Vijf goede redenen voor een parketvloer

Kijkopinterieur

De meeste mensen die kiezen voor een parketvloer doen dit vanwege het aantrekkelijke uiterlijk. De elegantie en aantrekkingskracht van houten vloeren geven een luxueuze flair aan een kamer. Of het nu in een privé-woning is, de ontvangstruimte van een bedrijfskantoor of een restaurant of een buurtwinkel. Een hardhouten vloer is een feel-good garantie. En maakt indruk en straalt comfort en warmte uit. Betegelde kamers zorgen vaak voor een steriel en weinig huiselijk uiterlijk. Parketvloeren van echt hout geven elke kamer juist een aangename, ontspannen en toch levendige sfeer.

1. Zuinig en duurzaam

Hout is de vloerbedekking die het langst meegaat. De stijl van echt hout is tijdloos, en bovendien is parket de enige vloerbedekking die volledig kan worden gerenoveerd. Zo kunt u een hardhouten vloer vaak 40 jaar of zelfs langer gebruiken. De kosteneffectiviteit van parketvloeren is te danken aan het jarenlange gebruik ervan. Terwijl voor andere vloerbedekkingen om de 10 tot 15 jaar een nieuwe vloer moet worden gelegd, kan een houten vloer gewoon worden geschuurd en opnieuw worden verzegeld.

2. Natuurlijk en milieuvriendelijk

Parketvloeren kunnen van verschillende houtsoorten worden gemaakt. Ook bij de productie van het parket zelf worden de ecologische richtlijnen strikt in acht genomen. De beschikbare grondstof wordt optimaal benut bij de productie van parket. Er worden geen lijmen met giftige oplosmiddelen gebruikt en zelfs afvalresten en zaagsel worden gebruikt om energie op te wekken door verbranding.

3. Aantrekkelijk en tijdloos

Door zijn natuurlijkheid en warmte, gecombineerd met een edele uitstraling, werd parket reeds in de 17e en 18e eeuw als iets heel bijzonders beschouwd. Terwijl parket destijds was voorbehouden aan de paleizen van koningen en prinsen, kan parket tegenwoordig overal in particuliere woningen worden gelegd. Het is op lange termijn zelfs een voordeliger alternatief voor veel andere vloerbedekkingen. Of het nu gaat om het rijk gedecoreerde, luxueuze paneelparket of het eenvoudiger stroken- of hoogvlakparket. Alle verschillende vormen van parket zien er altijd aantrekkelijk en tijdloos uit en dus is het uiteindelijk maar een kwestie van stijl welk parket u kiest.

4. Hygiënisch en gemakkelijk te reinigen

Dankzij het gladde, verzegelde oppervlak is het zeer gemakkelijk om een parketvloer schoon te maken. Er zijn minder kieren en spleten dan bij een tegelvloer. Daarnaast bevatten hardhouten vloeren minder giftige stoffen dan PVC-vloeren. Het schoonmaken van hardhouten vloeren kan worden gedaan met een stofzuiger, vochtige dweilen of microvezeldoeken en is snel en gemakkelijk. Door de vloer af en toe te behandelen met olie of was zal de vloer altijd resistent en gemakkelijk te onderhouden blijven.

5. Veelzijdig en uniek

Een parketvloer geeft een ruimte een heel bijzondere flair en is uitstekend te combineren met elke inrichtingsstijl. Een kamer die u individueel en uniek kunt inrichten volgens uw persoonlijke smaak door de warmte en gezelligheid van het parket en de designelementen, terwijl u altijd een hoog niveau van comfort wordt geboden.

Een lichtplan met led grondspots

Kijkopinterieur

Wanneer je LED grondspots voor in jouw tuin aanschaft is het handig om te weten waar je het beste de verlichting kan plaatsen en hoe je het meeste uit je tuin haalt. Als je het moeilijk vind om je tuin goed te verlichting is het aan te raden om een lichtplan te maken voor uw tuin. Bij een lichtplan is het belangrijk dat je voor ogen hebt wat je wilt en kan verlichting. Door alles goed in beeld te brengen kan je het beste een schets maken van je tuin. Het is niet nodig om veel moeite in de schets te steken. Houd het simpel! Vergeet niet, less is more! Overdrijf niet door je hele tuin te verlichten, maar kies de juiste plekken of voorwerpen om te verlichting.

