Twee tips om je interieur wat speelser te maken!

Het meeste interieur dat je anno 2021 in de winkels vindt is strak gedesigned en ziet er modern uit. Een veelgehoorde klacht over deze trend is dat het erg serieus oogt en dat het de ruimte behoorlijk kil kan maken. Om dit tegen te gaan dient de ruimte op een bepaalde manier wat speelser gemaakt te worden. Dit kan gedaan worden door bijzondere stukken interieur toe te voegen of door bijvoorbeeld extra kleuren aan de woonruimte toe te voegen. Het vinden van de juiste mogelijkheden zal hierin het lastigst zijn. Dit komt wederom omdat dit buiten de trend valt en daardoor niet in iedere interieurwinkel te vinden is. Omdat het anno 2021 behoorlijk lastig kan zijn om je interieur een speelse look te geven, geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het speelser maken van je interieur.

Een zitzak

Als je nog een stukje woonkamer over hebt waar je momenteel niets hebt staan dan kunnen we de zitzak altijd aanraden. De zitzak ziet er niet alleen speels uit maar zit ook nog eens ontzettend lekker. Waar de zitzak vroeger enkel als grote zak te verkrijgen was, kun je anno 2021 zitzakken in alle kleuren en formaten kopen. Hierdoor kun je altijd een zitzak vinden die in jouw woonkamer past en qua kleuren ook niet uit de toon valt. Wanneer je op zoek bent naar een zitzak kunnen we je altijd aanraden om de website van https://www.whoober.nl/ te bezoeken. Hier vind je gegarandeerd de zitzak van je dromen!

Kleurgebruik

Waar het aanschaffen van gekleurd meubilair vaak erg duur is, hoeft het aanbrengen van kleur in je woning dat helemaal niet te zijn! Voor enkele tientallen euro’s koop je al een pot verf waarmee je minimaal één muur in je woning een compleet andere uitstraling kan geven. Door te kiezen voor niet-neutrale kleuren krijgt het woonvertrek waar de verf in wordt aangebracht een unieke en speelse uitstraling. Denk hierbij aan kleuren als mintgroen, olijfgroen, diepblauw of bijvoorbeeld rood-roze. Dit zijn allemaal voorbeelden van kleuren die de kamer er uniek en speels uit laten zien maar er niet direct een kinderparadijs van maken.

 

Zo vind je kwalitatief en goedkoop interieur voor thuis!

Het interieur dat we in onze woning hebben bepaalt natuurlijk grotendeels hoe we van onze woning kunnen genieten. Hoe mooier en fijner het interieur is, hoe comfortabeler we ons hier ook bij voelen. Doordat we iedere dag tijd spenderen in onze woning is het hartstikke logisch dat we eens in de zoveel tijd op zoek willen naar nieuw interieur. Wanneer we namelijk te veel tijd in dezelfde ruimte spenderen zal deze al snel gaan vervelen. Omdat we regelmatig op zoek gaan naar nieuw interieur is het aan te raden om niet al te duur nieuw interieur aan te schaffen. Dit zal misschien moeilijk lijken, maar met de tips uit deze blog heb je zo tal van nieuwe stukken interieur voor weinig geld!

Groothandels

We weten allemaal dat groothandels over het algemeen goedkoper zijn dan speciaalzaken. Toch denkt men bij het aanschaffen van het interieur niet snel aan de groothandel. Er zijn echter voor alle spullen die je nodig hebt groothandels te vinden. De groothandels die zich specialiseren op het gebied van interieur zijn over het algemeen gefocust op hotels. Wanneer je dus op zoek bent naar een groothandel voor interieur, dan kun je deze vinden middels bijvoorbeeld een zoekopdracht naar hotelbedden. Omdat de winkels gefocust zijn op hotels vind je hier over het algemeen kwalitatieve bulkproducten. Doordat ze in bulk geproduceerd worden zijn de stukken interieur hier goedkoper dan bij de reguliere interieurwinkels. Het mooie is dat je in deze groothandels terecht kan voor ontzettend veel stukken interieur. Denk hierbij aan hotel gordijnen, hotel bestek maar ook hotellinnen!

