DAT elektrische boilers voor duurzamer warm water gebruik.

DAT elektrische boilers voor duurzamer warm water gebruik.

De boiler wereld ontwikkelt zich in rap tempo. Zo normaal als het altijd was een gas boiler aan te schaffen, tegenwoordig is het not done meer.
Een gas boiler is schadelijk voor het millieu en de gaswinning zorgt voor onnodig veel problemen.

Er wordt constant gekeken naar hoe dingen verbetert kunnen worden om zo de meest energiezuinige boilers te maken die door de consument zo makkelijk mogelijk te bedienen is en het liefst met zo min mogelijk onderhoud. Een elektrische boiler is dan ook een voor de hand liggende keuze.

Een elektrische boiler is goedkoop om aan te schaffen, is duurzaam en veel veiliger, er vindt namelijk geen verbranding meer plaats.
Bovendien kan je een elektrische boiler ook in niet geventileerde ruimtes hangen, iets wat bij een gas boiler natuurlijk niet tot de mogelijkheden behoort.

 

DAT-Aparici elektrische boilers, uniek in zijn soort

De DAT-Aparici boilers zijn een schoolvoorbeeld wat betreft gebruiksgemak en efficiëntie aakomt.
De fabriek van Nofer-Aparici, een Spaans bedrijf, loopt al 75 jaar voorop als het gaat om vernieuwende, ja, zelfs fraaie elektrische boilers.

Er zijn 2 modellen die we even zullen toelichten:

• De DAT-Aparici ECO Smart elektrische boiler

• De DAT-Aparici Eficiente Plus elektrische boiler

 


De DAT-Aparici ECO Smart- lijn

Deze boiler is te verkrijgen in 30, 50, 80, 100 of 120 liter, met een ingebouwde zogenoemde slimme controller en een cilindrische tank met 1 lasnaad waardoor de ketel super sterk is geworden en kalk minder kans heeft zich te hechten aan de binnenzijde van de boiler.
Daarnaast is er een patent op; het is namelijk mogelijk de boiler 3 positioneel te plaatsen.

 

De DAT-Aparici Eficiente Plus- lijn

Deze boiler is een plat model, met 2(!) cilindrische tanks en een ECO controller waardoor de boiler uiterst zuinig in gebruik is en uitzonderlijk weinig energie verbruikt.

 

 

Al het bovenstaande zorgt dat de DAT-Aparici serie al uniek te noemen is, maar de volgende 2 extra onderdelen zijn toch echt de kersen op de taart:

• De boiler heeft droge weerstand(en)

• Plus elektronische Anode(s)

 

Droge weerstand

Een droge weerstand is ervoor om te zorgen dat kalk geen kans krijgt zich te hechten aan het verwarmingselement.

Ook zijn de elementen hierdoor gewoon te verwisselen zonder dat je de boiler daarvoor leeg hoeft te laten lopen.

 

Elektronische Anode

Elektronische anodes gaan tot wel 3 á 4 keer langer mee dan een vaak gebruikte magnesium anode. Dat is goed voor de duurzaamheid en zorgt voor minder onderhoud.

Deze boiler, maar natuurlijk ook vele andere merken en modellen zijn te koop via de website van elektrischeboiler.eu

https://elektrischeboiler.eu/DAT-Elektrische-Boilers

Met een elektrische cv zorgeloos richting de energietransitie.

Met een elektrische cv zorgeloos richting de energietransitie.

De e- bike kennen we. Maar een e- ketel? Wat is dat dan weer? Simpel; een e- ketel is gewoon een elektrische cv ketel.

Maar de term e- ketel staat wel lekker hip. 

Tot nu toe was het normaal je huis en je water te verwarmen met een gasgestookte cv ketel en boiler, maar aangezien aardgas een fossiele brandstof is waar CO2 bij vrijkomt bij verbranding is dat eigenlijk niet meer van deze tijd. Het leidt tot klimaatverandering en dat moet dus anders en dat kan ook anders dus! Als gevolg van de winning van aardgas kan er bovendien bodemdaling optreden, wat aardbevingen tot gevolg heeft zoals we in Groningen hebben kunnen zien, met alle gevolgen van dien.

