Alles wat je moet weten over een elektrische cv ketel.

Kijkopinterieur

Alles wat je moet weten over de elektrische CV ketel

Twijfel je nog of een elektrische CV ketel iets voor jou is? Als je nog niet zo bekend bent met deze ketels, zijn er waarschijnlijk twee dingen die je over ze gehoord hebt: 1. Ze zijn beter voor het milieu in vergelijking met aardgas gebruikende ketels en 2. Ze moeten aangsloten worden op een aparte stroomgroep. In beide punten zit een kern van waarheid. Elektrische CV ketels zijn, tot op de dag van vandaag, relatief duur. Dit wordt steeds beter, maar er is nog een lange weg te gaan.
Toch heeft het plaatsen van elektrische CV ketels ook voordelen.

Waarom toch kiezen voor een elektrische CV ketel

Als je het betalen kunt, is een elektrische CV ketel een interessant alternatief. Ten eerste is een dergelijke CV ketel beter voor het milieu. Het klimaat en het milieu om ons heen wordt voor steeds meer van ons een thema. Zeker nu we de gevolgen van klimaatverandering
steeds meer ondervinden, willen meer en meer mensen een steentje bijdragen aan een beter klimaat. Minder CO2 uitstoten helpt hier enorm bij. Helaas stoten CV ketels op gas enorm veel CO2 uit. Elektrische CV ketels zijn minder belastend voor het milieu. Deze duurzame warmtebron kan om deze reden interessant zijn.

Daarnaast is een elektrische CV ketel een interessante optie wanneer je al beschikt over milieuvriendelijke maatregelen binnen jouw woning. Hierbij kun je denken aan goede isolatie. Goede isolatie zorgt er voor dat je minder energie verspilt. Denk aan isolatie in je muren, vloer, dak of spouwmuur. Daarnaast is een elektrische CV ketel een aanrader als je al over zonnepanelen beschikt. Ook wanneer je dak hiervoor geschikt is, blijft deze soort CV
ketel een interessante optie. Tot slot kun je kijken naar je verwarmingsvermogen. Is deze 3 tot 4 kilowatt, is een elektrische CV ketel een mogelijkheid.

Meer weten over de elektrische cv ketels en mogelijkheden? Kijk eens op de website van ElektrischeBoiler.EU. Daar weten ze alles van elektrische cv ketels.

https://elektrischeboiler.eu/elektrische-cv-vloerverwarming-ketel

Duurzaam wonen

Kijkopinterieur

Nederland moet snel van het gas af. Het is zo slecht voor het milieu en als je kijkt naar de grondverzakkingen in Groningen is dat ook niet best. Gas is natuurlijk wel goedkoop en niet iedereen kan het zich veroorloven om volledig op groene energie over te stappen. Elektrische auto’s hebben een vrij heftig prijskaartje. De kleine aanpassingen die in het dagelijks leven worden toegepast zoals minder vlees eten en minder lang douchen doen wel iets, maar niet genoeg.

Gelukkig kunt u dicht bij huis ook aanpassingen maken die een grotere impact hebben. Zoals het nemen van zonnepanelen, zonneboilers of duurzame warmtepompen. Wij adviseren u graag welke oplossing het beste bij u past. Daarnaast helpen we u ook bij de eventuele aankoop en natuurlijk de installatie.

Zijn zonnepanelen niet heel duur? Vraagt u zichzelf nu af. Het antwoord is ja, maar op de lange termijn gaat u er veel profijt van hebben. De terugbetaaltijd is ongeveer zo’n 5 a 7 jaar. Dus u heeft vrij snel uw geld terug. Niet alleen draagt u bij aan een groenere wereld, maar ook aan een vollere portemonnee. Dus alleen maar goede dingen die uw kant opkomen. Wij snappen ook dat het een grote investering is, daarom bieden wij u subsidie aan voor de zonnepanelen. Hoeveel subsidie zonnepanelen krijg je dan? Daarmee helpen wij u graag.