Kringloop

De kringloop is een plek die veel mensen helaas nog ontwijken. Dit komt waarschijnlijk door slechte ervaringen uit het verleden. Waar men vroeger bij de kringloop nog wel eens bedrogen uit kon komen liggen de meeste kringlopen anno 2021 vol met prachtige stukken interieur. Dit komt met name omdat men vroeger veel zuiniger was dan tegenwoordig. Vroeger gebruikte men een bank of een tafel tot deze er echt niet meer uitzag en tegenwoordig wordt de bank of tafel weggedaan als men toe is aan iets nieuws. Hierdoor belanden er tal van prachtige stukken interieur bij de kringloop voor een ontzettend goede prijs. 

 

Waar rekening mee houden bij een geschikte beddenspeciaalzaak zoeken?

Kijkopinterieur

Er zijn op de markt menig aantal verschillende beddenspeciaalzaken terug te vinden. Voor elks van deze zaken geldt dat ze natuurlijk over hun eigen bedrijfsvoering beschikken. Dat blijkt niet in het minst uit het aanbod met merken waarover ze beschikken. Op het ogenblik dat je een bezoek brengt aan een beddenspeciaalzaak zal je hoe dan ook kunnen vaststellen dat er heel wat verschillende bedden van tal van verschillende merken worden aangeboden. Met bekende namen zoals Auping, Vispring en natuurlijk ook Hästens ben je altijd verzekerd van een echt kwalitatief bed. Hoe dan ook, zou jij graag willen ontdekken waar je absoluut zeker rekening mee moet houden bij het bezoeken van een geschikte beddenspeciaalzaak? Neem dan zeker de onderstaande informatie grondig door!

Welke merken worden er door de beddenwinkel aangeboden?

Het eerste waar je aandacht aan moet besteden bij een bezoek brengen aan een beddenspeciaalzaak heeft betrekking tot de merken die worden aangeboden. Wat deze merken betreft kan er worden vastgesteld dat er vooral moet worden gekeken in de richting van betrouwbare merken die je een langdurig slaapcomfort en een optimale kwaliteit weten te garanderen. In de inleiding van deze pagina hebben we alvast verschillende merken aangehaald die daarvoor in aanmerking komen. Het spreekt echter voor zich dat er ook nog heel wat andere merken bestaan die je eveneens een prima kwaliteit kunnen bieden. Hoe dan ook, je even verdiepen in de verschillende merken die worden aangeboden door de beddenwinkels kan in de praktijk absoluut zeker geen kwaad. 

Welke garantievoorwaarden worden er aan je aangeboden?

Eveneens een cruciale factor om aandacht aan te besteden heeft betrekking tot de garantievoorwaarden die er worden aangeboden. Voor deze voorwaarden geldt natuurlijk dat de basis wordt gevormd door de fabrikant. Zij geeft namelijk in eerste instantie aan wat de zogenaamde fabrieksgarantie is. Dat is echter niet alles. Een beddenspeciaalzaak zou er namelijk voor kunnen kiezen om uit zichzelf nog een extra garantie aan te bieden aan haar klanten. Het spreekt voor zich dat dit voor jou als klant een zeer belangrijke meerwaarde zou kunnen betekenen. Wil je dus over de hele lijn verzekerd zijn van de meest optimale zekerheden? Dan is het zeker de moeite waard om even de geldende garantievoorwaarden van naderbij te gaan bekijken.

Hoe interessant geprijsd is het aanbod van de beddenspeciaalzaak?

Voor wat je nachtrust betreft moet je er altijd rekening mee houden dat kwaliteit boven een lage kostprijs moet staan. Door de jaren heen hebben heel wat mensen de keuze gemaakt om een bed te kopen welke beschikt over een laag prijskaartje, maar een beperkte kwaliteit. Haast allemaal hebben ze er binnen afzienbare tijd dan maar voor gekozen om opnieuw te gaan investeren. Het spreekt voor zich dat dit een beetje verloren kosten zijn die eigenlijk perfect voorkomen hadden kunnen worden. Het loont dan ook in de praktijk altijd de moeite om gebruik te maken van de diensten van een beddenspeciaalzaak die je een kwalitatief bed weet te leveren tegen een optimaal prijskaartje. Let op, houd ook rekening met eventuele extra kosten voor de levering van je bed door een beddenwinkel Amsterdam

 

Hoe kies je de juiste tegels voor de badkamer

Het kiezen van de juiste tegel voor je badkamer is niet eenvoudig, want je zult al snel merken dat er tal van mogelijkheden zijn om uit te kiezen. Met dit artikel willen je helpen bij het kiezen van een perfecte tegel door enkele basisprincipes door te nemen.

