Kijk op Interieur
Image default
Bedrijven

Voordelen van Renovlies

Bij het inrichten van een woning is de keuze voor de juiste muurafwerking van cruciaal belang voor het creëren van een duurzaam en esthetisch aantrekkelijk interieur. Renovlies.net biedt een innovatieve oplossing in de vorm van renovlies, dat zich onderscheidt van traditioneel stucwerk. Zelfs gerenommeerde aannemers zoals Heimans adviseren klanten om in de eerste jaren na renovatie af te zien van vaste muurafwerkingen zoals stuc. Laten we dieper ingaan op de voordelen van het aanbrengen van renovlies door Renovlies.net en waarom dit een verstandige keuze kan zijn.

Voordelen van Renovlies ten opzichte van stucwerk:

Scheuroverbruggend en duurzaam:

Renovlies is scheuroverbruggend, wat betekent dat het kleine scheurtjes in muren bedekt en voorkomt dat ze zich verspreiden. Dit maakt het uitermate geschikt voor renovatieprojecten, waar oudere woningen vaak te maken hebben met kleine scheurtjes en oneffenheden.

Eenvoudige reparatie:

In vergelijking met stucwerk is renovlies eenvoudiger te repareren bij beschadigingen. Als er bijvoorbeeld onverhoopt een deuk of kras ontstaat, is het mogelijk om slechts een specifiek deel van het renovlies te vervangen, in plaats van de gehele wand opnieuw te moeten bewerken.

Snel en efficiënt aan te brengen:

Het aanbrengen van renovlies is over het algemeen sneller en efficiënter dan traditioneel stucwerk. Dit kan resulteren in lagere arbeidskosten en een kortere plantijd, wat aantrekkelijk is voor zowel huiseigenaren als aannemers.

Advies van aannemers zoals Heimans:

Zelfs ervaren aannemers zoals Heimans adviseren hun klanten om in de eerste jaren na renovatie geen vaste muurafwerking zoals stucwerk aan te brengen. Dit komt omdat oudere gebouwen vaak onderhevig zijn aan bewegingen en settling, wat kan leiden tot scheurvorming in de muren. Door te kiezen voor renovlies in plaats van stucwerk, kunnen potentiële scheuren beter worden opgevangen en blijft de muurafwerking langer in goede staat.

Conclusie:

Het laten aanbrengen van renovlies door Renovlies.net biedt aantrekkelijke voordelen ten opzichte van traditioneel stucwerk. Met scheuroverbruggende eigenschappen, eenvoudige reparatiemogelijkheden en een snelle applicatie, is renovlies een duurzame keuze voor nieuwbouwprojecten. Het advies van gerenommeerde aannemers om in de eerste jaren af te zien van vaste muurafwerking benadrukt de praktische voordelen van oplossingen zoals renovlies in het waarborgen van een langdurig en fraai resultaat.