Kijk op Interieur
Image default
Kunst en Kitsch

Voor de moderne woonkamermuur Moderne schilderijen

 

Woonkamer ingericht, behalve de muur, dus op zoek naar Moderne schilderijen. Dat valt nog niet mee, zeker niet als je een partner hebt die een totaal andere smaak heeft. Lastig. Maar gelukkig houdt ook hij meer van Moderne schilderijen dan van antieke kunst. Of hoe je dat ook noemt. De Rembrandts, zeg maar. Nu hebben we ontdekt dat zelfs bij de hele goedkope warenhuizen schilderijen te koop zijn, die ik helemaal niet echt lelijk vind. Die vallen volgens mij ook allemaal onder Moderne schilderijen. Niet dat ze allemaal bij mij aan de muur passen, maar ik vind er een aantal heel leuk. En de prijs is een lachertje. Zelfs bij een hele grote bouwmarkt kun je schilderijen kopen, en er een passende lijst bij zoeken. Voor alle Moderne schilderijen is er wel een bijpassende lijst te vinden. Door de lijst kun je een schilderij trouwens ook gigantisch verknallen.

De keuze is reuze

Nou, zeg dat wel. Om een goede keuze te kunnen maken zijn we ook bij een aantal galeries geweest. De helft van de schilderijen snap ik gewoon niet. Toch valt het ook onder Moderne schilderijen. Bij mij werkt het gewoon heel simpel, ik vind het mooi, of niet. Punt. Wat voor geweldige gedachte de schilder ook had bij het produceren van het kunstwerk, het zal me worst wezen. Dan moet hij het maar mooi in z’n eigen huis ophangen. Ik zie er wat in, of niet. En partner denkt er net zo over.

Het schilderij moet wel iets hebben. Een paar klodders verf klakkeloos op een doek mikken kan iedere kleuter. Er moet wel iets vanaf stralen. Wat, maakt niet uit. Het gaat om de interpretatie. En het moet ook bij de sfeer in je huiskamer passen. Daar waar je je thuisvoelt.