Vissen op de Ebro naar meerval

Kijkopinterieur

Na het zien van de vele beelden van enorme meervallen, ben ik toch maar eens gaan onderzoeken hoe dat in zijn werk gaat. De gedacht dat je zo’n enorme vis kunt vangen doet het hartje zeker sneller slaan. Bij het lezen van verschillende artikelen over hoe en waar je kunt vissen, blijkt dat het toch wel handig is als je een visgids neemt. Zeker voor een eerste keer. De locatie waar je (veel) meerval kunt verwachten verschilt heel erg per regio en je moet vakkundig zijn voor het besturen van een boot. Het uitwerpen is op veel locaties simpelweg niet mogelijk en de kans op lijnbreuk op de ruwe bodem langs de kanten van een rivier zijn zeker aanwezig. Tevens heb je meteen materiaal tot je beschikking dat bestand is tegen de enorme kracht van een meerval. Mijn standaard 3lbs karperhengels zijn namelijk niet geschikt, zo blijkt. En een vislijn met een breekkracht van 100kg of meer heb ik ook niet in mijn tacklebox liggen. 

Bij het zoeken naar vislocaties komt de Ebro in Spanje veel terug in de zoekresultaten. Niet gek, want op deze rivier wordt al jaren goed meerval gevangen. Veel commerciële visgidsen zijn hierop ingesprongen en bieden complete reizen aan. Voor een eerste trip wel zo handig om de ins en outs in de vingers te krijgen. Zeker bij de eerste aanblik van deze enorme rivier heb ik zeker geen spijt dat er iemand is die het water kent. Gelukkig gaan we snel het water op om de visstek te bezoeken. Hier zullen we 3 dagen vertoeven. Een ruw landschap om ons heen geeft een fantastisch gevoel. Ondanks dat het niet echt een avontuur is met een gids en alles, voelt het wel zo. De volgende dag wordt de stek stevig aangevoerd met vele kilo’s vismeelpellets. Dat deze werken wordt al snel duidelijk. Binnen het uur zijn er al twee meervallen gevangen. Snel worden foto’s gemaakt van vissen tot 150cm. Enorm groot natuurlijk, maar tijdens de 3e dag gaan deze vissen zonder foto gewoon terug. Bijzonder hoe snel je verwend kan zijn. Enkel vissen van boven de 1,8m worden gevangen en 2 in boven de 2 meter. Uiteindelijk een fantastische trip gehad met veel vangsten. Een geweldige eerste ervaring met de meervalvisserij. Wat een beesten en wat een kracht. Zeker iets om eens te proberen als de kans zich voordoet.

https://www.sportvisgigant.nl/

Lekker zwemmen in de herfst in uw zwembad in de tuin

Kijkopinterieur

Bent u op zoek naar een mooi zwembad voor in de tuin? Zoek dan niet verder want hier bent u aan het goede adres, wij zijn al jarenlang de grootste aanbieder met het meest uitgebreide aanbod van een zwembad in de tuin. Een zwembad in de tuin kan heerlijk zijn in de zomer wat u misschien al wist maar wat u misschien nog niet wist is dat een zwembad in de tuin ook heel lekker en ontspannend kan zijn in de herfst. Het koude water zal uw lichaam goed doen, en is uitstekend voor uw bloedsomloop. Uw aderen zullen u dankbaar zijn voor uw keuze om een zwembad in de tuin te nemen. Een zwembad in de tuin is de beste investering die u ooit zult maken.

Heerlijke zomers, zwembad in de tuin

Stelt u het zich eens voor, het is zomer en u heeft vakantie. U wordt langzaam wakker van het gezoem van het universum en dit monotone geluid wordt sporadisch verbroken door het geluid van de kinderen die al lekker aan het zwemmen en plonsen zijn in het zwembad. U rekt zich even goed uit en loopt naar de tuin waar uw zwembad zich bevindt, het is bloedje heet en vochtig maar gelukkig heeft u een zwembad in de tuin. Uw vrouw ligt aan de kant van het zwembad in een voortreffelijk badpak en u kijkt naar de dunne sliertjes wit die het oneindige baby blauw van de lucht versieren, u voelt zich eindelijk 1 met alles om uw heen. U voelt een overgave en stort u met volle overgave en energie in het zwembad.

