Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

5 Tips voor het kiezen van een nieuwe eettafel

Ben je net verhuisd? Of gewoon toe aan een nieuw interieur? Een eettafel is iets wat uiteraard niet kan missen. Er zijn veel dingen waar je aan moet denken bij het kopen van een nieuwe eettafel. Om je zo goed mogelijk te helpen hebben hier 5 tips voor je!

 

Tip 1: Hoeveel ruimte heb je?

Ja, zo’n mooie grote lange eettafel is mooi. Het staat alleen niet zo mooi als dat al de hele lengte van je kamer is. Misschien logisch, maar het gebeurt toch vaak dat je een inschatting maakt en dat je net misslaat. Zorg er dus voor dat je van te voren goed kijkt naar de ruimte die je hebt en meet(!) ook hoeveel dit daadwerkelijk is. Zo weet je zeker dat je nieuwe eettafel gaat passen en dat het er mooi uit ziet.

 

Tip 2: Hoeveel personen?

Ook een belangrijk punt, met hoeveel personen ga je de tafel gebruiken? Let op! Als je een huishouden van 2 hebt, betekent dit niet dat je meteen de kleinste eettafel moet kiezen. Als je regelmatig visite hebt of bijvoorbeeld veel bordspellen speelt is een grote tafel ook een must. Zo zou je kunnen kiezen voor een uitschuifbare tafel, waarmee je wel ruimte bespaart en kunt profiteren van een grote eettafel.

 

Tip 3: Wat voor stijl?

Het is wel mooi als je tafel bij de rest van je interieur past. Als alles industrieel ingericht is en je koopt een eettafel met een landelijke stijl, tja dat staat ook wat apart. Beslis van te voren wat voor stijl je wilt aanhouden en zoek ook specifiek hierop. Zo voorkom je dat je stiekem afwijkt en toch met een wel mooie, maar niet passende eettafel eindigt.

 

Tip 4: Maak een realistisch budget

Eettafels zijn duur, maar onthoudt dat je een eettafel wel voor jaren gaat houden. Het is niet dat je na een jaartje een nieuwe eettafel gaat kopen. Wees dus vooral niet bang om wat meer uit te geven en stel een realistisch budget op. Je kunt niet hopen op de mooiste tafel voor in je huis als je budget maar 100 euro is. Als je een echt mooie en kwalitatieve eettafel wil, moet je al gauw naar de 500 euro of meer afhankelijk van hoe groot de tafel is en van welk materiaal het is gemaakt.

 

Tip 5: Vergeet niet de stoelen!

Stoelen en eettafels zijn eigenlijk een set, maar je kunt ze niet altijd in een set kopen. Daarom is het handig om van te voren ook goed te kijken naar bijpassende eetkamerstoelen. Neem dit ook mee in je budget! Anders heb je een hele mooie tafel, zonder stoelen. Of misschien heb je al stoelen, maar zijn die erg verouderd. Tja, dat ziet er toch minder uit. Je kunt natuurlijk ook tijdelijk de oude stoelen gebruiken, maar uiteindelijk zul je toch nieuwe moeten kiezen als je een mooi interieur wilt. Heb je al mooie eetkamerstoelen? Dan hoeft dit uiteraard niet. Let dan op dat als je de tafel kiest, deze wel bij de stoelen past.

 

Hopelijk ben je met deze tips goed voorbereid op de aankoop van een nieuwe eettafel!