Parketvloer

Een parketvloer is vloerbedekking dat bestaat uit houten elementen. Deze elementen kunnen verschillen in grootte en leg-systeem. De platen zijn meestal 10 cm breed en kunnen aan elkaar gelijmd worden of in elkaar geklikt met een clicksysteem. Omdat een parketvloer is gemaakt van hout is het een natuurproduct en kan de vloer zich aanpassen aan de luchtvochtigheid en temperatuur. Dit betekent dat de vloer kan uitzetten en krimpen als het bijvoorbeeld warmer of kouder wordt.

 

Het verschil tussen parketvloer en laminaat

Soms worden parketvloer en laminaat vloeren door elkaar gehaald omdat het allebei houten vloeren zijn. Echter zijn er grote verschillen tussen deze twee vloer soorten. Een parketvloer is namelijk gemaakt van hout en is een natuurproduct. Hierdoor geeft het ook een heel natuurlijk effect. Laminaatvloer wordt gemaakt van MDF of HDF waar een houten print overheen is gemaakt. Over deze print is vervolgens een laag lak aangebracht zodat de print goed blijft zitten en beschermd wordt. Een ander groot verschil is de prijs. Zo is laminaat tussen de vijf en twintig euro voor één vierkante meter. Dit is een stuk goedkoper dan een parketvloer maar je zal laminaat ook sneller moeten vervangen.

 

Parketvloer

Bij parket ligt deze prijs een stuk hoger. Zo betaal je al snel tussen de 40 en 150 euro voor één vierkante meter. Dit is een stuk duurder maar de levensduur van een parketvloer is ook een stuk langer. Mits je deze goed onderhoud. Omdat laminaat niet van echt hout is komen hier sneller beschadigingen in. Deze beschadigen zijn een stuk moeilijker te repareren dan bij een parketvloer. Daarnaast kan je een parket vloer meerdere keren opnieuw schuren en afwerken waardoor je vloer er weer als nieuw uit ziet. Laminaat is eenvoudig zelf te leggen in tegenstelling tot parket. Parket moet gelegd worden door een specialist omdat het leggen en afwerken een stuk lastiger is dan bij een laminaat vloer.

https://www.vloerenroermond.nl/assortiment/parketvloer/

Vloertegels

Tegels voor op de vloer komen in super veel verschillende soorten en maten. Er zijn veel stijlen: 

  • Portugese tegels
  • Landelijke tegels
  • Houtlook tegels
  • Vintage tegels

Dit zijn een aantal voorbeelden van de verschillende stijlen vloertegels.

Ruime keuze

Er is een ruime keuze als het gaat om tegels. Je zou uren rond kunnen kijken in een showroom of webshop voor de perfecte tegel. Een keramische tegel is erg populair, deze wordt zo vaak gekozen vanwege zijn fijne eigenschappen. De tegel is namelijk onder andere makkelijk schoon te maken, duurzaam en slijtvast. Vloertegels leg je natuurlijk op de vloer, dit kan in de badkamer, keuken of zelfs woonkamer. Het is steeds populairder om op meerdere plekken tegels te leggen. Alle verschillende tegels maken dat er voor elke interieurstijl wel een passende tegel te vinden is. Ze zijn te vinden in alle kleuren en tinten. Mat, glanzend en houtlook, ze zijn allemaal in het tegelassortiment. Je kan inspiratie opdoen voor de beste tegels op bijvoorbeeld het internet of in een showroom. Hier staan veel plaatjes die je ideeën kunnen geven over welke tegels mooi in je interieur zouden staan. 

 


Tegels kopen

Wanneer je tegels gaat kopen kan een beetje hulp handig zijn, vooral als je niet precies weet wat je zoekt. Het assortiment is heel breed en de vloertegels komen in alle soorten, maten en kleuren. De tegels leggen in je huis is misschien wel nog moeilijker, of juist niet. Maar veel mensen zijn niet handig in het leggen van tegels, daarom kunnen sommige bedrijven je helpen met het leggen van de tegels. Zo weet je zeker dat ze goed gelegd worden en je er lang plezier van hebt. Het is altijd aan te raden om wat extra tegels aan te schaffen, in verband met snijverlies en extra tegels zijn altijd handig, voor wanneer er eentje breekt.

