Kijk op Interieur
Image default
Koken eten en drinken

Waarom een siliconen bakvorm?

Een siliconen bakvorm wordt gebruikt om bijvoorbeeld cake(je)s in te bakken. Ze zijn gemaakt van rubber en hierom minder hard en flexibeler. Veel mensen maken gebruik van deze siliconen bakvormen omdat ze het een fijne manier van werken vinden. Wat zijn nu eigenlijk goede redenen om een siliconen bakvorm te gebruiken in plaats van een hardere bakvorm? Hier lees je alle voor én nadelen die je nodig hebt om een grondige keuze te maken.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn diverse voordelen te bedenken. Hieronder lees je een paar voorbeelden:

–          Met een flexibele bakvorm kun je het baksel er makkelijk uithalen. Bij een metalen bakvorm is dit lastiger omdat deze niet zo flexibel is.

–          Door middel van de gebruikte materialen is het niet nodig om de bakvorm in te laten vetten. Door middel van de anti-aanbak eigenschappen van het materiaal zal het in een goede staat blijven.

–          Doordat het materiaal dus zo flexibel is kan de bakvorm niet snel gebroken worden en gaat het hierom langer mee.

–          Het is eenvoudig schoon te maken omdat je goed bij elk hoekje kunt en het materiaal daar de juiste eigenschappen voor bevat.

Wat zijn de nadelen?

Uiteraard zijn er ook een aantal nadelen die we je eerlijk mee moeten geven. Denk hierbij maar aan:

–          Siliconen bakvormen zijn niet erg handig voor tempraturen boven 200 graden.

–          Voor sommige baksels geven deze bakvormen niet genoeg steun waardoor ze eerder in elkaar zullen zakken. Bij een metalen bakvorm is dit geen probleem omdat de zijkanten hard en minder flexibel zijn.

Al bij al moet je zelf de afweging maken of je een siliconen bakvorm wilt gebruiken of toch bij de rvs bakvormen blijft. In ieder geval komt er in beide gevallen waarschijnlijk iets lekkers uit. Wil je meer informatie over bakken in het algemeen? Neem een kijkje op onze website.

https://bakingqueen.nl/bakproducten/bakvormen/siliconen/