Bezig met renoveren? Laat alle sloten vervangen door slotenmaker Rotterdam010

Wanneer was de laatste keer dat je jouw sloten hebt schoongemaakt of vervangen? Sloten verslijten ook, omdat die elke dag gebruikt worden. Wanneer je je sloten niet regelmatig schoonmaakt, kan het zwak worden en gemakkelijk te breken zijn. Ben je bezig te renoveren, neem dan ook de tijd om de sloten van het huis te laten controleren en waar nodig te laten vervangen. Het kost niet veel tijd en het biedt je veel voordelen aan. Hier zijn er enkele redenen waarom je jouw sloten regelmatig moet laten controleren.

Om de veiligheid van jouw huis te vergroten

Deursloten zijn niet hetzelfde als andere aspecten van huisonderhoud. Het deurslot van jouw huis heeft regelmatig onderhoud nodig. Er is geen vast tijdstip waarop je het onderhoud moet uitvoeren. Iedereen leeft in een sterk verbonden wereld waar innovatieve technologie naar voren komt, waardoor het gemakkelijker wordt om de thuisstatus te kennen. Men kan namelijk gemakkelijk nagaan of er iemand thuis beschikbaar is of niet. Hierdoor is de kans op woninginbraak groter. Daarom moet je overwegen om het deurslot met bepaalde tussenpozen te repareren of te vervangen. Met de hulp van de slotenmaker Rotterdam kan je de huisbeveiliging relatief eenvoudig verbeteren.

Nieuw deurslot helpt je de toegangscontrole te verbeteren

Jouw huis of kantoor is misschien meer dan tien jaar geleden in aanbouw geweest en als dat het geval is, heb je waarschijnlijk een slotenmaker nodig om jouw deurslot te upgraden. Door de sloten van jouw huis of kantoor te upgraden en de oude vergrendelingsmechanismen die je gewend was te verwijderen, kan je de veiligheid drastisch verbeteren. Het slotenmakerbedrijf in Rotterdam is de enige die adviezen kan geven welke type sloten het beste passen in deze tijd. Maak nu je afspraak bij deze slotenmaker.

Voorkom slijtage en zwakke deuren

Jouw huis heeft veel deursloten en je moet ze onderhouden. Als je net als de meesten bent, sluit je je deuren vaak, waardoor je sloten na verloop van tijd verslijten. Door jouw deursloten te onderhouden, voorkomt je dat je de sloten zo vaak moet vervangen. Deursloten werken niet voor altijd. Zelfs goed onderhouden sloten zullen na verloop van tijd slijten. Tijdens zo een onderhoud gaat de slotenmaker meteen na of de deur stevig vastzit en de handgreep ook nog goed werkt. 

Als laatst

Het onderhouden van jouw deursloten is erg belangrijk en als je bezig bent met een renovatie is het nu de juiste tijd om dit te doen. Sloten die niet goed werken, kunnen een probleem veroorzaken en het gemakkelijker maken voor inbrekers om bij jou in te breken. Zorg ervoor dat je jouw deursloten goed houdt en als je werk aan de sloten nodig hebt, neem dan contact op met een professionele slotenmaker uit Rotterdam.

 

Lekker relaxen in je hangmat

Kijkopinterieur

Bij een hangmat denk je aan een vakantie in een tropische omgeving. Begrijpelijk. Maar steeds meer mensen hangen er een op in de tuin en zelfs in huis. Dat geeft je een fijn vakantiegevoel, maar een hangmat is ook erg praktisch. Ongebruikt nemen ze heel weinig ruimte in beslag.

Stukje geschiedenis

Ongeveer 1000 jaar geleden zouden de Maya indianen in Midden-Amerika zijn begonnen met het maken van hangmatten.

Typen

Omvang

Hangmatten komen in een- en tweepersoonsuitvoering. Ook zijn er wel kleinere voor kinderen.