Om de CO2 uitstoot te reduceren tot een minimum, zijn er afspraken gemaakt door middel van het klimaatakkoord en is het vanaf dit jaar al niet meer mogelijk een gas ketel in je nieuwe huis te laten plaatsen. Als Nederland voor 2050 klimaatneutraal zou moeten zijn, zullen we gebruik moeten gaan maken van duurzame energiebronnen.

Een e- ketel is voordelig in aanschaf plus duurzaam en zuinig in gebruik.

Veel Nederlandse huishoudens hebben alleen nog geen e- ketel simpelweg omdat ze nog aldijd aangesloten zijn op aardgas. 

Maar zoals gezegd wordt vanaf 2021 een duurzame warmtebron verplicht gesteld. De elektrische centrale verwarmingsketel, de e- ketel dus, is het perfecte alternatief voor een gasgestookte ketel. 

 

 

Wat zijn de kosten van een e- cv?

Een vraag die geen eenduidig antwoord heeft. De kosten voor het aanleggen en van het verbruik van een cv zijn namelijk afhankelijk van verschillende factoren. 

Wil je bijvoorbeeld een hagelnieuw centraal verwarmingssysteem installeren in een huis dat dat nog nooit eerder heeft gehad of wil je de bestaande installatie updaten of vervangen? 

In de meeste huizen is hoogstwaarschijnlijk reeds een cv geïnstalleerd, maar er zijn ook oude huizen of appartementen waar dit niet het geval is. 

Heb je al een centrale verwarming hangen en je wilt gewoon slechts een deel vervangen, zoals de ketel zullen de kosten natuurlijk lager zijn.
Maar wellicht wil je je systeem upgraden naar een modernere stijl van verwarming. 
Sommige items uit het bestaande systeem kunnen worden hergebruikt en kunnen dus blijven hangen. 
Deze factoren zullen de kosten van het centrale verwarmingssysteem allemaal beïnvloeden.

  

Voor de nieuwste en meest voordelige e- ketels kan je eens op de duidelijke website van elektrischeboiler.eu.

Zij helpen je graag met het maken van de juiste keuze voor jouw persoonlijke situatie en hebben alles op voorraad zodat je je spullen de volgende dag lekker in huis hebt..

 

https://elektrischeboiler.eu/elektrische-cv-vloerverwarming-ketel

Elektrische boilers van 200 liter; een warme douche voor iedereen.

Elektrische boilers van 200 liter; een warme douche voor iedereen.

Ben je eindelijk aan de beurt om te douchen… is het warme water op! Zeker in de winter is dit natuurlijk heel vervelend. 

Maar er is goed nieuws, want er zijn nu ook elektrische boilers van 200 liter of meer. Aangezien iedereen straks van het gas af moet is een elektrische boiler een enorm goed en goedkoop alternatief. Zo kan iedereen genieten van een welverdiende warme douchebeurt en ben je tegelijkertijd aan het verduurzamen.

Deze grote elektrische boilers zijn net als elke andere boiler, voorzien van een verwarmingselement en een thermostaat, alleen in het geval van een elektrische boiler wordt deze aangesloten op het elektriciteitsnet. Elektrische boilers hebben vele voordelen ten opzichte van de nog veel gebruikte gasketels. Vanaf 2021 is het overigens al niet meer mogelijk een nieuwe gasketel te laten installeren.

 

Elektrische boilers vanaf 200 liter zijn door hun royale inhoud ook perfect voor op campings, melkveehouders, zorginstellingen, sportscholen, wassalons, autowascentrales, glazenwassers enz.

Het merk DAT biedt zelfs de mogeljkheid te kiezen uit verschillende verwarmingselementen; 2kW, 4,5kW of 6kW. 

 

 

Hoe meer wattage, hoe sneller je boilerwater warm zal zijn. De dikke mantel van het nieuwste soort issolatieschuim zorgt ervoor dat het water lekker lang warm zal blijven. 

Benieuwd welke boiler jij nodig hebt? Check het op de overzichtelijke website van elektrischeboiler.eu, daar vind je een slimme tool voor het kiezen van de juiste boiler en/of cv. 

Klik hier voor de vermogenscalculator

 

Klik hier voor de boiler keuzecalculator

 

Je vult alle gegevens in, en hup; er rolt een passend antwoord uit.

