Geluidswerende raambekleding waarin je moet investeren

Kijkopinterieur

Wonen in een rumoerige buurt kan een behoorlijke belasting zijn. De geluiden van kinderen die buiten spelen of luide muziek van je buurman of het getoeter van het verkeer zijn zeker iets waar je na een zware dag op het werk niet meer naar thuis wilt komen. En daarbij zijn je muren en kale ramen niet altijd voldoende om het geluid op afstand te houden. We raden je dan ook aan om te kiezen voor raambekleding die het geluid van je huis weghouden en je de gewenste rust geven die jij en je lichaam nodig hebben.

Top 5 geluidswerende raambekleding

Terwijl de meeste raamdecoratie je volledige controle geven over het licht en de privacy, zijn er enkele die het geluid buiten houden. En dit zijn soorten waarin je moet investeren als geluidsoverlast iets is dat je wakker houdt en de gezondheid van je gezin beïnvloedt. Hier zijn 5 geluidswerende rolgordijnen die een goede investering zijn om te doen.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een geweldige oplossing voor lichtbeheersing en energie-efficiëntie. Rolgordijnen hebben een geweldig vermogen om het geluid van buitenaf te blokkeren, terwijl ze perfect geschikt zijn voor elk soort interieur. Bovendien kun je voor elk soort raam een rolgordijn installeren. Of het nu gaat om enkele, dubbele of meerdere ruiten, een rolgordijn past altijd

Rolgordijnen zijn probleemloos en eenvoudig te installeren, ze zijn zeer budgetvriendelijk en kunnen aan elk raam worden aangepast. Dit zijn een van de beste soorten raambekleding die de warmte van de zon tegenhouden. Met verschillende kozijnen, bevestigingen en aangepaste opties is deze raamdecoratie een traktatie en een eenvoudige aanwinst voor je huis.

Honingraat plisségordijnen

Geluid reist door de lucht die zich van binnen naar buiten verplaatst, en vice versa. De unieke structuur van honingraat plisségordijnen maakt het de ultieme geluidswerende gordijnen. Deze plisségordijnen zijn beschikbaar in meerdere cellagen om de beweging van de lucht te controleren en een barrière te creëren op je ramen, waardoor je beter controle hebt over het geluid en de warmtestroom. Deze geïsoleerde gordijnen zijn vooral bekend om hun isolerend vermogen in extreme klimaten.

Deze soorten raambekleding zijn gemaakt van geplooid materiaal om maximale lichtbeheersing en ultieme privacy te bieden. De zijsporen van deze kappen zorgen ervoor dat er geen lichtinval is. Deze stijlvolle tinten zijn duurzaam, lichtgewicht en aanpasbaar aan elk raam, waardoor ze de beste tinten zijn om de warmte buiten te houden. Stijlvol en toch eenvoudig, deze tinten zijn populair vanwege hun functionele waarde en zijn een investering die je graag zou willen doen.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn populair bij mensen die de voorkeur geven aan de uitstraling van stof rond hun huis. Het extra vleugje elegantie en stijl dat deze soort raambekleding bieden is uitstekend. Onnodig om te zeggen dat ze, terwijl ze gekleed zijn, prachtig werk leveren om het harde zonlicht op afstand te houden en de gewenste privacy te bieden.

Ze werken goed aan het reduceren van geluid door hun zware stof. Voeg een geluidsabsorberende laag toe met een verduisterende voering. Dus of het nu de formele uitstraling is die je zoekt of de rust in je huis, Romeinse tinten zijn een goed antwoord.

Gordijnen

Gordijnen zijn een uitstekende keuze als het gaat om het toevoegen van stijl aan je bestaande decor. Zoals de naam al suggereert, hebben gordijnen een plooi die je raamisolatie geeft. Dit helpt de luchtstroom op te vangen, waardoor het geluid van buitenaf wordt tegengehouden. Gordijnen worden beschouwd als een zuinige geluidsreducerende behandeling.

Combinatie van raambekleding

In het geval dat je een vreselijke tijd hebt met lawaai en het zo veel mogelijk wilt blokkeren, is het een goed idee om verschillende soorten raambekleding te combineren. Honingraat plisségordijnen met zware gordijnen die zorgen voor een rustige sfeer in huis. Kies de zware stof die het geluid van buitenaf kan absorberen tijdens het werken met je cellulaire tinten.