Stokken

Je hebt hangmatten met en zonder stokken aan de einden. Een hangmat zonder stokken ondersteunen het lichaam het beste. Je bergt ze makkelijker op en zijn ze minder kwetsbaar. Een dergelijke hangmat hang je de uiteinden op ooghoogte. Met stokken aan de einden, valt een hangmat niet dicht, je gaat er wat makkelijker op liggen en de presentatie is beter. Dat type kan je het beste zo strak mogelijk ophangen.

Braziliaanse hangmat

Een Braziliaanse hangmat zou je een traditionele hangmat kunnen noemen. Deze komt zonder stokken, is van katoen en gekleurd. Ze zijn makkelijk te herkennen aan de knoop (oog) aan de uiteinden van de touwen, waaraan ze worden opgehangen. De echte Braziliaanse hangmat is aan het uiteinde afgewerkt met macramé, een vorm van textiel dat wordt geproduceerd met behulp van knooptechnieken.

Colombiaanse hangmat

Een Colombiaanse hangmat lijkt sterk op een Braziliaanse hangmat. Ook zonder stokken, gekleurd en van katoen. Echter, de uiteinden zijn anders. Ze worden niet opgehangen aan ogen, maar met de verlenging van de touwen die verstevigd zijn.

Mexicaanse hangmat

Met een Mexicaanse hangmat bedoelt men een nethangmat met stokken. Men gebruikt katoenen draden met draaglijnen van nylon.

Amerikaanse hangmat

Voor een Amerikaanse hangmat wordt gewatteerde stof gebruikt. Deze heeft stokken en wordt vaak geleverd met een vastgemaakt kussen. Ze zijn doorgaans groter en steviger dan de andere types. Ze zeer meer gericht op comfort, dan het praktisch zijn.

Hangmat standaarden

Wellicht denk je dat je voor het ophangen van een hangmat twee vaste ophangpunten nodig hebt, zoals aan bomen, palen of muren. Dat is niet zo. Er zijn standaarden voor het ophangen van hangmatten beschikbaar, die je vlot in elkaar kunt zetten en weer uit elkaar kunt halen. Je bent met een hangmat standaard dus niet aan een vaste locatie gebonden. Je hebt houten en metalen hangmat standaarden.

Een gezond kantoor met kantoorbeplanting

Kijkopinterieur

Planten hebben een positief effect op de leef- en werkomgeving. Werken in een natuurlijke omgeving bevordert de prestaties en reduceert stress. Werknemers voelen zich fijner, werken efficiënter en zijn minder vaak ziek. Kantoorbeplanting is dus van grote waarde voor een fijne werkplek.

 

Alle voordelen van kantoorbeplanting

Groen maakt mensen blij. In een ruimte die als groen ervaren wordt voelen mensen zich prettiger en gezonder. Planten creëren visuele rust en verlagen stress. Ook zijn planten goed voor de luchtvochtigheid en de luchtkwaliteit. Zo wordt de werkomgeving gezonder en werken werknemers efficiënter. Mooie kantoorbeplanting geven de werkplek ook een positieve uitstraling. Dat is niet alleen fijn voor de werknemers, maar ook zeker voor de klanten of bezoekers van jouw kantoor. 

 

Of je nou een klassiek of modern kantoor hebt, er is altijd wel een soort planten te vinden dat hier perfect bij past. Daarnaast absorberen en weerkaatsen planten achtergrondgeluiden, waardoor een rumoerig kantoor tegen wordt gegaan.

 

Hoe kies je de juiste planten voor jouw kantoor?

Planten op kantoor zijn dus een eenvoudige manier om extra sfeer toe te voegen aan jouw kantoor. Maar hoe weet je nou welke planten het juiste effect creëren? Er zijn zoveel keuzes voor interieurbeplanting. 

 

Wil je levende planten of kunstplanten? Is jouw kantoor geschikt voor een compleet groene wand of heb je toch liever losse potten die eenvoudiger te verplaatsen zijn? Hier kan een interieurbeplantingsbedrijf, zoals Plantenman, je goed in adviseren. Je kunt zelf de beplanting uitzoeken of je kunt je hierin laten leiden door de expert. Deze houdt rekening met de gewenste uitstraling, maar ook met de bevordering van de luchtvochtigheid en de hoeveelheid zon of schaduw die in het pand binnenkomt. 

