Hoe is de woningmarkt in Den Haag

Kijkopinterieur

Den Haag is een stad met zo’n 500.000 inwoners, er staan in Den Haag momenteel rond de 1.500 woningen te koop aangeboden, de afgelopen tijd zijn er zo’n 5.200 woningen verkocht in Den Haag. De prijs die gemiddeld wordt gevraagd voor de woningen is €460.000, dit is beneden gemiddeld. TREC Housing is DE makelaar van Den Haag en helpt u graag met het vinden of verkopen van uw woning. 

Verkooptijd

Een woning in Den Haag staat gemiddeld 21 dagen te koop, in vergelijking met andere Nederlandse steden is dit heel kort. Om kans te maken op een woning in Den Haag wordt geadviseerd hoger te bieden dan de vraagprijs.

Huizenprijzen 

Een kwart van de woningen in Den haag gaan voor de prijs van €150.000 tot €200.000, de woningen in het middensegment zijn ook de meest beschikbare woningen. 

Type woningen

De woningen die in Den Haag het meeste voorkomen zijn portiekflats, daarop volgen de bovenwoningen en de benedenwoningen. 

Vierkantemeterprijs

Voor een vierkante meter in Den Haag wordt een gemiddelde prijs van €3.500 gerekend, deze prijs is erg hoog ten opzichte van de overige vierkantemeterprijzen in Nederland. De gemiddelde prijs in de rest van Nederland ligt zo’n €500 per kilometer lager. 

Gezinssamenstellingen 

In tegenstelling tot andere steden in Nederland zijn er in Den Haag relatief weinig gezinnen met kinderen, maar 29% van de gezinnen heeft kinderen, in de rest van de Nederlandse steden is dit 36%. De eenpersoonshuishoudens in Den Haag zijn ook veel hoger vergeleken met de rest van Nederland, maarliefst 48% om 32%. 

TREC Housing makelaar Den Haag

In de 42 steden van Den Haag heeft TREC Housing makelaar Den Haag diverse woningen in de verkoop, u wordt geholpen met het vinden van de plek waar u zich fijn voelt en een huiselijk gevoel heeft.

Waarom kiezen voor een lichtstraat?

Kijkopinterieur

Lichtstraten of lichtkoepels, wat kies je best om zoveel mogelijk daglicht in je woning te brengen? Beiden slagen daarin en dat is toch wat we zoeken? Daglicht heeft namelijk een belangrijke invloed op ons humeur. Hoe meer daglicht in onze woning, hoe beter ons humeur. Je kunt op vele manieren meer daglicht in huis halen. Wie kiest voor lichte en luchtige huizen, denkt vooral aan de plaatsing van koepels of lichtstraten. Maar wat is de beste keuze?

 

Bouwstijl

De architect speelt hierbij een belangrijke rol. Je gekozen bouwstijl bepaalt in belangrijke de mate het daglicht dat van buiten naar binnen stroomt. Maar wees voorzichtig: het vinden van de juiste balans is niet zo makkelijk dan het lijkt. Direct zonlicht in de zomer zorgt voor onaangename kamertemperaturen. Mogelijke oplossingen zijn het plaatsen zonneschermen, overdekkingen of het creëren van natuurlijke “schaduw” met bijvoorbeeld loofbomen voor de ramen.

 

Lichtkoepels zijn ook rechthoekig

Een lichtkoepel bestaat van oorsprong uit één enkel stuk bol glas uit kunststof. Lichtkoepels moeten niet zo nodig niet vierkant te zijn. Je hebt ze ook rechthoekig. Relatief nieuw is dat lichtkoepels nu ook geleverd kunnen worden met vlak glas. Toch zijn er duidelijke verschillen waarneembaar tussen lichtkoepels en lichtstraten. Platte daken genieten maximaal van vlakke lichtkoepels. Vlakke lijnen worden niet onderbroken door een schuine rand of bolling van een lichtkoepel.