 

Kies voor een laag rolgordijnen met gordijnen naar keuze. Het toevoegen van zware gordijnen geeft je niet alleen een persoonlijk tintje, maar helpt ook het geluid van buitenaf te verminderen. Kies uit patronen en texturen om ze het middelpunt van je woonruimtes te maken.

https://www.raamdecoratie.com

Veelgemaakte fouten bij het plaatsen van kunst

Kunst in huis is een prima manier om je interieur in één klap een stuk persoonlijker te maken. Met kunst kan je laten zien waar je voor staat en wie je bent. Wat jij in huis hebt staan, zegt veel over jou als mens. Kortom, eigenlijk mag kunst in geen enkele woning ontbreken. Gelukkig blijkt de populariteit van echte kunstwerken in de afgelopen jaren enorm te zijn toegenomen. We kiezen niet meer voor de ‘kunstwerken’ van confectiewinkels, maar houden steeds meer van originele werken van échte kunstenaars. 

Doordat steeds meer mensen kunst binnen hun interieur verwerken, worden er stiekem ook steeds meer fouten gemaakt. Kunst van beelden, schilderijen, sculpturen… hoe kan je daar nou fouten in maken? Dat zou je misschien denken, maar het gaat relatief vaak mis. Wij hebben alle veelgemaakte fouten bij het plaatsen van kunst voor jou op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat jij deze in elk geval niet zal maken! 

Grote kunstwerken cadeau doen 

Kunst wordt natuurlijk niet alleen in het eigen huis verwerkt, maar ook steeds vaker cadeau gedaan. Dat is ook niet zo gek, want het is een zeer origineel cadeau. En wanneer je de juiste keuze maakt, zal deze dan ook zeker in de smaak vallen. Toch laten veel mensen hier al de eerste steekjes vallen. Want aangezien kunst heel persoonlijk is, is het ook ontzettend lastig om dit cadeau te doen. Zelfs aan mensen die je dacht goed te kennen. 

Gelukkig is kerstpakketten samenstellen bij Arthiove.nl een goede manier om deze problemen te voorkomen. Hier kan je terecht voor prachtige kleine kunstwerkjes als kerstcadeau. Zo wordt direct het grootste probleem getackeld. Veel mensen geloven namelijk nog steeds dat de grootte van een kunstwerk iets zegt over de uitstraling. Niets van dat is waar natuurlijk. Een klein kunstwerk kan net zo mooi en sprekend zijn. Zodra je kunst cadeau doet is het sowieso belangrijk om voor kleinere kunstwerken te kiezen. Zo weet je zeker dat er wel ergens een plekje voor te vinden is en breng je de ontvanger niet direct in tweestrijd. 

Niet genoeg variatie 

Wanneer je in iedere ruimte dezelfde opstelling van kunstwerken gebruikt, deze op dezelfde manier ophangt en zelfs dezelfde uitstraling nabootst, dan voelt het geheel een beetje aan als een saaie kunstgalerij. Dit is iets wat je uiteraard moet proberen te voorkomen. Dit doe je door meer variatie binnen je interieur aan te brengen. 

Bedenk ook dat we niet alleen schilderijen bedoelen als we over kunst spreken. Alles wat mooi is en een betekenis heeft kan een kunstwerk zijn. Een beeld brons liefde kopen lijkt misschien af te steken van de andere kunstwerken, maar dit zorgt juist voor een leuk en spannend contrast. Meer variatie geeft meer sfeer. En dat is precies wat je nodig hebt in huis! 

De tuin vergeten 

Als we spreken van een interieur, dan denken we al gauw aan de woning. Maar waarom eigenlijk? Ook buitenshuis is het belangrijk dat de uitstraling on-point is. De tuin vergeten is misschien wel de grootste fout die je kunt maken bij het verwerken van kunst in huis. Dit is namelijk hét verlengstuk van jouw woning. De tweede ‘woonkamer’. Daarom mogen een aantal kunstwerken hier dan ook zeker niet ontbreken. Sculpturen voor de tuin kopen is dan ook een slim idee om hier snel nieuw leven in te blazen en van een geweldige uitstraling te genieten.