Toch nog vakantie

We weten niet hoelang al deze onzin nog gaat duren. Ik heb het inderdaad over de pandemie, deze zou nog eindeloos door kunnen gaan als we kijken naar hoe de situatie vordert. Daarom is een zwembad in de tuin heerlijk, het is niet verantwoord om in deze tijden te reizen, met een zwembad in de tuin haalt u het vakantiegevoel naar uw eigen tuin.

 

Kunstgras voor op het terras

Heb je geen tijd of zin om telkens weer gras te maaien en je tuin te onderhouden? Ben je niet in het bezit van een paar groene vingers, maar wil je toch graag een groene grasmat? Dan is een kunstgrasmat de perfecte oplossing. Wist je dat kunstgras veel onderhoudsvriendelijker is dan natuurlijk gras? De technologische ontwikkelingen zorgen er ook nog eens voor dat een kunstgrasmat duurzaam is en dat je bijna geen verschil meer ziet met echt gras. Het is daarnaast heel erg gemakkelijk om aan te leggen en het heeft bijna geen onderhoud nodig.

Kunstgras opborstelen

Het is bijna niet tegen te houden; een kunstgrasmat wordt een keer platgelopen, vooral als je kinderen veel op het gras spelen. Om ervoor te zorgen dat het kunstgras mooi blijft, moet je het opborstelen. Je kunt dit het beste doen als de kunstgrasmat helemaal plat ligt. De frequentie van het opborstelen ligt aan het gebruik; des te intensiever en gebruik wordt gemaakt van de grasmat, des te vaker je deze moet opborstelen. Er zijn verschillende soorten kunstgras te koop. Is jouw grasmat puur bedoeld als kinderspeelgrond? Kies dan voor speelkunstgras. Als jouw grasmat dient ter decoratie, kies dan voor siergras. Omdat dit gras wat hoger is, zul je het sneller plat lopen en zal het vaker geborsteld moeten worden bij intensief gebruik.

Het onderhoud

Eigenlijk is een kunstgrasmat onderhoudsarm. Afgezien van het regelmatig opborstelen hoef je er maar weinig aan te doen. Het is ook niet ondenkbaar dat er zomaar een paardenbloem tussen in je kunstgrasmat omhoog komt. Dit wordt veroorzaakt door de uitwerpselen van vogels. Je kunt dit dat het beste verwijderen met een hark of borstel. Het schoonmaken van je grasmat doe je tenslotte heel eenvoudig met een sopje.

Hoe veilig is kunstgras voor kinderen en dieren?

Als er geen rubbergranulaat in de kunststofgrasmat zit én het ook nog eens voorzien is van een veiligheidscertificaat, dan is kunstgras volkomen veilig voor zowel kinderen als dieren. Een kunstgrasmat bevat geen losse onderdelen die je als kind in je mond kunt stoppen. Daarnaast is de grasmat brandveilig en zorgen de zachte en egale vezels voor een perfecte schokdemping. Voor honden en katten geldt hetzelfde. Kunstgras is enorm sterk, dus honden kunnen er met gemak op spelen. Honden zien al heel snel in dat het geen nut heeft om te gaan graven in de grasmat. En als ze dit wel doen, dan is de grasmat sterk genoeg om hier tegen te kunnen. Honden en katten kunnen heerlijk rollen op de grasmat en het is een perfecte ondergrond voor hun pootjes. Nog een fijn voordeel; jouw huisdieren worden niet vies van het spelen en rollen op kunstgras. Ook als het gras nat is geeft dit geen bijkomende nadelen. Echt gras zal sneller beschadigen wanneer het nat is, maar dit is bij kunstgras niet het geval. Ook hoef je bij kunstgras geen rekening te houden met de zaai periode. Al met al is een kunstgrasmat een ideale oplossing als je op zoek bent naar een onderhoudsvriendelijke, groene tuin.

 

https://www.kunstgrasdirect.nl

Kunstgras ideale oplossing in Borne

Kijkopinterieur

Woont u in Borne en heeft u een achtertuin die er niet zo levendig uit ziet en bent u van plan dat in de komende tijden te gaan veranderen? Dan is kunstgras een ideale oplossing om uw achtertuin in Borne weer groen te maken. Om een achtertuin te hebben met een mooi groene kleur kan lang duren als u ervoor kiest om echt gras te laten groeien, los van dat het een tijdje gaat duren, komt er ook bij kijken dat u het nog frequent moet laten onderhouden. Maar als u toch een leuk achtertuintje wilt hebben met wat groen erin, is dan het aanleggen van kunstgras de juiste keus die u zal maken voor al hier in Borne. Door kunstgras aan te leggen in uw toekomstig groene tuintje kunt u heel snel uw tuintje mooier te maken. U achtertuin of tuintje maakt deel u van uw woning dat kan dienen tot verlengstuk en dat dient zoals binnen in het huis, ingericht te worden. Hier komt dan ons kunstgras in Borne goed van te pas. 