 

Lichtkoepels zorgen voor extra privacy

Vergeleken met gewone ramen zorgen lichtkoepels voor meer daglicht. Ze kunnen niet alleen worden geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook tijdens het renovatieproces zijn ze makkelijk in te bouwen. De meeste koepels zijn gemaakt van plastic, zoals acryl (plexiglas) dat veel sterker is dan gewoon glas. Je kunt daarbij kiezen uit enkele, dubbele of driedubbele koepels. Er is ook een verschil tussen transparante en opalen of melkwitte koepels. Deze laatsten laten minder licht door, maar zorgen voor een comfortabelere lichtverdeling (diffusie) zonder harde schaduwen. De opalen koepel zorgt ook voor meer privacy. Omdat dakramen in de zomer vaak te veel licht absorberen, kun je jaloezieën op maat installeren. Die passen zich aan aan de vorm van de koepel. Naast het acrylaat dakraam is er ook een polycarbonaat koepel. Ze bieden extra bescherming tegen diefstal.

 

Lichtbuizen voor meer licht

Deze buizen brengen meer daglicht binnen. Een mogelijke variant van een lichtkoepel is een buis die zorgt voor de overbrenging van extra daglicht naar je woning. Deze brengen direct zonlicht verder de kamer in. Dit komt door de spiegelcoating in het leidingsysteem. De lampbuizen reflecteren vervolgens het zonlicht.

 

Lichtstraten brengen extra licht in meerdere kamers

Een lichtstraat is een gedeeltelijk glazen ontworpen is om zo veel mogelijk licht door te laten. Lichtstraten bestaan ​​meestal uit verschillende constructies en kleinere glaspartijen die meestal ter plaatse gemonteerd worden. Zo kan er een koepel worden gebouwd waarin de lichtinval in onderaan wordt geoptimaliseerd. Door de hellingshoek van het glas en de locatie verstandig te bepalen kun je de hoeveelheid extra daglicht aanzienlijk verhogen. Lichtstraten kun je best vergelijken met meerdere dakramen gemonteerd in het dak geïmplanteerd in het dak onder een hoek van gemiddeld vijftien graden. Op die manier krijgen de meeste kamers van je woning extra daglicht binnen. Lichtstraat stijlvolle uitbouw worden steeds populairder. Handige informatie over lichtkoepels en straten vind je vooral online.

 

De plantenmand, hét accessoire van 2021

Kijkopinterieur

Vrijwel iedereen heeft planten in huis. Sommige mensen kiezen voor kleine en bescheiden planten terwijl andere mensen kiezen voor grote planten die volop de aandacht trekken. Het is in ieder geval zeker dat je met planten gezelligheid en sfeer in huis kan brengen. De laatste tijd zien we dan ook de plantenmand steeds vaker voorbij komen. Hiermee wordt het erg eenvoudig om de gehele plant er fantastisch uit te laten zien.

Verschillende soorten plantenmanden

Het leuke van plantenmanden is dat het past in ieder interieur. Je kunt namelijk eindeloos variëren met verschillende soorten en stijlen. Door de populariteit wordt het aanbod steeds groter en is er dus voor ieder wat wils. Hierdoor kun je ook op een eenvoudige manier een nieuwe uitstraling geven aan je interieur. 

Water geven aan je planten

Het voordeel van sommige plantenmanden is dat deze waterdicht zijn. Hierdoor kun je de planten ook nog eens makkelijker water geven. Een plantenmand is ook nog eens erg functioneel. Wij raden dan ook iedereen aan om een plantenmand te kopen die helemaal waterdicht is. Wanneer het open is kan het soms nog wel eens lastig zijn om water te geven. 

De planten voor in een plantenmand

Je kunt dus eindeloos variëren met de verschillende soorten plantenmanden, maar dat is niet alles. Je kunt namelijk ook kiezen voor allerlei planten. De meeste plantensoorten zijn namelijk gewoon geschikt om in een plantenmand te plaatsen. Je kunt dus helemaal je eigen draai geven aan je mand en planten.

Variëren met plantenmanden

Als je echt een leuke sfeer wilt creëren is het leuk om af te wisselen tussen verschillende soorten planten en hiervoor ook andere plantenmanden te gebruiken. Verschillende groottes, vormen en kleuren zorgen voor een leuk geheel. Op deze manier kan het een echte eyecatcher worden in huis waar iedereen van opkijkt.

 

Advies om je interieur te beschermen tegen jouw pup

Kijkopinterieur

Een pup in huis brengt niet alleen vrolijkheid, maar ze kunnen ook flink tekeer gaan aan je meubels waardoor je interieur schade kan oplopen. Ga dit tegen door je interieur op een aantal slimme manieren te beschermen.