De geschiedenis van huisnummers en leuke weetjes

Tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken uit het straatbeeld: huisnummers. De één kiest voor een groot en opvallend huisnummer, de ander kiest juist voor een bescheiden en ingetogen design. Maar wat is het verhaal en de geschiedenis precies achter deze huisnummers? Wanneer vond de introductie plaats? En met welke reden gingen mensen huisnummers gebruiken? Daar vertellen we je meer over in deze blog over de geschiedenis van huisnummers. Tevens lees je enkele interessante feitjes en weetjes.

Sinds 1800

Het gebruik van huisnummers vind zijn oorsprong omstreeks 1800. Het idee van huisnummers is een initiatief afkomstig van Napoleon Bonaparte. Het maakte het vorderen van belastingen gemakkelijker. Het idee van huisnummers vind zijn oorsprong in het Franse Parijs. Pas in de loop van de 19e eeuw werd het idee ook doorgevoerd in de Benelux, op initiatief van het Franse gezag. Toch lijkt het gebruik van huisnummers niet alleen iets van de afgelopen twee eeuwen. Er zijn namelijk ook diverse voorbeelden in Italiaanse (bijvoorbeeld in Venetië en Rome) steden gevonden, welke mogelijk al 2000 jaar geleden gebruik maakten van huisnummers.

Tegenwoordig…

Tegenwoordig zijn huisnummers min of meer verplicht. De regels hiervoor worden op gemeentelijk niveau. Het is logisch dat huisnummers inmiddels een vast onderdeel van ons huis zijn geworden, want hoe kan de postbode anders je post afleveren? Echter zijn er nog tal van andere situaties te bedenken waarom een huisnummer essentieel is in de hedendaagse maatschappij. Het is bijvoorbeeld handig voor als vrienden of familie op bezoek komen, of als je iets via Marktplaats hebt verkocht. Maar nog veel belangrijker: wat als hulpdiensten snel ter plaatste moeten komen? Een goed zichtbaar huisnummer is dan van essentieel belang.

Het hoogste huisnummer

Voor het nummeren van huizen zijn in de loop der tijd verschillende methodieken gebruikt. De meest logische en veel voorkomende nummering is als volgt: de ene kant van de straat heeft even genummerde huisnummers, de andere kant van de straat heeft oneven genummerde huisnummers. Afwijkingen hierop vinden bijvoorbeeld plaatst bij de nummering van huizen op een pleintje. Leuk feitje: er is in Lelystad een nummeringsreeks welke bijna tot de 100.000 reikt (99144)

Enkel functioneel?

Hedendaags dienen huisnummers niet alleen meer het doel waarvoor ze in de oorsprong bedoeld waren. Zo zijn huisnummers een middel om je woonstijl te onderstrepen. Wanneer je een mooie zwarte brievenbus, een zwarte wandarmatuur en zwart deurbeslag hebt, is een zwart huisnummer een mooie toevoeging hierop. Wil je graag een extra verwelkomd gevoel creëren? Dan is de keuze voor een naambordje of een verlicht huisnummer een goede keuze. Tegenwoordig wil men graag wat te kiezen hebben, en dat is zeer goed mogelijk met alle mogelijkheden. Ga maar eens kijken bij de lokale bouwmarkt, of doe wat inspiratie op online.

Bezig met renoveren? Laat alle sloten vervangen door slotenmaker Rotterdam010

Wanneer was de laatste keer dat je jouw sloten hebt schoongemaakt of vervangen? Sloten verslijten ook, omdat die elke dag gebruikt worden. Wanneer je je sloten niet regelmatig schoonmaakt, kan het zwak worden en gemakkelijk te breken zijn. Ben je bezig te renoveren, neem dan ook de tijd om de sloten van het huis te laten controleren en waar nodig te laten vervangen. Het kost niet veel tijd en het biedt je veel voordelen aan. Hier zijn er enkele redenen waarom je jouw sloten regelmatig moet laten controleren.