 

Zo weet je zeker dat je optimaal kunt genieten van de mooie beplanting. En zelfs in de verzorging kunnen ze je ondersteunen.

 

Planten geregeld van A-Z

Planten op kantoor is dus zeker een goed idee, voor de verhoging van de sfeer en de productiviteit en gezondheid van jouw werknemers. Schakel een expert in en geniet ook van alle voordelen die planten kunnen bieden.

 

Vier belangrijke voordelen van houten jaloezieen

Kijkopinterieur

Houten jaloezieen, ze lijken wel nooit eerder zo populair te zijn geweest als tegenwoordig het geval is. Het klopt inderdaad dat voor de meeste mensen de keuze voor jaloezieen van hout al snel is gemaakt. Dat is het gevolg van de verschillende, interessante voordelen die er aan verbonden zijn. We maken wat dat betreft in eerste instantie alvast een onderscheid tussen vier zeer interessante voordelen. Ben jij ook benieuwd naar wat deze voordelen nu precies zijn? Waarom dan nog langer wachten? Lees snel verder en je kan meteen kennismaken met deze interessante voordelen van houten jaloezieen hier op deze pagina!

            1.) Je kan ze laten schilderen in een kleur naar wens

Wanneer je houten jaloezieen voor in je woning gaat bestellen kan je eigenlijk twee dingen doen. In eerste instantie kan je ze gewoon naturel laten. Dit betekent dat de charme van het hout wordt verkozen boven bijvoorbeeld een kleurtje dat past bij de stijl van je interieur. In het tweede geval kan je ervoor kiezen om de structuur van het hout te behouden, maar kan je er wel een leuk kleurtje aan geven. Voor welke van deze twee opties jij zal kiezen is uiteraard afhankelijk van de persoonlijke voorkeur waarover je beschikt. Echter, heb je bijvoorbeeld een mooi, landelijk interieur in een witte kleur gerealiseerd? In dat geval spreekt het voor zich dat je wellicht zal willen kiezen voor het kopen van houten jaloezieen in het wit. Wil je ze op een later tijdstip terug een ander kleurtje geven? Dan is ook dat uiteraard perfect mogelijk.

            2.) Houten jaloezieen isoleren uitstekend

In een tijd waarin de energiekosten de pan uitswingen spreekt het voor zich dat mensen steevast op zoek zijn naar mogelijkheden om hun energieverbruik enigszins terug te kunnen dringen. Dat is mogelijk op tal van verschillende manieren, maar ook houten jaloezieen kunnen op dit vlak zeker een interessante en belangrijke rol spelen. Voor houten jaloezieen geldt namelijk dat het natuurlijke karakter van hout ervoor kan zorgen dat warmteverlies op een efficiënte manier tegen kan worden gehouden. Let wel, de mate waarin dit kan gebeuren is natuurlijk wel afhankelijk van nog heel wat andere factoren.

 

Houten jaloezieen mogen dan in de basis van nature uit over goede, isolerende eigenschappen beschikken, daar staat tegenover dat er bijvoorbeeld ook moet worden geïnvesteerd in isolerende beglazing. Is dat niet het geval? Dan zal je kunnen vaststellen dat het inperken van het warmteverlies nooit op zo’n efficiënte manier kan gebeuren als wanneer de ramen wel zouden zijn geïsoleerd. Dat spreekt echter natuurlijk voor zich.

            3.) Je kan houten jaloezieen werkelijk overal gebruiken

Maar weinig soorten raamdecoratie zijn zo ongelofelijk veelzijdig als houten jaloezieen. Het is in de praktijk dan ook zonder probleem mogelijk om deze jaloezieen overal te gebruiken waar je maar wenst. Dit betekent concreet dat je ze niet alleen kan gebruiken in je privéwoning, maar ook in bijvoorbeeld een kantoorgebouw of een ander fabriekspand. Houten jaloezieen hoeven zoals eerder reeds duidelijk gemaakt niet altijd over hun standaard, natuurlijke uitstraling te beschikken waardoor ze in elke stijl van ruimte kunnen worden geïntegreerd.

