Vier belangrijke voordelen van houten jaloezieen

Kijkopinterieur

Houten jaloezieen, ze lijken wel nooit eerder zo populair te zijn geweest als tegenwoordig het geval is. Het klopt inderdaad dat voor de meeste mensen de keuze voor jaloezieen van hout al snel is gemaakt. Dat is het gevolg van de verschillende, interessante voordelen die er aan verbonden zijn. We maken wat dat betreft in eerste instantie alvast een onderscheid tussen vier zeer interessante voordelen. Ben jij ook benieuwd naar wat deze voordelen nu precies zijn? Waarom dan nog langer wachten? Lees snel verder en je kan meteen kennismaken met deze interessante voordelen van houten jaloezieen hier op deze pagina!

            1.) Je kan ze laten schilderen in een kleur naar wens

Wanneer je houten jaloezieen voor in je woning gaat bestellen kan je eigenlijk twee dingen doen. In eerste instantie kan je ze gewoon naturel laten. Dit betekent dat de charme van het hout wordt verkozen boven bijvoorbeeld een kleurtje dat past bij de stijl van je interieur. In het tweede geval kan je ervoor kiezen om de structuur van het hout te behouden, maar kan je er wel een leuk kleurtje aan geven. Voor welke van deze twee opties jij zal kiezen is uiteraard afhankelijk van de persoonlijke voorkeur waarover je beschikt. Echter, heb je bijvoorbeeld een mooi, landelijk interieur in een witte kleur gerealiseerd? In dat geval spreekt het voor zich dat je wellicht zal willen kiezen voor het kopen van houten jaloezieen in het wit. Wil je ze op een later tijdstip terug een ander kleurtje geven? Dan is ook dat uiteraard perfect mogelijk.

            2.) Houten jaloezieen isoleren uitstekend

In een tijd waarin de energiekosten de pan uitswingen spreekt het voor zich dat mensen steevast op zoek zijn naar mogelijkheden om hun energieverbruik enigszins terug te kunnen dringen. Dat is mogelijk op tal van verschillende manieren, maar ook houten jaloezieen kunnen op dit vlak zeker een interessante en belangrijke rol spelen. Voor houten jaloezieen geldt namelijk dat het natuurlijke karakter van hout ervoor kan zorgen dat warmteverlies op een efficiënte manier tegen kan worden gehouden. Let wel, de mate waarin dit kan gebeuren is natuurlijk wel afhankelijk van nog heel wat andere factoren.

 

Houten jaloezieen mogen dan in de basis van nature uit over goede, isolerende eigenschappen beschikken, daar staat tegenover dat er bijvoorbeeld ook moet worden geïnvesteerd in isolerende beglazing. Is dat niet het geval? Dan zal je kunnen vaststellen dat het inperken van het warmteverlies nooit op zo’n efficiënte manier kan gebeuren als wanneer de ramen wel zouden zijn geïsoleerd. Dat spreekt echter natuurlijk voor zich.

            3.) Je kan houten jaloezieen werkelijk overal gebruiken

Maar weinig soorten raamdecoratie zijn zo ongelofelijk veelzijdig als houten jaloezieen. Het is in de praktijk dan ook zonder probleem mogelijk om deze jaloezieen overal te gebruiken waar je maar wenst. Dit betekent concreet dat je ze niet alleen kan gebruiken in je privéwoning, maar ook in bijvoorbeeld een kantoorgebouw of een ander fabriekspand. Houten jaloezieen hoeven zoals eerder reeds duidelijk gemaakt niet altijd over hun standaard, natuurlijke uitstraling te beschikken waardoor ze in elke stijl van ruimte kunnen worden geïntegreerd.

 

De tijd dat je houten jaloezieen dus met andere woorden alleen maar zag opduiken in klassieke, traditionele interieurs ligt reeds behoorlijk ver in het verleden. Het feit dat je ze in eender welke kleur kan stoppen zorgt er gecombineerd met de mogelijkheid om een keuze te te maken uit verschillende materialen voor dat ze ook in bijvoorbeeld een landelijk of zelfs in een modern interieur perfect uit de verf kunnen komen.