Houd er rekening mee dat alles wat verlicht kan worden in deze schets wordt meegenomen. Hierbij kun je denken aan veranda verlichting, terras, vlonder, boom, struik of looppad. Met LED grondspots kom je al een heel eind! 

Grondspots van LED dé manier
Met LED grondspots is je tuin eenvoudig te verlichten. Grondspots hebben een bepaalde lichthoek, hiermee wordt de breedte van de oppervlakte dat verlicht word aangegeven. Als je een spot kiest met een bredere lichthoek verlicht het een grote oppervlakte. Kijk hierbij ook per situatie wat het mooiste is. Voor struiken is het slim om een grote lichthoek te gebruiken en voor paden of terrassen een kleine lichthoek. Grondspots variëren ook in de hoeveelheid licht dat ze produceren, als je grote voorwerpen wilt verlichten kun je het beste een LED spot met hoge wattage aanschaffen. Veel mogelijkheden dus.

Kies voor LED verlichting in uw tuin
Voor in de tuin is LED verlichting een aanrader. Dit omdat het veiliger en milieuvriendelijker is. Daarbij heeft het veel branduren, waardoor jij je niet druk hoeft te maken of er ooit een uitvalt. Het licht dat een LED grondspot produceert bevat ook amper ultra violet licht, hierdoor worden er amper insecten naar toe getrokken. Genoeg redenen om te kiezen voor een lichtplan van LED verlichting toch?

Nieuwe trend voor je woning

Kijkopinterieur

Op het gebied van woontrends komen er steeds nieuwe dingen bij, er is altijd wel iets bezig. Er ontwikkelen zich altijd nieuwe trends, daarom kan het zijn dat je misschien nog wel wat trends mist in je huis. 

Nieuwe trends

Lichte kleuren zijn dit jaar erg hot, met name de lichte kleuren hout. Je ziet dit veel terug in vloeren maar ook in tafels en keukenbladen. Vaak worden de lichte kleuren gecombineerd met zwarte stalen accessoires, dat zien we nu erg vaak terug. Denk hierbij aan een lichte visgraat vloer met zwarte stalen deuren en andere accessoires. Je ziet dit erg vaak bij woonprogramma’s op tv. Ook is het erg populair om een groot pronkstuk in je huis te hebben, je kan hierbij denken aan een grote opvallende vaas of aan een opvallend stuk kunst. Ook hoeft het niet perse te matchen met de rest van het huis, als het maar opvalt. 

Trends voor buiten

Voor buiten zijn er ook genoeg trends. Het is bijvoorbeeld erg populair om een mooi groot loungeset in je tuin te hebben. Dit is niet alleen mooi maar het komt ook nog eens goed van pas als het lekker weer is, je kunt er lekker op zitten en heerlijk genieten van een mooie zomerdag. Naast een loungeset zijn heroal rolluiken ook ook populair. In de meeste gevallen kopen mensen deze rolluiken voor de veiligheid, ze doen dit omdat de rolluiken erg goed beschermen tegen inbraak en zorgen voor privacy. Naast deze redenen kopen mensen vaak deze rolluiken ook als zonwering. De rolluiken zorgen er namelijk niet alleen voor dat de inbrekers buiten de deur blijven maar ook de zon en de warmte. In de zomer zorgen de rolluiken namelijk ook nog eens voor een soort extra isolatie waardoor het in de woning lekker koel blijft. Rolluiken kopen kan wel nog een dingetje zijn, de heroal rolluiken moeten namelijk op maat gemaakt worden, daardoor kan het soms even duren voordat ze hangen.

