Kijk op Interieur
Image default
Woningen

Waarom nieuwbouw kopen een goede investering is

Momenteel staat de huizenmarkt op zijn kop. Met name in de grote steden betaal je vandaag de dag aardig wat voor een mooie woning en de groei lijkt nog niet op te houden. Er is veel vraag en bestaande bouw levert niet genoeg huizen om deze vraag aan te kunnen. Huidige kopers kijken daarom vooral naar nieuwbouwprojecten om voor een redelijke prijs een mooie investering en/ of woning aan te kunnen schaffen. Waarom nieuwbouw de oplossing is? Je leest het hieronder.

De huidige huizenmarkt

Sinds de crisis van een decennium geleden, zijn de huizen aardig gedaald. Met nieuwe wetgeving rondom de hypotheken is het lastiger geworden om aan een huis te komen. Nieuwe regelgeving lijkt daar verandering in aan te brengen, met name gericht op ZZP-ers, die voorheen moeilijker aan een koopwoning konden komen.

Stijgende huizenprijzen zijn het gevolg van wetgeving en een opwaartse groei van de Nederlandse economie. In sommige steden is de groei extreem en in andere gebieden is de groei wat minder explosief.

Waar te investeren?

Er is redelijk wat aanbod in Nederland. Zowel binnen de bestaande bouw alsmede binnen de markt voor nieuwbouwwoningen. Gebieden die door de crisis het hardst zijn geraakt lijken nog wat achter te liggen ten opzichte van het nationale gemiddelde. Deze gebieden bieden dus uitstekende kansen om te investeren.

 

Drenthe

Drenthe is een mooi voorbeeld van een gebied waar nog veel te halen valt. Je krijgt binnen deze regio veel meer “huis voor je geld” en ben er vrijwel zeker van dat je huis in waarde zal stijgen. Eén van de plaatsen in Drenthe die veel genoemd wordt is Emmen. Met haar groene en rustige karakter staat Emmen garant voor een stressloos leven tussen natuur en cultuur. Er zijn meer dan voldoende koopwoningen in Emmen te vinden, die goed betaalbaar zijn.

Een andere plaats in Drenthe die zeer geschikt is om te wonen, is Assen. De stad heeft al sinds 1900 een sterke groei gekend en nog steeds wordt er stevig bijgebouwd. Ook op dit moment gaat de bouw door en daarom is er veel nieuwbouw in Assen te vinden.

Nieuwbouw versus bestaande bouw

Nieuwbouw kent een aantal mooie voordelen ten opzichte van bestaande bouw:

Minder zorgen, alles is nieuw, dus minder kans op gebreken

Je bent er bijna zeker van dat jouw woning zal stijgen in waarde – een prima investering dus

Een nieuwbouwproject wordt doorgaans in een nieuwe wijk gebouwd: veel nieuwe mensen, dus voldoende sociaal contact

Voorbereiding

Wat je ook kiest: zorg voor een goede voorbereiding. Zorg dat jij precies weet wat je wilt, zodat je meteen goed gefocust op woningen kan reageren die voor jou interessant zijn. Zelfs in de wat langzamere gebieden worden huizen nu eenmaal snel verkocht.