            4.) Jaloezieen van hout passen ook in vochtige(re) ruimtes

Eén van de vaakst gehoorde misverstanden met betrekking tot het gebruik van houten jaloezieen heeft te maken met de veronderstelling dat ze niet kunnen worden gebruikt in ruimtes waarin er sprake is van een hoge luchtvochtigheid. Dit was vroeger inderdaad het geval, maar tegenwoordig is daar toch enigszins verandering in gekomen. Het is dan ook zo dat je tegenwoordig de mogelijkheid hebt om je houten jaloezieen speciaal te laten behandelen. Deze speciale behandeling zorgt ervoor dat ze zonder probleem kunnen worden opgehangen in bijvoorbeeld een keuken, maar ook zeker in een badkamer.

 

Wil jij toch liever het zekere voor het onzekere nemen in je badkamer? In dat geval bestaat er nog een potentieel interessant alternatief. Je zou er namelijk in de praktijk eveneens voor kunnen kiezen om jaloezieen van PVC te kopen die over een houtnerf beschikken. Dergelijke jaloezieen zijn zeker en vast optimaal geschikt om gebruikt te worden in de badkamer terwijl ze ook nog eens over de perfecte uitstraling van hout beschikken. Op deze manier slaag je er dan ook in om twee vliegen in één klap te slaan!

Waterbesparende douchekop voor 50 procent waterbesparing

Kijkopinterieur

In Nederland gebruiken we gemiddeld 119 liter water per persoon per dag. En ruim 40% daarvan wordt gebruikt bij het douchen. Met een waterbesparende douchekop van Niebla snoep je hier de helft vanaf. Dat scheelt je dus 24 liter water per dag per persoon. Reken zelf maar uit hoeveel je dat per jaar scheelt. 

Besparen met een waterbesparende douchekop

Een waterbesparende douchekop kost maar een paar tientjes en bespaart naast water ook energie. Want die 24 liter per dag aan warm water die nu niet meer uit je douchekop komt, hoeft ook niet meer opgewarmd te worden. Zo verdien je je waterbesparende douchekop in een paar maanden weer terug. En bespaar je daarna dus maandelijks substantieel op je water- en energiekosten.

Comfort onder de douche

Mensen vragen zich vaak af of ze niet inleveren op comfort met een waterbesparende douchekop. Maar de ingenieuze techniek in de Niebla douchekop laat waterstralen op elkaar botsen en creëert zo 300.000 kleine druppeltjes per seconde. Dat zorgt voor nevel, maar dan met grotere druppels, die een groot oppervlak met een minimaal volume combineren. Veel ‘nat oppervlak’ dus met minimaal water verbruik.

 

Reacties van klanten van Niebla

Ter illustratie, dit zijn een aantal reacties van mensen die een waterbesparende douchekop van Niebla gebruiken:

 • “De werking van de douchekop is perfect, het feit dat er minder water over je heen komt ervaar je niet.”

 •  “Het is even wennen maar na drie douche beurten wil je niet anders meer. Waterbesparing is echt zeker de helft.”

 • “Goedgekeurd door het hele gezin. Geen comfortvermindering, in tegendeel, en wel een significante besparing.”

 • “De douchekop heeft een bepaalde techniek van sproeien, wat ik echt als zeer prettig ervaar als ik sta te douchen.”

 

Enorme energie en water besparing

Zo zorg je ervoor dat je zonder het echt te merken grote hoeveelheden water, energie en geld bespaart. Een huis waar 4 mensen wonen, bespaart jaarlijks bijvoorbeeld al snel evenveel energie als dat opgewekt wordt door 8 zonnepanelen. Zo maakt de waterbesparende douchekop behoorlijke impact op het milieu en op je portemonee!