Heeft u een bedrijf en wilt u duurzamer gaan worden? Ook voor u hebben we opties om te bespreken. Voor u hebben we ook zonnepanelen, zonneboilers en duurzame warmtepompen. Maar daar bovenop hebben we ook nog LED-verlichtings opties en asbestverwijdering. Vooral voor bedrijven is het belangrijk om op groene energie te werken. Thuis verbruiken we al vrij veel energie, maar bij bedrijven is dat nog meer. Bedrijven zijn simpelweg groter.

Voor al onze zonnepanelen kopen kunt u op onze website kijken.

 

https://www.wijsmanduurzaam.nl

De warmtepompenspecialist

Kijkopinterieur

Techneco is een producent en leverancier van waterpompen, ons, techneco’s, doel is Nederland compleet gas loos te maken met behulp van de beste waterpompen van Nederland.

 

Het assortiment bestaat uit elektrische pompen en gasabsorptiewarmtepompen. De meeste warmtepompen kunnen geleverd worden met actieve of passieve koeling. Ook hebben we warmtepompen in het assortiment geschikt voor warm tapwaterbereiding.

 

Een warmtepomp is gemaakt voor het verwarmen van uw huis en kan warm (tap)water verzorgen. De verwarming heeft een hoog rendement (COP) door gebruik te maken van de warmte uit de omgeving. Hiervoor gebruikt het systeem warmte uit alle mogelijke hoeken (lucht, bodem of grond). Hierdoor zijn onze warmtepompen erg duurzaam betreft energie. De warmtepompen zijn eenvoudig te onderscheiden: zo zijn er de hybride warmtepomp, de volledig elektrische warmtepomp en de gasabsortiewarmtepomp

Op dit moment bezit techneco de beste hybride warmtepomp van Nederland. De Elga (hybride waterpomp) is een hybride warmtesysteem waar gas en water samen gebruikt worden. Deze pomp kan alleen geplaatst worden naast een bestaande gasketel. Elga regelt de warmte van het huis voor bijna het hele jaar en alleen wanneer het nodig is werkt de ketel mee. Dit gebeurt wanneer het huis snel opgewarmd moet worden.

Heeft u een gebouw/woning die volledig kan funcioneren zonder gas? Dan is de Loria (volledg electrische waterpomp) misschien wat voor u. de Loria kan de temperatuur in uw huis volledig aanpassen. Met een volledig electrische waterpomp bent u in staat uw huis te verwarmen zonder gas

Mocht u in een gebouw zitten waar te veel gas wordt gebuikt, dan is de Robur (gasabsorpiewaterpomp) misschien wat voor u. Dit apparaat kan water of lucht verwarmen door gebruik te maken van natuurlijke warmtebronnen. Dat betekent dat je veel minder elektriciteit of gas nodig hebt om warmte mee te genereren. Warmtepompen leveren daarom en aanzienlijke besparing op en je zal je jaarlijkse energierekening met 20 tot soms wel 90 procent kunnen verminderen.

https://techneco.nl/

Houtkachel Altea met ingebouwde oven

Houtkachel Altea met een Ingebouwde oven

Bij WarmteshopEU haalt u de Houtkachel Altea met ingebouwde oven in huis zodat u er lekker warmpjes bij zit de komende winter met de familie en huisdier. Bovendien kunt u heerlijke maaltijden bereiden met de handige ingebouwde oven.

Een zeer robuuste en sfeervolle kachel die een hoogrendement oplevert. Bovendien vervaardigd uit gietijzer, u koopt dus een stevige kachel waar u nog veel plezier mee zult beleven.

Energiezuinig

Omdat de Houtkachel Kratki een Energielabel A heeft is deze energiezuinig. Bovendien voldoet de kachel aan de norm NEN-EN 13240:2001, is voorzien van een CE-markering en ECOdesign2022.

Het Airwash systeem zorgt ervoor dat de ramen schoon en helder blijven.