Aanleggen van kunstgras in Borne 

Het is heel makkelijk aan te leggen en vooral een goed alternatief voor mensen die een drukke agenda hebben en waarschijnlijk ook geen tijd hebben om een normaal tuintje met echt gras te onderhouden, kunstgras in Borne is dan een goede optie. Door liever te gaan voor het aanleggen van kunstgras in Borne, kunt u natuurlijk dan uw kostbare tijd besteden aan andere dingen, simpel weg kosten en tijdbesparing. Ieder individu heeft ergens wel een voorliefde voor natuurlijk groen, maar wanneer er minder tijd is of minder mogelijkheid is om uw tuintje te onderhouden is het helemaal geen schande om over te stappen naar kunstgras in Borne. Contact ons nu via de website om te weten komen wat de kosten zijn voor het aanleggen van kunstgras in Borne.

Waarom kiezen voor kunstgras aanleggen Hengelo?

Kijkopinterieur

In het verleden was kunstgras duidelijk te onderscheiden van echt gras. Door jaren van ontwikkeling is dit echter allang niet meer het geval. Het is daarom steeds gebruikelijker geworden om kunstgras aanleggen Hengelo in de tuin te leggen. Er zijn dan ook talloze redenen te bedenken waarom je dit zou moeten doen. Voor wie nog twijfelt kan het interessant zijn om de vele redenen die er zijn eens op een rijtje te zetten. Er is namelijk altijd wel een goede reden aan te voeren om nu toch echt voor een grasvervanger te kiezen om een echte mooie tuin te creëren. Het kunstgras aanleggen Hengelo heeft namelijk veel voordelen.

Weg met het onderhoud

De meest bekende reden is nog altijd de belangrijkste reden waarom veel mensen juist voor kunstgras aanleggen Hengelo kiezen. Het is nu eenmaal zo dat een mat van kunstgras een flink stuk gemakkelijker te onderhouden is dan een echte grasmat. Het hoeft bijvoorbeeld nooit gemaaid te worden. Bovendien is het eigenlijk altijd groen en zorgen vallende bladeren niet voor verstikking. De bladeren moeten nog wel worden verwijderd, maar dat kan je lekker doen wanneer dat jou uitkomt. Dit maakt het allemaal wel heel gemakkelijk om het gras te onderhouden. Wanneer je weinig tijd hebt is dit natuurlijk de ideale oplossing.

Minder ongedierte

Een andere belangrijke reden, die misschien wat minder vaak wordt aangedragen, is dat er natuurlijk veel minder hinder van ongedierte zal zijn wanneer die geen vrij spel meer hebben in de tuin.  Door het kunstgras aanleggen Hengelo heb je minder last van ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan woelratten. Al kunnen mollen misschien ook wel onder het ongedierte gerekend worden. Voor deze diertjes is een echt grasveld een paradijs, maar een kunstgrasmat een flinke kwelling. Dat maakt het veel makkelijker om de tuin gezond te houden. Kunstgras aanleggen Hengelo kan dus best ideaal zijn.Hovenier uit de buurt van Roosendaal legt uw droomtuin aan

Kijkopinterieur

Woont u in uw droomwoning? Maar voldoet de tuin nog niet helemaal aan uw wensen? Schakel dan de deskundige hovenier in van een ervaren hoveniersbedrijf nabij Roosendaal. Hereijgers Eco Tuinen helpt u graag met het realiseren van uw droomtuin. Van ontwerp, tot de complete aanleg ervan, uw tuin is in goede handen bij deze specialist. Laat uw wensen horen en ontvang een ontwerp op basis van uw wensen. Wanneer u volledig tevreden bent, start de aanleg. De mogelijkheden bij deze hovenier nabij Roosendaal zijn eindeloos, denk bijvoorbeeld aan sierbestrating, kunstgras, gazon, verlichting, beplanting en een vijver. Geniet van de tuin waarvan u altijd al van gedroomd heeft!