 

Het ultieme matras op maat laten maken

Kijkopinterieur

Ik liet een matras op maat maken voor mijn zoontje van elf. Hij heeft erg veel last van bepaalde allergieën en een bepaalde groeistoornis waardoor hij alleen met één soort stof kan slapen. Bovendien moet er ook een speciaal patroon in zitten om hem goed aan het slapen te krijgen. Maar tegenwoordig is dat erg moeilijk om zomaar te regelen, want veel beddenwinkels bieden die opties niet. Gelukkig had ik een website gevonden waar ik wel een matras op maat kon laten maken. 

Een speciaal matras op maat laten maken voor mijn zoon

Ik hoopte met het matras op maat maken, dat mijn zoon minder problemen had met slapen en ook van zijn rust kan genieten. Maar elk matras wat ik kocht, was net niet het gene wat we zochten of maakte zijn allergie alleen maar erger. Gelukkig had de website dekbedenmatras.nl een optie om dit wel op maat te laten maken. De tool die ze daarvoor gebruiken op de website is eenvoudig en zo heb ik makkelijk alles kunnen toepassen. Zoals dat het bed anti-allergeen moet zijn, niet al te dik want dat vind mijn zoon niet fijn en 100% van katoen. Tijdens het bestellen had ik goed contact met de webwinkel en hielden ze mij op de hoogte. 

Precies zoals ik het wil

Een week later en ik kreeg een telefoontje dat ik het matras kon ophalen in de winkel. De winkel was een exclusief voor klanten om bepaalde matrassen die ze hadden samengesteld uit te testen voordat ze deze gingen aanschaffen. Dit gingen we ook doen met het matras. We werden vriendelijk begroet en kregen ons matras te zien. Mijn zoon ging liggen met het matras over zich heen en vond hem heerlijk. Ik keek zelf nog naar details maar alles zag er goed uit. Mijn zoon slaapt nu zonder zorgen en ik ook. 

Contact

Wilt u meer weten over de diensten en producten die u kunt samenstellen bij deze webwinkel? Bekijk dan de website dekbedenmatras.nl voor meer informatie over de producten die u kunt aanschaffen en de diensten die zij verder aanbieden.

Tips voor het kopen van railspots

Railverlichting wordt alsmaar populairder. Het ziet er mooi uit en het geeft een nette uitstraling. Er zijn echter zo ongelooflijk veel keuzes die je kunt maken. Je zult heel veel dingen in overweging moeten nemen waar je op moet letten. Iedere situatie is anders van oorsprong. In dit artikel gaan wij het hebben over railspots, waar je op moet letten, en hoe je de beste verlichting koopt.

Het kopen van de juiste railspots.

Het kopen van verlichting is veel complexer dan het in eerste instantie lijkt. Doordat er zo ongelooflijk veel aanbieders zijn vanwege de alsmaar stijgende populariteit zie je soms simpelweg door de bomen het bos niet meer. Daarnaast zit verlichting op zich heel complex in elkaar, en veel mensen weten gewoon niet waar ze mee te maken hebben. Het eerste waar je goed op moet letten is de leverancier. Er zijn een aantal punten waarop je deze goed kunt controleren. En dit is echt van belang voor het kiezen van de juiste railspots.

 • Bekijk reviews van andere klanten, doe een beetje research. Hoe s het hen bevallen? Hebben zij goede ervaringen met de leverancier? Er zijn online genoeg websites te vinden waar je reviews van anderen kunt bekijken.
 • De bereikbaarheid is ook zeker belangrijk. Zo weet je of een leverancier met zorg voor zijn producten omgaat, en of zij waarde hechten aan klant relaties. Wanneer zij snel reageren op mails en er een telefoonnummer is dat makkelijk te vinden is, dan heb je te maken met een professionele partij, Wanneer dit niet zo is dan heb je wellicht te maken met een onbetrouwbare leverancier. Dan heb je ook kans dat het product niet zal bevallen.
 • Eventuele certificering is belangrijk. Wanneer een leverancier hierover beschikt, dan hebben ook instanties die de leverancier controleren waardering voor de leverancier. Dit zegt veel over de betrouwbaarheid van de leverancier, en dus ook van zijn producten.