 

Je interieur beschermen

Puppy’s gaan tekeer tegen je interieur om verschillende redenen. De meest gangbare reden is verveling. Ook het schoonhouden van het gebit zorgt ervoor dat de pup wil gaan bijten op harde dingen of als je gedurende langere tijd niet thuis bent. Tenslotte kauwen bepaalde hondenrassen sneller aan je interieur in vergelijking tot andere rassen. Er zijn verschillende manieren om je interieur tegen je pup te beschermen. Welke manier je kiest is afhangend van je eigen situatie.

 

Zorg voor afleiding

Zorgen voor afleiding is één van de meest eenvoudige manieren om je interieur te beschermen. Koop speeltjes bij de dierenspeciaalzaak en zorg voor een bot waar de pup op kan kauwen.

 

Straffen en belonen

Zowel het straffen als het belonen van je hond is zeer belangrijk. Honden begrijpen niet goed wat wel en niet mag. Het bijten aan meubels is namelijk vrij normaal gedrag voor pups en een keiharde ‘NEE!’ is meer dan voldoende om de aandacht van de pup te trekken. Je strenge toon maakt een groot indruk op de pup. Is de pup gehoorzaam geweest? Dan volstaat een ‘GOEDZO!’ in een trotse toon in combinatie met een speeltje of een snack. Hou ook rekening dat bepaalde hondenrassen sneller leren dan anderen.

 

Kies een hondenverzekering

Je betaalt bij het sluiten van een hondenverzekering vaak lage premies en je kunt kiezen uit verschillende pakketten met elk hun eigen voorwaarden en kosten. Door een hondenverzekering te sluiten ben je gedekt als je interieur volledig wordt vernield. Zo voorkom je onnodige hoge kosten en geniet je pup van een optimale zorg. Je kunt altijd eerst op zoek gaan naar professioneel advies voor hondenverzekering.

 

Bedek je meubels

Door je meubels optimaal te bedekken bescherm je je interieur op goedkope en effectieve wijze tegen je pup. Je kunt gebruik maken van een hondendeken of een moderne slipcover.

 

Geen kaal hout in huis

Jonge honden bijten graag op kaal hout dus probeer dergelijke meubelen in huis te vermijden. Houd verder bepaalde deuren altijd gesloten zodat de hond bepaalde ruimten niet zomaar binnen kan.

 

Borstel je pup regelmatig

Het is essentieel om je hond regelmatig te borstelen en wassen om haarverlies tegen te gaan en om nare geuren te vermijden. Daarnaast dien je de nagels van je pup regelmatig te knippen om het openkrassen van je meubels te voorkomen.

 

Koop een hondenmand

Zorg ervoor dat je pup een eigen plek in huis heeft. Een eigen mand is hierbij ideaal en de investering zeker waard.

 

Overweeg je het sluiten van een hondenverzekering om gedekt te zijn tegen onvoorziene zaken? Zoek eerst betrouwbaar advies voor hondenverzekering zodat je niet te veel betaalt. Vergelijk daarnaast offertes zodat je bespaart op de kosten en je interieur kunt beschermen tegen je pup.

 

Een bedrijf met 22 jaar ervaring en een goede reputatie.

Een bedrijf met 22 jaar ervaring en een goede reputatie, dat een volledig pakket diensten aanbiedt voor de bouw en verkoop van onroerend goed. Kapitaalinvesteringen in de bouw. Dienst na verkoop. Registratie van documenten. Hypotheekleningen. Door onroerend goed te kopen krijgt u juridisch advies en juridische ondersteuning bij de transactie.

Het bedrijf is sinds 1998 met succes actief op de vastgoedmarkt. We zijn bezig met onroerend goed.