Conclusie

De trends op woning gebied komen en gaan. Er zijn veel mensen die graag de trends volgen en ervoor willen zorgen dat hun huis helemaal mee gaat met de trends. De trends voor dit jaar zijn vooral lichte kleuren hout in combinatie met zwarte stalen accessoires. Een groot opvallend pronkstuk is ook erg populair op dit moment. Voor buiten zijn er ook een paar trends bezig. De heroal rolluiken zijn ook een grote trend op dit moment, dit komt namelijk omdat ze niet alleen als zonwering werken maar ook als extra beveiliging en privacy. Als je rolluiken gaat kopen moet je wel goed op de afmetingen letten, anders passen ze misschien niet en dat zou zonde zijn. Wil jij heroal rolluiken?

 

Wanneer kies je voor een matras op maat?

Kijkopinterieur

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een matras op maat nemen, in deze blog hebben we er een paar voor je op een rijtje gezet.

Fysieke of medische redenen.

Het komt redelijk vaak voor dat mensen met specifieke rugklachten aangepaste matrassen hebben of een matras op maat. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan mensen met een hernia daar zijn speciale matrassen voor zodat er minder last is van de hernia tijdens het slapen. Heb je last van je rug tijdens het slapen? dan moet je kijken naar matrassen met koud en traagschuim deze materialen zorgen voor meer stabiliteit in de rug tijdens de nachtrust.

Andere fysieke redenen voor een matras op maat kunnen ook lengte kwesties zijn, mensen die wat kleiner zijn hebben bijvoorbeeld geen groot matras nodig. Die redden het prima met  matrassen van een kleiner formaat denk aan 1 van 80×200 cm. Het andere uiterste van de situatie hierboven zijn natuurlijk matrassen voor mensen die erg lang zijn. Voor deze mensen zijn er ook matrassen met afwijkende maten, denk aan matrassen van 210 of zelfs 220 cm lang. Er zijn niet alleen matrassen op maat voor mensen met lengte kwesties maar ook voor gewichts kwesties denk aan overgewicht. Het komt voor dat mensen te zwaar zijn voor matrassen en het matras dus heel snel verzakkingsverschijnselen begint te vertonen. Dat is iets wat je niet moet willen want niemand wil in een kuil liggen natuurlijk dus voor deze situaties zijn er ook zwaardere of stevige matrassen, deze kunnen zwaarder gewicht beter hebben.

Een matras met specifieke afmetingen

Het kan ook zijn dat je een matras op maat nodig hebt omdat je een bed op maat hebt waar maar 1 maat matras in past. Dit is ook een veel voorkomende reden waarom mensen een matras op maat nemen. Of en specifiek onderstel van het bed waar maar 1 maat matras op past kan ook een reden zijn voor een matras op maat.

Locatie Redenen

Er zijn ook veel situaties waar een matras op maat nodig is omdat het komt door de locatie, denk aan matrassen op schepen of in vrachtwagens. In bijvoorbeeld een cabine van een vrachtwagen past geen doorsnede matras, deze moet op maat gemaakt worden met de afmetingen van de cabine zelf. Voor matrassen op schepen geldt hetzelfde matrassen in een kajuit van bijvoorbeeld een zeilbootje hebben vaak de vorm van de punt van de boot. Deze matrassen moeten ook weer opgeborgen kunnen worden in opslagbanken hiervoor hebben ze ook speciale afmetingen.

Persoonlijke redenen

Iedereen heeft een eigen slaaphouding, ook voor deze kwestie kan je een aangepast matras nemen. Het kan ook zijn dat je veel zweet in je slaap dan is een aangepast matras met pocketvering iets voor je deze zorgt voor een goede ventilatie in het matras. Allergische reacties op stoffen in het matras is ook en voorkomende reden voor een matras op maat. Heb je hier last van? geef het dan aan en dan kan er gekeken worden welke materialen we moeten vervangen in het matras om de allergische reactie tegen te gaan.

