Alles wat je moet weten over een elektrische cv ketel.

Alles wat je moet weten over de elektrische CV ketel

Twijfel je nog of een elektrische CV ketel iets voor jou is? Als je nog niet zo bekend bent met deze ketels, zijn er waarschijnlijk twee dingen die je over ze gehoord hebt: 1. Ze zijn beter voor het milieu in vergelijking met aardgas gebruikende ketels en 2. Ze moeten aangsloten worden op een aparte stroomgroep. In beide punten zit een kern van waarheid. Elektrische CV ketels zijn, tot op de dag van vandaag, relatief duur. Dit wordt steeds beter, maar er is nog een lange weg te gaan.
Toch heeft het plaatsen van elektrische CV ketels ook voordelen.

Waarom toch kiezen voor een elektrische CV ketel

Als je het betalen kunt, is een elektrische CV ketel een interessant alternatief. Ten eerste is een dergelijke CV ketel beter voor het milieu. Het klimaat en het milieu om ons heen wordt voor steeds meer van ons een thema. Zeker nu we de gevolgen van klimaatverandering
steeds meer ondervinden, willen meer en meer mensen een steentje bijdragen aan een beter klimaat. Minder CO2 uitstoten helpt hier enorm bij. Helaas stoten CV ketels op gas enorm veel CO2 uit. Elektrische CV ketels zijn minder belastend voor het milieu. Deze duurzame warmtebron kan om deze reden interessant zijn.

Daarnaast is een elektrische CV ketel een interessante optie wanneer je al beschikt over milieuvriendelijke maatregelen binnen jouw woning. Hierbij kun je denken aan goede isolatie. Goede isolatie zorgt er voor dat je minder energie verspilt. Denk aan isolatie in je muren, vloer, dak of spouwmuur. Daarnaast is een elektrische CV ketel een aanrader als je al over zonnepanelen beschikt. Ook wanneer je dak hiervoor geschikt is, blijft deze soort CV
ketel een interessante optie. Tot slot kun je kijken naar je verwarmingsvermogen. Is deze 3 tot 4 kilowatt, is een elektrische CV ketel een mogelijkheid.

Meer weten over de elektrische cv ketels en mogelijkheden? Kijk eens op de website van ElektrischeBoiler.EU. Daar weten ze alles van elektrische cv ketels.

https://elektrischeboiler.eu/elektrische-cv-vloerverwarming-ketel

Duurzaam wonen

Nederland moet snel van het gas af. Het is zo slecht voor het milieu en als je kijkt naar de grondverzakkingen in Groningen is dat ook niet best. Gas is natuurlijk wel goedkoop en niet iedereen kan het zich veroorloven om volledig op groene energie over te stappen. Elektrische auto’s hebben een vrij heftig prijskaartje. De kleine aanpassingen die in het dagelijks leven worden toegepast zoals minder vlees eten en minder lang douchen doen wel iets, maar niet genoeg.

Gelukkig kunt u dicht bij huis ook aanpassingen maken die een grotere impact hebben. Zoals het nemen van zonnepanelen, zonneboilers of duurzame warmtepompen. Wij adviseren u graag welke oplossing het beste bij u past. Daarnaast helpen we u ook bij de eventuele aankoop en natuurlijk de installatie.

Zijn zonnepanelen niet heel duur? Vraagt u zichzelf nu af. Het antwoord is ja, maar op de lange termijn gaat u er veel profijt van hebben. De terugbetaaltijd is ongeveer zo’n 5 a 7 jaar. Dus u heeft vrij snel uw geld terug. Niet alleen draagt u bij aan een groenere wereld, maar ook aan een vollere portemonnee. Dus alleen maar goede dingen die uw kant opkomen. Wij snappen ook dat het een grote investering is, daarom bieden wij u subsidie aan voor de zonnepanelen. Hoeveel subsidie zonnepanelen krijg je dan? Daarmee helpen wij u graag.

Heeft u een bedrijf en wilt u duurzamer gaan worden? Ook voor u hebben we opties om te bespreken. Voor u hebben we ook zonnepanelen, zonneboilers en duurzame warmtepompen. Maar daar bovenop hebben we ook nog LED-verlichtings opties en asbestverwijdering. Vooral voor bedrijven is het belangrijk om op groene energie te werken. Thuis verbruiken we al vrij veel energie, maar bij bedrijven is dat nog meer. Bedrijven zijn simpelweg groter.