De binnen de Europese grenzen geproduceerde elektrische boilers van het bekende merk DAT zijn simpel in gebruik, goedkoop en onderscheiden zich door de hoge betrouwbaarheid en hoge energielabels.

De uiterst energiezuinige boilers van dit merk worden vervaardigd door een van de grootste boiler fabrikanten in Europa, zijn in het thuisland een A merk en maken al meer dan 75 jaar boilers. 

 

Kijk maar eens op de website van elektrischeboiler.eu en scrol door het grote aanbod boilers, cv’s en aanverwante elektrisch aangedreven apparatuur!

https://elektrischeboiler.eu/DAT-Elektrische-Boilers

Door Kuiper en Zonen BV onze ketels laten checken

Kijkopinterieur

Wij hebben onze ketels laten checken door Kuiper en Zonen BV. Al voor een langere tijd hebben we een mooi motel opgericht waar veel jonge gasten verblijven om de rust te zoeken. En jaarlijks moeten onze ketels gecontroleerd worden door een bedrijf die hierin gespecialiseerd is. Normaal hebben we hiervoor altijd hetzelfde bedrijf dat terugkomt om onze inspectie te doen. Helaas zijn de out of business gegaan en moesten we gaan zoeken naar een nieuw bedrijf die dit voor dezelfde kosten als het vorige bedrijf kon doen. 

Een bedrijf vinden, zoals Kuiper en Zonen BV, die ons kon helpen

Zelf had ik nog nooit gehoord van Kuiper en Zonen BV, maar ik had wel zo’n bedrijf nodig om een inspectie uit te voeren voor een goede prijs. Dus ging ik het internet op om te kijken of er een aanbieder was in de buurt die dit voor mij kon regelen. Er stonden er een paar op mijn lijst die iets konden betekenen, maar deze vielen ook snel weer af omdat ze niet in mijn budget zaten of ze waren niet ervaren genoeg. Na een tijdje kwam ik op de website van Kuiper en Zonen BV terecht en dat was precies wat ik zocht in een bedrijf die mijn ketels kon inspecteren.

Goede service van het bedrijf

Toen ik contact opnam met het bedrijf, had ik snel iemand te pakken en die heeft voor mij alles kunnen regelen. We hebben samen een datum kunnen prikken en daarna zouden ze komen om alles te controleren. Voor de rest hoefde ik niets meer te doen, alleen de medewerkers binnen laten op de inspectiedag en meer niet. Dit heb ik ook zeker gedaan en het waren erg vriendelijke mannen. Binnen een uurtje waren ze klaar met de inspectie en was er niets met de ketels aan de hand. Super service van een goed bedrijf.

Bezoek de website

Wilt u meer weten over de verschillende soorten diensten die Kuiper en Zonen BV u kunnen aanbieden? Bekijk dan gerust eens de website van hen via https://www.kuiperzn.nl voor meer informatie.

CV en vloerverwarming installatie, zo geregeld!

Kijkopinterieur

Moet er een nieuwe CV in je woning worden geïnstalleerd, of wil je graag vloerverwarming laten leggen in de woonkamer? Dit zijn klussen die je vrijwel altijd uit handen geeft, omdat hier erg veel specifieke kennis voor nodig is. Aannemer 020 uit Amsterdam kan je hier uitstekend bij helpen.

De CV installatie

Een lekker aangenaam en warm huis is erg belangrijk, zeker in de koude wintermaanden. Wanneer je na een lange dag werken thuiskomt wil je natuurlijk niet thuis in de kou zitten. Gebeurt dit wel, dan is er waarschijnlijk iets mis met de CV ketel. Hier hoort ook de verwarming bij, en in vrijwel de meeste gevallen ook de douche en het warmwater in de keuken. De wasmachine of vaatwasser laten draaien zonder warm water is niet wenselijk, en een koude douche nemen, daar zit niemand op te wachten. Wanneer je merkt dat er problemen zijn met het warm water of met de verwarming doe je er dan ook goed aan contact met ons op te nemen.