 

Zo bespaar je ruimte in een kleine slaapkamer

Ga je binnenkort verhuizen en beschik je dan over een kleine slaapkamer? Of staat er een kamerwissel met één van je kinderen op het programma en is jou de kleinste kamer toebedeeld? Dan is de kans groot dat je zoekende bent hoe je deze ruimte precies kunt invullen. Hoe zorg je er allereerst voor dat al je meubels uitstekend passen binnen de ruimte? En hoe creëer je wat extra sfeer in de ruimte? 

Gelukkig is het verkrijgen van meer sfeer in een kleine slaapkamer meestal gemakkelijker dan in een grote ruimte. Daarnaast zijn er ook een aantal oplossingen, waardoor je met een beetje creatief denken alles in de ruimte kwijt kunt. Begin dus alvast met het opdoen van de nodige inspiratie bij weidswonenenslapen en maak vervolgens gebruik van de onderstaande tips. Zo bespaar je ruimte in een kleine slaapkamer en breng je ook nog eens de nodige sfeer aan! 

Maak gebruik van de hoogte van de ruimte 

Bij een kleine ruimte wordt vaak vergeten dat er nog wel relatief veel te doen is met de hoogte. Zo is bijvoorbeeld de ruimte tussen de bovenkant van de deur en het plafond een prima plek om nog wat extra hoge kasten te monteren. Natuurlijk stop je hier geen spullen in die je dagelijks nodig hebt, maar dingen voor incidenteel gebruik kunnen hier eenvoudig en snel worden weggeborgen. Denk bijvoorbeeld aan het tweede deel van jouw 4 seizoenen dekbed 240×220, deze heb je waarschijnlijk alleen nodig gedurende de wintermaanden. Zodra de temperaturen weer in de dubbele cijfers komen, kun je het tweede deel gedag zeggen en netjes opbergen. 

Minimaliseer kleding en beddengoed 

Het is tevens belangrijk om de kasten eens uit te zoeken. Wellicht kan je in de toekomst wel verder met wat smallere kasten als je de inhoud minimaliseert. Sowieso is het altijd goed om eens in de zoveel tijd je kledingkast eens goed op te ruimen. Gooi weg wat kapot of versleten is en verkoop wat je zelf niet meer draagt. Zo zorg je er al snel voor dat je met minder kleding toe kan. Kijk ook direct naar het beddengoed. Wat kan nog wel en wat kan nog niet? Maak vervolgens een lijstje met hetgeen wat je eventueel nog aan moet schaffen. Zo koop je nooit meer teveel en weet je zeker dat een hoeslaken kopen van molton een slim idee. 

Maak gebruik van multifunctionele meubels

We treffen steeds meer kleinere slaapkamers tegenwoordig. Met name in nieuwbouwwoningen. Dit komt voornamelijk doordat minder woonruimte gebruikt kan worden door de groeiende bevolking en het woningtekort. Hierdoor worden woningen simpelweg kleiner en is de kans dus ook groter dat bepaalde ruimtes, zoals de slaapkamer, relatief kleiner zijn dan je gewend bent. Daar speelt de interieurwereld gelukkig ook heel slim op in. Bijvoorbeeld met het introduceren van zogenaamde multifunctionele meubels. Vouwbedden bestellen bij weidswonenenslapen.nl, een bed met extra opbergruimte kopen of een slaapbank zijn enkele voorbeelden van handige multifunctionele meubels. Hiermee sla je twee vliegen in één klap en bespaar je dus ongelooflijk veel extra ruimte. Multifunctionele meubels zijn dan ook onmisbaar in de kleine slaapkamer.

Een TV-wand op maat laten maken door Relaxury

Kijkopinterieur

Mijn partner en ik hebben een prachtig TV-wand op maat laten maken door Relaxury. Al voor een langere periode zitten we tegen een kale muur te kijken en hebben we de tv op een tijdelijke andere kast gezet. Maar nu bijna het hele huis was ingericht en de tv zo lomp in de woonkamer stond, wilde we niet meer. Dus zijn we gaan kijken wat voor TV-wand we daar precies wilde hebben. Het huis heeft wel een bepaalde stijl en daar wilden we ons graag aan houden.