Vandaag zijn we verheugd onze diensten aan te bieden in meer dan 700 kantoren in 203 steden. Een enorm aantal voorstellen voor een individuele aanvraag zonder uw huis te verlaten! – Residentieel en commercieel vastgoed in elk prijssegment! – Deskundig advies over landen / regio’s / steden / districten, prijzen, eigendomskosten. Nadat u het kavel heeft gekozen dat u bevalt, kunt u rechtstreeks contact opnemen met de verkoper van dit object en eventuele verduidelijkende vragen stellen! – Geen opdringerige telefoontjes! Bijeenkomst op de luchthaven, transfer, assistentie bij het inchecken in het hotel. – U wordt naar alle geschikte sites gebracht en vertelt u in detail over elk gebied en zijn kenmerken! – We werken alleen samen met betrouwbare buitenlandse ontwikkelaars, agenten, advocaten en notarissen, dus als u bij ons koopt, kunt u er zeker van zijn dat het gekozen object juridisch schoon is en er geen lasten op rusten! Zij helpen u bij het voorbereiden van alle benodigde documenten en begeleiden u volledig bij elke stap van de transactie. – Na aankoop kun je leuke bonussen krijgen!
Wij bieden een volledig scala aan diensten voor de selectie, registratie en verwerving van onroerend goed. En ook: schoonmaak van appartementen, reparatie en afwerking van appartementen, huishoudens. Diensten.

 

Huis te huur

https://be.propenda.com/

Enkele tips om optimaal te genieten van de zon!

In deze winterse tijden lijkt de zon iets waar we enkel naar kunnen verlangen. Als de zon er echter is, is dit ook niet altijd onze beste vriend. De zonnestralen kunnen namelijk op diverse manieren als storend worden ervaren! De zonnestralen kunnen je zicht behoorlijk belemmeren en daarnaast is de kans op verbranding in de zon altijd aanwezig. Om optimaal te kunnen kunnen genieten van de buitentemperatuur, of om optimaal te kunnen functioneren is bescherming tegen de zon een vereiste! In deze blog geven we je drie tips om jezelf tegen de zon te ‘beschermen’.

Zon binnenshuis

De zon binnenshuis zorgt voor een warme binnentemperatuur zonder hier de verwarming voor op te hoeven stoken. Deze natuurlijke opwarming van de woning vindt echter plaats doordat de zonnestralen op de buitenmuren van de woning terecht komen. Voor de natuurlijke opwarming van de woning hoeven de zonnestralen dus niet daadwerkelijk het huis te penetreren. De zonnestralen worden binnenshuis juist eerder als storend dan gewenst ervaren. Als je bijvoorbeeld je telefoon op de bank hebt laten liggen en de zon door het raam hier te lang op straalt, kan deze zelfs ontploffen! Om jezelf tegen de zonnestralen in je woning te beschermen is het raadzaam om gebruik te maken van rolluiken. De rolluiken worden geïnstalleerd voor de ramen van de woning om zo de woning te beschermen tegen de zonnestralen. Als je voor je woning in Groningen op zoek bent naar rolluiken, dan kunt u middels een simpele zoekopdracht in een zoekmachine naar keuze voldoende aanbod vinden! Een voorbeeld van een zoekopdracht hiervoor is: “Rolluiken Groningen”.

Zon buitenshuis

De bescherming tegen de zon buitenshuis is minstens net zo relevant als de bescherming tegen de zon binnenshuis. Doordat je buitenshuis direct in aanraking komt met de zonnestralen kunnen deze van invloed zijn op je gezondheid! Te lang in de zon zitten kan verbrandingen en zelfs beroertes veroorzaken. Om van de warmte te kunnen genieten zonder blootgesteld te worden aan zonnestralen is een passende bescherming vereist. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door de plek waar je graag zit te voorzien van Pergola zonwering. Door de zonwering worden de potentieel schadelijke zonnestralen geweerd, maar kun je wel lekker genieten van de zomerse temperaturen!

 

6 Eenvoudige tips om uw woonomgeving een nieuwe look te geven

Uw huis moet altijd aangepast zijn op uw wensen. Daarbij moeten er dus ook compromissen gesloten worden binnen het huishouden. Niet iedereen heeft dezelfde wensen. Zo ook bij een keuken. Door de grote hoeveelheid stijlen ziet u soms door de bomen het bos niet meer. Ook hebben veel keukens vaak wel iets waar u toch niet helemaal tevreden mee bent. Het is daarom goed om te bekijken hoe u uw gehele woning van een nieuwe look kunt voorzien en waar u allemaal op kunt gaan letten. Lees daarom snel verder.

