Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de voordelen van je open trap dichtmaken?

Een open trap is een trap zonder stootborden die meestal in een woonkamer of kleine ruimte staat. Heb je een open trap, dan ben je daar misschien wel heel blij mee. Maar helaas heeft een open trap ook zo zijn nadelen. In dit artikel zetten we de voordelen en nadelen van een open trap op een rij en vertellen we wat je kunt doen als je je open trap dicht wilt laten maken.

Wat zijn de nadelen van een open trap?

Warmte trekt omhoog en een open trap houdt dat niet bepaald tegen. Heb je een open trap in huis, dan is het boven dus meestal warmer dan beneden, omdat de warmte tussen de treden door ontsnapt. Zo ben je meer kwijt aan het stoken van de verwarming. Verder heb je – als je een open trap hebt – geen opbergruimte onder je trap, veroorzaak je meer overlast voor je buren (een open trap kraakt meer als je eroverheen loopt) en loop je zelfs het risico dat jij of je kinderen sneller van de trap vallen.

Wat zijn de voordelen van een open trap?

Toch wil niet iedereen zijn open trap dicht laten maken. Een open trap heeft namelijk ook een aantal pluspunten, die we niet kunnen negeren. Een open trap biedt:

  • Een mooi aanzicht;

  • Een gevoel van ruimtelijkheid en openheid;

  • Een moderne esthetiek;

  • Makkelijk onderhoud.

Laat je trap renoveren

Heb jij een open trap die je dicht wilt laten maken (of wil je misschien je dichte trap renoveren)? Hiervoor kun je terecht bij een traprenovatiespecialist zoals Stairz. Bij dit bedrijf werken deskundige monteurs die zonder moeite je open trap van stootborden voorzien. Ook kunnen zij je treden vernieuwen, je trapwangen vervangen en een opbergruimte onder je trap maken. Wil jij weten wat de mogelijkheden voor je trap zijn? Dan komt er vrijblijvend een adviseur bij je langs om je trap onder de loep te nemen. Zo wordt je open trap dichtmaken een fluitje van een cent!

 

https://www.stairz.nl/trap-met-opbergruimte/