Een volledig naar wens tuinontwerp door hovenier uit de omgeving van Roosendaal

Voor de aanleg van uw droomtuin is een persoonlijk ontwerp van groot belang. Op basis van dit ontwerp start de hovenier van het hoveniersbedrijf Hereijgers Eco Tuinen in Zundert, nabij Roosendaal, met de aanleg van uw droomtuin. Maar hoe ziet u uw tuin het liefst? Ieder project is anders. Zo zijn er vaak voor de voortuin andere wensen dan voor de achtertuin. Van een ding bent u verzekerd, deze deskundige hovenier maakt van iedere tuin een prachtig resultaat. Wilt u veel tegels, veel groen of een grote vijver met water ornamenten? Het is helemaal aan u. Laat uw wensen horen en geniet ieder seizoen weer van uw droomtuin.

Laat onderhoud uitvoeren door een gespecialiseerd hoveniersbedrijf nabij Roosendaal

Nadat uw droomtuin is aangelegd door de ervaren hovenier van hoveniersbedrijf Hereijgers Eco Tuinen in Zundert, in de omgeving van Roosendaal, dient u het onderhoud niet te vergeten. Ook dit laat u over aan deze specialist. Zij zorgen ervoor dat uw tuin er netjes bijligt en net zo prachtig blijft als direct na de aanleg. De tuin krijgt de benodigde bemesting en wordt vakkundig gesnoeid. Er zijn diverse mogelijkheden voor het onderhoud van uw tuin. Kiest u voor een onderhoudscontract, voor een eenmalige onderhoudsbeurt of voor enkele keren per jaar? Het is helemaal aan u.

Uren genieten van uw tuin dankzij een perfecte tuinaanleg van een specialist nabij Roosendaal

Kijkopinterieur

Wilt u graag nog meer genieten van uw tuin? Dan is het een goed idee om een specialist in tuinaanleg voor uw tuin in Roosendaal of omgeving in te schakelen. Deze specialist is Tuintechniek van Rijswijk. Deze tuinaanlegger heeft een ruime ervaring met kleine en grote projecten. Hierbij wordt er een tuinplan gemaakt en wordt er voldoende aandacht besteed aan de praktische zaken. Heeft u al nagedacht over hoe de tuin van uw dromen eruitziet? Dan helpen de vakmensen van deze specialist deze dromen te realiseren. Neem snel contact op en vraag een vrijblijvende prijsofferte.

Een ontwerp op maat voor uw tuinaanleg in de regio Roosendaal

Wanneer u naar een hovenier in de omgeving van Roosendaal gaat, dan is het belangrijk dat deze een uitgebreide dienstverlening heeft. Kies daarom voor de persoonlijke aanpak van Tuintechniek van Rijswijk. Hier kunt u terecht voor een vakkundig tuinontwerp, aanleg en ouderhoud. Bij al de werkzaamheden geniet u van de kennis en de groene vingers van vakmensen. Hierbij wordt er altijd gewerkt met producten van een hoogwaardige kwaliteit en wordt er op een doortastende manier gewerkt. Heeft u een opdracht voor deze specialist? Neem dan snel contact op voor de mogelijkheden.

Hoe gaat de specialist te werk bij de tuinaanleg in Roosendaal en omgeving?

Alvorens Tuintechniek van Rijswerk aan de slag gaat met het ontwerp voor uw tuinaanleg in Roosendaal of omgeving, krijgt u een kennismakingsgesprek. Hierdoor heeft u voldoende tijd om al uw wensen te bespreken. Vervolgens maakt de specialist een tuinplan en overzichtelijke presentatie. Wanneer u tevreden bent over het ontwerp dan wordt er een beplantingsplan en een lijst met de nodige materialen gemaakt. Daarbij ontvangt u ook een duidelijke prijsofferte. Zo staat u nooit voor verrassingen. Laat snel aan de specialist weten hoe uw droomtuin er uit ziet en maak een afspraak.

Een rieten dak is weer hip

Kijkopinterieur

Er zijn in Nederland een heleboel leuke vakantie gelegenheden. Vooral in het Noorden en Oosten van het land staan een boel kleine dorpjes bekend als erg toeristisch. Als je in de randstad woont en werkt kom je hoogstwaarschijnlijk niet heel vaak buiten de randstad. Als je dan op vakantie gaat in het Oosten kijk je je ogen uit. Vooral de prachtige huizen trekken je aandacht. Nu kijk je naar die gebouwen en vind je ze bijzonder maar kan je er niet je vinger op leggen wat het nou precies is. 