Een stijl uitzoeken voor in huis

Uw woonomgeving veranderen is niet eenvoudig. Voordat u aan de slag gaat, moet u bijvoorbeeld gaan kijken naar de stijl waar u uw woning mee aan wilt kleden. Deze stijl moet door de gehele woning doorgevoerd worden om er een geheel van te maken. Dit hoeft uiteraard niet. Je kunt ook verschillende stijlen met elkaar combineren, waardoor je er iets unieks van gaat maken. Iedere ruimte kan daarom een andere stijl geven, waardoor je jezelf steeds weer in iets nieuws waant en een goede indruk achter gaat laten op de visite die je verwelkomt.

Een handgemaakte keuken voor nog meer luxe

Daarbij is het goed om te bepalen wat je wilt veranderen. Zo kun je bijvoorbeeld naar de keuken gaan kijken. Eens in de zoveel tijd moet hier een nieuwe keuken in geplaatst worden, zodat je nog steeds van alle gemakken bent voorzien. Een handgemaakte keuken kan een wereld van verschil maken. Hiermee krijg je namelijk een keuken die volledig naar wens wordt samengesteld. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit het aantal kastjes, het aanrechtblad en de wasbak. Je weet hierdoor zeker dat je voldoende ruimte hebt en kunt genieten van luxe. 

De schetsen door een professioneel bedrijf

Het is daarbij van belang dat je jouw wensen zorgvuldig bij elkaar zet. Daarbij mag niets overgeslagen worden. Met jouw wensen ga je naar een specialist, zoals bijvoorbeeld SmartDesign Keukenstudio, waardoor er een aantal schetsen opgesteld kunnen worden. Als je nog niet tevreden bent, moet dit ook altijd aangegeven worden. Dan wordt er namelijk een nieuwe tekening gemaakt, waardoor je uiteindelijk de afspraak in kunt plannen voor de plaatsing. Je kunt dan binnen een korte tijd gaan genieten van jouw nieuwe keuken in de woning. Iedere maaltijd bereiden wordt hierdoor weer een groot feest.

Alles in de woning

Als je ook de rest van de woning aan wilt pakken, dan is het goed om hier dezelfde stappen voor te doorlopen. Je kunt hierbij ook verschillende websites en apps voor gebruiken, zodat je bijvoorbeeld ook de kleuren op de muren digitaal kunt veranderen, meubelstukken kunt verplaatsen en eventueel zelfs een geheel nieuwe inrichting kunt gaan samenstellen. Door bij verschillende specialisten te kijken zorg je ervoor dat je voor de beste prijs nieuwe meubels hebt en de verbouwing van start kunt laten gaan. Daarna is het genieten en met een tevreden gevoel terugkijken op de woning.

 

 

 

 

 

 

 

Transformatie vastgoed voor efficiënt ruimtegebruik

Door heel Nederland staan leegstaande kantoorgebouwen, hallen, industrieel en religieus erfgoed en monumenten leeg. Gebouwen die nog heel goed gebruikt kunnen worden, maar in hun huidige indeling niet geschikt zijn daarvoor. Daarom lanceert Respace een innovatief bouwconcept waarmee leegstaand vastgoed voor herbestemming in aanmerking komt. En transformatie van vastgoed snel, duurzaam en goedkoop gerealiseerd kan worden. 

 

Winstgevende oplossing

Leegstand in vastgoed wordt veroorzaakt doordat het beschikbare aanbod niet overeenkomt met de wensen voor woon- of werkplekken. De inrichting lijkt niet optimaal voor gebruik of exploitatie, of nieuwbouw lijkt een goedkopere en gemakkelijkere oplossing te zijn. Terwijl bestaand vastgoed opnieuw ingericht kan worden en een kostenbesparend alternatief voor sloop of nieuwbouw biedt. 

 

Transformatie  van vastgoed zorgt ervoor dat leegstaande gebouwen weer rendabel worden en stijgen in waarde. Dit wordt bijvoorbeeld al toegepast door woonfuncties in kantoren, pakhuizen en kerken te creëren, of fabriekshallen en leegstaand opslagruimtes om te bouwen tot kantoren en bedrijfsruimtes.

 

Voordelen transformatie vastgoed

1. Sneller en goedkoper dan sloop en nieuwbouw

2. Bestaand vastgoed neemt toe in waarde

3. Exploitatie zorgt voor inkomen

4. Overheid ondersteunt vastgoed transformatie

 

De overheid over vastgoed transformatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland gaat er vanuit dat van de totale hoeveelheid leegstaand vastgoed een 3e deel tot woningen te maken is. En bij maatschappelijk vastgoed ligt dat zelfs hoger vanwege de ligging en indeling. Van de 1 miljoen nieuwe woningen die in 2040 nodig zullen zijn, kan zo’n 15% met vastgoed transformatie gerealiseerd worden.