Vloerverwarming laten leggen

Ook wanneer je vloerverwarming in je woning wilt, bijvoorbeeld in je woon- of badkamer, doe je er goed aan ons in te schakelen. Hoe fijn zou het zijn als je in de winter niet bij het opstaan gelijk die koude vloer voelt, maar een aangenaam warme? Er zijn verschillende manieren waarop wij de vloerverwarming kunnen leggen, dit leggen we je dan ook graag uit tijdens een oriënterend gesprek. En als je daarna ook graag het leggen van de gewone vloer uit handen geeft, kunnen wij je daar ook bij helpen! Of het nou gaat om parket, pvc, laminaat, een houten vloer, betonvloer of een betegelde vloer, wij leggen deze ook graag voor je. Ook wanneer het is een bepaald patroon moet worden gelegd is dit voor ons geen enkel probleem.

Verwarming door het hele huis

Ongeacht u voor vloerverwarming of een “ouderwetse” radiatorsysteem kiest, een verwarmingssysteem door het hele pand gelegd worden. Ons aannemersbedrijf adviseert u graag wat de mogelijkheden zijn en wat voor u wellicht het meest praktische is. Naast een kostenberekening van de aanleg kunnen we u ook vertellen wat de kosten zullen zijn qua energieverbruik.

Het perfecte plaatje

Behalve dat een verwarming goed moet werken moet het ook een aanwinst zijn op uw woning. Zo kunnen we vloerverwarming in-frezen zodat leidingen onzichtbaar zijn en geen zichtbare ruimte innemen. Ook het kiezen van een design radiator kan de uitstraling van het interieur ten goede komen. Kampt u met vragen of wilt u graag vrijblijvend advies over de mogelijkheden van CV en vloerverwarming? Schroom dan niet en neem vooral contact op met ons bouwbedrijf.

Alles wat je moet weten over een elektrische cv ketel.

Kijkopinterieur

Alles wat je moet weten over de elektrische CV ketel

Twijfel je nog of een elektrische CV ketel iets voor jou is? Als je nog niet zo bekend bent met deze ketels, zijn er waarschijnlijk twee dingen die je over ze gehoord hebt: 1. Ze zijn beter voor het milieu in vergelijking met aardgas gebruikende ketels en 2. Ze moeten aangsloten worden op een aparte stroomgroep. In beide punten zit een kern van waarheid. Elektrische CV ketels zijn, tot op de dag van vandaag, relatief duur. Dit wordt steeds beter, maar er is nog een lange weg te gaan.
Toch heeft het plaatsen van elektrische CV ketels ook voordelen.

Waarom toch kiezen voor een elektrische CV ketel

Als je het betalen kunt, is een elektrische CV ketel een interessant alternatief. Ten eerste is een dergelijke CV ketel beter voor het milieu. Het klimaat en het milieu om ons heen wordt voor steeds meer van ons een thema. Zeker nu we de gevolgen van klimaatverandering
steeds meer ondervinden, willen meer en meer mensen een steentje bijdragen aan een beter klimaat. Minder CO2 uitstoten helpt hier enorm bij. Helaas stoten CV ketels op gas enorm veel CO2 uit. Elektrische CV ketels zijn minder belastend voor het milieu. Deze duurzame warmtebron kan om deze reden interessant zijn.

Daarnaast is een elektrische CV ketel een interessante optie wanneer je al beschikt over milieuvriendelijke maatregelen binnen jouw woning. Hierbij kun je denken aan goede isolatie. Goede isolatie zorgt er voor dat je minder energie verspilt. Denk aan isolatie in je muren, vloer, dak of spouwmuur. Daarnaast is een elektrische CV ketel een aanrader als je al over zonnepanelen beschikt. Ook wanneer je dak hiervoor geschikt is, blijft deze soort CV
ketel een interessante optie. Tot slot kun je kijken naar je verwarmingsvermogen. Is deze 3 tot 4 kilowatt, is een elektrische CV ketel een mogelijkheid.

Meer weten over de elektrische cv ketels en mogelijkheden? Kijk eens op de website van ElektrischeBoiler.EU. Daar weten ze alles van elektrische cv ketels.

https://elektrischeboiler.eu/elektrische-cv-vloerverwarming-ketel

Duurzaam wonen

Kijkopinterieur

Nederland moet snel van het gas af. Het is zo slecht voor het milieu en als je kijkt naar de grondverzakkingen in Groningen is dat ook niet best. Gas is natuurlijk wel goedkoop en niet iedereen kan het zich veroorloven om volledig op groene energie over te stappen. Elektrische auto’s hebben een vrij heftig prijskaartje. De kleine aanpassingen die in het dagelijks leven worden toegepast zoals minder vlees eten en minder lang douchen doen wel iets, maar niet genoeg.

