De mooiste horren op maat voor u gemaakt

Kijkopinterieur

Horren op maat

Wanneer u net verhuisd bent, bent u nog druk bezig met het inrichten van uw huis. Er zijn waarschijnlijk heel veel dingen waar u in de eerste instantie niet aan denkt. Dit zijn bijvoorbeeld horren voor de ramen. Horren zijn een belangrijk onderdeel van uw huis, vooral in de zomer. Er vliegen allerlei insecten rond die maar al te graag uw huis in willen omdat hier het licht aan staat of dat het warmer is dan buiten. Om u zelf en uw eten te beschermen zijn horren op maat een musthave in huis. Er zijn veel verschillende soorten horren te verkrijgen die op vrijwel ieder raam of deur passen. Of het nu uw keuken, woonkamer of slaapkamer is, alles moet worden beschermd. Ook speelt ventilatie een grote rol. Door middel van een hor op maat kan u gerust de deuren en de ramen openlaten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de hoeveelheid insecten die binnen komen.

Advies voor horren

Er is een rol-hor die vaak in de standaardkleur helderwit 9010 en gebroken wit 9001 wordt geleverd. Dit zijn de meest voorkomende kleuren op de muren en de kozijnen. In een rol-hor zit een veer waartussen het ultradunne gaas mooi op- en afrolt. De cassette wordt op de geleiders geplaatst en hiertussen beweegt het gaas zich. Verschillende onderdelen zijn van hoogwaardig aluminium zodat het lang mee gaat. Ook bestaat er een plissé hordeur op maat. Deze is voorzien van een beweegbare kunststof ketting die als geleider dient. Deze wordt standaard in het kozijn geplaatst bij deuropeningen die smaller dan 160cm zijn. Wanneer u zit te denken aan horren op maat is het slim om eerst advies in te winnen van een expert. Het moet goed passen en het moet ook bij uw huis passen. Wanneer u eenmaal een hor heeft wilt u niet meer zonder!

http://4yourliving.nl/horren-op-maat/

Verschillende soorten vouwgordijnen

Verschillende soorten vouwgordijnen.
Er zijn een hoop verschillende soorten vouwgordijnen waar u uit kunt kiezen. Wij proberen u met dit bericht een beetje op weg te helpen in uw keuze welk type vouwgordijn passend is bij uw interieur. Er zijn transparante, inbetween, sem-transparante, dichte en (verduisterend) gevoerde vouwgordijnen, ieder met een eigen eigenschap.

Transparante vouwgordijnen:
Deze vouwgordijnen zijn gemaakt van een transparante stof zoals een vitrage os batist. Wanneer het vouwgordijn naar beneden hangt kunt u overdag gewoon door de stof naar buiten kijken en is er weinig inkijk uw woning in. Vaak wordt dit gecombineerd met een andere raamdecoratie die u ’s avonds kunt sluiten om alle inkijk weg te nemen. Transparante vouwgordijnen zorgen voor een gezellige huiselijke sfeer.

Inbetween vouwgordijnen:
Deze worden gemaakt van een inbetween stof zoals u dat ook kent van inbetween gordijnen. Deze stoffen zin wat dikker dan de transparante stoffen en geven overdag dan ook meer privacy. Een reden om te kiezen voor inbetween vouwgordijnen is dat deze nog wat meer sfeer brengen dan de gewone transparante vouwgordijnen. Daarnaast nemen deze vouwgordijnen ook wat meer direct zonlicht weg uit uw woning.

Semi-transparante vouwgordijnen:
Deze vouwgordijnen zitten tussen inbetween en dichte stoffen in . overdag heeft u zeker geen inkijk door deze vouwgordijnen. De inkijk ’s avonds zal minimaal zijn en is vooral afhankelijk hoe fel u de verlichting heeft branden. Vaak zijn dit warme stoffen die u een gevoel van luxe geven. Het is mogelijk om deze semi-transparante vouwgordijnen ook te voorzien van een voeringstof.