 

Overheidsondersteuning

Om dit soort processen te versnellen, hebben veel gemeenten een deel van hun ambtelijke apparaat geoptimaliseerd. Zo kunnen initiatieven om leegstaande kantoorpanden te transformeren sneller gerealiseerd worden. 

 

Dat geldt onder meer voor Amsterdam, Eindhoven, Arnhem, Rotterdam,  Zwolle, Den Haag en Utrecht. En ook provincies ondersteunen deze processen door kennisontwikkeling, netwerken, coaching en financiële ondersteuning te faciliteren. 

Kansen binnen transformatie vastgoed nemen toe

De laatste jaren nemen de kansen voor transformatie toe. De markt verandert omdat meer mensen zoeken naar verrassende huisvesting. Niet alleen studenten. Ook starters, alleenstaanden, ouderen en mensen met diverse vormen van werk aan huis. Steeds meer mensen zoeken bovendien woonruimte in de bestaande stad. 

 

Veel utiliteitsgebouwen kunnen na transformatie aan die vraag beantwoorden. Daarbij verandert de wet- en regelgeving. Gemeenten zijn zich bewust van het probleem van leegstand en zijn vaker bereid om mee te werken aan verandering van een bestemmingsplan. Zij zoeken mee naar oplossingen voor geluidhinder en parkeren. 

 

Ook op het vlak van bouwtechniek staan de ontwikkelingen niet stil. Met nieuwe installaties en bouwkundige oplossingen kan in een bestaand casco hoge kwaliteit worden geboden op het gebied van esthetiek, duurzaamheid en gezondheid.

 

Duurzaamheid

Nederland, tezamen met 194 andere landen, staat aan de vooravond van grote veranderingen: al tijdens de Klimaattop in Parijs in 2015 werd vastgesteld dat er ingrijpende aanpassingen nodig zijn op allerlei gebieden om de opwarming van de aarde in bepaalde mate te voorkomen. Ook werden tijdens dit topoverleg met alle deelnemende landen afspraken gemaakt die de toename in temperatuur in 2050 zouden beperken tot 2 graden, het liefst zelfs 1,5. 

 

Echter tijdens de Klimaattop 2018 in Katowice werd vastgesteld dat we met onze huidige CO2-uitstoot op weg zijn naar een opwarming van 3 graden in 2050. Willen we met z’n allen richting een duurzamere, leefbare wereld, dan dienen drastische maatregelen te worden getroffen. Transformatie van vastgoed kan hier een belangrijk aandeel in leveren als een duurzaam alternatief voor nieuwbouw. Waarbij verspilling van grondstoffen en natuur zoveel mogelijk worden voorkomen.

 

Kom erachter welke vloer bij jou past

Heb jij een nieuwe vloer nodig? En weet je nog niet precies wat je wil? Dan kan dat nog weleens heel moeilijk worden. Er is tegenwoordig namelijk zo veel keuze, zowel in merken als printen en manier van leggen. Het houdt niet op. Sommige vloeren kun je beter wel nemen met huisdieren en de andere weer niet. Zit je met het handen in het haar? Lees dan snel verder, we helpen je een handje op weg. 

De locatie van de vloer 

Het is belangrijk om te weten waar de vloer komt te liggen. Bij een vloer die in de badkamer gelegd moet worden, moet je met andere factoren rekening houden dan met een vloer die je in de slaapkamer legt. Bij een vloer voor in de keuken is het namelijk belangrijk dat het waterbestendig moet zijn. Het komt namelijk weleens voor dat dat er spetters op de keukenvloer komen door het afwassen of wanneer je iets laat vallen. De vloer moet dus ook tegen een stootje kunnen. Het zou zonde zijn als de vloer beschadigt wanneer je af en toe wat uit je handen laat vallen. Je wilt namelijk zo lang mogelijk genieten van een mooie nieuwe vloer. 