Voor al onze zonnepanelen kopen kunt u op onze website kijken.

 

https://www.wijsmanduurzaam.nl

De warmtepompenspecialist

Techneco is een producent en leverancier van waterpompen, ons, techneco’s, doel is Nederland compleet gas loos te maken met behulp van de beste waterpompen van Nederland.

 

Het assortiment bestaat uit elektrische pompen en gasabsorptiewarmtepompen. De meeste warmtepompen kunnen geleverd worden met actieve of passieve koeling. Ook hebben we warmtepompen in het assortiment geschikt voor warm tapwaterbereiding.

 

Een warmtepomp is gemaakt voor het verwarmen van uw huis en kan warm (tap)water verzorgen. De verwarming heeft een hoog rendement (COP) door gebruik te maken van de warmte uit de omgeving. Hiervoor gebruikt het systeem warmte uit alle mogelijke hoeken (lucht, bodem of grond). Hierdoor zijn onze warmtepompen erg duurzaam betreft energie. De warmtepompen zijn eenvoudig te onderscheiden: zo zijn er de hybride warmtepomp, de volledig elektrische warmtepomp en de gasabsortiewarmtepomp

Op dit moment bezit techneco de beste hybride warmtepomp van Nederland. De Elga (hybride waterpomp) is een hybride warmtesysteem waar gas en water samen gebruikt worden. Deze pomp kan alleen geplaatst worden naast een bestaande gasketel. Elga regelt de warmte van het huis voor bijna het hele jaar en alleen wanneer het nodig is werkt de ketel mee. Dit gebeurt wanneer het huis snel opgewarmd moet worden.

Heeft u een gebouw/woning die volledig kan funcioneren zonder gas? Dan is de Loria (volledg electrische waterpomp) misschien wat voor u. de Loria kan de temperatuur in uw huis volledig aanpassen. Met een volledig electrische waterpomp bent u in staat uw huis te verwarmen zonder gas

Mocht u in een gebouw zitten waar te veel gas wordt gebuikt, dan is de Robur (gasabsorpiewaterpomp) misschien wat voor u. Dit apparaat kan water of lucht verwarmen door gebruik te maken van natuurlijke warmtebronnen. Dat betekent dat je veel minder elektriciteit of gas nodig hebt om warmte mee te genereren. Warmtepompen leveren daarom en aanzienlijke besparing op en je zal je jaarlijkse energierekening met 20 tot soms wel 90 procent kunnen verminderen.

https://techneco.nl/

Houtkachel Koza Kratki, Sfeervol en Energiezuinig

Koza Kratki een sfeervolle Kachel

Bij WarmteshopEU haalt u de Houtkachel Koza Kratki in huis zodat u er lekker warmpjes bij zit de komende winter met de familie en huisdier.

Een zeer robuuste en sfeervolle kachel die een hoogrendement oplevert. Bovendien vervaardigd uit gietijzer, u koopt dus een stevige kachel waar u nog veel plezier mee zult beleven.

Energiezuinig

Omdat de Houtkachel Kratki een Energielabel A heeft is deze energiezuinig. Bovendien voldoet de kachel aan de norm NEN-EN 13240:2001 en is voorzien van een CE-markering.

Het Airwash systeem zorgt ervoor dat de ramen schoon en helder blijven.

U heeft de keuze uit verschillende soorten Houtkachels met verschillende vermogens. Op de Houtkachel Koza 10 kunt u zelfs een eitje bakken, de kookringen worden er bijgeleverd.

Veranda, Serre, Tuin

De Houtkachel Kratki hoeft natuurlijk niet alleen in de huiskamer worden gezet. Hij is tevens geschikt als buitenkachel, in de verande of in de serre. Zo kan er in alle jaargetijden worden genoten van de warmte. Omdat de kachel gewoon vrijstaand wordt geplaatst kan hij overal worden neergezet en er rondom zitten.

Welke houtkachels zijn er?