Dichte vouwgordijnen:
Het woord zegt het eigenlijk al, deze stoffen zijn dikker geweven en hebben geen inkijk door de stof. Houd er dus rekening mee dat u zelf ook niet naar buiten kunt kijken door de stof. Dit is een ideale keuze als u verder geen andere raamdecoratie toepast omdat u met de dichte vouwgordijnen geen inkijk heeft.

Gevoerde vouwgordijnen:
U kunt de vouwgordijnen laten voorzien van een normale voeringstof. Er zijn meerdere redenen, zo kan uw basisstof niet voldoende dicht zijn waardoor een voering zorgt voor de privacy. Daarnaast geeft de voering extra bescherming tegen verkleuring van de vouwgordijnen en een extra volle look. Wanneer u door het huis 3 verschillende kleuren vouwgordijnen toepast kunt u met de voeringstof er ook voor zorgen dat er van buitenaf maar 1 kleur voeringstof zichtbaar is.

Verduisterende vouwgordijnen:
Deze vouwgordijnen krijgen ook een voeringstof aan de achterzijde maar deze stof is dan verduisterend. Deze voeringstof is 100% verduisterend, wel kan er iets licht langs de zijkanten komen omdat het vouwgordijn vrij van de kozijnen moet kunnen bewegen. Deze voering is net als de normale voering beschikbaar in verschillende kleuren. Vaak wordt er gekozen voor een roomwitte voering omdat dit een rustige uitstraling heeft aan de buitenzijde. Verduisterende vouwgordijnen worden uiteraard meestal toegepast op slaapkamers.


 

https://blinddesign.nl

Last van insecten? Haal een hor op eigen maat in huis!

Kijkopinterieur

Wat is een hor?

Een hor eigenlijk heeft iedereen ze wel in huis. Een hor is wat anders dan een gordijn. Een gordijn is namelijk voor het verduisteren of voor de sfeer in het huis, terwijl juist de hor altijd dicht kan blijven en wel licht door laat. Een hor is namelijk om insecten en beestjes buiten te houden en dan met name de muggen en vliegen. Er zijn enorm veel verschillende horren te verkrijgen. horren die voor deuren hangen, alleen boven er aan vast zitten en verder loshangen waardoor je er gewoon door heen kunt lopen, een hor die je opzij moet schuiven om hem te kunnen openen maar ook zijn ze er die je naar boven moet schuiven om te openen en naar beneden om het aftesluiten of een hor die gewoon voor altijd vast zit maar je kan nog wel het raam open doen.

 

Horren op maat

Horren op maat kun je gewoon laten maken als je geen standaard maat raam hebt, heb je dit wel dan zijn horren op maat gewoon in de winkels of online te verkrijgen. een hor heb je in veel verschillende merken, maten, kleuren en materialen. De ene hor is gewoon recht en in de ander zitten juist plooien in verwerkt. Een deurhor die los hangt die vallen een heel klein beetje over elkaar heen zodat er nog geen ongedierten in huis kunnen komen, maar jijzelf wel makkelijk door de deur heen kunt lopen . Horren op maat en andere horren worden het meest verkocht als alle muggen en vliegen weer tevoorschijn komen. veel mensen hebben namelijk last van muggen in de zomer, vooral als je dicht bij water woont kan de overlast van muggen heel erg zijn de oplossing om ze dan uit het huis te houden is om een hor aan te schaffen.

 

Hoe werkt een hor?

Een hor wordt ook wel een vliegenraam genoemd, het is simpel gezegd gewoon een stuk gaas wat voor een raam gehangen kan worden. Doordat het gaas is kan het raam wel afgesloten worden zonder dat er lucht afgesloten wordt. en dus de lucht zich nog gewoon kan verplaatsen van de een naar de andere ruimte. Ook kunnen horren geschikt zijn om stuifmeel en andere fijne stofjes buiten te houden, als een hor dit kan heeft hij hele fijne mazen. Dit is natuurlijk super functioneel en super handig voor mensen die hooikoorts hebben. Het gaas bestaat meestal uit metaal, nylof of textiel dat in een houten of aluminium kader gespannen is.

http://4yourliving.nl/horren-op-maat/