 

De tijd dat je houten jaloezieen dus met andere woorden alleen maar zag opduiken in klassieke, traditionele interieurs ligt reeds behoorlijk ver in het verleden. Het feit dat je ze in eender welke kleur kan stoppen zorgt er gecombineerd met de mogelijkheid om een keuze te te maken uit verschillende materialen voor dat ze ook in bijvoorbeeld een landelijk of zelfs in een modern interieur perfect uit de verf kunnen komen.

            4.) Jaloezieen van hout passen ook in vochtige(re) ruimtes

Eén van de vaakst gehoorde misverstanden met betrekking tot het gebruik van houten jaloezieen heeft te maken met de veronderstelling dat ze niet kunnen worden gebruikt in ruimtes waarin er sprake is van een hoge luchtvochtigheid. Dit was vroeger inderdaad het geval, maar tegenwoordig is daar toch enigszins verandering in gekomen. Het is dan ook zo dat je tegenwoordig de mogelijkheid hebt om je houten jaloezieen speciaal te laten behandelen. Deze speciale behandeling zorgt ervoor dat ze zonder probleem kunnen worden opgehangen in bijvoorbeeld een keuken, maar ook zeker in een badkamer.

 

Wil jij toch liever het zekere voor het onzekere nemen in je badkamer? In dat geval bestaat er nog een potentieel interessant alternatief. Je zou er namelijk in de praktijk eveneens voor kunnen kiezen om jaloezieen van PVC te kopen die over een houtnerf beschikken. Dergelijke jaloezieen zijn zeker en vast optimaal geschikt om gebruikt te worden in de badkamer terwijl ze ook nog eens over de perfecte uitstraling van hout beschikken. Op deze manier slaag je er dan ook in om twee vliegen in één klap te slaan!

Waterbesparende douchekop voor 50 procent waterbesparing

Kijkopinterieur

In Nederland gebruiken we gemiddeld 119 liter water per persoon per dag. En ruim 40% daarvan wordt gebruikt bij het douchen. Met een waterbesparende douchekop van Niebla snoep je hier de helft vanaf. Dat scheelt je dus 24 liter water per dag per persoon. Reken zelf maar uit hoeveel je dat per jaar scheelt. 

Besparen met een waterbesparende douchekop

Een waterbesparende douchekop kost maar een paar tientjes en bespaart naast water ook energie. Want die 24 liter per dag aan warm water die nu niet meer uit je douchekop komt, hoeft ook niet meer opgewarmd te worden. Zo verdien je je waterbesparende douchekop in een paar maanden weer terug. En bespaar je daarna dus maandelijks substantieel op je water- en energiekosten.

Comfort onder de douche

Mensen vragen zich vaak af of ze niet inleveren op comfort met een waterbesparende douchekop. Maar de ingenieuze techniek in de Niebla douchekop laat waterstralen op elkaar botsen en creëert zo 300.000 kleine druppeltjes per seconde. Dat zorgt voor nevel, maar dan met grotere druppels, die een groot oppervlak met een minimaal volume combineren. Veel ‘nat oppervlak’ dus met minimaal water verbruik.

 

Reacties van klanten van Niebla

Ter illustratie, dit zijn een aantal reacties van mensen die een waterbesparende douchekop van Niebla gebruiken:

  • “De werking van de douchekop is perfect, het feit dat er minder water over je heen komt ervaar je niet.”

  •  “Het is even wennen maar na drie douche beurten wil je niet anders meer. Waterbesparing is echt zeker de helft.”

  • “Goedgekeurd door het hele gezin. Geen comfortvermindering, in tegendeel, en wel een significante besparing.”

  • “De douchekop heeft een bepaalde techniek van sproeien, wat ik echt als zeer prettig ervaar als ik sta te douchen.”

 

Enorme energie en water besparing

Zo zorg je ervoor dat je zonder het echt te merken grote hoeveelheden water, energie en geld bespaart. Een huis waar 4 mensen wonen, bespaart jaarlijks bijvoorbeeld al snel evenveel energie als dat opgewekt wordt door 8 zonnepanelen. Zo maakt de waterbesparende douchekop behoorlijke impact op het milieu en op je portemonee!

