Kijk op Interieur
Image default
Tuin en buitenleven

Wat is spintmijt?

Een spintmijt is een veelvoorkomend ongedierte onder planten en bomen. Je vindt ze tussen je planten en bomen in tuinen en boerderijen. Ze zijn nauw verwant aan spinnen, maar vallen mensen niet aan; Hun favoriete doelwitten zijn planten. Ze maken hun web en huis onder de bladeren van planten en bomen. Ze verschijnen meestal in de lente als het warm weer is. Ze kunnen zich heel snel voortplanten, vooral als je ze niet snel genoeg verzorgt. Zodra ze planten besmetten, zullen je planten verzwakken en zullen ze vatbaar zijn voor ziekten die uiteindelijk je planten zullen doden. Zorg ervoor dat je altijd op je hoede bent voor dit ongedierte wanneer je doorgaat met het bewerken van je eigen tuin en planten.

 

Wat doe je tijdens een besmetting?

Er zijn veel dingen die je kunt doen om te voorkomen dat spintmijten je planten besmetten. Spint bestrijden kun je doen met roofmijten, omdat het insecten aanvalt en niet planten. Je kunt je planten ook gewoon met water besproeien, bij voorkeur met een tuinslang om je planten voorzichtig te wassen. Als je wilt, kun je insectendodende zeep proberen om op je planten aan te brengen als je ze met water wast. Hoewel het belangrijk is om eerst je onderzoek naar deze ingrediënten te doen, zijn de milde je beste opties. Chemische bestrijdingsmiddelen zijn ook een tweesnijdend zwaard. Het kan je spint problemen oplossen, maar nieuwe problemen creëren die de vernietiging van je tuin kunnen voortzetten. Dus probeer chemische bestrijdingsmiddelen te vermijden en zorg ervoor dat je deze alleen gebruikt als je echt weet wat je doet.

 

Hoe voorkom je een besmetting?

De beste optie voor een verdediging tegen deze plagen is preventie. Als je kunt voorkomen dat deze plagen je planten besmetten, hoef je je er nooit zorgen over te maken. Als je planten voor je tuin koopt, moet je altijd controleren of deze planten geen plagen bevatten. Het maakt niet uit of het voor een binnen- of buiten tuin is. Plagen kunnen op beide plaatsen voorkomen. Je kunt ook planten supplementen overwegen om je planten sterk en gezond te houden. Probeer aarde van goede kwaliteit te gebruiken en vergeet niet om de omgeving van je tuin altijd schoon te maken. Als je nieuwe planten wilt toevoegen, zorg er dan voor dat je die nieuwe planten die je van plan bent te kopen controleert op hints van spint. Op deze manier krijg je geen uitbraak van een plaag  als je het naast je andere planten toevoegt.