Er zijn drie dingen die van belang zijn bij het kiezen van een tegel: de grootte van de tegel, de kleur en het ontwerp van de tegel versus de lay-out waarin je de tegels plaatst. Het uiteindelijke doel is om je ruimte aangenaam en visueel groter te maken. Met slechts drie variabelen is het aantal mogelijke combinaties eindeloos, vooral omdat je meer dan één type tegel in één ruimte kunt gebruiken.

Grootte van de tegel

Er wordt vaak gezegd dat de grootte van de tegel moet evenredig moet variëren met de grootte van de badkamer: kleine tegels in kleine badkamers en grote tegels in grote badkamers. Dit is echter niet waar. Een kleine badkamer kan profiteren van grote tegels, omdat met minder voeglijnen de ruimte visueel groter kan aanvoelen. Door kleinere tegels te gebruiken of tegels met een kleiner patroon, zoals mozaïeken, kan de ruimte kleiner aanvoelen. Daarbij is het meestal een slecht idee om dergelijke tegels op alle muren te plaatsen. Als algemene richtlijn geldt dat grotere tegels beter zijn, omdat ze de ruimte vergroten en er eleganter doen uitzien, in tegenstelling tot kleinere tegels die de ruimte optisch verkleinen. Maar dit is slechts een algemene vuistregel en er zijn veel succesvolle badkamerontwerpen die kleinere tegels gebruiken.

Mozaïeken en soortgelijke patronen kunnen goed werken als deze met de juiste hoeveelheden worden aangebracht, bijvoorbeeld om op een bepaald gebied tussen grotere tegels aan te brengen. Kleinere patronen kunnen wonderen doen voor de vloer van een kleine badkamer.

Soorten tegel lay-outs

Er zijn drie hoofdtypen tegel lay-outs. Deze kunnen van toepassing zijn op bijna elke tegel die je tegenkomt. Ten eerste is er de normale lay-out waarbij je tegels gewoon naast elkaar legt en een raster van voeglijnen maakt. Meestal is dit een passende keuze, omdat dit precies is wat mensen verwachten te zien als ze een badkamer binnenlopen: het creëert een gevoel van orde.

Het tweede type is het baksteenpatroon, waarbij elke tegel met de helft van de lengte wordt verschoven. Het baksteenpatroon laat het oog focussen op het patroon zelf in plaats van de lengte-en breedtelijnen. Baksteenpatroon kan horizontaal of verticaal zijn. Vierkante tegels laten niet veel verschillende patronen toe, maar langwerpige of rechthoekige tegels bieden verschillende extra opties.

Het derde type is het diagonaal patroon. Deze vergroot visueel het vlak waarop het zich bevindt, en meestal gebeurt dit op de vloer. Het oog wordt ‘misleid’ om de diagonale lijnen te volgen, die veel langer zijn en daarom lijkt de hele kamer groter. Dit werkt vooral goed bij kleinere tegels of tegels met kleinere patronen.

Kleur van de tegel

De meeste mensen denken dat lichtere kleuren de ruimte groter doen lijken omdat ze meer licht reflecteren, terwijl sommigen zullen beweren dat de pure witheid van die tegels de ruimte juist verstopt en dat donkere tegels een gevoel van afstand creëren tussen jou en de muur. Dit zou des te meer het geval zijn als de andere elementen in de badkamer, zoals de wastafel, planken en andere elementen, wit of licht van kleur zijn.

De meningen hierover verschillen en er zijn veel verschillende combinaties die je in één badkamer kunt gebruiken, dus hier is geen goed of fout. Door slechts één kleur tegels te gebruiken, helemaal wanneer die kleur wit is, wordt de ruimte niet vergroot. Het werkt vaak veel beter om tegels met verschillende kleuren, lay-outs en patronen toe te passen, om zo de illusie te wekken dat de badkamer groter is dan in werkelijkheid. Een puur witte badkamer zal dat niet doen.