 

Het ultieme matras op maat laten maken

Kijkopinterieur

Ik liet een matras op maat maken voor mijn zoontje van elf. Hij heeft erg veel last van bepaalde allergieën en een bepaalde groeistoornis waardoor hij alleen met één soort stof kan slapen. Bovendien moet er ook een speciaal patroon in zitten om hem goed aan het slapen te krijgen. Maar tegenwoordig is dat erg moeilijk om zomaar te regelen, want veel beddenwinkels bieden die opties niet. Gelukkig had ik een website gevonden waar ik wel een matras op maat kon laten maken. 

Een speciaal matras op maat laten maken voor mijn zoon

Ik hoopte met het matras op maat maken, dat mijn zoon minder problemen had met slapen en ook van zijn rust kan genieten. Maar elk matras wat ik kocht, was net niet het gene wat we zochten of maakte zijn allergie alleen maar erger. Gelukkig had de website dekbedenmatras.nl een optie om dit wel op maat te laten maken. De tool die ze daarvoor gebruiken op de website is eenvoudig en zo heb ik makkelijk alles kunnen toepassen. Zoals dat het bed anti-allergeen moet zijn, niet al te dik want dat vind mijn zoon niet fijn en 100% van katoen. Tijdens het bestellen had ik goed contact met de webwinkel en hielden ze mij op de hoogte. 

Precies zoals ik het wil

Een week later en ik kreeg een telefoontje dat ik het matras kon ophalen in de winkel. De winkel was een exclusief voor klanten om bepaalde matrassen die ze hadden samengesteld uit te testen voordat ze deze gingen aanschaffen. Dit gingen we ook doen met het matras. We werden vriendelijk begroet en kregen ons matras te zien. Mijn zoon ging liggen met het matras over zich heen en vond hem heerlijk. Ik keek zelf nog naar details maar alles zag er goed uit. Mijn zoon slaapt nu zonder zorgen en ik ook. 

Contact

Wilt u meer weten over de diensten en producten die u kunt samenstellen bij deze webwinkel? Bekijk dan de website dekbedenmatras.nl voor meer informatie over de producten die u kunt aanschaffen en de diensten die zij verder aanbieden.

Tips voor het kopen van railspots

Railverlichting wordt alsmaar populairder. Het ziet er mooi uit en het geeft een nette uitstraling. Er zijn echter zo ongelooflijk veel keuzes die je kunt maken. Je zult heel veel dingen in overweging moeten nemen waar je op moet letten. Iedere situatie is anders van oorsprong. In dit artikel gaan wij het hebben over railspots, waar je op moet letten, en hoe je de beste verlichting koopt.

Het kopen van de juiste railspots.

Het kopen van verlichting is veel complexer dan het in eerste instantie lijkt. Doordat er zo ongelooflijk veel aanbieders zijn vanwege de alsmaar stijgende populariteit zie je soms simpelweg door de bomen het bos niet meer. Daarnaast zit verlichting op zich heel complex in elkaar, en veel mensen weten gewoon niet waar ze mee te maken hebben. Het eerste waar je goed op moet letten is de leverancier. Er zijn een aantal punten waarop je deze goed kunt controleren. En dit is echt van belang voor het kiezen van de juiste railspots.

  • Bekijk reviews van andere klanten, doe een beetje research. Hoe s het hen bevallen? Hebben zij goede ervaringen met de leverancier? Er zijn online genoeg websites te vinden waar je reviews van anderen kunt bekijken.
  • De bereikbaarheid is ook zeker belangrijk. Zo weet je of een leverancier met zorg voor zijn producten omgaat, en of zij waarde hechten aan klant relaties. Wanneer zij snel reageren op mails en er een telefoonnummer is dat makkelijk te vinden is, dan heb je te maken met een professionele partij, Wanneer dit niet zo is dan heb je wellicht te maken met een onbetrouwbare leverancier. Dan heb je ook kans dat het product niet zal bevallen.
  • Eventuele certificering is belangrijk. Wanneer een leverancier hierover beschikt, dan hebben ook instanties die de leverancier controleren waardering voor de leverancier. Dit zegt veel over de betrouwbaarheid van de leverancier, en dus ook van zijn producten.

