Kijk op Interieur
Image default
Bedrijven

Wat doet een briketteerpers ?

Met de goede briketteerpers worden PET flessen, drankblikjes en andere flessen samengevoegd en geperst tot een grote briket van flessen. Dit is ervoor bedoeld om ruimte te besparen. Je kunt de flessen allemaal in de briketteerpers gooien en dit wordt iedere keer wanneer jij de knop inrukt aangezet, waarna er een groot blok wordt  gevormd. Dit zorgt ervoor dat er minder ruimte nodig is voor het verzamelen van de flessen. Daarnaast is er nog een ander voordeel aan de briketteerpers. Want door middel van dit apparaat worden alle flessen samengevoegd en is er een mogelijkheid om dit af te voeren en te recyclen en te verkopen tegen een eerlijke prijs. Zo gooi je niet zomaar materiaal weg wat nog goed te gebruiken is.

 

Piepschuim en plastic

Ook bestaat er een briketteerpers die ervoor bedoeld is om piepschuim te verkleinen. Wat hier het voordeel van is, is dat er maar liefst 100% van de gehele briketteerpers wordt gebruikt en er geen ruimte verloren gaat. Het bedrijf wordt continue in werking gehouden en je hebt nergens omkijken meer naar. De machine zorgt voor maar een kleine footprint, waardoor je bijdraagt aan een beter milieu. De briketten leveren hoge opbrengsten op, waardoor je ook nog eens winst maakt op het verzamelen van de flessen of het piepschuim met de briketteerpers. Je hebt ook geen personeel nodig om dit af te voeren en te verkleinen, want de briketteerpers zal al het werk voor je doen. Het concept gaat geheel automatisch.

 

Volume en kosten

De briketteerpers kan veel kilo’s aan. Een voorbeeld van een pers, die maar liefst 700 kilo kan verwerken en in een zeecontainer geplaatst kan worden van maar liefst 24 ton. Je bespaart niet alleen maar ruimte, maar ook kosten en maakt zelfs nog een beetje winst door middel van de aanschaf van de briketteerpers.