Wattage is niet alles.

Veel mensen letten enkel op de Wattage bij het kopen van een railspots. Dit is echter niet de juiste methode voor het inschatten van de lichtopbrengst. Je kunt beter kijken naar het aantal lumen dat er uit de lamp komen. Dit zegt vaak veel meer over de lichtopbrengst.

De lichtkleur is voor velen ook van groot belang. Je hebt railspots lampen in verschillende kleuren. Je wilt natuurlijk de kleur die het best bij de ruimte past. Let hier op bij aanschaf,

Dimbaar of niet dimbaar?

Veel railspots van tegenwoordig zijn tegenwoordig dimbaar, maar dit geldt niet voor elke lamp! Dit scheelt tevens ook een hoop in de prijs. Wanneer je goedkoper uit wilt zijn, dan kun je het beste lampen kopen met een hogere lichtopbrengst die niet dimbaar zijn. Zo kun je heel veel besparen op de railspots. Wanneer je dimbare lampen koopt dan heb je hier wellicht meer aan. Dan kun je op diverse momenten van de dag je railspots efficiënt gebruiken. Dit is natuurlijk altijd handig. Dit helpt ook om te besparen op de energierekening.

Spot en rail moeten bij elkaar passen.

Zorg er ook voor dat de lampen passen bij de eigenschappen van de rail. De rail heeft een lijstje vol met eigen kenmerken. De railspots moet hier goed op aansluiten. Hier moet je echt goed op letten. Wanneer dit niet zo is kan dit zelfs gevaarlijk zijn.

Droogloopmatten

De inrichting van je huis begint bij de voordeur. Een deurmat is precies wat je daarbij nodig hebt. tegenwoordig kun je deurmatten in verschillende vormen, kleuren en maten kopen; er is dus altijd wel een deurmat die past bij jouw interieur. Maar wat voor deurmat kies je? Je hebt namelijk de keuze uit droogloopmatten, schoonloopmatten en borstelmatten. Om zo maar een deurmat in huis te halen is een onverstandig idee. Je kunt namelijk een heleboel verschillende modellen vinden. In dit blog zetten we de verschillende soorten voor je op een rijtje.

Droogloopmatten

Droogloopmatten, je hebt er misschien wel vaker van gehoord. Droogloopmatten zijn één van de bekendste deurmatten. Veel woningen hebben een droogloopmat in de hal liggen. Droogloopmatten zijn gemaakt van katoen en dit zorgt ervoor dat ze enorm veel vocht op kunnen nemen. Je kunt droogloopmatten in verschillende kleuren kopen. De zachte uitstraling van de mat maakt hem geschikt voor alle interieurs. Eén van de belangrijkste functionaliteiten van de droogloopmat is zijn vochtabsorberende vermogen. Droogloopmatten zijn gemaakt van katoen en kunnen water erg lang vasthouden. Op regenachtige dagen doen droogloopmatten hun werk dus perfect en zijn ze eigenlijk onmisbaar in je woning. Wist je dat er ook droogloopmatten zijn die je gewoon kunt wassen? Zo blijft je droogloopmat altijd schoon en fris.

Schoonloopmatten

Een schoonloopmat doet zijn naam eer aan; hij zorgt ervoor dat je jouw schoenzolen schoon loopt, voordat je het huis binnen gaat. Een schoonloopmat wordt over het algemeen gemaakt van nylon of een andere synthetische vezel. Schoonmaken wordt hierdoor goed mogelijk gemaakt. Met wat voor vuil je ook te maken hebt, of het nu zand of modder is, bij het gebruik van een schoonloopmat komt het gemakkelijk los van je schoen. Maar waar kun je een schoonloopmat nu het beste gebruiken? Als je landelijk woont, zoals bijvoorbeeld op het platteland, en je vaak met modderige laarzen thuiskomt, is een schoonloopmat ideaal. In de stad zal een schoonloopmat misschien minder vaak nodig zijn; je krijgt daar immers bijna geen vieze schoenen. Werk je graag en veel in de tuin? Dan is een schoonloopmat ook ideaal. Schoonloopmatten nemen wel minder water op dan droogloopmatten.