Om de veiligheid van jouw huis te vergroten

Deursloten zijn niet hetzelfde als andere aspecten van huisonderhoud. Het deurslot van jouw huis heeft regelmatig onderhoud nodig. Er is geen vast tijdstip waarop je het onderhoud moet uitvoeren. Iedereen leeft in een sterk verbonden wereld waar innovatieve technologie naar voren komt, waardoor het gemakkelijker wordt om de thuisstatus te kennen. Men kan namelijk gemakkelijk nagaan of er iemand thuis beschikbaar is of niet. Hierdoor is de kans op woninginbraak groter. Daarom moet je overwegen om het deurslot met bepaalde tussenpozen te repareren of te vervangen. Met de hulp van de slotenmaker Rotterdam kan je de huisbeveiliging relatief eenvoudig verbeteren.

Nieuw deurslot helpt je de toegangscontrole te verbeteren

Jouw huis of kantoor is misschien meer dan tien jaar geleden in aanbouw geweest en als dat het geval is, heb je waarschijnlijk een slotenmaker nodig om jouw deurslot te upgraden. Door de sloten van jouw huis of kantoor te upgraden en de oude vergrendelingsmechanismen die je gewend was te verwijderen, kan je de veiligheid drastisch verbeteren. Het slotenmakerbedrijf in Rotterdam is de enige die adviezen kan geven welke type sloten het beste passen in deze tijd. Maak nu je afspraak bij deze slotenmaker.

Voorkom slijtage en zwakke deuren

Jouw huis heeft veel deursloten en je moet ze onderhouden. Als je net als de meesten bent, sluit je je deuren vaak, waardoor je sloten na verloop van tijd verslijten. Door jouw deursloten te onderhouden, voorkomt je dat je de sloten zo vaak moet vervangen. Deursloten werken niet voor altijd. Zelfs goed onderhouden sloten zullen na verloop van tijd slijten. Tijdens zo een onderhoud gaat de slotenmaker meteen na of de deur stevig vastzit en de handgreep ook nog goed werkt. 

Als laatst

Het onderhouden van jouw deursloten is erg belangrijk en als je bezig bent met een renovatie is het nu de juiste tijd om dit te doen. Sloten die niet goed werken, kunnen een probleem veroorzaken en het gemakkelijker maken voor inbrekers om bij jou in te breken. Zorg ervoor dat je jouw deursloten goed houdt en als je werk aan de sloten nodig hebt, neem dan contact op met een professionele slotenmaker uit Rotterdam.

 

Lekker relaxen in je hangmat

Kijkopinterieur

Bij een hangmat denk je aan een vakantie in een tropische omgeving. Begrijpelijk. Maar steeds meer mensen hangen er een op in de tuin en zelfs in huis. Dat geeft je een fijn vakantiegevoel, maar een hangmat is ook erg praktisch. Ongebruikt nemen ze heel weinig ruimte in beslag.

Stukje geschiedenis

Ongeveer 1000 jaar geleden zouden de Maya indianen in Midden-Amerika zijn begonnen met het maken van hangmatten.

Typen

Omvang

Hangmatten komen in een- en tweepersoonsuitvoering. Ook zijn er wel kleinere voor kinderen.

Stokken

Je hebt hangmatten met en zonder stokken aan de einden. Een hangmat zonder stokken ondersteunen het lichaam het beste. Je bergt ze makkelijker op en zijn ze minder kwetsbaar. Een dergelijke hangmat hang je de uiteinden op ooghoogte. Met stokken aan de einden, valt een hangmat niet dicht, je gaat er wat makkelijker op liggen en de presentatie is beter. Dat type kan je het beste zo strak mogelijk ophangen.

Braziliaanse hangmat

Een Braziliaanse hangmat zou je een traditionele hangmat kunnen noemen. Deze komt zonder stokken, is van katoen en gekleurd. Ze zijn makkelijk te herkennen aan de knoop (oog) aan de uiteinden van de touwen, waaraan ze worden opgehangen. De echte Braziliaanse hangmat is aan het uiteinde afgewerkt met macramé, een vorm van textiel dat wordt geproduceerd met behulp van knooptechnieken.

Colombiaanse hangmat

Een Colombiaanse hangmat lijkt sterk op een Braziliaanse hangmat. Ook zonder stokken, gekleurd en van katoen. Echter, de uiteinden zijn anders. Ze worden niet opgehangen aan ogen, maar met de verlenging van de touwen die verstevigd zijn.

