Kijk op Interieur
Image default
Tuin en buitenleven

Welke BBQ te kopen – 5 Beste soort grills

Welke BBQ te kopen – 5 Beste soort grills 

Het is tijd om de boel op te warmen. Niets is gezelliger in de zomer dan de geur van rook, gegrilde kip en hamburgers op een barbecue in de achtertuin. Maar met zo veel verschillende opties, van gas tot houtskool, pelletrokers of klassieke propaan, hoe weet u welke voor u de juiste is? Het komt allemaal neer op uw persoonlijke voorkeuren en budget. Niet alle grillmachines zijn gelijk geschapen, maar sommige kunnen behoorlijk duur zijn, vooral als u op zoek bent naar merkopties zoals Weber of Traeger. Gelukkig zijn er betaalbare alternatieven die de bank niet zullen breken. Een BBQ kopen wordt met onze tips een stuk gemakkelijker. In dit artikel nemen we een kijkje naar onze top 5 beste betaalbare grills voor elk budget en elke tuingrootte.

 

Kamado

Kamado grills zijn een hybride van keramische en houtgestookte grills. Ze bieden alle voordelen en smaken van een keramische grill in een betaalbaarder en draagbaarder pakket. Het ontwerp van een Kamado is uniek omdat het tegelijkertijd keramiek en houtskool gebruikt, waardoor het een ongelooflijk gelijkmatige temperatuur produceert, en het vocht en de smaak vasthoudt. Ze zijn uitstekend geschikt voor roken en low-and-slow grillen, waardoor ze perfect zijn voor het roken van ribbetjes, brisket, kip en andere BBQ favorieten. Kamado grills zijn meestal duurder als gevolg van de keramische constructie en de noodzaak voor houtskool, maar er zijn een aantal meer betaalbare opties die er zijn. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje naar een Kamado Grill Guru, of de Big Green Egg is een zeer populaire Kamado grill en heeft een prijsklasse van rond de $350 tot $900, waardoor het een meer betaalbare Kamado optie. De Big Green Egg is perfect voor diegenen die van het Kamado ontwerp houden maar er het budget niet voor hebben.

 

Budget vriendelijk: Houtskoolgrills

Als u op zoek bent naar iets meer basic en betaalbaar, dan is een houtskoolgrill de perfecte oplossing. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, bieden uitstekende temperatuurcontrole en zijn geweldig voor low-and-slow, langzaam garen, met een beetje hout erin gegooid voor extra smaak. Gasgrills zijn misschien handiger, maar er gaat niets boven de smaak van gegrild voedsel dat boven hete kolen is bereid. Ze vereisen ook een beetje inspanning en aandacht, wat volgens sommige studies zelfs goed voor je kan zijn. Houtskoolgrills zijn ook draagbaar, waardoor ze perfect zijn voor tailgating of andere buitenactiviteiten. Als u de ervaring van een houtskoolgrill wilt beleven, maar niet veel geld wilt uitgeven, raden wij de Char-Broil Classic 280 aan. Deze heeft alle voordelen van een houtskoolgrill, inclusief lagere temperaturen voor langzaam en laag koken, met het gemak van een zijbrander voor het koken van water en andere taken.

 

Middenklasse: Gasgrills

Gasgrills zijn het meest voorkomende type grill en zijn in de meeste winkels te vinden. Ze gebruiken een propaantank als brandstof, wat ze handig en gemakkelijk in gebruik maakt, maar ze hebben ook enkele nadelen. Propaangrills zijn duurder in gebruik, en de smaak is niet zo zuiver als houtskool. Ze zijn echter veel gemakkelijker te gebruiken en hebben vaak meer functies dan houtskoolgrills. Gasgrills zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen, waaronder side-burner of inbouwgrills. Als u besluit voor een traditionele grill te gaan, raden wij de Weber Genesis II E-310 aan als een middenklasse optie. Het is één van de hoogst gewaardeerde grills op de markt, en zit vol met functies zoals een elektronische ontsteking en temperatuursonde. De E-310 is ook verkrijgbaar in een e310 model, wat in feite hetzelfde model is maar dan met ingebouwde wielen, waardoor hij nog draagbaarder is.

 

High-End: Pelletgrills

Als u op zoek bent naar iets dat het roken en grillen voor u doet, kan een pelletgrill de perfecte oplossing zijn. Pelletgrills zijn elektrische grills die houtpellets als brandstof gebruiken. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, zeer efficiënt en produceren zeer weinig as. Veel mensen houden van pellet grills omdat ze meer handen af en vereisen dat u geen controle van de temperatuur of het brandstofniveau te doen, maar je moet wel zorgen dat je genoeg pellets voor de specifieke grill die u kiest. De Traeger Timberline is een van de hoogst gewaardeerde pelletgrills en is de perfecte middenweg tussen een high-end pelletgrill zoals de Green Mountain of Silverbac en een goedkopere grill zoals de Char-Broil. De Timberline is voorzien van digitale bediening en is verkrijgbaar in drie verschillende maten, waardoor het een geweldige optie is voor elke grootte van familie of achtertuin.

 

Rookhout

Rookhout is een Nederlands woord dat “grillen boven kolen” betekent. Het is een techniek die vroeger vaak werd gebruikt om voedsel te bereiden met minder middelen. Misschien komt het doordat alles beter smaakt boven een kampvuur, maar mensen worden nog steeds aangetrokken door de ervaring van het roosteren boven levende kolen. Als u de nostalgische smaak van het roosteren van voedsel boven een vuur wilt ervaren, zal een roostergrill u de resultaten geven die u zoekt. Rookhout grills zijn meestal eenvoudige grills gemaakt van gietijzer. De grill zit boven op een rooster boven een bed van sissende kolen. Het beste ding over een roosteren grill is dat het werkt zowat overal. Als je op een plek bent waar je een open vuur mag hebben, kun je een braadrooster gebruiken. Kies uit merken als Weber en Rösle om de perfecte braadgrill voor uw behoeften te vinden.

http://www.bbqkopen.nl