Wattage is niet alles.

Veel mensen letten enkel op de Wattage bij het kopen van een railspots. Dit is echter niet de juiste methode voor het inschatten van de lichtopbrengst. Je kunt beter kijken naar het aantal lumen dat er uit de lamp komen. Dit zegt vaak veel meer over de lichtopbrengst.

De lichtkleur is voor velen ook van groot belang. Je hebt railspots lampen in verschillende kleuren. Je wilt natuurlijk de kleur die het best bij de ruimte past. Let hier op bij aanschaf,

Dimbaar of niet dimbaar?

Veel railspots van tegenwoordig zijn tegenwoordig dimbaar, maar dit geldt niet voor elke lamp! Dit scheelt tevens ook een hoop in de prijs. Wanneer je goedkoper uit wilt zijn, dan kun je het beste lampen kopen met een hogere lichtopbrengst die niet dimbaar zijn. Zo kun je heel veel besparen op de railspots. Wanneer je dimbare lampen koopt dan heb je hier wellicht meer aan. Dan kun je op diverse momenten van de dag je railspots efficiënt gebruiken. Dit is natuurlijk altijd handig. Dit helpt ook om te besparen op de energierekening.

Spot en rail moeten bij elkaar passen.

Zorg er ook voor dat de lampen passen bij de eigenschappen van de rail. De rail heeft een lijstje vol met eigen kenmerken. De railspots moet hier goed op aansluiten. Hier moet je echt goed op letten. Wanneer dit niet zo is kan dit zelfs gevaarlijk zijn.

Droogloopmatten

De inrichting van je huis begint bij de voordeur. Een deurmat is precies wat je daarbij nodig hebt. tegenwoordig kun je deurmatten in verschillende vormen, kleuren en maten kopen; er is dus altijd wel een deurmat die past bij jouw interieur. Maar wat voor deurmat kies je? Je hebt namelijk de keuze uit droogloopmatten, schoonloopmatten en borstelmatten. Om zo maar een deurmat in huis te halen is een onverstandig idee. Je kunt namelijk een heleboel verschillende modellen vinden. In dit blog zetten we de verschillende soorten voor je op een rijtje.

Droogloopmatten

Droogloopmatten, je hebt er misschien wel vaker van gehoord. Droogloopmatten zijn één van de bekendste deurmatten. Veel woningen hebben een droogloopmat in de hal liggen. Droogloopmatten zijn gemaakt van katoen en dit zorgt ervoor dat ze enorm veel vocht op kunnen nemen. Je kunt droogloopmatten in verschillende kleuren kopen. De zachte uitstraling van de mat maakt hem geschikt voor alle interieurs. Eén van de belangrijkste functionaliteiten van de droogloopmat is zijn vochtabsorberende vermogen. Droogloopmatten zijn gemaakt van katoen en kunnen water erg lang vasthouden. Op regenachtige dagen doen droogloopmatten hun werk dus perfect en zijn ze eigenlijk onmisbaar in je woning. Wist je dat er ook droogloopmatten zijn die je gewoon kunt wassen? Zo blijft je droogloopmat altijd schoon en fris.

Schoonloopmatten

Een schoonloopmat doet zijn naam eer aan; hij zorgt ervoor dat je jouw schoenzolen schoon loopt, voordat je het huis binnen gaat. Een schoonloopmat wordt over het algemeen gemaakt van nylon of een andere synthetische vezel. Schoonmaken wordt hierdoor goed mogelijk gemaakt. Met wat voor vuil je ook te maken hebt, of het nu zand of modder is, bij het gebruik van een schoonloopmat komt het gemakkelijk los van je schoen. Maar waar kun je een schoonloopmat nu het beste gebruiken? Als je landelijk woont, zoals bijvoorbeeld op het platteland, en je vaak met modderige laarzen thuiskomt, is een schoonloopmat ideaal. In de stad zal een schoonloopmat misschien minder vaak nodig zijn; je krijgt daar immers bijna geen vieze schoenen. Werk je graag en veel in de tuin? Dan is een schoonloopmat ook ideaal. Schoonloopmatten nemen wel minder water op dan droogloopmatten.

