Kijk op Interieur
Image default
Verbouwen

Buiten beitsen

Het wordt al bijna weer herfst, de hittegolven hebben we nu wel weer achter ons gelaten. Af en toe steekt er al een flinke storm op met dikke buien, maar tussen die buien door kan de zon ook nog wel flink schijnen. De meeste mensen hebben nog vakantie, dus moeten we er nog maar zo veel mogelijk van genieten. Nu het nog kan tenminste, straks moeten we weer aan het werk. Nu we nog lekker tijd hebben om te relaxen, is het super fijn om gewoon een beetje te klussen en schilderen aan je huis en aan de tuin. De komende weken blijft het weer nog wel gewoon prima, dus kunnen we nog lekker buiten zijn. Nog even genieten van de laatste barbecue van het seizoen, al het onkruid voor de winter valt weghalen en misschien ook nog wel een laagje beits over de schutting verven. Beits beschermt het hout en zorgt ervoor dat het niet gaat rotten. Met een laag beits erover is elke schutting bestand tegen het Nederlandse regenachtige weer. Best slim om dat nu nog even te doen dus. In dit artikel vertel ik je hoe je het beste te werk kan gaan met houtbeits buiten.

 

Allereerst moet je natuurlijk wel beits hebben, anders kom je nergens. Als niet meer ergens een potje hebt staan, kijk dan eens op de website van Moose Färg. Dit is een van oorsprong Zweeds bedrijf dat gespecialiseerd is in het bewerken van hout. Ze hebben er van alles, van mooie Zweedse verf tot authentieke houtbeits kopen. Voor iedereen is er wel wat te vinden, voor jou waarschijnlijk ook!

Wanneer je eenmaal de beits in huis hebt, is het slim om even op het weerbericht te kijken. Zorg dat het minstens 72 uur droog vanaf het moment dat je wil gaan beitsen. Als dan eindelijk de dag is aangebroken dat jij aan de slag kan gaan, is het slim om lekker oude kleren aan te trekken en een muziekje op te zetten. Zo kom je helemaal in de stemming. Nu kan je aan de slag, succes!

https://www.moosefarg.nl/