https://www.vlagsma.nl/vloertegels/

Hoogpolig vloerkleed

Kijkopinterieur

Een hoogpolig vloerkleed

Veel mensen hebben in huis tegenwoordig een houten vloer liggen. Het is heerlijk om hier een lekker vloerkleed op te leggen zodat je een aangenaam gevoel krijgt aan je voeten. Een vloerkleed die je dit warme gevoel kan geven is een hoogpolig vloerkleed. Deze is zacht voor je voeten en warm voor je huis. Een vloerkleed ziet er huiselijk uit in een woonkamer en geeft de finishing touch. Vaak zijn de hoogpolige vloerkleden gemaakt van 100% wol. De pollen kunnen verschillen van hoogte, structuur en kleur zodat er altijd iets tussen zit voor je. Ga je voor grof en stoer? Of kies je toch voor fijn en zacht? Je kan alle vloerkleden online bekijken zodat je gemakkelijk je keuze kan maken tussen alle verschillende kleuren en soorten. Een hoogpolig vloerkleed wordt vooral in de winter gebruikt in de woonkamer en slaapkamer doordat de karpetten een volle structuur hebben. Hierdoor heb je dus nooit koude voeten, heerlijk! 

Een tijdloos vloerkleed

Vloerkleden zijn accessoires die eigenlijk tijdloos zijn. Daarom zie je de hoogpolige vloerkleden ook steeds meer. Er zijn natuurlijk meerdere soorten vloerkleden, maar hoogpolig is toch wel de meest comfortabel. Wanneer je kiest voor een hoogpolig vloerkleed dan zal je merken dat je deze gemakkelijk kan reinigen. Huisdieren zijn dus geen probleem! Omdat het vloerkleed gemaakt is van wol is het vaak ook nog eens zelfreinigend. Dit komt omdat wol met de tijd kleine pluisjes loslaat waardoor het vuil wordt meegenomen tijdens het stofzuigen. Online kan je zoeken naar het vloerkleed wat bij jou en je huis past. Je kan urenlang de voerkleden bekijken door alle keus die je hebt. Wanneer er toch niet een perfect hoogpolig vloerkleed tussen zit die aan jou wensen voldoet dan kan je er ook altijd eentje op maat laten maken zodat deze perfect in je huis ligt.

https://vloerkledenloods.nl/nl/vloerkleden/hoogpolig-vloerkleed/

Interieuradvies op maat van een ervaren interieur adviseur

Kijkopinterieur

Interieuradvies

Het stijlen van je woning, het interieur kan best lastig zijn als jij en je partner niet op dezelfde lijn zitten, of jij zelf gewoon nog niet helemaal goed weet hoe je wensen waar kunt maken of af kunt maken. om je een handje te helpen met het stijlen van je interieur kun je ook een specialist vragen langs te komen, deze geeft je dan interieuradvies.

Interieur adviseur

Een belangrijk element in het interieur en wat misschien wel de basis legt voor de rest van de styling is de vloer en het type gordijnen wat zijn opgehangen. De kleur van de muren kan je hier op afstemmen zodat het een geheel wordt. pas op het laatste komen de accessoires aan bod om het interieur helemaal af te maken. Er zijn allerlei verschillende stijlen die je een interieur kan geven, de een heeft liever een strak interieur en de ander wil het juist speels en landelijk hebben. Ook kun je natuurlijk verschillende stijlen combineren. Wil je een strak maar ook landelijk interieur, dan kan je de basis leggen op een strak interieur en door accessoires kan je er dan een landelijke tint aan geven. Zo is een accessoire wat nu een super hot item is bijvoorbeeld de stierenkop, deze kan goed bij een strak interieur en geeft het toch net even een landelijke sfeer. Een interieur adviseur helpt hier graag bij!

http://4yourliving.nl/interieuradvies/

Twijfel je over het kopen van een laminaatvloer? Hier lees je alle voordelen

Kijkopinterieur

Twijfel je over het kopen van een laminaatvloer? Hier lees je alle voordelen

Als je een nieuwe vloer wil laten leggen, dan heb je een ruim aanbod aan mogelijkheden. De laminaatvloer is één van die mogelijkheden. De laatste jaren is deze in populariteit gestegen. Met alle voordelen, is laminaatvloer een aantrekkelijke keuze.

Op deze pagina vind je alle informatie en voordelen van de laminaatvloer.

Vier lagen

Laminaat bestaat uit vier lagen. Een toplaag, een bedrukte laag papier, een drager en de onderlaag. De toplaag is van kunststof en heeft een zo realistisch mogelijke look. De drager is vaak een HDF (High Density Fiberboard).