Borstelmatten

Een borstelmat is ook uitermate geschikt voor in een woning. Net als de schoonloopmat is deze mat ook perfect om het vuil onder je schoenen vandaan te halen. Hoe werkt een borstelmat? Een borstelmat bestaat uit harde borstels. Deze hebben een schrapend effect op je schoenen. Op deze manier wordt al het grove vuil van je schoenen afgehaald. Omdat dit een buitenmat is en dus vaak buiten bij de voordeur ligt, zijn je schoenen als schoon voordat je je woning binnenstapt. Waar je wel rekening mee moet houden is dat een borstelmat bijna geen water opneemt. Wil je dat je schoenen niet alleen schoon, maar ook droog worden, combineer dan een borstelmat met een droogloopmat. De borstelmat verwijdert het vuil, en de droogloopmat kan het overgebleven vocht opnemen. Een ideale combinatie! Wat voor deurmat je ook kiest, ze hebben allemaal hun eigen voordelen.

https://www.deurmatdirect.nl

Moderne uitstraling voor je eetkamer met een marmeren eettafel

Ben je bezig met het opnieuw inrichten van jouw eetkamer? Dan komen hier natuurlijk ook verschillende meubels te staan. Heb je reeds mooie stoelen gevonden, maar zoek je nog naar een geschikte eettafel? Dan heb je vast en zeker al ervaren dat dit een stuk lastiger is dan je op voorhand mogelijk dacht. Het aanbod eettafels is tegenwoordig namelijk enorm. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een eettafel van hout, metaal en beton. Zit hier echter geen tafel tussen die jou aanstaat? Kijk dan eens naar een marmeren eettafel. Een tafel van dit materiaal zorgt namelijk voor een moderne uitstraling van jouw eetkamer. 

Marmer behoort bij de laatste trends

Een groot deel van de woningen in ons land wordt vandaag de dag ingericht volgens een moderne stijl. Is dit een stijl die jou ook wel ligt? Dan is de kans groot dat we deze stijl straks ook terugzien in jouw eetkamer. Wat dat betreft is het zeker een goede keuze om voor een eettafel van marmer te gaan. Marmer is namelijk een materiaal dat de laatste jaren vaker en vaker terugkeert in woningen. Hierdoor mogen we een eettafel van marmer dus ook tot de trends rekenen. 

Natuurlijke uitstraling 

Bij het inrichten van een woning kijkt de gemiddelde Nederlander naar de laatste trends. Zoals we hierboven reeds aanhaalden, behoort marmer hiertoe. Ben je daarnaast ook nog eens een groot liefhebber van natuurlijke materialen in huis? Dan is een marmeren eettafel natuurlijk helemaal geschikt voor in jouw eetkamer. Marmer is namelijk een natuursteen en natuurlijke materialen behoren ook tot de trends. Indien je voornemens bent om natuurlijke materialen terug te laten keren in jouw eetkamer, dan is een eettafel van marmer een zeer goede keuze. 

Strak en luxueus

Een marmeren eettafel heeft niet alleen maar een natuurlijke uitstraling. Nee, want een tafelblad van dit materiaal wordt altijd strak afgewerkt. Met een marmeren eettafel ben je dus ook nog eens verzekerd van een strak interieur. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de luxe. Marmer is namelijk een duur materiaal. Niet iedereen kan zich hierdoor een eettafel van marmer veroorloven. Met een marmeren eettafel heb je dus niet alleen een moderne, maar ook een luxueuze eetkamer. 