Een donkere vloer met witte muren, zal de kamer waarschijnlijk visueel vergroten en het doen lijken alsof de vloer de muren wegduwt en daardoor de hele kamer groter maakt. Een witte vloer met donkere muren zal waarschijnlijk het tegenovergestelde doen en het doen lijken alsof de muren op je afkomen. Er zijn echter uitzonderingen hierop, waarbij donkere muren met lichte vloeren in sommige ontwerpen wel goed blijken te werken.

Maak je tuin summer-ready met deze 3 tips

Langzaam maar zeker kruipen we richting de zomer. Het wordt warmer, de dagen worden langer en eindelijk kunnen we meer tijd doorbrengen in de buitenlucht. Hoog tijd dus om de tuin in orde te maken! In dit artikel geef ik je 3 tips waarmee je je tuin summer-ready maakt. Op naar een mooie zomer!

Shop de nieuwste tuinmeubelen

Wij Nederlanders brengen maar al te graag tijd door in de tuin en daarom zijn goede tuinmeubelen geen overbodige luxe. Investeer daarom in een goede tuinset, loungeset of in een lekker ligbed voor in de tuin. Stijlen die we deze zomer veelvuldig terugzien zijn met name natuurlijk materialen als bamboe, rotan en onbewerkt hout. Daarnaast zullen natuurlijke kleuren bovendien de boventoon voeren.

2021 = outdoor living

2021 staat compleet in het teken van outdoor living. Zoveel mogelijk tijd doorbrengen in de buitenlucht, wie wil dat nou niet? Het is bovendien enorm gezond! Bij outdoor living draait het erom dat je de gezellige sfeer van binnen doortrekt naar buiten. Zorg er daarom voor dat je het buiten gezellig aankleedt, bijvoorbeeld met sfeerverlichting en leuke accessoires.

Leven in de tuin

Naast outdoor living is ook ‘leven in de tuin’ een belangrijke trend in 2021. Met leven in de tuin refereer ik naar het veelvuldig gebruik van planten en ander groen. Vervang die saaie tegels dus en breng wat leven in de brouwerij! Op deze manier creëer je een heel andere sfeer! Ben je niet zo dol op tuinieren? Wees dan niet bang. Er zijn namelijk veel planten die heel weinig onderhoud nodig hebben!

Op zoek naar meer inspiratie voor je tuin of zoek je een plek waar je de nieuwste tuinmeubelen kunt vinden? Kijk dan eens op Fonteyn.nl.

Huis renovatie zonder irritatie

Huis renovatie, iets wat zo irritant is als je eenmaal begint aan het hele proces namelijk: de verbouwing zelf. Dan zit dit weer tegen, dan zit daar weer tegen, het kan ons allemaal niet snel genoeg gaan. Maar bij sommige woonwinkels heb je zo’n goede service dat alles eigenlijk zonder irritatie gaat.

Woonplezier en comfort

Woonplezier staat bij ieder mens voorop, want wat is er nou fijner dan je eigen huis zo mooi mogelijk hebben en er dagelijks veel plezier van beleven. Ik vond dat mijn huis toe was aan een flinke renovatie om het allemaal een stuk moderner te maken. Ik ben toen aan het zoeken gegaan naar twee woonwinkels, omdat ik eigenlijk een beetje wou tappen uit twee vaatjes. 

Zo gezegd zo gedaan, eerst ben ik naar een woonwinkel in Enschede gegaan. Zij boden me van alles aan, van matrassen tot PVC vloeren. Uiteindelijk ben ik bij deze winkel gegaan voor de pvc vloeren met daarbij twee banken. Ze hebben me goed geadviseerd over het bijbehorende en daarom was ik erg tevreden over mijn renovatie.

Een ander verhaal

Als tweede stap ben ik naar een woonwinkel in Oldenzaal gegaan voor de finishing touch. Met de foto´s van mijn huis ben ik naar de showroom gegaan om daar met de adviseurs te gaan zitten. Zij weten natuurlijk precies wat wel en wat niet mooi staat, maar vergeet daarbij jouw eigen stijl en wensen ook niet. Het is natuurlijk wel belangrijk dat jij er fijn in woont.