Borstelmatten

Een borstelmat is ook uitermate geschikt voor in een woning. Net als de schoonloopmat is deze mat ook perfect om het vuil onder je schoenen vandaan te halen. Hoe werkt een borstelmat? Een borstelmat bestaat uit harde borstels. Deze hebben een schrapend effect op je schoenen. Op deze manier wordt al het grove vuil van je schoenen afgehaald. Omdat dit een buitenmat is en dus vaak buiten bij de voordeur ligt, zijn je schoenen als schoon voordat je je woning binnenstapt. Waar je wel rekening mee moet houden is dat een borstelmat bijna geen water opneemt. Wil je dat je schoenen niet alleen schoon, maar ook droog worden, combineer dan een borstelmat met een droogloopmat. De borstelmat verwijdert het vuil, en de droogloopmat kan het overgebleven vocht opnemen. Een ideale combinatie! Wat voor deurmat je ook kiest, ze hebben allemaal hun eigen voordelen.

https://www.deurmatdirect.nl

Moderne uitstraling voor je eetkamer met een marmeren eettafel

Ben je bezig met het opnieuw inrichten van jouw eetkamer? Dan komen hier natuurlijk ook verschillende meubels te staan. Heb je reeds mooie stoelen gevonden, maar zoek je nog naar een geschikte eettafel? Dan heb je vast en zeker al ervaren dat dit een stuk lastiger is dan je op voorhand mogelijk dacht. Het aanbod eettafels is tegenwoordig namelijk enorm. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een eettafel van hout, metaal en beton. Zit hier echter geen tafel tussen die jou aanstaat? Kijk dan eens naar een marmeren eettafel. Een tafel van dit materiaal zorgt namelijk voor een moderne uitstraling van jouw eetkamer. 

Marmer behoort bij de laatste trends

Een groot deel van de woningen in ons land wordt vandaag de dag ingericht volgens een moderne stijl. Is dit een stijl die jou ook wel ligt? Dan is de kans groot dat we deze stijl straks ook terugzien in jouw eetkamer. Wat dat betreft is het zeker een goede keuze om voor een eettafel van marmer te gaan. Marmer is namelijk een materiaal dat de laatste jaren vaker en vaker terugkeert in woningen. Hierdoor mogen we een eettafel van marmer dus ook tot de trends rekenen. 

Natuurlijke uitstraling 

Bij het inrichten van een woning kijkt de gemiddelde Nederlander naar de laatste trends. Zoals we hierboven reeds aanhaalden, behoort marmer hiertoe. Ben je daarnaast ook nog eens een groot liefhebber van natuurlijke materialen in huis? Dan is een marmeren eettafel natuurlijk helemaal geschikt voor in jouw eetkamer. Marmer is namelijk een natuursteen en natuurlijke materialen behoren ook tot de trends. Indien je voornemens bent om natuurlijke materialen terug te laten keren in jouw eetkamer, dan is een eettafel van marmer een zeer goede keuze. 

Strak en luxueus

Een marmeren eettafel heeft niet alleen maar een natuurlijke uitstraling. Nee, want een tafelblad van dit materiaal wordt altijd strak afgewerkt. Met een marmeren eettafel ben je dus ook nog eens verzekerd van een strak interieur. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de luxe. Marmer is namelijk een duur materiaal. Niet iedereen kan zich hierdoor een eettafel van marmer veroorloven. Met een marmeren eettafel heb je dus niet alleen een moderne, maar ook een luxueuze eetkamer. 

De kleur van een marmeren eettafel

Voordat je begint met het inrichten van jouw eetkamer, denk je waarschijnlijk eerst goed na over de inrichting. Je denkt hierbij aan de meubels, maar ook aan de kleuren. Weet je al precies hoe jouw eetkamer er qua kleur uit moet zien? Dan denk je mogelijk dat een marmeren eettafel hier niet goed bij past. Dit is echter een misvatting. Marmeren eettafels zijn tegenwoordig namelijk verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Hierdoor past een marmeren eettafel dus eigenlijk altijd naadloos in ieder interieur. 