U heeft de keuze uit verschillende soorten Houtkachels met verschillende vermogens. Op de Houtkachel Koza 10 kunt u zelfs een eitje bakken, de kookringen worden er bijgeleverd.

Veranda, Serre, Tuin

De Houtkachel Altea hoeft natuurlijk niet alleen in de huiskamer worden gezet. Hij is tevens geschikt als buitenkachel, in de verande of in de serre. Zo kan er in alle jaargetijden worden genoten van de warmte. Omdat de kachel gewoon vrijstaand wordt geplaatst kan hij overal worden neergezet en er rondom zitten.

Waarom de Houtkachel Altea?

 • ingebouwde oven
 • Voldoet aan ECOdesign2022
 • Handig opbergsysteem onderaan de kachel
 • Dubbele verbrandingsregeling
 • Verbrandingskamer is vervaardigd van Vermiculiet
 • Is van Spaanse makelij
 • Verwarmt en kookt

Geniet van het vlammenspel, een houtkachel staat zo gezellig ook al brandt hij niet.

Wilt u na het lezen van bovenstaande informatie een houtkachel aanschaffen. Twijfel niet en bestel vandaag nog uw Houtkachel Kratki.

Onze webshop is 24 / 7 geopend om de houtkachels te bekijken en te bestellen.

 

 

 

 

 

https://warmteshop.eu/product/houtkachel-altea-met-ingebouwde-oven-lacunza/

Microbeton om een betonlook vloer te creeren

Robuuste materialen zoals bijvoorbeeld steiger hout of beton zie je steeds vaker terug bij het ontwerp van interieur. Dit komt omdat het al snel een exclusieve sfeer creëert.

Deze robuuste materialen geven een zeer krachtige uitstraling van uw interieur. Jammer genoeg is beton niet erg makkelijk om aan te brengen en kan het ook nog eens duur uitkomen wanneer je het laat uitbesteden. Ook is het erg zwaar en dit beperkt natuurlijk de mogelijkheid. Er is echter nog een ander materiaal wat dezelfde uitstraling heeft als beton maar waar makkelijker mee te werken is. Ik heb het over micro beton, dit materiaal is niet alleen waterdicht en goedkoper maar het is ook nog eens makkelijker om mee te werken als normaal beton.

 

Indien u dus gemakkelijk en snel een leuke upgrade wilt doen voor de uitstraling van uw interieur. Dan biedt micro beton wellicht de oplossing voor u. Het gebruik van dit soort materiaal is de laatste jaren steeds meer in opkomst. Vanwege het gebruikersgemak en de mogelijkheden die micro beton biedt is het dus zeer makkelijk om een betonlook vloer te realiseren. Er zijn makkelijk vlakke oppervlakten te creëren die niet gevoelig zijn voor vlekken en goed tegen vocht kunnen. Ook wanneer u bijvoorbeeld vloerverwarming wilt verwerken in de vloer dan kan er beter gebruikt worden van microbeton. Door dat er steeds kleine laagjes worden aangebracht heeft u maximaal profijt van uw vloerverwarming. 

 

Microbeton verwerken in de vloer

Ook is microbeton erg goed gebruiken in omgevingen zoals de badkamer of in de keuken. Aangezien het goed tegen vocht kan en er makkelijk mee gewerkt kan worden. Kan je dus al snel en gemakkelijk je douchen ermee inrichten.

https://www.beton-deluxe.com/betonlook-vloer/

Verwarmen met een Elektrische Kachel

Kijkopinterieur

De Elektrische Kachel Calthermic is een zeer degelijke en energievriendelijke kachel afkomstig van het Spaanse merk Calthermic, Calunec.

Naast dat de kachel een mooi design heeft is het ook nog een platte kachel en verwarmte de ruimte zeer snel.

De Elektrische Kachel Calthermic zijn bij ons verkrijgbaar in de ECO basic en de Prisma ECO. De prisma Eco heeft iets meer functies dan de Basic. 