Gelukkig kunt u dicht bij huis ook aanpassingen maken die een grotere impact hebben. Zoals het nemen van zonnepanelen, zonneboilers of duurzame warmtepompen. Wij adviseren u graag welke oplossing het beste bij u past. Daarnaast helpen we u ook bij de eventuele aankoop en natuurlijk de installatie.

Zijn zonnepanelen niet heel duur? Vraagt u zichzelf nu af. Het antwoord is ja, maar op de lange termijn gaat u er veel profijt van hebben. De terugbetaaltijd is ongeveer zo’n 5 a 7 jaar. Dus u heeft vrij snel uw geld terug. Niet alleen draagt u bij aan een groenere wereld, maar ook aan een vollere portemonnee. Dus alleen maar goede dingen die uw kant opkomen. Wij snappen ook dat het een grote investering is, daarom bieden wij u subsidie aan voor de zonnepanelen. Hoeveel subsidie zonnepanelen krijg je dan? Daarmee helpen wij u graag.

Heeft u een bedrijf en wilt u duurzamer gaan worden? Ook voor u hebben we opties om te bespreken. Voor u hebben we ook zonnepanelen, zonneboilers en duurzame warmtepompen. Maar daar bovenop hebben we ook nog LED-verlichtings opties en asbestverwijdering. Vooral voor bedrijven is het belangrijk om op groene energie te werken. Thuis verbruiken we al vrij veel energie, maar bij bedrijven is dat nog meer. Bedrijven zijn simpelweg groter.

Voor al onze zonnepanelen kopen kunt u op onze website kijken.

 

https://www.wijsmanduurzaam.nl

De warmtepompenspecialist

Kijkopinterieur

Techneco is een producent en leverancier van waterpompen, ons, techneco’s, doel is Nederland compleet gas loos te maken met behulp van de beste waterpompen van Nederland.

 

Het assortiment bestaat uit elektrische pompen en gasabsorptiewarmtepompen. De meeste warmtepompen kunnen geleverd worden met actieve of passieve koeling. Ook hebben we warmtepompen in het assortiment geschikt voor warm tapwaterbereiding.

 

Een warmtepomp is gemaakt voor het verwarmen van uw huis en kan warm (tap)water verzorgen. De verwarming heeft een hoog rendement (COP) door gebruik te maken van de warmte uit de omgeving. Hiervoor gebruikt het systeem warmte uit alle mogelijke hoeken (lucht, bodem of grond). Hierdoor zijn onze warmtepompen erg duurzaam betreft energie. De warmtepompen zijn eenvoudig te onderscheiden: zo zijn er de hybride warmtepomp, de volledig elektrische warmtepomp en de gasabsortiewarmtepomp

Op dit moment bezit techneco de beste hybride warmtepomp van Nederland. De Elga (hybride waterpomp) is een hybride warmtesysteem waar gas en water samen gebruikt worden. Deze pomp kan alleen geplaatst worden naast een bestaande gasketel. Elga regelt de warmte van het huis voor bijna het hele jaar en alleen wanneer het nodig is werkt de ketel mee. Dit gebeurt wanneer het huis snel opgewarmd moet worden.

Heeft u een gebouw/woning die volledig kan funcioneren zonder gas? Dan is de Loria (volledg electrische waterpomp) misschien wat voor u. de Loria kan de temperatuur in uw huis volledig aanpassen. Met een volledig electrische waterpomp bent u in staat uw huis te verwarmen zonder gas

Mocht u in een gebouw zitten waar te veel gas wordt gebuikt, dan is de Robur (gasabsorpiewaterpomp) misschien wat voor u. Dit apparaat kan water of lucht verwarmen door gebruik te maken van natuurlijke warmtebronnen. Dat betekent dat je veel minder elektriciteit of gas nodig hebt om warmte mee te genereren. Warmtepompen leveren daarom en aanzienlijke besparing op en je zal je jaarlijkse energierekening met 20 tot soms wel 90 procent kunnen verminderen.

https://techneco.nl/

Microbeton om een betonlook vloer te creeren

Robuuste materialen zoals bijvoorbeeld steiger hout of beton zie je steeds vaker terug bij het ontwerp van interieur. Dit komt omdat het al snel een exclusieve sfeer creëert.