De kleur van een marmeren eettafel

Voordat je begint met het inrichten van jouw eetkamer, denk je waarschijnlijk eerst goed na over de inrichting. Je denkt hierbij aan de meubels, maar ook aan de kleuren. Weet je al precies hoe jouw eetkamer er qua kleur uit moet zien? Dan denk je mogelijk dat een marmeren eettafel hier niet goed bij past. Dit is echter een misvatting. Marmeren eettafels zijn tegenwoordig namelijk verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Hierdoor past een marmeren eettafel dus eigenlijk altijd naadloos in ieder interieur. 

Verschillende vormen marmeren eettafels

De kleur speelt natuurlijk mee bij de keuze voor een eettafel, maar dit is niet het enige. Nee, want ook de vorm van de tafel is belangrijk. Heb je een grote eetkamer? Dan neig je waarschijnlijk naar een rechthoekige eettafel. Heb je niet betrekkelijk veel ruimte? Dan is een ronde eettafel misschien een betere keuze. Wanneer je een marmeren eettafel wilt, behoort dit allemaal tot de mogelijkheden. Een marmeren tafel is verkrijgbaar in verschillende vormen. Hierdoor is er ook voor jouw eetkamer vast en zeker een geschikt exemplaar te vinden.

Het belang van de hangmatstandaard voor het comfort in je hangmat

Kijkopinterieur

Genieten van de wind, terwijl je in een hangmat in de schaduw onder een boom zit, het is niet alleen mogelijk op vakantie. Met een hangmatstandaard kun je genieten van het comfort van rust in je eigen achtertuin. Een van de eerste stappen bij het kiezen tussen de soorten hangmatstandaards is bepalen waar je een hangmat wilt plaatsen en welke positie het beste je tuin. Omdat de meeste hangmatstandaarden van hout of metaal zijn, kun je een materiaal kiezen dat niet alleen functioneel is, maar ook het uiterlijk van je buitenruimte verbetert.

 

Houten ophanging voor de hangmat

Houten hangmatstandaards kunnen een verscheidenheid aan looks hebben met de olie of beits en het soort hout dat wordt gebruikt. Veel modellen zijn gemaakt van duurzaam, vochtbestendig hout zoals bamboe en cederhout. Een diep, rijk gekleurd hout kan een gevoel van ondersteuning voor je lichaam geven, terwijl een lichtere tint een ontspannen, casual gevoel geeft

 

Metalen modellen

Als je een metalen drager kiest, is staal het meest voorkomende materiaal. Zoek een ondersteuning met een roestvrijstalen coating voor gebruik buitenshuis. Vanuit het oogpunt van het ontwerp heeft staal de neiging om een gedurfde, meer lineaire uitstraling te hebben. Een metalen standaard heeft vaak het voordeel dat deze verstelbaar is, en sommige modellen zijn uitgerust met wielen voor het verplaatsen.

 

Welke maat heb ik nodig?

Weet je niet zeker welke hangmatstandaard je moet kopen? Ben je van plan om de hangmat als koppel te gebruiken? Er zijn een paar specificaties die je moet controleren om er zeker van te zijn dat je de juiste maat hangmat voor je hangmat koopt. Je moet zeker letten op het maximum toegelaten gewicht die de hangmat en de standaard kunnen dragen.

 

Verstelbare hangmatsteunen

Veel zelfdragende hangmatbodems zijn instelbaar voor verschillende hangmatlengten, en sommige zijn alleen compatibel met een bepaalde lengte. Een verstelbare standaard biedt de flexibiliteit om de basis uit te breiden of in te korten, zodat deze past op de grootte van je hangmat en je verschillende hangmatten kunt verwisselen. Sommige hangmatbodems zijn ook uitgerust met S-haken en twee kettinglengtes, waarmee je eenvoudig de hoogte en spanning van je hangmat kunt aanpassen. De meeste kettinghangers zijn ontworpen om in een hoek van 30 graden te hangen.