Via Relaxury onze TV-wand laten maken

In het begin hadden we nog nooit gehoord van Relaxury of dat ze überhaupt iets voor ons konden betekenen. We hadden namelijk eerst een ander bedrijf op het oog die ook zo’n soort stijl gebruikte in het maken van meubels. We vonden dit er gaaf uit zien, totdat we het uiteindelijk bedrag zagen hoeveel het zou gaan kosten. Daar werden we niet zo blij van en zijn daar afgehaakt. Gelukkig maar, anders hadden we Relaxury niet gehad. Daar konden we snel terecht voor een afspraak. We besproken allemaal details over wat we precies terug wilde zien in de TV-wand en nog veel meer.

Erg blij met het resultaat

Na een goed gesprek met de medewerker, konden zij beginnen met het schetsen van de TV-wand. Binnen een paar weken kregen we eindelijk de schets te zien en het was alles wat we omschreven hadden en zelfs meer. Het was precies wat we in onze gedachten hadden en hebben meteen een akkoord gegeven. We moesten daarbij ook de materialen doorgeven en dan was het een kwestie van wachten. Na een paar maanden was het af en kwamen ze deze netjes bij ons aan de muur hangen. We zijn erg blij dat we voor Relaxury zijn gegaan. Van deze TV-wand zullen we nog wel plezier van hebben.

Contact

Wilt u meer weten over de verschillende soorten producten en diensten die dit bedrijf voor u kan uitvoeren? Dan moet u zeker een keer een kijkje nemen op de website van Relaxury voor meer informatie.

De voordelen van een schuifpui van Schipper Ede

Kijkopinterieur

In vergelijking met een klassieke deur biedt een schuifpui of schuifdeur van Schipper Ede tal van voordelen. Niet alleen visueel gezien overtreft de schuifpui zijn minder mobiele tegenhangers. Dit verbindende element tussen twee ruimtes scoort ook praktisch gezien erg hoog. Bijvoorbeeld bij het ontwerpen van een barrièrevrije leefruimte. Maar een schuifpui biedt nog meer voordelen.

Een schuifpui van Schipper Ede is ruimtebesparend

Een schuifpui van Schipper Ede is niet alleen ruimtebesparend maar ook nog eens visueel erg aantrekkelijk. Ze verbeteren ook nog eens de totaalbeleving van het wonen. Zoals hierboven al vermeld, is een schuifpui een praktisch alternatief voor een gewone deur. Een pluspunt van een schuifpui is dat dit inrichtingselement veel minder ruimte inneemt dan een deur die naar binnen (of buiten) opendraait. Daarnaast kan een deur grotendeels geruisloos worden geopend en gesloten. Als een schuifdeur zelfs in twee delen is verdeeld, is het inrichtingsdetail een bijzondere blikvanger. Op deze manier wordt een levend gevoel gecreëerd dat met een klassieke deur helemaal niet kan worden gecreëerd. Dankzij deze technologie is een schuifpui in staat om twee ruimtes met slechts enkele bewegingen van elkaar te scheiden of te verbinden.

Uitgebreide keuze bij Schipper Ede

Deuren zijn een belangrijk bouwelement dat we vaak over het hoofd zien. Ze zijn er meestal al als we een woning huren of kopen. Bij een verbouwing of nieuwe constructie, is het kiezen van de juiste deuren en kozijnen erg belangrijk. Vooral in flats en huizen, waar de woonruimtes steeds uitgebreider worden, is het goed om hier en daar toch een deur te hebben die gesloten kan worden. Uiteindelijk is er natuurlijk nog de vraag: welke stijl en welk materiaal past het beste bij een huis? Het is niet zo’n eenvoudig antwoord. Want ze variëren in vorm en kleur. En ook het eigenlijke sluitingsmechanisme is belangrijk. Ze kunnen in de muur worden geschoven en discreet worden verborgen, naar één kant worden geklapt of via geleiders lopen die aan het plafond of de vloer worden bevestigd. De professionals van Schipper Ede, adviseren u graag.

