Kijk op Interieur
Image default
Gereedschap

Tuinieren met uw kinderen met de kinderkruiwagen

Buiten spelen met de Kinderkruiwagen

Kinderen gaan allerlei fases door in de eerste jaren van hun leven. Bij elke periode horen weer andere kenmerken. Op een bepaalde leeftijd imiteren ze graag het gedrag van hun ouders, ze zien hun ouders als het grote voorbeeld. Soms zullen ze tot in detail alles nadoen, ook tijdens het spelen kan het imiteren terugkomen. Als ouders word je in deze periode extra alert op de handelingen die je uitvoert, ook let je extra op je taalgebruik. Kinderen vinden het vaak heerlijk om samen met hun ouders klusjes te doen. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld tuinieren of schoonmaken. Samen met de kinderen in de tuin werken, kan erg goed zijn voor de onderlinge band. En kinderen vinden het vaak fijn om in de buitenlucht te zijn, even een frisse neus halen. Er is een leuk item dat het tuinplezier kan vergroten, dat item is een kruiwagen. In dit artikel volgen wat leuke voordelen aan een kinderkruiwagen

Samen naar buiten 

Heerlijk de tuin in met de kinderen, een poosje genieten van de natuur. Misschien is de tuin ook wel toe aan een onderhoudsbeurt. Dit kun je op een leuke manier combineren met het contact met de kinderen. Je kunt het kind een kinderkruiwagen geven, dan kunnen jullie samen ‘werken’ in de tuin. Zo geef je het kind het idee dat het net zo serieus wordt genomen als een volwassene. Zeker in de imitatie fase kan het voor een kind geweldig zijn om samen met papa en mama samen te werken. Hiermee bevorder je de band tussen een ouder en een kind. Je kunt namelijk ook veel plezier beleven aan het tuinieren. Samen de kruiwagen volladen met de mooiste bladeren, op deze manier wordt een kind zich ook bewuster van de natuur. Hier kan je ook op inspelen, bespreek samen met het kind de kleuren van de bladeren in de kinderkruiwagen. Ook kun je samen takken verzamelen in de kruiwagen, zo betrek je het kind bij taken voor volwassenen. 

Spelenderwijs leren 

Al spelende leren, dat is vaak het beste voor het kind. Ook thuis kunnen er zaken worden geleerd aan een kind. Samen met het kind tuinieren heeft meerdere voordelen, een kinderkruiwagen kan daar een belangrijk aspect in. Hierdoor kan het kind leren samenwerken en om te delen, je probeert samen met het kind een bepaald doel te bereiken. Bijvoorbeeld door alle bladeren naar een bepaalde plaats te vervoeren met de kruiwagen. Bespreek dit ook met een kind, zo wordt het nog meer betrokken bij het hele proces. Ook voelt het kind zich gezien als je de waardering over het tuinieren uitspreekt. Kortom een kruiwagen zorgt op allerlei terreinen voor pluspunten.

https://kruiwagen.nl/kinderkruiwagen.html

https://kruiwagen.nl/kinderkruiwagen.html