Dat betekent dat het een laag van op hoge dichtheid samengeperste houtsnippers is. Dit in tegenstelling tot de MDF, waarbij de dichtheid lager is. HDF is dus van betere kwaliteit dan MDF. Deze wordt dan ook het meest gebruikt.

Populair: kliklaminaat

Je kunt kiezen uit verschillende methoden om laminaat te leggen. De meest geliefde variant is kliklaminaat. Deze methode heeft een verbinding die de planken als het ware in elkaar klikt. Dit is makkelijk te doen en er is geen lijm bij nodig. Als je hier behendig in bent, kun je dit zelf doen. Het is echter ook mogelijk om een professional in te schakelen hiervoor.

De eenvoudigheid is een van de redenen waarom mensen voor kliklaminaat kiezen. Een ander voordeel is dat je beschadigde planken makkelijk kunt vervangen.

Kies je design

Je kunt voor verschillende designs laminaat kiezen. Naast het bekende houten design, kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een fantasie- of steendesign. Deze zijn dan wel van kunststof, maar ze worden erg realistisch ontworpen zodat hout ook echt op hout lijkt.

Hiervoor kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een houten design met knoesten, spijkers of groeven. Dit laatste heeft naast het realistische effect ook nog een andere functie: het accentueert de kamerlengte van je ruimte. Als je weet welk design je wil, dan kun je kiezen uit verschillende kleuren.

Deze hebben ieder weer varianten die variëren van licht tot donker. Door al deze keuzemogelijkheden, heb je snel een laminaatvloer die geheel voldoet aan je wensen.

Nog meer voordelen

Dat zijn nog niet alle voordelen. Een van de hoofdredenen om voor laminaat te kiezen is namelijk dat het weinig onderhoud kost. Regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende. De vloer zal nauwelijks verkleuren en is bestendig tegen de meerderheid van vlekken.

Ook beschadigen doet de vloer niet makkelijk: krassen en putten zijn bijna niet te vinden. Daarnaast is een laminaatvloer te combineren met vloerverwarming, wat veel mensen graag willen.

Een laminaatvloer kan in iedere ruimte gelegd worden. Wel moet je bij de keuze voor laminaatvloer in een vochtige ruimte, rekening houden met een vochtbestendige onderlaag. Als je dit wil, dan kun je het best om hulp en advies vragen aan de leverancier van je vloer.

Voor ieder budget

Een laminaatvloer is er al voor het laagste budget. Je hebt dan echter vanzelfsprekend vaak een laminaatvloer van lagere kwaliteit. Welke kwaliteit je nodig hebt hangt af van hoe zwaar het gebruik van de vloer is. Één van de betere kwaliteit laminaat is de Quick Step laminaat

Een slaapkamer mag bijvoorbeeld een lagere kwaliteit vloer hebben dan een woonkamer. De kwaliteit van een laminaatvloer wordt aangegeven met een cijfer dat varieert tussen de 21 en 34.

Hoe hoger het cijfer, des te beter de laminaatvloer. Ga je een laminaatvloer kopen? Kijk dan van tevoren welk cijfer het best past bij de ruimte waar je deze vloer wil leggen of ga hierover in gesprek met een expert.

https://www.laminaat123.nl/

Een pvc vloer bestellen en laten leggen in uw woning?

Kijkopinterieur

PVC vloer

De polyvinylchloride (PVC) vloer is zeer duurzaam en gaat lang mee. De PVC vloer heeft verschillende product varianten waardoor voor iedereen een goede keuze te maken is.

PVC stroken

De PVC stroken zijn stroken met een dunne toplaag die op de volvinyl onderlaag ligt. De toplaag is van designvinyl met een dikte van 0.3 mm of 0.55 mm. de onderlaag van volvinyl wordt vastgelijmd op de ondergrond.

PVC kliksysteem

Een andere variant van de PVC vloer is een vloer met kliksysteem. Dit kliksysteem bevind zich in de onderlaag van de vloer. Het PVC kliksysteem is 4 mm tot 5 mm dik en wordt zwevend op de ondervloer gelegd. Deze ondervloer dient hard en stabiel te zijn.

PVC laminaat vloer

Bij de PVC laminaat vloer is de vinyl toplaag op HDF kernmateriaal gelijmd. Dit heeft als resultaat dat er een zeer stabiele en zwevende PVC vloer ontstaat. Deze vloer kan geplaatst worden als laminaatvloer, maar het zal de uitstraling en het onderhoud hebben van vinyl.