Stylisten kunnen natuurlijk heel erg mooi je interieur aanbieden en ontwerpen, maar dat zegt niet meteen dat jij alles leuk vindt. Daarom is het van belang dat je altijd je wensen door laat schemeren en dat heb ik ook gedaan bij die woonwinkel en daar kwam een erg mooi resultaat uit. Zo bedoel ik maar, zoek twee goede winkels uit om uit twee vaatjes te tappen en geniet van een renovatie zonder irritatie.

Vijf goede redenen voor een parketvloer

Kijkopinterieur

De meeste mensen die kiezen voor een parketvloer doen dit vanwege het aantrekkelijke uiterlijk. De elegantie en aantrekkingskracht van houten vloeren geven een luxueuze flair aan een kamer. Of het nu in een privé-woning is, de ontvangstruimte van een bedrijfskantoor of een restaurant of een buurtwinkel. Een hardhouten vloer is een feel-good garantie. En maakt indruk en straalt comfort en warmte uit. Betegelde kamers zorgen vaak voor een steriel en weinig huiselijk uiterlijk. Parketvloeren van echt hout geven elke kamer juist een aangename, ontspannen en toch levendige sfeer.

1. Zuinig en duurzaam

Hout is de vloerbedekking die het langst meegaat. De stijl van echt hout is tijdloos, en bovendien is parket de enige vloerbedekking die volledig kan worden gerenoveerd. Zo kunt u een hardhouten vloer vaak 40 jaar of zelfs langer gebruiken. De kosteneffectiviteit van parketvloeren is te danken aan het jarenlange gebruik ervan. Terwijl voor andere vloerbedekkingen om de 10 tot 15 jaar een nieuwe vloer moet worden gelegd, kan een houten vloer gewoon worden geschuurd en opnieuw worden verzegeld.

2. Natuurlijk en milieuvriendelijk

Parketvloeren kunnen van verschillende houtsoorten worden gemaakt. Ook bij de productie van het parket zelf worden de ecologische richtlijnen strikt in acht genomen. De beschikbare grondstof wordt optimaal benut bij de productie van parket. Er worden geen lijmen met giftige oplosmiddelen gebruikt en zelfs afvalresten en zaagsel worden gebruikt om energie op te wekken door verbranding.

3. Aantrekkelijk en tijdloos

Door zijn natuurlijkheid en warmte, gecombineerd met een edele uitstraling, werd parket reeds in de 17e en 18e eeuw als iets heel bijzonders beschouwd. Terwijl parket destijds was voorbehouden aan de paleizen van koningen en prinsen, kan parket tegenwoordig overal in particuliere woningen worden gelegd. Het is op lange termijn zelfs een voordeliger alternatief voor veel andere vloerbedekkingen. Of het nu gaat om het rijk gedecoreerde, luxueuze paneelparket of het eenvoudiger stroken- of hoogvlakparket. Alle verschillende vormen van parket zien er altijd aantrekkelijk en tijdloos uit en dus is het uiteindelijk maar een kwestie van stijl welk parket u kiest.

4. Hygiënisch en gemakkelijk te reinigen

Dankzij het gladde, verzegelde oppervlak is het zeer gemakkelijk om een parketvloer schoon te maken. Er zijn minder kieren en spleten dan bij een tegelvloer. Daarnaast bevatten hardhouten vloeren minder giftige stoffen dan PVC-vloeren. Het schoonmaken van hardhouten vloeren kan worden gedaan met een stofzuiger, vochtige dweilen of microvezeldoeken en is snel en gemakkelijk. Door de vloer af en toe te behandelen met olie of was zal de vloer altijd resistent en gemakkelijk te onderhouden blijven.

5. Veelzijdig en uniek

Een parketvloer geeft een ruimte een heel bijzondere flair en is uitstekend te combineren met elke inrichtingsstijl. Een kamer die u individueel en uniek kunt inrichten volgens uw persoonlijke smaak door de warmte en gezelligheid van het parket en de designelementen, terwijl u altijd een hoog niveau van comfort wordt geboden.

