uitbreiding naar de Amerikaanse markt en andere Engelstalige landen. Hun laarzen zijn gemaakt van de beste kwaliteit leer en gebruiken een unieke dubbelzijdige constructie om statement stukken te creëren. Laten we eens kijken naar dit nieuwe merk en zien of hun laarzen de prijs waard zijn of niet.

 

 

Wat is BlackFox Boots?

BlackFox Boots is een schoenenmerk dat handgemaakte laarzen produceert. De naam “BlackFox” is geïnspireerd op het gelijknamige dier, en het logo is voorzien van een vossenkop. Het merk werd in 2013 opgericht door een Brits en Duits team en staat bekend om hun unieke dubbelzijdige constructie. Ze hebben winkels in Europa en de VS, en hun producten kunnen ook online worden gekocht. Een paar BlackFox laarzen kost je normaal gesproken tussen de 250 en 500 dollar. Daarmee zijn ze een van de duurste merken op de markt – in feite zijn ze het derde duurste merk dat hier wordt besproken, achter Noble Otter en Hanzo. BlackFox Boots bestaan pas sinds 2013, dus ze zijn niet bepaald een oud en gevestigd merk. Maar ze hebben veel potentieel, en ze zijn zeker een om in de gaten te houden in de toekomst.

 

BlackFox Boots Review – Kosten en Kwaliteit

De kosten en de kwaliteit van BlackFox Boots houden rechtstreeks verband met elkaar. Omdat ze zo’n duur merk zijn, weerspiegelt de kwaliteit dat. Als je het ons vraagt, is het de prijs waard. Als je iets zoekt dat jaren meegaat en je hebt er het geld voor, dan is dit een prima investering. Het leer is zacht en voelt zeer hoogwaardig aan, en de zolen zijn van natuurlijk rubber. De interne constructie is ook zeer solide, en de gebruikte materialen voelen high-end aan. Het stiksel is ook van zeer hoge kwaliteit, dus je zult het niet snel los zien komen. De belangrijkste gebruikte materialen zijn leer, nubuck, rubber en metaal. Het gebruikte leer is van hoge kwaliteit en komt van de beste looierijen ter wereld. Het is een mix van volnerf en nubuck waardoor het een zeer zachte en duurzame afwerking heeft. De zolen zijn gemaakt van natuurlijk latexrubber en zijn zeer duurzaam. Ze zijn ook zeer comfortabel om te dragen en zouden vele jaren mee moeten gaan. Het metaal voor de oogjes is gemaakt van messing en is van zeer hoge kwaliteit.

 

Hoe worden BlackFox laarzen gemaakt?

Het productieproces van BlackFox Boots is zeer grondig en tergend langzaam. Elk paar laarzen wordt met de hand gemaakt door een enkele ambachtsman en neemt ongeveer 20 uur in beslag. De eerste stap is het ontwerp van de laars. De ambachtsman maakt met behulp van computersoftware een 3D-model van de laars. Er zijn verschillende materialen die tijdens dit proces kunnen worden gebruikt, maar het meest gebruikte is schuim. Het ontwerp wordt vervolgens overgebracht naar een patroon op papier, en tijdens dit proces wordt ook de gewenste dikte van het leer toegevoegd. De volgende stap is het snijden van het leer met een mes. Het eerder gemaakte patroon wordt gebruikt om het leer te snijden en de vorm van de laars te creëren. Ook de binnenkant van de laars kan nu worden uitgesneden. Van dit patroon wordt dan een houten vorm gemaakt en gebruikt om de buitenkant van de laars vorm te geven.

 

BlackFox Laarzen Review – Onze Aanbevelingen

Als je een paar laarzen wilt die een leven lang meegaan en je hebt er het geld voor, dan raden we je zeker aan om een paar BlackFox laarzen te kopen. Het zijn de beste kwaliteit laarzen die we ooit hebben gezien en beoordeeld hier op The Dapper Guide. Omdat ze zo’n duur merk zijn en hun laarzen op bestelling worden gemaakt, zouden we ze niet aanraden aan iemand met een krap budget. Als je het geld ervoor hebt en op zoek bent naar een langetermijninvestering, dan is dit het merk voor jou. Het enige wat we graag veranderd zouden zien is een grotere toegankelijkheid. Momenteel hebben ze een zeer kleine markt, en nieuwe klanten moeten maanden wachten voordat ze hun eerste paar laarzen kunnen ontvangen.

 

https://www.detuinwinkelonline.nl/tuin-en-terras/tuininrichting/tuinhaarden