Geluidswerende raambekleding waarin je moet investeren

Kijkopinterieur

Wonen in een rumoerige buurt kan een behoorlijke belasting zijn. De geluiden van kinderen die buiten spelen of luide muziek van je buurman of het getoeter van het verkeer zijn zeker iets waar je na een zware dag op het werk niet meer naar thuis wilt komen. En daarbij zijn je muren en kale ramen niet altijd voldoende om het geluid op afstand te houden. We raden je dan ook aan om te kiezen voor raambekleding die het geluid van je huis weghouden en je de gewenste rust geven die jij en je lichaam nodig hebben.

Top 5 geluidswerende raambekleding

Terwijl de meeste raamdecoratie je volledige controle geven over het licht en de privacy, zijn er enkele die het geluid buiten houden. En dit zijn soorten waarin je moet investeren als geluidsoverlast iets is dat je wakker houdt en de gezondheid van je gezin beïnvloedt. Hier zijn 5 geluidswerende rolgordijnen die een goede investering zijn om te doen.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een geweldige oplossing voor lichtbeheersing en energie-efficiëntie. Rolgordijnen hebben een geweldig vermogen om het geluid van buitenaf te blokkeren, terwijl ze perfect geschikt zijn voor elk soort interieur. Bovendien kun je voor elk soort raam een rolgordijn installeren. Of het nu gaat om enkele, dubbele of meerdere ruiten, een rolgordijn past altijd

Rolgordijnen zijn probleemloos en eenvoudig te installeren, ze zijn zeer budgetvriendelijk en kunnen aan elk raam worden aangepast. Dit zijn een van de beste soorten raambekleding die de warmte van de zon tegenhouden. Met verschillende kozijnen, bevestigingen en aangepaste opties is deze raamdecoratie een traktatie en een eenvoudige aanwinst voor je huis.

Honingraat plisségordijnen

Geluid reist door de lucht die zich van binnen naar buiten verplaatst, en vice versa. De unieke structuur van honingraat plisségordijnen maakt het de ultieme geluidswerende gordijnen. Deze plisségordijnen zijn beschikbaar in meerdere cellagen om de beweging van de lucht te controleren en een barrière te creëren op je ramen, waardoor je beter controle hebt over het geluid en de warmtestroom. Deze geïsoleerde gordijnen zijn vooral bekend om hun isolerend vermogen in extreme klimaten.

Deze soorten raambekleding zijn gemaakt van geplooid materiaal om maximale lichtbeheersing en ultieme privacy te bieden. De zijsporen van deze kappen zorgen ervoor dat er geen lichtinval is. Deze stijlvolle tinten zijn duurzaam, lichtgewicht en aanpasbaar aan elk raam, waardoor ze de beste tinten zijn om de warmte buiten te houden. Stijlvol en toch eenvoudig, deze tinten zijn populair vanwege hun functionele waarde en zijn een investering die je graag zou willen doen.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn populair bij mensen die de voorkeur geven aan de uitstraling van stof rond hun huis. Het extra vleugje elegantie en stijl dat deze soort raambekleding bieden is uitstekend. Onnodig om te zeggen dat ze, terwijl ze gekleed zijn, prachtig werk leveren om het harde zonlicht op afstand te houden en de gewenste privacy te bieden.

Ze werken goed aan het reduceren van geluid door hun zware stof. Voeg een geluidsabsorberende laag toe met een verduisterende voering. Dus of het nu de formele uitstraling is die je zoekt of de rust in je huis, Romeinse tinten zijn een goed antwoord.

Gordijnen

Gordijnen zijn een uitstekende keuze als het gaat om het toevoegen van stijl aan je bestaande decor. Zoals de naam al suggereert, hebben gordijnen een plooi die je raamisolatie geeft. Dit helpt de luchtstroom op te vangen, waardoor het geluid van buitenaf wordt tegengehouden. Gordijnen worden beschouwd als een zuinige geluidsreducerende behandeling.