 

Het onderhoud van de standaard

Het schoonmaken van een hangmatophanging is net zo eenvoudig als het bespuiten met een slang of het snel afvegen met een mild schoonmaakmiddel en een doek. Voor langdurige bescherming is het verplaatsen ervan naar een opslagruimte in het laagseizoen de beste manier om de levensduur te verlengen. Als opslag geen optie is, kun je overwegen een hangmatovertrek aan te schaffen. Zoek een hoes van waterbestendig materiaal met een handige ritssluiting.

De voor- en nadelen van slimme sloten in je huis

Kijkopinterieur

Heb jij wel eens gehoord van smartlocks? Je ziet ze steeds vaker voorbij komen en ook bij huizen. Smartlocks brengen veel voordelen met zich mee maar ook zeker wat nadelen. Ben jij benieuwd of jij wel of geen smartlocks moet nemen en wil je graag de voor- en nadelen op een rijtje hebben staan? Je kan er alles over lezen in dit blog van de slotenmaker Amstelveen!

Wat zijn slimme sloten?

Wanneer we het hebben over slimme sloten kan het ook zijn dat het woord smart lock gebruikt wordt. Slimme sloten zijn sloten die open gemaakt kunnen worden met een slimme sleutel. Een slim slot lijkt eigenlijk gewoon op een standaardslot, maar het verschil is dat dit slot een digitale knop heeft in plaats van een sleutelgat. De knop en de sleutel zijn aan elkaar verbonden en daardoor werkt alleen de sleutel die aan de knop verbonden is. 

Wat zijn de voordelen van slimme sloten?

Wanneer je slimme sloten wilt laten plaatsen in je huis is het verstandig om op de hoogte te zijn van de voordelen. Je wilt natuurlijk weten waarom je slimme sloten moet nemen in plaats van gewone sloten. Hieronder kan je lezen over de voordelen van slimme sloten.

 • Wanneer je kiest voor slimme sloten ben je vaak niet meer afhankelijk van een fysieke sleutel. 

 • Een ander voordeel van slimme sloten is dat schade aan je sloten een stuk kleiner is dan wanneer je de standaard sloten in je huis hebt.

Wat zijn de nadelen van slimme sloten?

Er zitten natuurlijk niet alleen maar voordelen aan slimme sloten maar er zijn ook zeker nadelen aanwezig. Wanneer je slimme sloten wilt hebben in je huis is het verstandig om deze naast elkaar te zetten en te kijken wat het belangrijkst is voor jou. Hieronder lees je over de nadelen van slimme sloten.

 • Wanneer je gebruikt maakt van slimme sloten is dit vaak met een cijferslot. Deze kan natuurlijk vergeten worden omdat een code onthouden natuurlijk wat lastiger is. 

 • Het kan ook zijn dat slimme sloten geopend worden met smartphones en sommige mensen zijn niet in het bezit van een smartphone en dan kan er al geen gebruik meer gemaakt worden van slimme sloten.

 

Liever niet teveel onderhoud? Kies dan voor kunstgras

Kijkopinterieur

Een groene grasmat is prachtig en als u kiest voor kunstgras bent u geen tijd kwijt aan onderhoud. Wilt u graag een groene grasmat in uw tuin, voor uw kantoor of op uw vakantiepark? Het goed onderhouden van gras kost veel tijd. In het bewateren, maaien en bemesten gaan zeker de nodige uurtjes werk zitten. Met kunstgras van goede kwaliteit bent u in één keer klaar. Zodra het gelegd is, kunt u jaren vooruit en heeft u er geen enkel omkijken naar. En daarbij is het verschil tussen echt gras en kunstgras tegenwoordig nauwelijks meer te zien.

