Hypotheek

Kijkopinterieur

Het is eindelijk zover, na lang zoeken heb je je perfecte droomhuis gevonden. Je hebt nu natuurlijk een hypotheek nodig, maar weet eigenlijk niet waar je moet beginnen. Een hypotheek aanvragen is de minder leuke kant van het vinden van je droomhuis, maar zeker een hele belangrijke. Het is dus zaak dat je je hier goed in verdiept. Hoeveel kun je nou lenen en hoeveel moet je zelf nog betalen? Wij hebben het hier op een rijtje;

Je bent als Nederlander vrij om zelf een eigen hypotheek af te sluiten. Toch wordt het aangeraden een adviseur in te schakelen aangezien er veel beren op de weg kunnen staan. Een hypotheekadviseur is niet verplicht om een woning rond te krijgen. Dit omdat je dit ook best zelf kunt doen. De benaming hiervoor is; execution only. Om deze term te kunnen gebruiken is een belangrijke voorwaarde dat je veel kennis bezit. Dit is natuurlijk logisch, aangezien het vaak gaat om een lening van honderdduizenden euro’s.

Maar wat is nou het kostenverschil? Dit hangt ten eerste af van je persoonlijke situatie. Voor ondernemers is het bijvoorbeeld vaak duurder dan voor mensen in vaste loondienst. Maar je zult met een hypotheekadviseur gemiddeld tussen de 2000 en 2500 euro kwijt zijn. Als je je hypotheek zelf afsluit zal je rond de 1000 euro exclusief belastingaftrek kwijt zijn.

Hoeveel je kan lenen is natuurlijk ook altijd de vraag. Dit is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld of het je eerste huis is, of je doorstroomt, wat je inkomen is, etc.

Je nieuwe huis moet ook getaxeerd worden, net als wanneer je je huis verkopen gaat. Je mag namelijk maximaal 100% van de woningwaarde lenen. Zorg dus dat je alles goed uitzoekt, denk na over het verkopen eigen woning en kijk van tevoren online wat er allemaal mogelijk is en vergelijk de beste optie voor jou.

https://www.economy.nl/

Samenwonen? Makelaar in Utrecht geeft je een aantal tips!

Kijkopinterieur

Wanneer een stel samen gaan wonen, gaan ze elkaar vaker zien. Dat is natuurlijk een grootte stap binnen de relatie. Maar dit betekent ook de kosten delen, ook al verdient de ander misschien meer dan de ander. Bespreek samen hoe en wat voordat u aan deze grootte stap begint, maar gaan jullie toch samenwonen? Dan kunnen deze tips van de Paul Dijkstra makelaars uit Utrecht niet missen!

Dubbelop betalen? Dat wil niemand

Wanneer jullie beide een verzekering betalen die ook door één van jullie betaalt kan worden scheelt dit ook in de kosten. Loop samen jullie verzekeringen en maandelijkse kosten eens na, wellicht kunnen jullie nog aardig wat euro’s besparen! Ook kan het zijn dat er nog een verzekering mist, ook moet u zich bedenken of u de dekking van uw huidige verzekeringen wilt verhogen. Ga er even voor zitten met elkaar en vogel het allemaal goed uit!

Een gezamenlijke rekening openen

Een gezamenlijke rekening openen is erg verstandig. Zo kunnen jullie samen de vaste lasten betalen via deze gezamenlijke rekening. Met vaste lasten bedoel ik de maandelijkse kosten, kosten die per kwartaal komen en de jaarlijkse vaste kosten. Een gezamenlijke rekening geeft rust, zo discussieert u niet elke maand over wie er meer moet betalen. Zorg voor een eerlijk proces, stort ieder 50% van de vaste lasten over naar de gezamenlijke rekening.

Een persoonlijke rekening

Een persoonlijke rekening is naast een gezamenlijke rekening ook erg aan te raden. Weekendjes weg met het voetbalteam of een weekendje weg met uw vriendinnen moet altijd mogelijk zijn. Behoud daarom beide ook een persoonlijke rekening, een persoonlijke rekening is voor uzelf. Zo kunt u naast de vaste lasten en het huishouden ook gerust iets voor uzelf kopen. Rijdt u een mooie motor of heeft u een hobby? Wanneer u een persoonlijke rekening beheert moet dit mogelijk zijn.

Blijf uit de buurt van materialisme

Vaak komt materialisme voor in een relatie, dit is een van de grootste valkuilen binnen een samenwonend stel. De dikste BMW beheren is altijd een jongensdroom, maar dit is niet verstandig als dit financieel niet kan. Verdienen jullie beide genoeg om dure materialen te bezitten? Dan is het natuurlijk geen enkel probleem, zolang u verstandig om gaat met uw financiën. Zitten jullie samen minder breed? Stap dan weg van materialisme.

Een gezamenlijke rekening, een persoonlijke rekening en materialisme? Dit is enkel een klein deel van alle tips die u kunt gebruiken voor het samenwonen met uw partner. Probeer samen alles in kaart te brengen. Heeft u een goed inzicht gekregen?

https://makelaar-utrecht.nu/

 

https://makelaar-utrecht.nu/

Huis verkopen en terughuren

Kijkopinterieur

Als investeerder heb ik interesse in het huis verkopen en terughuren bij Thuisborg.nl. Niet dat ik dat met mijn eigen woning wil gaan doen. Maar iemand anders die verzilverd wilt gaan wonen, moet dus zijn huis gaan verkopen. En ik ben degene die dan interesse heeft in het kopen van dat huis en vervolgens te verhuren aan de huidige woningeigenaar. Maar daar tussenin zit nog een andere partij. En ik heb geen idee om welke bedrijven dat gaat. Daarom ben ik op het internet gaan zoeken. In dit artikel leg ik graag uit of dat ik een bedrijf heb gevonden die dat soort werkzaamheden doen en of dat ik een huis heb gevonden dat ik als investeerder heb aangekocht.

Huis verkopen en terughuren googelen

Allereerst ben ik op huis verkopen en terughuren gaan googelen. En al gauw vond ik de website van Thuisborg. Daar las ik dat zij ook op zoek zijn naar investeerders. Perfect! Ik heb dan ook met hen contact opgenomen en gaf aan dat ik mij graag als investeerder meld. Zij reageerden direct enthousiast en vroegen aan mij of dat ik direct wil kijken naar de woningen waar zij een koper voor zoeken. Hier stemde ik dan ook direct mee in. Zij verwezen mij op de website graag door naar hun marktplaats, waar alle woningen in zijn gezet die een koper zoeken.

Woning zoeken

In dat overzicht stonden allerlei gegevens zoals het type woning (dat kon een appartement, hoekwoning, tussenwoning etc. zijn), de postcode zodat je weet in welke regio / buurt het is, het aankoopbedrag natuurlijk, het rendement en hoe het huis ervoor staat qua onderhoud. Uiteindelijk had ik er eentje gevonden en daar heb ik een bod op uitgebracht. Na overlegt te hebben met Thuisborg is dat dan ook de woning geworden die ik daadwerkelijk heb gekocht.