Mexicaanse hangmat

Met een Mexicaanse hangmat bedoelt men een nethangmat met stokken. Men gebruikt katoenen draden met draaglijnen van nylon.

Amerikaanse hangmat

Voor een Amerikaanse hangmat wordt gewatteerde stof gebruikt. Deze heeft stokken en wordt vaak geleverd met een vastgemaakt kussen. Ze zijn doorgaans groter en steviger dan de andere types. Ze zeer meer gericht op comfort, dan het praktisch zijn.

Hangmat standaarden

Wellicht denk je dat je voor het ophangen van een hangmat twee vaste ophangpunten nodig hebt, zoals aan bomen, palen of muren. Dat is niet zo. Er zijn standaarden voor het ophangen van hangmatten beschikbaar, die je vlot in elkaar kunt zetten en weer uit elkaar kunt halen. Je bent met een hangmat standaard dus niet aan een vaste locatie gebonden. Je hebt houten en metalen hangmat standaarden.

Een gezond kantoor met kantoorbeplanting

Kijkopinterieur

Planten hebben een positief effect op de leef- en werkomgeving. Werken in een natuurlijke omgeving bevordert de prestaties en reduceert stress. Werknemers voelen zich fijner, werken efficiënter en zijn minder vaak ziek. Kantoorbeplanting is dus van grote waarde voor een fijne werkplek.

 

Alle voordelen van kantoorbeplanting

Groen maakt mensen blij. In een ruimte die als groen ervaren wordt voelen mensen zich prettiger en gezonder. Planten creëren visuele rust en verlagen stress. Ook zijn planten goed voor de luchtvochtigheid en de luchtkwaliteit. Zo wordt de werkomgeving gezonder en werken werknemers efficiënter. Mooie kantoorbeplanting geven de werkplek ook een positieve uitstraling. Dat is niet alleen fijn voor de werknemers, maar ook zeker voor de klanten of bezoekers van jouw kantoor. 

 

Of je nou een klassiek of modern kantoor hebt, er is altijd wel een soort planten te vinden dat hier perfect bij past. Daarnaast absorberen en weerkaatsen planten achtergrondgeluiden, waardoor een rumoerig kantoor tegen wordt gegaan.

 

Hoe kies je de juiste planten voor jouw kantoor?

Planten op kantoor zijn dus een eenvoudige manier om extra sfeer toe te voegen aan jouw kantoor. Maar hoe weet je nou welke planten het juiste effect creëren? Er zijn zoveel keuzes voor interieurbeplanting. 

 

Wil je levende planten of kunstplanten? Is jouw kantoor geschikt voor een compleet groene wand of heb je toch liever losse potten die eenvoudiger te verplaatsen zijn? Hier kan een interieurbeplantingsbedrijf, zoals Plantenman, je goed in adviseren. Je kunt zelf de beplanting uitzoeken of je kunt je hierin laten leiden door de expert. Deze houdt rekening met de gewenste uitstraling, maar ook met de bevordering van de luchtvochtigheid en de hoeveelheid zon of schaduw die in het pand binnenkomt. 

 

Zo weet je zeker dat je optimaal kunt genieten van de mooie beplanting. En zelfs in de verzorging kunnen ze je ondersteunen.

 

Planten geregeld van A-Z

Planten op kantoor is dus zeker een goed idee, voor de verhoging van de sfeer en de productiviteit en gezondheid van jouw werknemers. Schakel een expert in en geniet ook van alle voordelen die planten kunnen bieden.

 

Vier belangrijke voordelen van houten jaloezieen

Kijkopinterieur

Houten jaloezieen, ze lijken wel nooit eerder zo populair te zijn geweest als tegenwoordig het geval is. Het klopt inderdaad dat voor de meeste mensen de keuze voor jaloezieen van hout al snel is gemaakt. Dat is het gevolg van de verschillende, interessante voordelen die er aan verbonden zijn. We maken wat dat betreft in eerste instantie alvast een onderscheid tussen vier zeer interessante voordelen. Ben jij ook benieuwd naar wat deze voordelen nu precies zijn? Waarom dan nog langer wachten? Lees snel verder en je kan meteen kennismaken met deze interessante voordelen van houten jaloezieen hier op deze pagina!