Deze robuuste materialen geven een zeer krachtige uitstraling van uw interieur. Jammer genoeg is beton niet erg makkelijk om aan te brengen en kan het ook nog eens duur uitkomen wanneer je het laat uitbesteden. Ook is het erg zwaar en dit beperkt natuurlijk de mogelijkheid. Er is echter nog een ander materiaal wat dezelfde uitstraling heeft als beton maar waar makkelijker mee te werken is. Ik heb het over micro beton, dit materiaal is niet alleen waterdicht en goedkoper maar het is ook nog eens makkelijker om mee te werken als normaal beton.

 

Indien u dus gemakkelijk en snel een leuke upgrade wilt doen voor de uitstraling van uw interieur. Dan biedt micro beton wellicht de oplossing voor u. Het gebruik van dit soort materiaal is de laatste jaren steeds meer in opkomst. Vanwege het gebruikersgemak en de mogelijkheden die micro beton biedt is het dus zeer makkelijk om een betonlook vloer te realiseren. Er zijn makkelijk vlakke oppervlakten te creëren die niet gevoelig zijn voor vlekken en goed tegen vocht kunnen. Ook wanneer u bijvoorbeeld vloerverwarming wilt verwerken in de vloer dan kan er beter gebruikt worden van microbeton. Door dat er steeds kleine laagjes worden aangebracht heeft u maximaal profijt van uw vloerverwarming. 

 

Microbeton verwerken in de vloer

Ook is microbeton erg goed gebruiken in omgevingen zoals de badkamer of in de keuken. Aangezien het goed tegen vocht kan en er makkelijk mee gewerkt kan worden. Kan je dus al snel en gemakkelijk je douchen ermee inrichten.

https://www.beton-deluxe.com/betonlook-vloer/

Verwarmen met een Elektrische Kachel

Kijkopinterieur

De Elektrische Kachel Calthermic is een zeer degelijke en energievriendelijke kachel afkomstig van het Spaanse merk Calthermic, Calunec.

Naast dat de kachel een mooi design heeft is het ook nog een platte kachel en verwarmte de ruimte zeer snel.

De Elektrische Kachel Calthermic zijn bij ons verkrijgbaar in de ECO basic en de Prisma ECO. De prisma Eco heeft iets meer functies dan de Basic. 

De kachel is uitgerust met een zeer nauwkeurige temperatuur sensor die ervoor zorgt dat er samen met de ingebouwde microprocessor geen stroom verloren gaat. Ten opzichte van andere elektrische kachels is zo een besparing te halen is tot wel 35%.

De Kachel is eveneens zeer simpel te bedienen en heeft een digitaal display, de kachel kan opgehangen worden aan de muur of neergezet worden met de optionele poten.

CALTHERMIC ECO Basic

Deze kachel is verkrijgbaar in 900 watt en 1500 watt. Het te verwarmen oppervlak van een 900 watt is ongeveer 11 m2, wat dus zeer geschikt is voor een slaapkamer of kleine ruimte. Voor de 1500 watt is 16 m2 verwarmen mogelijk. Uitgerust met een nauwkeurige temperatuur sensor.

CALTHERMIC PRISMA ECO

Deze kachel heeft een paar extra functies zoals een baby care functie, hierdoor is het niet mogelijk dat uw baby zich brandt aan de kachel. Eveneens een ‘deur of raam open” functie, de kachel gaat uit als het raam of de deur is vergeten dicht te doen. Verkrijgbaar in 600 watt en 1600 watt.

Het voordeel van deze Elektrische kachels is dat de kachel zeer snel opwarmt en geen warme lucht de ruimte in blaast.

Omdat het een plat design is en zeer mooi vormgegeven past deze prima in ruimtes zoals de woonkamer, serre, slaapkamer of werkkamer. De kachel is vrij licht van gewicht en daardoor makkelijk op te hangen.

Meer weten over de Elektrische kachel? Bezoek de website van www.elektrischekachel.eu

http://www.elektrischekachel.eu/huis-kantoor