Plaatsing van de PVC vloer

Erg handig bij de plaatsing van de PVC vloer is dat de vloer beschikt over het handige Uniclic® systeem. Dit systeem zorgt er voor dat uw vloer snel te plaatsen is. Daarnaast is het een bijkomend voordeel dat de PVC vloer een egaliserende en isolerende ondervloer heeft. Dit komt door het HDF en de onderlaag die van kurk is. Deze eigenschappen zorgen er voor dat er geen extra ondervloer gelegd hoeft te worden, waardoor u tijd bespaart.

De toplaag is erg dun. Deze is maar 0.3 mm dik. Wilt u toch liever een dikkere toplaag? Alles is mogelijk. Een aantal decors zijn namelijk voorzien van een Embossing in Register structuur, waarbij de toplaag 0.55mm dik is. Hierbij zijn de houtnerven en noesten voelbaar. Deze PVC vloeren beschikken ook over een micro V-groef. Als u dit toch liever niet heeft, kunt u de keuze maken een decor te kiezen zonder V-groef.

Onderhoud van de vloer

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk van uw vloer kunnen genieten. Hiervoor is het belangrijk om goed onderhoud aan uw vloer te plegen, dit zorgt ervoor dat uw vloer mooi blijft. De eerste reiniging van uw vloer dient u te doen na 48 uur na de installatie van de vloer. Erg handig is dat de vloer al gebruiksklaar is als de vloer droog is!

Om zo weinig mogelijk onderhoud aan uw vloer te hoeven doen is het belangrijk om een goede schoonloop-zone te creëren. Hierbij begint u bij de entree, waarbij de schoonloop-zone een groot gedeelte van het binnengelopen vuil vast houd. Dit zorgt er voor dat uw PVC vloer een langere levensduur heeft.

http://4yourliving.nl/pvc-vloer-en-vinyl-vloeren/

Houten vloeren Den Haag

Kijkopinterieur

Momenteel zoek ik op houten vloeren Den Haag in Google. Ik doe dit omdat ik binnenkort woonachtig zal zijn in Den Haag. Ik heb al een huis gekocht. Alleen staat mij de vloer die erin ligt niet aan. Deze is heel erg lelijk geworden en graag wil ik hier een nieuwe houten vloer in. Daarom ben ik op het internet gaan zoeken op houten vloeren Den Haag, zodat ik een vloerenwinkel zou vinden in Den Haag, of daar in de buurt.

Googelen op houten vloeren Den Haag

Op houten vloeren Den Haag ben ik dus gaan Googelen. En al gauw vond ik Bax Houthandel in de resultaten. Hier las ik in de paar regels in de zoekmachine, dat zij erg goedkoop houten vloeren aanleveren in Den Haag, omdat ze die zelf maken in hun eigen fabriek. Ik bedacht dus direct dat er geen sprake is van een tussenhandel en dat daardoor de prijs zo laag zal liggen. Daarom ben ik naar de website gegaan om een kijkje te nemen wat ze mij aan kunnen bieden. Ik zag vele verschillende soorten, maar kon heel eerlijk gezegd de bomen door het bos niet meer zien. Daarom heb ik gebruik gemaakt van de chatfunctie. En zij nodigden mij uit om naar de dichtstbijzijnde vestiging bij Den Haag een kijkje te komen nemen. Daar zou ik vervolgens ook geholpen worden door mensen met veel ervaring en kennis in dit vakgebied.

Naar de vestiging

Ik ben dus naar de vestiging toe gegaan en zag in de showroom de meest mooie uitgestalde houten vloeren gepresenteerd staan. Direct kwam een medewerker naar mij toe om mij verder te helpen met mijn wensen. Ik vertelde diegene dat ik momenteel al een houten vloer heb liggen in mijn woning in Den Haag, maar dat ik hier niet tevreden mee ben. Hij is namelijk al beschadigd.

Uiteindelijk heb ik een mooie lamelparket gekocht voor in mijn nieuwe huis in Den Haag!

 

Houten vloeren: een leven lang stijl

Kijkopinterieur

De uitstraling en voordelen van houten vloeren

Duurzaamheid en stijl. Wanneer je kiest voor een houten vloer, kies je voor een schitterende vloer die een leven lang meegaat. Een houten vloer brengt sfeer in huis en is uitstekend te onderhouden. Met de juiste middelen is het goed bij te houden. Creon vloeren voert een ruim assortiment aan houten vloeren tegen een aantrekkelijke prijs. Aangezien houten vloeren verschillen in eigenschappen en uitstraling, is het belangrijk je hier goed in te verdiepen. Creon Vloeren geeft hierin gratis en vrijblijvend advies.