 • Houtkachel Koza K6
 • Houtkachel Koza K7
 • Houtkachel Koza K8
 • Houtkachel Koza K9
 • Houtkachel Koza K10
 • Houtkachel Koza K6
 • Houtkachel KOZA/AB/S/N/DR/GLASS, KratkiHoutkachel Kratki KOZA-AB-S-N-DR-Red

Geniet van het vlammenspel, een houtkachel staat zo gezellig ook al brandt hij niet.

Wilt u na het lezen van bovenstaande informatie een houtkachel aanschaffen. Twijfel niet en bestel vandaag nog uw Houtkachel Kratki.

Onze webshop is 24 / 7 geopend om de houtkachels te bekijken en te bestellen.

 

 

 

 

 

https://warmteshop.eu/product-categorie/kachels/

Een Vaillant centrale verwarming is geschikt voor elk huis in regio Zoersel

Het is altijd lastig om een goede centrale verwarming uit te kiezen voor je huis in Zoersel. Wij kunnen je garanderen: met een verwarming van het merk Vaillant zit ja altijd goed. Vaillant is een Duits merk en Europees marktleider in verwarmingssystemen. Kies je voor Vaillant? Dan ben je verzekerd van de beste kwaliteit. Vaillant plaatst zelf geen ketels. Een centrale verwarming aanleggen kan alleen gedaan worden door een gespecialiseerde installateur in de omgeving van Antwerpen. De installateurs van Centrale Verwarming Ielegems installeren graag voor jou jouw Vaillant centrale verwarming in de omgeving Antwerpen en Zoersel. Vaillant biedt energiezuinige en schone systeemoplossingen voor de centrale verwarming. Voordelen van centrale verwarming zijn dat de temperatuur eenvoudig te bepalen is, er geprofiteerd kan worden van een hoger rendement en verwarming met water gecombineerd kan worden.

Duurzaam wonen met een centrale verwarming van Vaillant in de omgeving van Antwerpen

Afval scheiden, af en toe een dagje geen vlees eten en wat vaker de fiets pakken dan de auto: veel mensen doen al hun best om hun ecologische voetafdruk te verlagen. U ook? Zorg er dan voor dat u ook uw woning op een duurzame manier verwarmt. Vaillant is één van de milieuvriendelijkste fabrikanten van verwarmings- en airconditioningtechnologieën. Speciaal voor milieubewuste gezinnen is de aroTHERM ontwikkeld. Naast duurzaam, is de deze warmtepomp zeer zuinig en bespaar je tot 25% op energieverbruik omdat de pomp gratis beschikbare energie door middel van een koelmiddel uit de buitenlucht haalt. Vervolgens verdampt de opgewarmde koelvloeistof en wordt in een compressor samengedrukt. De temperatuur stijgt en de hete stoom gaat naar het verwarmingscircuit. Daarnaast is de compacte aroTHERM gemakkelijk te plaatsen in zowel een bestaande woning of nieuwbouwhuis en is fluisterstil. De erkende installateurs van Centrale Verwarming Ielegems zijn gespecialiseerd in het plaatsen van de centrale verwarming in de omgeving van Antwerpen en Zoersel.

Denk naast de centrale verwarming in de omgeving van Zoersel ook aan een juiste thermostaat

Ben jij een echte koukleum? Of heb je het juist snel warm? Gelukkig zijn er thermostaten! Met deze apparaten regel je in een handomdraai de ideale temperatuur in huis. De temperatuur die als aangenaam beschouwd wordt, heet de referentietemperatuur. De woonkamer wordt doorgaans gebruikt als de referentiekamer. Uiteraard zijn er verschillende mogelijkheden. Ten eerste kan je kiezen uit een thermostaat met of zonder kabels. Het voordeel van een thermostaat zonder kabels is dat deze op elke gewenste plaats geïnstalleerd kan worden. Een zuinige optie is een weersafhankelijke regeling. Deze thermostaten werken met een buitenvoeler. Wanneer het buiten kouder wordt, reageert de centrale verwarming sneller zodat het minder snel koud wordt in de woning. Een andere optie is om via je smartphone de temperatuur te regelen. Dankzij WiFi- bediening kan je waar dan ook de temperatuur nauwkeurig bedienen. Bij Centrale Verwarming Ielegems werken erkende installateurs die beschikken over vakkennis over thermostaten, maar ook over de centrale verwarming in de omgeving van Zoersel en Antwerpen.