Het huishouden 

Heb je kinderen? Huisdieren? Dat zijn zeker factoren waar je rekening mee moet houden. Je wilt niet dat de vloer beschadigt door de scherpe nageltjes van je hond of kat. Ook wil je dat de haren van de dieren niet zo goed te zien zijn. Neem in dat geval bijvoorbeeld geen donkere vloer. Je kan dan beter kiezen voor een vloer met een bepaalde structuur. Daar zal je de haren minder snel zien liggen. Je kan ook kiezen voor een vloer met een patroon. Een tapijtvloer wordt bij huisdieren afgeraden, omdat de haren in het tapijt kan gaan zitten. Kies dan voor een PVC-vloer, deze vloer is geschikt voor huisdieren. Met de stofzuiger zuig je de haren zo weg.  

Jouw persoonlijke smaak 

Natuurlijk niet geheel onbelangrijk, jouw persoonlijke smaak. Jij moet de vloer natuurlijk wel mooi vinden. Doe alvast wat inspiratie op via Pinterest en bewaar de vloeren die in jouw smaak vallen. Alvast wat inspiratie nodig? Vloeren zoals Meister laminaat of Moduleo PVC zijn zeker de moeite waard om even te bekijken. Kijk of de vloeren die jij mooi vindt ook geschikt zijn voor jouw huishouden en de locatie. Zo heb jij binnen no time een nieuwe vloer gekocht.  

 

Voel je veiliger door een deur intercom

Veilig voelen in je huis is niet altijd vanzelfsprekend. Als je alleen woont en de bel gaat, dan kan jouw hart al sneller gaan kloppen. Want wie staat er eigenlijk voor de deur? Het liefst wil je dit al in een vroeg stadium weten, zodat je kunt bepalen of je de deur wel of niet opendoet. Voornamelijk kwetsbare doelgroepen zijn hier gebaat bij.  Je zou dan kunnen kijken voor een deur intercom. Hier zijn echter verschillende mogelijkheden voor en niet iedere intercom werkt op dezelfde manier. Wat zijn de mogelijkheden eigenlijk? 

 

Met een deur intercom bepalen wie binnen komt

Een deur intercom is een intercom die er niet alleen voor kan zorgen dat je vooraf al na kunt vragen wie het is en uiteindelijk bepaalt of je de deur opendoet. De verschillende modellen kunnen jou hierbij helpen. Je kunt bijvoorbeeld voor een intercom met deuropener kijken. Dit zijn de intercoms die je vaak bij flats ziet. De bewoner kan eerst door de intercom praten, waarna de deur geopend kan worden met een druk op de knop. Je hoeft dus niet meer naar de deur te lopen om open te doen en je voelt je gelijk veiliger. Een indringer komt immers niet zomaar binnen zonder jouw toestemming. 

 

Beeld bij degene die aanbelt 

Een deur intercom heeft de laatste jaren echter veel ontwikkelingen doorgemaakt. Waar eerst iedereen gebruik maakte van de speaker en de knop om de deur te openen, zijn er ook andere mogelijkheden bij gekomen. Zo kun je gaan kijken naar een video intercom met app. Deze intercom geeft jou niet alleen een seintje wanneer er iemand voor de deur staat, maar kan jou ook gelijk laten zien wie bij jou aangebeld heeft. De video verschijnt gelijk op jouw telefoon in de app van de intercom en je kunt de deur wel of niet openen.  

De juiste plaats bepalen 

Iedere deur intercom kan op verschillende plekken in de woning geplaatst worden. Afhankelijk van jouw wensen kun je dus bekijken wat de beste plaats wordt. Heb je hem bijvoorbeeld liever dicht bij de deur, dan bevestig je hem daar aan de muur. Als je hem liever in de buurt hebt, omdat je bijvoorbeeld slecht ter been bent, dan moet je hem hangen op een plek waar jij vaak te vinden bent. Ook kun je gaan bekijken of de app de beste keuze is voor jou. Hiermee hoef je immers helemaal niet meer op te staan. 

 

Veilig in jouw eigen woning 

Met een deur intercom kun je iedere avond de deur gesloten houden en mensen hoeven dus ook niet meer te weten dat je thuis bent. Door de deur niet meer open te hoeven doen om erachter te komen wie er voor de deur staat, ben je gelijk veilig in jouw eigen woning. De indringer moet immers veel meer moeite doen om binnen te komen. Een overval wordt ermee voorkomen, je bepaalt zelf of je visite wilt ontvangen en onbevoegden kunnen jou niet meer lastigvallen.