Verschillende houten vloeren

De planken van een parketvloer kunnen worden gemaakt van verschillende soorten hout. Het meest wordt eikenhout toegepast, maar ook notenhout, grenen, essen, esdoorn, teak en merbau.
De eikenhouten parketvloeren van Creon variëren in lengte. De vloeren bestaan uit kleine plankjes die tezamen één geheel vormen. De parketvloer kan zwevend gelegd worden.
Je kunt ook kiezen voor een massieve houten vloer. Deze bestaat uit massieve houten planken en heeft een bijzonder lange levensduur. Net als andere houten vloeren kan de massief houten vloer zwevend gelegd worden.
Een bekende, stijlvolle houten vloer is de visgraatvloer. Vroeger was dit erg prijzig, maar tegenwoordig is het minder kostbaar. Een visgraatvloer heeft diverse mogelijkheden in de grootte en in de legpatronen.

Het leggen van een houten vloer

De twee meest bekende manieren om een houten vloer te leggen zijn ‘zwevend leggen’ en ‘verlijmen’.
Een houten vloer zwevend leggen (bij voorkeur op een ondervloer van Creon) heeft als voordeel dat hij gemakkelijk weg te halen is bij een verhuizing. Onze houten vloeren met een klikverbinding kunnen zonder plintveren of lijm gelegd worden. Het is een relatief eenvoudig proces en ook deze vloer kan makkelijk weggehaald worden.
Je kunt een houten vloer ook ‘verlijmen’. Een verlijmde vloer werkt minder en is stabieler en ‘strakker’. Deze is echter niet te verwijderen zonder hem te slopen.

Advies en onderhoud

Creon Vloeren heeft alle expertise in huis om je te adviseren bij het uitkiezen en leggen van een perfecte vloer. Per e-mail of telefoon helpen de deskundigen van Creon je graag verder. Ook kun je langskomen in onze showroom. Onze medewerkers staan klaar om je uitvoerig te informeren. Houten vloeren zijn makkelijk te onderhouden met olie en was. Meer informatie over het onderhoud kun je in de online shop vinden. Bel of mail Creon Vloeren gerust voor al je vragen!

https://www.creon-vloeren.nl/houten-vloeren-parket.html

Gietvloeren voor bedrijven

Kijkopinterieur

De gietvloer wordt tegenwoordig steeds vaker toegepast in woningen maar wat veel mensen niet weten is dat dit type kunststof vloeren al vele jaren worden toegepast in bedrijfspanden en showrooms bijvoorbeeld. Ook als winkelvloer is de naadloze gietvloer ideaal omdat het er zeer netjes uit ziet. G-vloeren uit Amsterdam is uw specialist als u op zoek bent naar een bedrijfsvloer die ook nog eens super lang mee gaat!

 

De voordelen voor uw bedrijf

De gietvloer biedt vele voordelen waardoor het een prima bedrijfsvloer is. Zo zien de naadloze vloeren er netjes uit en komt er niet snel rommel tussen odmat vloeren volledig nadloos zijn. Een gietvloer zorgt er vooor dat uw klanten een fijne ervaring hebben in uw winkel!

 

Een investering in de lange termijn

Investeren is profiteren en dat geldt natuurlijk vooral in het bedrijfsleven. Een gietvloer is zo een investering die u op de lange termijn geld kan besparen. Hoewel de investering voor een gietvloer vaak behoorlijk haalt het er wel weer uit omdat deze vloeren veel langer mee gaan dan andere soorten, tot wel tientallen jaren!

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Als u besloten heeft voor een gietvloer te gaan dan wilt u er natuurlijk wel zeker van zijn dat u een goede deal qua prijs en kwaliteit krijgt. Daarom raden we u aan om bij meedere bedrijven maar vooral bij G-vloeren eenv rijblijvende offerte aan te vragen. Op die manier kunt u snel en eenvoudig zien waar u de beste kwaliteit en prijs kunt krijgen voor de aan te brengen vloer. U zult ervaren dat de ervaren specialen van G-vloeren uit amsterdam u voor een scherp tarief kunnen helpen. 

http://www.g-vloeren.nl