Een lichtplan met led grondspots

Kijkopinterieur

Wanneer je LED grondspots voor in jouw tuin aanschaft is het handig om te weten waar je het beste de verlichting kan plaatsen en hoe je het meeste uit je tuin haalt. Als je het moeilijk vind om je tuin goed te verlichting is het aan te raden om een lichtplan te maken voor uw tuin. Bij een lichtplan is het belangrijk dat je voor ogen hebt wat je wilt en kan verlichting. Door alles goed in beeld te brengen kan je het beste een schets maken van je tuin. Het is niet nodig om veel moeite in de schets te steken. Houd het simpel! Vergeet niet, less is more! Overdrijf niet door je hele tuin te verlichten, maar kies de juiste plekken of voorwerpen om te verlichting.

Houd er rekening mee dat alles wat verlicht kan worden in deze schets wordt meegenomen. Hierbij kun je denken aan veranda verlichting, terras, vlonder, boom, struik of looppad. Met LED grondspots kom je al een heel eind! 

Grondspots van LED dé manier
Met LED grondspots is je tuin eenvoudig te verlichten. Grondspots hebben een bepaalde lichthoek, hiermee wordt de breedte van de oppervlakte dat verlicht word aangegeven. Als je een spot kiest met een bredere lichthoek verlicht het een grote oppervlakte. Kijk hierbij ook per situatie wat het mooiste is. Voor struiken is het slim om een grote lichthoek te gebruiken en voor paden of terrassen een kleine lichthoek. Grondspots variëren ook in de hoeveelheid licht dat ze produceren, als je grote voorwerpen wilt verlichten kun je het beste een LED spot met hoge wattage aanschaffen. Veel mogelijkheden dus.

Kies voor LED verlichting in uw tuin
Voor in de tuin is LED verlichting een aanrader. Dit omdat het veiliger en milieuvriendelijker is. Daarbij heeft het veel branduren, waardoor jij je niet druk hoeft te maken of er ooit een uitvalt. Het licht dat een LED grondspot produceert bevat ook amper ultra violet licht, hierdoor worden er amper insecten naar toe getrokken. Genoeg redenen om te kiezen voor een lichtplan van LED verlichting toch?

Nieuwe trend voor je woning

Kijkopinterieur

Op het gebied van woontrends komen er steeds nieuwe dingen bij, er is altijd wel iets bezig. Er ontwikkelen zich altijd nieuwe trends, daarom kan het zijn dat je misschien nog wel wat trends mist in je huis. 

Nieuwe trends

Lichte kleuren zijn dit jaar erg hot, met name de lichte kleuren hout. Je ziet dit veel terug in vloeren maar ook in tafels en keukenbladen. Vaak worden de lichte kleuren gecombineerd met zwarte stalen accessoires, dat zien we nu erg vaak terug. Denk hierbij aan een lichte visgraat vloer met zwarte stalen deuren en andere accessoires. Je ziet dit erg vaak bij woonprogramma’s op tv. Ook is het erg populair om een groot pronkstuk in je huis te hebben, je kan hierbij denken aan een grote opvallende vaas of aan een opvallend stuk kunst. Ook hoeft het niet perse te matchen met de rest van het huis, als het maar opvalt. 

Trends voor buiten

Voor buiten zijn er ook genoeg trends. Het is bijvoorbeeld erg populair om een mooi groot loungeset in je tuin te hebben. Dit is niet alleen mooi maar het komt ook nog eens goed van pas als het lekker weer is, je kunt er lekker op zitten en heerlijk genieten van een mooie zomerdag. Naast een loungeset zijn heroal rolluiken ook ook populair. In de meeste gevallen kopen mensen deze rolluiken voor de veiligheid, ze doen dit omdat de rolluiken erg goed beschermen tegen inbraak en zorgen voor privacy. Naast deze redenen kopen mensen vaak deze rolluiken ook als zonwering. De rolluiken zorgen er namelijk niet alleen voor dat de inbrekers buiten de deur blijven maar ook de zon en de warmte. In de zomer zorgen de rolluiken namelijk ook nog eens voor een soort extra isolatie waardoor het in de woning lekker koel blijft. Rolluiken kopen kan wel nog een dingetje zijn, de heroal rolluiken moeten namelijk op maat gemaakt worden, daardoor kan het soms even duren voordat ze hangen.