Microbeton om een betonlook vloer te creeren

Robuuste materialen zoals bijvoorbeeld steiger hout of beton zie je steeds vaker terug bij het ontwerp van interieur. Dit komt omdat het al snel een exclusieve sfeer creëert.

Deze robuuste materialen geven een zeer krachtige uitstraling van uw interieur. Jammer genoeg is beton niet erg makkelijk om aan te brengen en kan het ook nog eens duur uitkomen wanneer je het laat uitbesteden. Ook is het erg zwaar en dit beperkt natuurlijk de mogelijkheid. Er is echter nog een ander materiaal wat dezelfde uitstraling heeft als beton maar waar makkelijker mee te werken is. Ik heb het over micro beton, dit materiaal is niet alleen waterdicht en goedkoper maar het is ook nog eens makkelijker om mee te werken als normaal beton.

 

Indien u dus gemakkelijk en snel een leuke upgrade wilt doen voor de uitstraling van uw interieur. Dan biedt micro beton wellicht de oplossing voor u. Het gebruik van dit soort materiaal is de laatste jaren steeds meer in opkomst. Vanwege het gebruikersgemak en de mogelijkheden die micro beton biedt is het dus zeer makkelijk om een betonlook vloer te realiseren. Er zijn makkelijk vlakke oppervlakten te creëren die niet gevoelig zijn voor vlekken en goed tegen vocht kunnen. Ook wanneer u bijvoorbeeld vloerverwarming wilt verwerken in de vloer dan kan er beter gebruikt worden van microbeton. Door dat er steeds kleine laagjes worden aangebracht heeft u maximaal profijt van uw vloerverwarming. 

 

Microbeton verwerken in de vloer

Ook is microbeton erg goed gebruiken in omgevingen zoals de badkamer of in de keuken. Aangezien het goed tegen vocht kan en er makkelijk mee gewerkt kan worden. Kan je dus al snel en gemakkelijk je douchen ermee inrichten.

https://www.beton-deluxe.com/betonlook-vloer/

Het nut van een kwalitatieve radiator selecteren handig verwarming advies

 

Net zoals ieder onderdelen van een woonhuis belangrijk is voor de kwaliteit en het comfort, is een correcte radiator kopen al even belangrijk bij het garanderen van een comfortabele woning. Radiatoren bestaan er in meerdere soorten en maten, maar één ding is zeker: ze bezitten elk hun voordelen. Waarmee houd je veeltijds rekening bij een radiator kiezen? Hangt de selectie van de radiator af van de ruimte waarin deze geplaatst zal worden? Hoezo moet ik de warmteafgifte becijferen van de radiator? Ieder zaken welke een oplossing vereisen, en keurig radiator advies is daarna daarnaast erg belangrijk.

Becijfering verwarming en de temperatuur van de radiator

Is er behoeftigheid aangaande een omvangrijke vermogen of volstaat een minder capaciteit? Het antwoord hierop is hoofdzakelijk dependent van de omvang van de plek waarin de radiator geplaatst wordt: de grootte van de ruimte kan gemakkelijk uitgekiend worden door middel van een warmteafgifte berekening – de vermogen berekenen van een radiator is namelijk fundamenteel. Hierbij wordt de capaciteit van de kamer vermenigvuldigd met het aantal Watt dat vereist is om de kamer te verwarmen – gemiddeld tussen de 75 en 85 watt. De vereiste temperatuur van een kamer hangt af van het type ruimte: derhalve moet een slaapvertrek geringer verwarmd worden dan een badkamer – gemiddeld 18 jegens 24 graden – wat derhalve een verschil in nodige wattage met zich meebrengt. Deze berekening warmteafgifte heeft dus een grote invloed omtrent de keuze van radiator.

De plaats van de radiator speelt ongetwijfeld een rol

Het goed en evenwijdig verspreiden van de hitte van de radiator is belangrijk om energie te korten. Radiatoren worden bijvoorbeeld het meest beneden ramen of dichtbij deuren gesitueerd, omdat daar koude gemakkelijker binnenkomt.