            1.) Je kan ze laten schilderen in een kleur naar wens

Wanneer je houten jaloezieen voor in je woning gaat bestellen kan je eigenlijk twee dingen doen. In eerste instantie kan je ze gewoon naturel laten. Dit betekent dat de charme van het hout wordt verkozen boven bijvoorbeeld een kleurtje dat past bij de stijl van je interieur. In het tweede geval kan je ervoor kiezen om de structuur van het hout te behouden, maar kan je er wel een leuk kleurtje aan geven. Voor welke van deze twee opties jij zal kiezen is uiteraard afhankelijk van de persoonlijke voorkeur waarover je beschikt. Echter, heb je bijvoorbeeld een mooi, landelijk interieur in een witte kleur gerealiseerd? In dat geval spreekt het voor zich dat je wellicht zal willen kiezen voor het kopen van houten jaloezieen in het wit. Wil je ze op een later tijdstip terug een ander kleurtje geven? Dan is ook dat uiteraard perfect mogelijk.

            2.) Houten jaloezieen isoleren uitstekend

In een tijd waarin de energiekosten de pan uitswingen spreekt het voor zich dat mensen steevast op zoek zijn naar mogelijkheden om hun energieverbruik enigszins terug te kunnen dringen. Dat is mogelijk op tal van verschillende manieren, maar ook houten jaloezieen kunnen op dit vlak zeker een interessante en belangrijke rol spelen. Voor houten jaloezieen geldt namelijk dat het natuurlijke karakter van hout ervoor kan zorgen dat warmteverlies op een efficiënte manier tegen kan worden gehouden. Let wel, de mate waarin dit kan gebeuren is natuurlijk wel afhankelijk van nog heel wat andere factoren.

 

Houten jaloezieen mogen dan in de basis van nature uit over goede, isolerende eigenschappen beschikken, daar staat tegenover dat er bijvoorbeeld ook moet worden geïnvesteerd in isolerende beglazing. Is dat niet het geval? Dan zal je kunnen vaststellen dat het inperken van het warmteverlies nooit op zo’n efficiënte manier kan gebeuren als wanneer de ramen wel zouden zijn geïsoleerd. Dat spreekt echter natuurlijk voor zich.

            3.) Je kan houten jaloezieen werkelijk overal gebruiken

Maar weinig soorten raamdecoratie zijn zo ongelofelijk veelzijdig als houten jaloezieen. Het is in de praktijk dan ook zonder probleem mogelijk om deze jaloezieen overal te gebruiken waar je maar wenst. Dit betekent concreet dat je ze niet alleen kan gebruiken in je privéwoning, maar ook in bijvoorbeeld een kantoorgebouw of een ander fabriekspand. Houten jaloezieen hoeven zoals eerder reeds duidelijk gemaakt niet altijd over hun standaard, natuurlijke uitstraling te beschikken waardoor ze in elke stijl van ruimte kunnen worden geïntegreerd.

 

De tijd dat je houten jaloezieen dus met andere woorden alleen maar zag opduiken in klassieke, traditionele interieurs ligt reeds behoorlijk ver in het verleden. Het feit dat je ze in eender welke kleur kan stoppen zorgt er gecombineerd met de mogelijkheid om een keuze te te maken uit verschillende materialen voor dat ze ook in bijvoorbeeld een landelijk of zelfs in een modern interieur perfect uit de verf kunnen komen.

            4.) Jaloezieen van hout passen ook in vochtige(re) ruimtes

Eén van de vaakst gehoorde misverstanden met betrekking tot het gebruik van houten jaloezieen heeft te maken met de veronderstelling dat ze niet kunnen worden gebruikt in ruimtes waarin er sprake is van een hoge luchtvochtigheid. Dit was vroeger inderdaad het geval, maar tegenwoordig is daar toch enigszins verandering in gekomen. Het is dan ook zo dat je tegenwoordig de mogelijkheid hebt om je houten jaloezieen speciaal te laten behandelen. Deze speciale behandeling zorgt ervoor dat ze zonder probleem kunnen worden opgehangen in bijvoorbeeld een keuken, maar ook zeker in een badkamer.