Combinatie van raambekleding

In het geval dat je een vreselijke tijd hebt met lawaai en het zo veel mogelijk wilt blokkeren, is het een goed idee om verschillende soorten raambekleding te combineren. Honingraat plisségordijnen met zware gordijnen die zorgen voor een rustige sfeer in huis. Kies de zware stof die het geluid van buitenaf kan absorberen tijdens het werken met je cellulaire tinten.

 

Kies voor een laag rolgordijnen met gordijnen naar keuze. Het toevoegen van zware gordijnen geeft je niet alleen een persoonlijk tintje, maar helpt ook het geluid van buitenaf te verminderen. Kies uit patronen en texturen om ze het middelpunt van je woonruimtes te maken.

https://www.raamdecoratie.com

Veelgemaakte fouten bij het plaatsen van kunst

Kunst in huis is een prima manier om je interieur in één klap een stuk persoonlijker te maken. Met kunst kan je laten zien waar je voor staat en wie je bent. Wat jij in huis hebt staan, zegt veel over jou als mens. Kortom, eigenlijk mag kunst in geen enkele woning ontbreken. Gelukkig blijkt de populariteit van echte kunstwerken in de afgelopen jaren enorm te zijn toegenomen. We kiezen niet meer voor de ‘kunstwerken’ van confectiewinkels, maar houden steeds meer van originele werken van échte kunstenaars. 

Doordat steeds meer mensen kunst binnen hun interieur verwerken, worden er stiekem ook steeds meer fouten gemaakt. Kunst van beelden, schilderijen, sculpturen… hoe kan je daar nou fouten in maken? Dat zou je misschien denken, maar het gaat relatief vaak mis. Wij hebben alle veelgemaakte fouten bij het plaatsen van kunst voor jou op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat jij deze in elk geval niet zal maken! 

Grote kunstwerken cadeau doen 

Kunst wordt natuurlijk niet alleen in het eigen huis verwerkt, maar ook steeds vaker cadeau gedaan. Dat is ook niet zo gek, want het is een zeer origineel cadeau. En wanneer je de juiste keuze maakt, zal deze dan ook zeker in de smaak vallen. Toch laten veel mensen hier al de eerste steekjes vallen. Want aangezien kunst heel persoonlijk is, is het ook ontzettend lastig om dit cadeau te doen. Zelfs aan mensen die je dacht goed te kennen. 

Gelukkig is kerstpakketten samenstellen bij Arthiove.nl een goede manier om deze problemen te voorkomen. Hier kan je terecht voor prachtige kleine kunstwerkjes als kerstcadeau. Zo wordt direct het grootste probleem getackeld. Veel mensen geloven namelijk nog steeds dat de grootte van een kunstwerk iets zegt over de uitstraling. Niets van dat is waar natuurlijk. Een klein kunstwerk kan net zo mooi en sprekend zijn. Zodra je kunst cadeau doet is het sowieso belangrijk om voor kleinere kunstwerken te kiezen. Zo weet je zeker dat er wel ergens een plekje voor te vinden is en breng je de ontvanger niet direct in tweestrijd. 

Niet genoeg variatie 

Wanneer je in iedere ruimte dezelfde opstelling van kunstwerken gebruikt, deze op dezelfde manier ophangt en zelfs dezelfde uitstraling nabootst, dan voelt het geheel een beetje aan als een saaie kunstgalerij. Dit is iets wat je uiteraard moet proberen te voorkomen. Dit doe je door meer variatie binnen je interieur aan te brengen. 

Bedenk ook dat we niet alleen schilderijen bedoelen als we over kunst spreken. Alles wat mooi is en een betekenis heeft kan een kunstwerk zijn. Een beeld brons liefde kopen lijkt misschien af te steken van de andere kunstwerken, maar dit zorgt juist voor een leuk en spannend contrast. Meer variatie geeft meer sfeer. En dat is precies wat je nodig hebt in huis! 