De juiste radiator aankopen belangrijke factoren

Het materiaal waaruit een radiator is gemaakt heeft een invloed op de warmteafgifte. Zo is een plaatstalen radiator betaalbaar en energiezuinig, terwijl een gietijzeren model milieuvriendelijk is plus daarbovenop een authentieke uitstraling aan de ruimte geeft. Een aluminiumradiator is dan weer alles in één, middels een snelle warmtegeleiding, het meest adequaat voor vochtige ruimtes dankzij de roestwerende eigenschappen en een snellere opwarming. Zowel de isolatie van uw woning is hierbij belangrijk: bij een goede isolatie kan dat vermogen enigszins verlaagd worden en vice versa.

De afmetingen van de radiator bedragen alsmede van belang: er wordt doorgaans rekening gehouden met wat extra benodigde grootte (5 – 10cm) om bijvoorbeeld beugels plus aansluitingen te kunnen plaatsen. Daarbij hebben evenals de diepte als de breedte van de radiator een invloed op de hoeveelheid afgegeven warmte en spelen vanzelfsprekend een rol bij de aanschaf van een nieuwe radiator.

Uiteindelijk moet er gedurende het kiezen van een radiator rekening gehouden worden met het behoud of verlies van warmte, wat bijvoorbeeld door de graad van isolatie van de vertrek bepaald wordt. Bij een passend geïsoleerde kamer kan er tot wel 10% van het normale benodigde capaciteit afgetrokken worden, terwijl er omtrent minder goed geïsoleerde kamers juist meer nodig is – tot 15% meer.

 

https://www.installatievakwinkel.nl/verwarming/radiatoren

Verwarmen met een Elektrische Kachel

De Elektrische Kachel Calthermic is een zeer degelijke en energievriendelijke kachel afkomstig van het Spaanse merk Calthermic, Calunec.

Naast dat de kachel een mooi design heeft is het ook nog een platte kachel en verwarmte de ruimte zeer snel.

De Elektrische Kachel Calthermic zijn bij ons verkrijgbaar in de ECO basic en de Prisma ECO. De prisma Eco heeft iets meer functies dan de Basic. 

De kachel is uitgerust met een zeer nauwkeurige temperatuur sensor die ervoor zorgt dat er samen met de ingebouwde microprocessor geen stroom verloren gaat. Ten opzichte van andere elektrische kachels is zo een besparing te halen is tot wel 35%.

De Kachel is eveneens zeer simpel te bedienen en heeft een digitaal display, de kachel kan opgehangen worden aan de muur of neergezet worden met de optionele poten.

CALTHERMIC ECO Basic

Deze kachel is verkrijgbaar in 900 watt en 1500 watt. Het te verwarmen oppervlak van een 900 watt is ongeveer 11 m2, wat dus zeer geschikt is voor een slaapkamer of kleine ruimte. Voor de 1500 watt is 16 m2 verwarmen mogelijk. Uitgerust met een nauwkeurige temperatuur sensor.

CALTHERMIC PRISMA ECO

Deze kachel heeft een paar extra functies zoals een baby care functie, hierdoor is het niet mogelijk dat uw baby zich brandt aan de kachel. Eveneens een ‘deur of raam open” functie, de kachel gaat uit als het raam of de deur is vergeten dicht te doen. Verkrijgbaar in 600 watt en 1600 watt.

Het voordeel van deze Elektrische kachels is dat de kachel zeer snel opwarmt en geen warme lucht de ruimte in blaast.

Omdat het een plat design is en zeer mooi vormgegeven past deze prima in ruimtes zoals de woonkamer, serre, slaapkamer of werkkamer. De kachel is vrij licht van gewicht en daardoor makkelijk op te hangen.

Meer weten over de Elektrische kachel? Bezoek de website van www.elektrischekachel.eu