 

Wil jij toch liever het zekere voor het onzekere nemen in je badkamer? In dat geval bestaat er nog een potentieel interessant alternatief. Je zou er namelijk in de praktijk eveneens voor kunnen kiezen om jaloezieen van PVC te kopen die over een houtnerf beschikken. Dergelijke jaloezieen zijn zeker en vast optimaal geschikt om gebruikt te worden in de badkamer terwijl ze ook nog eens over de perfecte uitstraling van hout beschikken. Op deze manier slaag je er dan ook in om twee vliegen in één klap te slaan!

Waterbesparende douchekop voor 50 procent waterbesparing

Kijkopinterieur

In Nederland gebruiken we gemiddeld 119 liter water per persoon per dag. En ruim 40% daarvan wordt gebruikt bij het douchen. Met een waterbesparende douchekop van Niebla snoep je hier de helft vanaf. Dat scheelt je dus 24 liter water per dag per persoon. Reken zelf maar uit hoeveel je dat per jaar scheelt. 

Besparen met een waterbesparende douchekop

Een waterbesparende douchekop kost maar een paar tientjes en bespaart naast water ook energie. Want die 24 liter per dag aan warm water die nu niet meer uit je douchekop komt, hoeft ook niet meer opgewarmd te worden. Zo verdien je je waterbesparende douchekop in een paar maanden weer terug. En bespaar je daarna dus maandelijks substantieel op je water- en energiekosten.

Comfort onder de douche

Mensen vragen zich vaak af of ze niet inleveren op comfort met een waterbesparende douchekop. Maar de ingenieuze techniek in de Niebla douchekop laat waterstralen op elkaar botsen en creëert zo 300.000 kleine druppeltjes per seconde. Dat zorgt voor nevel, maar dan met grotere druppels, die een groot oppervlak met een minimaal volume combineren. Veel ‘nat oppervlak’ dus met minimaal water verbruik.

 

Reacties van klanten van Niebla

Ter illustratie, dit zijn een aantal reacties van mensen die een waterbesparende douchekop van Niebla gebruiken:

  • “De werking van de douchekop is perfect, het feit dat er minder water over je heen komt ervaar je niet.”

  •  “Het is even wennen maar na drie douche beurten wil je niet anders meer. Waterbesparing is echt zeker de helft.”

  • “Goedgekeurd door het hele gezin. Geen comfortvermindering, in tegendeel, en wel een significante besparing.”

  • “De douchekop heeft een bepaalde techniek van sproeien, wat ik echt als zeer prettig ervaar als ik sta te douchen.”

 

Enorme energie en water besparing

Zo zorg je ervoor dat je zonder het echt te merken grote hoeveelheden water, energie en geld bespaart. Een huis waar 4 mensen wonen, bespaart jaarlijks bijvoorbeeld al snel evenveel energie als dat opgewekt wordt door 8 zonnepanelen. Zo maakt de waterbesparende douchekop behoorlijke impact op het milieu en op je portemonee!

 

Het ultieme matras op maat laten maken

Kijkopinterieur

Ik liet een matras op maat maken voor mijn zoontje van elf. Hij heeft erg veel last van bepaalde allergieën en een bepaalde groeistoornis waardoor hij alleen met één soort stof kan slapen. Bovendien moet er ook een speciaal patroon in zitten om hem goed aan het slapen te krijgen. Maar tegenwoordig is dat erg moeilijk om zomaar te regelen, want veel beddenwinkels bieden die opties niet. Gelukkig had ik een website gevonden waar ik wel een matras op maat kon laten maken. 

Een speciaal matras op maat laten maken voor mijn zoon

Ik hoopte met het matras op maat maken, dat mijn zoon minder problemen had met slapen en ook van zijn rust kan genieten. Maar elk matras wat ik kocht, was net niet het gene wat we zochten of maakte zijn allergie alleen maar erger. Gelukkig had de website dekbedenmatras.nl een optie om dit wel op maat te laten maken. De tool die ze daarvoor gebruiken op de website is eenvoudig en zo heb ik makkelijk alles kunnen toepassen. Zoals dat het bed anti-allergeen moet zijn, niet al te dik want dat vind mijn zoon niet fijn en 100% van katoen. Tijdens het bestellen had ik goed contact met de webwinkel en hielden ze mij op de hoogte. 