De kachel is uitgerust met een zeer nauwkeurige temperatuur sensor die ervoor zorgt dat er samen met de ingebouwde microprocessor geen stroom verloren gaat. Ten opzichte van andere elektrische kachels is zo een besparing te halen is tot wel 35%.

De Kachel is eveneens zeer simpel te bedienen en heeft een digitaal display, de kachel kan opgehangen worden aan de muur of neergezet worden met de optionele poten.

CALTHERMIC ECO Basic

Deze kachel is verkrijgbaar in 900 watt en 1500 watt. Het te verwarmen oppervlak van een 900 watt is ongeveer 11 m2, wat dus zeer geschikt is voor een slaapkamer of kleine ruimte. Voor de 1500 watt is 16 m2 verwarmen mogelijk. Uitgerust met een nauwkeurige temperatuur sensor.

CALTHERMIC PRISMA ECO

Deze kachel heeft een paar extra functies zoals een baby care functie, hierdoor is het niet mogelijk dat uw baby zich brandt aan de kachel. Eveneens een ‘deur of raam open” functie, de kachel gaat uit als het raam of de deur is vergeten dicht te doen. Verkrijgbaar in 600 watt en 1600 watt.

Het voordeel van deze Elektrische kachels is dat de kachel zeer snel opwarmt en geen warme lucht de ruimte in blaast.

Omdat het een plat design is en zeer mooi vormgegeven past deze prima in ruimtes zoals de woonkamer, serre, slaapkamer of werkkamer. De kachel is vrij licht van gewicht en daardoor makkelijk op te hangen.

Meer weten over de Elektrische kachel? Bezoek de website van www.elektrischekachel.eu

http://www.elektrischekachel.eu/huis-kantoor

Elektrische CV Ketel

Kijkopinterieur

Elektrische CV Ketel als alternatief

Steeds meer worden er zonnepanelen op daken gelaast en blijkt dat er stroom “over’ is wat hij aan het net kan teruggeven.

Helaas krijg je hier maar weinig geld voor en is het meestal verstandiger dit zelf op te maken.                                                                                                           Vaak worden woningen verwarmt met een CV Ketel op gas. Een mooie oplossing zou zijn om het huis te verwarmen met een Elektrische CV Ketel. 

Met de Elektrische CV Ketel van ElektrischeBoiler.Eu is dit mogelijk. Eenvoudig uw bestaande cv ketel van de muur halen en er een elektrische versie voor terughangen.

De radiatoren of vloerverwarmingsbuizen kunnen gewoon blijven hangen.

Wel moet er een boiler of doorstromer erbij aanschaffen voor het warme water. De elektrische cv ketel is namelijk alleen voor het verwarmen van de ruimte. Niet voor warm douchewater.

In de meeste woonhuizen in Nederland kan de 9kW versie goed een huis verwarmen en vaak is de stroom aansluiting al aanwezig of makkelijk aanpasbaar door een installateur.

Geen kans op Koolmonoxide vergiftiging

De Elektrische CV ketels hebben geen rookgas afvoer nodig en dus is er ook geen kans op koolmonoxide vergiftiging!

Daarnaast is het rendement van een Elektrische CV Ketel maar liefst 99.5%.

Het systeem is nagenoeg onderhoudsvrij, zeer compact en eenvoudig uit te breiden met zonneboilers, buffervaten en elektrische boilers. In combinatie met zonnepanelen en zonneboilers is het een perfecte keuze. 

Voordelen:

 • Verkrijgbaar in 4kW, 6kW, 9kW, 12kW, 18KW en 24kW;
 • Klein en compact;
 • Geen rookgasafvoer nodig;
 • Geen koolmonoxide;
 • Eenvoudige montage;
 • Hoog rendement van 99.5%;
 • In 230Vac en 380Vac uitvoering;
 • Leverbaar uit voorraad;
 • Perfecte keuze in combinatie met zonnepanelen;
 • Instelbaar 33, 66 pf 100%
 • Verkrijgbaar in de webshop Elektrischeboiler.EU
http://elektrischeboiler.eu/elektrische-cv-vloerverwarming-ketel