Verschillende vormen marmeren eettafels

De kleur speelt natuurlijk mee bij de keuze voor een eettafel, maar dit is niet het enige. Nee, want ook de vorm van de tafel is belangrijk. Heb je een grote eetkamer? Dan neig je waarschijnlijk naar een rechthoekige eettafel. Heb je niet betrekkelijk veel ruimte? Dan is een ronde eettafel misschien een betere keuze. Wanneer je een marmeren eettafel wilt, behoort dit allemaal tot de mogelijkheden. Een marmeren tafel is verkrijgbaar in verschillende vormen. Hierdoor is er ook voor jouw eetkamer vast en zeker een geschikt exemplaar te vinden.

Het belang van de hangmatstandaard voor het comfort in je hangmat

Kijkopinterieur

Genieten van de wind, terwijl je in een hangmat in de schaduw onder een boom zit, het is niet alleen mogelijk op vakantie. Met een hangmatstandaard kun je genieten van het comfort van rust in je eigen achtertuin. Een van de eerste stappen bij het kiezen tussen de soorten hangmatstandaards is bepalen waar je een hangmat wilt plaatsen en welke positie het beste je tuin. Omdat de meeste hangmatstandaarden van hout of metaal zijn, kun je een materiaal kiezen dat niet alleen functioneel is, maar ook het uiterlijk van je buitenruimte verbetert.

 

Houten ophanging voor de hangmat

Houten hangmatstandaards kunnen een verscheidenheid aan looks hebben met de olie of beits en het soort hout dat wordt gebruikt. Veel modellen zijn gemaakt van duurzaam, vochtbestendig hout zoals bamboe en cederhout. Een diep, rijk gekleurd hout kan een gevoel van ondersteuning voor je lichaam geven, terwijl een lichtere tint een ontspannen, casual gevoel geeft

 

Metalen modellen

Als je een metalen drager kiest, is staal het meest voorkomende materiaal. Zoek een ondersteuning met een roestvrijstalen coating voor gebruik buitenshuis. Vanuit het oogpunt van het ontwerp heeft staal de neiging om een gedurfde, meer lineaire uitstraling te hebben. Een metalen standaard heeft vaak het voordeel dat deze verstelbaar is, en sommige modellen zijn uitgerust met wielen voor het verplaatsen.

 

Welke maat heb ik nodig?

Weet je niet zeker welke hangmatstandaard je moet kopen? Ben je van plan om de hangmat als koppel te gebruiken? Er zijn een paar specificaties die je moet controleren om er zeker van te zijn dat je de juiste maat hangmat voor je hangmat koopt. Je moet zeker letten op het maximum toegelaten gewicht die de hangmat en de standaard kunnen dragen.

 

Verstelbare hangmatsteunen

Veel zelfdragende hangmatbodems zijn instelbaar voor verschillende hangmatlengten, en sommige zijn alleen compatibel met een bepaalde lengte. Een verstelbare standaard biedt de flexibiliteit om de basis uit te breiden of in te korten, zodat deze past op de grootte van je hangmat en je verschillende hangmatten kunt verwisselen. Sommige hangmatbodems zijn ook uitgerust met S-haken en twee kettinglengtes, waarmee je eenvoudig de hoogte en spanning van je hangmat kunt aanpassen. De meeste kettinghangers zijn ontworpen om in een hoek van 30 graden te hangen.

 

Het onderhoud van de standaard

Het schoonmaken van een hangmatophanging is net zo eenvoudig als het bespuiten met een slang of het snel afvegen met een mild schoonmaakmiddel en een doek. Voor langdurige bescherming is het verplaatsen ervan naar een opslagruimte in het laagseizoen de beste manier om de levensduur te verlengen. Als opslag geen optie is, kun je overwegen een hangmatovertrek aan te schaffen. Zoek een hoes van waterbestendig materiaal met een handige ritssluiting.