Precies zoals ik het wil

Een week later en ik kreeg een telefoontje dat ik het matras kon ophalen in de winkel. De winkel was een exclusief voor klanten om bepaalde matrassen die ze hadden samengesteld uit te testen voordat ze deze gingen aanschaffen. Dit gingen we ook doen met het matras. We werden vriendelijk begroet en kregen ons matras te zien. Mijn zoon ging liggen met het matras over zich heen en vond hem heerlijk. Ik keek zelf nog naar details maar alles zag er goed uit. Mijn zoon slaapt nu zonder zorgen en ik ook. 

Contact

Wilt u meer weten over de diensten en producten die u kunt samenstellen bij deze webwinkel? Bekijk dan de website dekbedenmatras.nl voor meer informatie over de producten die u kunt aanschaffen en de diensten die zij verder aanbieden.

Tips voor het kopen van railspots

Railverlichting wordt alsmaar populairder. Het ziet er mooi uit en het geeft een nette uitstraling. Er zijn echter zo ongelooflijk veel keuzes die je kunt maken. Je zult heel veel dingen in overweging moeten nemen waar je op moet letten. Iedere situatie is anders van oorsprong. In dit artikel gaan wij het hebben over railspots, waar je op moet letten, en hoe je de beste verlichting koopt.

Het kopen van de juiste railspots.

Het kopen van verlichting is veel complexer dan het in eerste instantie lijkt. Doordat er zo ongelooflijk veel aanbieders zijn vanwege de alsmaar stijgende populariteit zie je soms simpelweg door de bomen het bos niet meer. Daarnaast zit verlichting op zich heel complex in elkaar, en veel mensen weten gewoon niet waar ze mee te maken hebben. Het eerste waar je goed op moet letten is de leverancier. Er zijn een aantal punten waarop je deze goed kunt controleren. En dit is echt van belang voor het kiezen van de juiste railspots.

  • Bekijk reviews van andere klanten, doe een beetje research. Hoe s het hen bevallen? Hebben zij goede ervaringen met de leverancier? Er zijn online genoeg websites te vinden waar je reviews van anderen kunt bekijken.
  • De bereikbaarheid is ook zeker belangrijk. Zo weet je of een leverancier met zorg voor zijn producten omgaat, en of zij waarde hechten aan klant relaties. Wanneer zij snel reageren op mails en er een telefoonnummer is dat makkelijk te vinden is, dan heb je te maken met een professionele partij, Wanneer dit niet zo is dan heb je wellicht te maken met een onbetrouwbare leverancier. Dan heb je ook kans dat het product niet zal bevallen.
  • Eventuele certificering is belangrijk. Wanneer een leverancier hierover beschikt, dan hebben ook instanties die de leverancier controleren waardering voor de leverancier. Dit zegt veel over de betrouwbaarheid van de leverancier, en dus ook van zijn producten.

Wattage is niet alles.

Veel mensen letten enkel op de Wattage bij het kopen van een railspots. Dit is echter niet de juiste methode voor het inschatten van de lichtopbrengst. Je kunt beter kijken naar het aantal lumen dat er uit de lamp komen. Dit zegt vaak veel meer over de lichtopbrengst.

De lichtkleur is voor velen ook van groot belang. Je hebt railspots lampen in verschillende kleuren. Je wilt natuurlijk de kleur die het best bij de ruimte past. Let hier op bij aanschaf,

Dimbaar of niet dimbaar?

Veel railspots van tegenwoordig zijn tegenwoordig dimbaar, maar dit geldt niet voor elke lamp! Dit scheelt tevens ook een hoop in de prijs. Wanneer je goedkoper uit wilt zijn, dan kun je het beste lampen kopen met een hogere lichtopbrengst die niet dimbaar zijn. Zo kun je heel veel besparen op de railspots. Wanneer je dimbare lampen koopt dan heb je hier wellicht meer aan. Dan kun je op diverse momenten van de dag je railspots efficiënt gebruiken. Dit is natuurlijk altijd handig. Dit helpt ook om te besparen op de energierekening.

Spot en rail moeten bij elkaar passen.

Zorg er ook voor dat de lampen passen bij de eigenschappen van de rail. De rail heeft een lijstje vol met eigen kenmerken. De railspots moet hier goed op aansluiten. Hier moet je echt goed op letten. Wanneer dit niet zo is kan dit zelfs gevaarlijk zijn.