Kijk op Interieur
Image default
Kleur en Stijl

Stijl kiezen

Bijna iedereen heeft zijn eigen stijl wel. Die stijl wordt bepaald door externe factoren maar ook door interne factoren. Denk hierbij aan behoeften. Wanneer iemand meer behoefte heeft aan aandacht zou die sneller velgekleurde kleding gaan dragen om op te vallen. Wanneer men juist op de achtergrond wil zijn zou men sneller grijze of zwarte kleding dragen. In het begin van je leven woon je bij je ouders. Zij voeden je op en proberen het beste uit je naar voren te halen. Vervolgens komt de puberteit. De afstand richting de ouders wordt vergroot en de eigen wil wordt op de vrije loop gelaten. Deze tijd duurt ongeveer 4 tot 6 jaar. Dit is uiteraard per persoon verschillend en ook binnen de puberteit zijn weer verschillende fases. Zodra de puberteit afgelopen is begint bijna iedereen zijn eigen stijl te vinden. De stijl die anderen bepalen wordt minder belangrijk en wat jij wilt telt meer mee. Deze stijl wordt wel is waar beïnvloed door vrienden en familie. Vaak is dit de tijd waarin mensen studeren en zich voorbereiden op de toekomst. Wat er in de toekomst gebeurt is misschien wel bepalend voor het hele leven. Het settelen begint. Wanneer die tijd over is heeft vrijwel iedereen zijn eigen stijl aardig goed te pakken. De stijl die iemand wil dragen bestaat onbewust vaak ook uit de zelfde soort kledingstoffen. Zo zijn er verschillende kledingstoffen. Wol, katoen, Nylon en mengsels hier van. Wat veel mensen vergeten is dat de stof waarvan de kleding is gemaakt enorm bijdraagt aan het uiterlijk. Daarnaast voel je je in de ene stof ook prettiger dan in de andere. Zo zijn er mensen die gek zijn op nylon kleding omdat het gemakkelijk zit. De ander vindt het weer helemaal niets aangezien het statisch kan worden en je er sneller van gaat zweten. Kortom de kledingstof is erg bepalend voor het kiezen van een stijl.

De stijl kiezen die bij je past blijkt dus iets uit ervaring te zijn. In de jeugd draag je veel verschillende kleding en voornamelijk wat anderen ook mooi vinden. De smaken verschillen op zijn tijd nogal dus worden eigenlijk tot je 16e levensjaar bijna alle kledingstoffen wel uitgeprobeerd. Wanneer dit over is weet je het beste wat er bij je past en waarom dat bij je past.

Ook wordt er advies gegeven op het gebied van stijl en kledingstoffen. Kijk daar voor naar webwinkels die een extra service bieden.

http://www.shirtsenzo.nl/promotiekleding/