http://www.elektrischekachel.eu/huis-kantoor

Uitsluitend gewin met een cv ketel

Cv ketel: profijt en rendement Een cv ketel biedt u veel baat. Niet alleen bespaart u met een cv ketel beduidend op stookkosten, ook is uw woonhuis behaaglijk warm. Die lagere uitgaven zijn voor veel mensen motivatie nummer één om voor een cv ketel te kiezen. Wie een cv ketel neemt, zal merken dat er in een mum tijd honderden euro’s bespaard worden. De cv ketels van vandaag de dag zijn energiezuinig en verbruiken veel minder energie dan vroeger. Uiteraard investeert u in een cv ketel en brengt dit uitgave met zich mee, desalniettemin er wordt nog veel meer geld uitgespaard en dat is alleen maar mooi meegenomen. Daarmee wordt het een investering met een mooi rendement. Hogere waarde van uw woning Tal mensen denken er niet zo gauw aan, niettemin een nieuwe cv ketel verhoogt de waarde van uw huis. Het huis krijgt een energielabel dat heel spaarzaam is en daar wordt rekening mee gehouden bij een waardeschatting van een woning. Net als het feit dat een goed werkende cv een groot pluspunt is en ongetwijfeld meeweegt bij het bepalen van de waarde van een huis. Letterlijk voordeel: lekker warm Een heel letterlijk voordeel van een cv ketel is de prettige warmte in uw woning. Een warmte die zich sneller verspreidt dan voorheen, want met een cv ketel is uw huis na het aanzetten van de verwarming in een mum van tijd hemels warm. Dat niet alleen, want ook het water uit de kraan wordt sneller warm. Handig als u snel even een pan wilt afwassen bijvoorbeeld en wanneer u in de douche stapt, is het water vlug op temperatuur. Zelf installeren U kunt een firma inzetten die pijlsnel en veilig een cv ketel plaatst, desalniettemin het is zeker mogelijk om een cv ketel persoonlijk te installeren. Je bepaalt volkomen eigenhandig welke materialen en verwarmingselementen je gebruikt. Er is een aantal zaken waar wegens de veiligheid goed naar gekeken moet worden, zoals rookgasafvoer en gastoevoer. U wilt tenslotte geen koolmonixide intoxicatie oplopen!

 

Wilt u meer weten? Neem dan een kijkje op de installatievakwinkel!

https://www.installatievakwinkel.nl/verwarming/cv-ketels

Elektrische CV Ketel

Elektrische CV Ketel als alternatief

Steeds meer worden er zonnepanelen op daken gelaast en blijkt dat er stroom “over’ is wat hij aan het net kan teruggeven.

Helaas krijg je hier maar weinig geld voor en is het meestal verstandiger dit zelf op te maken.                                                                                                           Vaak worden woningen verwarmt met een CV Ketel op gas. Een mooie oplossing zou zijn om het huis te verwarmen met een Elektrische CV Ketel. 

Met de Elektrische CV Ketel van ElektrischeBoiler.Eu is dit mogelijk. Eenvoudig uw bestaande cv ketel van de muur halen en er een elektrische versie voor terughangen.

De radiatoren of vloerverwarmingsbuizen kunnen gewoon blijven hangen.

Wel moet er een boiler of doorstromer erbij aanschaffen voor het warme water. De elektrische cv ketel is namelijk alleen voor het verwarmen van de ruimte. Niet voor warm douchewater.

In de meeste woonhuizen in Nederland kan de 9kW versie goed een huis verwarmen en vaak is de stroom aansluiting al aanwezig of makkelijk aanpasbaar door een installateur.

Geen kans op Koolmonoxide vergiftiging

De Elektrische CV ketels hebben geen rookgas afvoer nodig en dus is er ook geen kans op koolmonoxide vergiftiging!

Daarnaast is het rendement van een Elektrische CV Ketel maar liefst 99.5%.

Het systeem is nagenoeg onderhoudsvrij, zeer compact en eenvoudig uit te breiden met zonneboilers, buffervaten en elektrische boilers. In combinatie met zonnepanelen en zonneboilers is het een perfecte keuze. 

Voordelen:

 • Verkrijgbaar in 4kW, 6kW, 9kW, 12kW, 18KW en 24kW;
 • Klein en compact;
 • Geen rookgasafvoer nodig;
 • Geen koolmonoxide;
 • Eenvoudige montage;
 • Hoog rendement van 99.5%;
 • In 230Vac en 380Vac uitvoering;
 • Leverbaar uit voorraad;
 • Perfecte keuze in combinatie met zonnepanelen;
 • Instelbaar 33, 66 pf 100%
 • Verkrijgbaar in de webshop Elektrischeboiler.EU
http://elektrischeboiler.eu/elektrische-cv-vloerverwarming-ketel