Conclusie

De trends op woning gebied komen en gaan. Er zijn veel mensen die graag de trends volgen en ervoor willen zorgen dat hun huis helemaal mee gaat met de trends. De trends voor dit jaar zijn vooral lichte kleuren hout in combinatie met zwarte stalen accessoires. Een groot opvallend pronkstuk is ook erg populair op dit moment. Voor buiten zijn er ook een paar trends bezig. De heroal rolluiken zijn ook een grote trend op dit moment, dit komt namelijk omdat ze niet alleen als zonwering werken maar ook als extra beveiliging en privacy. Als je rolluiken gaat kopen moet je wel goed op de afmetingen letten, anders passen ze misschien niet en dat zou zonde zijn. Wil jij heroal rolluiken?

 

Wanneer kies je voor een matras op maat?

Kijkopinterieur

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een matras op maat nemen, in deze blog hebben we er een paar voor je op een rijtje gezet.

Fysieke of medische redenen.

Het komt redelijk vaak voor dat mensen met specifieke rugklachten aangepaste matrassen hebben of een matras op maat. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan mensen met een hernia daar zijn speciale matrassen voor zodat er minder last is van de hernia tijdens het slapen. Heb je last van je rug tijdens het slapen? dan moet je kijken naar matrassen met koud en traagschuim deze materialen zorgen voor meer stabiliteit in de rug tijdens de nachtrust.

Andere fysieke redenen voor een matras op maat kunnen ook lengte kwesties zijn, mensen die wat kleiner zijn hebben bijvoorbeeld geen groot matras nodig. Die redden het prima met  matrassen van een kleiner formaat denk aan 1 van 80×200 cm. Het andere uiterste van de situatie hierboven zijn natuurlijk matrassen voor mensen die erg lang zijn. Voor deze mensen zijn er ook matrassen met afwijkende maten, denk aan matrassen van 210 of zelfs 220 cm lang. Er zijn niet alleen matrassen op maat voor mensen met lengte kwesties maar ook voor gewichts kwesties denk aan overgewicht. Het komt voor dat mensen te zwaar zijn voor matrassen en het matras dus heel snel verzakkingsverschijnselen begint te vertonen. Dat is iets wat je niet moet willen want niemand wil in een kuil liggen natuurlijk dus voor deze situaties zijn er ook zwaardere of stevige matrassen, deze kunnen zwaarder gewicht beter hebben.

Een matras met specifieke afmetingen

Het kan ook zijn dat je een matras op maat nodig hebt omdat je een bed op maat hebt waar maar 1 maat matras in past. Dit is ook een veel voorkomende reden waarom mensen een matras op maat nemen. Of en specifiek onderstel van het bed waar maar 1 maat matras op past kan ook een reden zijn voor een matras op maat.

Locatie Redenen

Er zijn ook veel situaties waar een matras op maat nodig is omdat het komt door de locatie, denk aan matrassen op schepen of in vrachtwagens. In bijvoorbeeld een cabine van een vrachtwagen past geen doorsnede matras, deze moet op maat gemaakt worden met de afmetingen van de cabine zelf. Voor matrassen op schepen geldt hetzelfde matrassen in een kajuit van bijvoorbeeld een zeilbootje hebben vaak de vorm van de punt van de boot. Deze matrassen moeten ook weer opgeborgen kunnen worden in opslagbanken hiervoor hebben ze ook speciale afmetingen.

Persoonlijke redenen

Iedereen heeft een eigen slaaphouding, ook voor deze kwestie kan je een aangepast matras nemen. Het kan ook zijn dat je veel zweet in je slaap dan is een aangepast matras met pocketvering iets voor je deze zorgt voor een goede ventilatie in het matras. Allergische reacties op stoffen in het matras is ook en voorkomende reden voor een matras op maat. Heb je hier last van? geef het dan aan en dan kan er gekeken worden welke materialen we moeten vervangen in het matras om de allergische reactie tegen te gaan.