De tuin vergeten 

Als we spreken van een interieur, dan denken we al gauw aan de woning. Maar waarom eigenlijk? Ook buitenshuis is het belangrijk dat de uitstraling on-point is. De tuin vergeten is misschien wel de grootste fout die je kunt maken bij het verwerken van kunst in huis. Dit is namelijk hét verlengstuk van jouw woning. De tweede ‘woonkamer’. Daarom mogen een aantal kunstwerken hier dan ook zeker niet ontbreken. Sculpturen voor de tuin kopen is dan ook een slim idee om hier snel nieuw leven in te blazen en van een geweldige uitstraling te genieten.

De geschiedenis van huisnummers en leuke weetjes

Tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken uit het straatbeeld: huisnummers. De één kiest voor een groot en opvallend huisnummer, de ander kiest juist voor een bescheiden en ingetogen design. Maar wat is het verhaal en de geschiedenis precies achter deze huisnummers? Wanneer vond de introductie plaats? En met welke reden gingen mensen huisnummers gebruiken? Daar vertellen we je meer over in deze blog over de geschiedenis van huisnummers. Tevens lees je enkele interessante feitjes en weetjes.

Sinds 1800

Het gebruik van huisnummers vind zijn oorsprong omstreeks 1800. Het idee van huisnummers is een initiatief afkomstig van Napoleon Bonaparte. Het maakte het vorderen van belastingen gemakkelijker. Het idee van huisnummers vind zijn oorsprong in het Franse Parijs. Pas in de loop van de 19e eeuw werd het idee ook doorgevoerd in de Benelux, op initiatief van het Franse gezag. Toch lijkt het gebruik van huisnummers niet alleen iets van de afgelopen twee eeuwen. Er zijn namelijk ook diverse voorbeelden in Italiaanse (bijvoorbeeld in Venetië en Rome) steden gevonden, welke mogelijk al 2000 jaar geleden gebruik maakten van huisnummers.

Tegenwoordig…

Tegenwoordig zijn huisnummers min of meer verplicht. De regels hiervoor worden op gemeentelijk niveau. Het is logisch dat huisnummers inmiddels een vast onderdeel van ons huis zijn geworden, want hoe kan de postbode anders je post afleveren? Echter zijn er nog tal van andere situaties te bedenken waarom een huisnummer essentieel is in de hedendaagse maatschappij. Het is bijvoorbeeld handig voor als vrienden of familie op bezoek komen, of als je iets via Marktplaats hebt verkocht. Maar nog veel belangrijker: wat als hulpdiensten snel ter plaatste moeten komen? Een goed zichtbaar huisnummer is dan van essentieel belang.

Het hoogste huisnummer

Voor het nummeren van huizen zijn in de loop der tijd verschillende methodieken gebruikt. De meest logische en veel voorkomende nummering is als volgt: de ene kant van de straat heeft even genummerde huisnummers, de andere kant van de straat heeft oneven genummerde huisnummers. Afwijkingen hierop vinden bijvoorbeeld plaatst bij de nummering van huizen op een pleintje. Leuk feitje: er is in Lelystad een nummeringsreeks welke bijna tot de 100.000 reikt (99144)

Enkel functioneel?

Hedendaags dienen huisnummers niet alleen meer het doel waarvoor ze in de oorsprong bedoeld waren. Zo zijn huisnummers een middel om je woonstijl te onderstrepen. Wanneer je een mooie zwarte brievenbus, een zwarte wandarmatuur en zwart deurbeslag hebt, is een zwart huisnummer een mooie toevoeging hierop. Wil je graag een extra verwelkomd gevoel creëren? Dan is de keuze voor een naambordje of een verlicht huisnummer een goede keuze. Tegenwoordig wil men graag wat te kiezen hebben, en dat is zeer goed mogelijk met alle mogelijkheden. Ga maar eens kijken bij de lokale bouwmarkt, of doe wat inspiratie op online.