Kijk op Interieur
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het vervangen van autosloten

Heeft u een auto en vraagt u zich af hoe u de deursloten kunt vervangen? Het is belangrijk om te weten dat de sloten van de meeste auto’s hetzelfde zijn; als u dus het ene slot kunt vervangen, dan kunt u ook alle andere sloten vervangen. Neem voor meer informatie contact op met een lokale slotenmakerij.

Hoe de sloten te vervangen

U wilt beginnen met het verwijderen van het kapotte slot. Hiervoor moet u het raam helemaal sluiten. Als uw auto handmatige ramen heeft, dan kunt u het beste de raamhendel van de deur loskoppelen met behulp van een draadhaak.

Vervolgens verwijdert u beide deurhendels aan de binnenkant van de deur met een schroevendraaier. Als uw auto automatische ramen heeft verwijdert u het knoppenpaneel en koppelt u de elektrische connector los.

Gebruik paneelverwijderingsgereedschap om het deurpaneel van de bevestigingen af te halen. Voor het beste resultaat verwijdert u de bevestigingen aan beide zijden en de onderkant van het paneel.

Vervolgens trekt u het paneel van de deur totdat u erachter kunt reiken om de twee staven die het slotmechanisme en de deurhendel bedienen los te koppelen. De staven hebben meestal plastic clips die ze op hun plaats houden. Het enige wat u hoeft te doen is de clips opzijduwen en de staven uit de hendel te tillen.

Om de binnenkant van de deur bloot te kunnen leggen moet u de vochtbescherming eraf pellen. Vervolgens zou u in het deurslot moeten kijken en een veer-C-clip moeten zien. U wilt nu de staaf die van de slotcilinder tot aan het hendelmechanisme loopt loskoppelen bij de cilinder.

Met behulp van een tang trekt u de C-clip open en plaatst u de nieuwe slotcilinder vanaf de buitenkant in de slotopening. Tijdens het plaatsen van de nieuwe slotcilinder moet u er zeker van zijn dat het slot goed uitgelijnd wordt met het sleutelgat. Vervolgens plaatst u de clips weer terug die de hendel van het slot aan de deurhendel aan de buitenkant van de deur vastmaakt.

U plakt uiteindelijk de vochtbeschermer weer terug op de deur met behulp van de plakzijde die er al op zit. Als dat nodig is is dit ook het moment om de raamhendel weer terug te plaatsen en aan te sluiten. Zodra het slot is geïnstalleerd herhaalt u dit proces bij de overige deuren.

Conclusie

Dit is hoe u zelf de sloten van uw autodeuren kunt vervangen. Voor het beste resultaat is het echter een goed idee om een professionele slotenmaker in te huren om u bij het werk te helpen. Als vuistregel wilt u eerst zeker weten dat de slotenmaker ervaring heeft met autosloten.

Wij van Locksecure zijn professionele slotenmakers en we bieden een breed scala aan slotenservices, waaronder huis-, bedrijfs- en autoservices. Ons succes hebben we te danken aan het feit dat u onze eerste prioriteit bent. Om meer over ons te weten te komen bezoekt u onze website: http://www.locksecure.nl/slotenmaker-utrecht