Ook in een schaduwtuin een groene grasmat

Een tuin ziet er altijd mooier uit als het gras mooi groen is. En met kunstgras heeft u het hele jaar rond prachtig groen gras, zonder dat u tijd kwijt bent aan het onderhoud. Ligt uw gazon bijvoorbeeld veel in de schaduw, dan ontstaat er al snel veel mos in het gras. Het tegenhouden van mos is een zeer tijdrovend traject. Voor u het weet is uw grasveld dus veranderd in mos met een klein beetje gras ertussen. Kunstgras is in zo’n situatie een ideale oplossing. Niemand zal het verschil zien met echt gras en u kunt genieten van fris, groen gras.

Ontdek het ruime assortiment van de Kunstgrasgigant

Als u kunstgras koopt wilt u natuurlijk wel een ruime keuze hebben. In dat geval bent u aan het juiste adres bij de Kunstgrasgigant. Dit bedrijf heeft maar liefst 11 vestigingen verspreid over heel Nederland. Daardoor is er dus altijd een vestiging bij u in de buurt waar u terecht kunt voor een kijkje bij de ruime selectie aan grassen. Want u kunt hier niet alleen terecht voor speel- en siergras, maar ook voor gras voor uw balkon, voor sportvelden en ze hebben kunstgras voor binnen. De Kunstgrasgigant heeft voor ieder wat wils.

Energie opwekken met je eigen zonnepanelen

Kijkopinterieur

Energie opwekken met je eigen zonnepanelen

Het is mogelijk om zelf groene stroom op te  wekken. Hoe doe je dat? Door zonnepanelen op je dak te leggen. Het aanschaffen van zonnepanelen is wel een investering. Deze investering kan terug worden verdiend. Overweeg je om zonnepanelen aan te schaffen? Dan zijn de volgende gebruikstips zeker geen overbodige luxe. Snel energie vergelijken kost u dus ongeveer 1 of 2 minuten.

Het schoonmaken van zonnepanelen

Schoonmaken van zonnepanelen is in Nederland niet vaak nodig, want door de regen wordt het meeste vuil vanzelf afgespoeld. Is de hellingshoek van de panelen klein? Woon je vlakbij een vliegroute of een drukke weg? Dan kan schoonmaken wel nodig zijn. Vuile zonnepanelen wekken minder stroom op. Maak de zonnepanelen schoon met een spons en lauwwarm water. Het gebruik van schoonmaakmiddelen en een schurende borstel moet worden afgeraden. Beschadiging van de vuilafstotende coating van de zonnepanelen moet natuurlijk worden voorkomen. 

Kun je niet goed bij de zonnepanelen komen? Ga zelf geen halsbrekende toeren uithalen. Er zijn bedrijven die je zonnepanelen kunnen schoonmaken. Het afsluiten van een onderhoudscontract is het overwegen waard. Er komt dan ieder jaar iemand langs om je zonnepanelen schoon te maken. 

Het verzekeren van de zonnepanelen

Heb je een eigen huis? Dan is het apart verzekeren van de zonnepanelen niet nodig, want eventuele schade wordt vergoed door je opstalverzekering. Heb je een huurhuis? De eventuele schade wordt niet vergoed door je inboedelverzekering. Het is dus aan te raden om na te gaan of de huiseigenaar een opstalverzekering heeft afgesloten. Je moet hem toestemming vragen om zonnepanelen te mogen installeren. Vergeet dan niet om te vragen of hij een opstalverzekering heeft afgesloten. Heeft hij dat niet gedaan? Sluit dan een eigen aparte opstalverzekering af voor de zonnepanelen.

Het aanschaffen van een thuisaccu

Het is mogelijk om met de zonnepanelen opgewekte stroom die je niet direct nodig hebt op te slaan in een thuisaccu. Je kunt die stroom dan op een later moment gebruiken. Aanschaf van zo’n thuisbatterij, die een paar duizend euro kost, is echter niet nodig, We hebben in Nederland immers het salderingssysteem. Het overschot wordt automatisch teruggeleverd aan je energieleverancier. Deze stroom wordt op jaarbasis berekend met de door jou afgenomen stroom. Als u benieuwd bent naar de goedkoopste, vergelijk dan alle energieleveranciers even met elkaar.