Hoogst waarschijnlijk ben je gevallen voor de charme van het rieten dak dat op het huis ligt. Dit is een traditionele manier van je dak bedekken en is een kunst op zich. Vooral bij vrijstaande huizen geeft het een combinatie van een modern en klassiek huis. Dit is een geliefde combinatie die helemaal in is op het moment. Het is een milieu vriendelijk dak dat ook nog is in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen staat. Hiernaast is het duurzaam en heeft het een levensduur van minimaal 30 jaar. Dit is mits het goed onderhouden is. Dit betekent dat je kleine schades hersteld en het mos vrij maakt. Het dak is altijd onder invloed van het weer en heeft dus onderhoud nodig.

Naast een unieke uitstraling en een goede naam heeft de rietdekker het ook nog is beter gemaakt. Vroeger werd een rieten dak namelijk geassocieerd met brandgevaar. Er zijn gelukkig een heleboel producten op de markt gebracht waardoor de kans op brand net zo minimaal is als bij ieder ander dak.

Mocht u nou een rietendak hebben of in de gelegenheid zijn om er kunnen leggen. Roep dan een keer de hulp in van een specialist. Zij zullen u deskundig advies geven op basis van de kennis en expertise waar zij al jaren over bezitten. Het blijft een kunst en u kan het op uw dak hebben.

http://www.rietwerk.nl/

Tuin ontwerpen maatwerk? Tuinen-hendrix.be!

Kijkopinterieur

Een bekwame tuinarchitect nodig voor interessante prijzen bij de uitvoering en afwerking van specifieke tuinaanleg of zwemvijvers gevestigd lokaal bij u  in de regio? Plant u  u uw terras, parking, tuinpad of oprit te laten aanleggen of her aan te leggen? De klinkerleggers die zich aanmelden bij www.tuinen-hendrix.be zijn experts in het tuinen enz. Hun gedrevenheid en zin voor perfectie bij het leggen van diverse soorten klinkers of kasseien straalt werkelijk af in het geleverde werk.

 

Tuinen-Hendrix is actief in de provincies Limburg, Antwerpen, vlaams-Brabant. Wij behandelen uw aanvraag binnen 48u  en komen tot bij u om het ontwerp door te nemen.. Ontdek wat wij u te bieden hebben voor een tuin aanleggen en tuinontwerp.

https://www.tuinen-hendrix.be/tuinontwerp/

In de winter zwemmen

Kijkopinterieur

Niet iedereen beschikt over een luxe van het hebben van een zwembad in de tuin. In de zomer kan je er heerlijk baantjes in trekken of tot ontspanning komen. De huid is aan verkoeling toe omdat de zonnestralen op de huid schijnen, door een sprong in het zwembad is dit opgelost. Wie wilt eigenlijk geen zwembad in zijn tuin? In de lente en zomer als er een warme temperatuur is kan er genoten worden van het zwembad maar in de maanden herfst en winter is dat een stuk minder. In deze maanden is het vaak koud, het regent en er is harde wind. Deze punten zijn dan ook van invloed op de temperatuur van het zwembadwater waardoor het onaangenaam is om een duik in het zwembad te nemen. Ook het onderhouden van een zwembad is een heel karwei want de vallende bladeren moeten uit het zwembad gevist worden, maar dit is niet het enige wat denk eens aan het ongedierte en bacteriën. 

Er zijn een aantal oplossingen om deze problemen te verhelpen, een manier is om het dagelijks te onderhouden en een stuk zeil over het zwembad heen te plaatsen. Bij storm is de kans groot dat het zeil weg waait en alsnog het zwembad wordt vervuild. Daarnaast heeft het zwembadwater een lage temperatuur. Om alle problemen en risico’s te voorkomen kunnen er zwembadlamellen aangeschaft worden want door een druk op de knop wordt het zwembad automatisch met lamellen afgesloten. Er ontstaat als het ware een aquadeck waar kinderen gewoon op kunnen spelen en zij kunnen ook niet meer in het water terecht komen. Kortom bij zwembadlamellen worden er een hoop zorgen van de eigenaar weg genomen. Maar dat is nog niet alles want de temperatuur van het zwembadwater wordt langer behouden. Dit resulteert dat er in de seizoenen herfst en winter een duik in warm water kan worden genomen.

http://www.lamellenafdekkingen.nl