Plastisol zetwerk voor een langdurig onderhoudsvrij dak!

Kijkopinterieur

Zelf een huis bouwen? Bezig met nieuwbouw, van plan om te renoveren of is uw bedrijfspand aan onderhoud toe? Een van de belangrijkste onderdelen bij elk soort gebouw is een goed dak! Het soort dakbedekking is afhankelijk van of u een hellend of plat dak heeft, maar ook wat uw persoonlijke voorkeur is. En heeft u uw keuze voor dakbedekking gemaakt, dan zijn er ook nog eens tal van gevel- en daktoepassingen voor de afwerking van uw roofing. Hierin is wel een stijgende populariteit merkbaar voor duurzame en onderhoudsvrije materialen zoals aluminium en plastisol. Waarom deze materialen en waarvoor worden ze zoal gebruikt op het dak?

Plastisol of aluminium dakafwerking?
Voor de afwerking van daken en gevels worden niet alleen verschillende materialen gebruikt, er zijn ook veel soorten toepassingen. Denk aan dankranden, daktrimmen en dankrandprofielen. Ze dienen allen een eigen doel waarbij u kunt kiezen uit meerdere geschikte materialen. Een aluminium afdekprofiel beschermt uw dakbedekking tegen lekkages, maar zorgt er ook voor dat uw dakbedekking niet wegwaait of loskomt tijdens een storm. Voor dergelijke muurafdekprofielen wordt vaak voor aluminium gekozen omdat het een licht, maar zeer sterk metaal is dat zich eenvoudig laat bewerken en geweldige bestand is tegen alle weersinvloeden en temperatuurswisselingen. Bovendien kan aluminium gecoat worden in diverse (RAL) kleuren, waardoor een aluminium afdekprofiel qua kleur altijd kan aansluiten op de rest van uw gevel.

Plastisol boeiboorden voor een strakke en stijlvolle dakrand!
Een andere vorm van dakrandafwerking is het gebruik van boeiboorden, ook vaak boeidelen genoemd. Een boeiboord wordt aan de onderrand van het dak bevestigd en geeft woningen en bedrijven weer een heel andere uitstraling. Natuurlijk met als hoofddoel, uw dak- en gevelbekleding beschermen tegen alle weerselementen. Vanwege de strakke en chique uitstraling zijn boeiboorden ook geliefd voor de afwerking van dakgoten of als rand rondom het dak van een dakkapel. Boeiboorden worden vaak gemaakt van plastisol zetwerk. Zetwerk is een gevormd profiel uit staalplaat of andersoortig te zetten materiaal. Plastisol is een materiaal dat bestaat uit verschillende componenten. Nadat het blanke staal is gewalst wordt het door een speciaal ‘zinkbad’ gehaald. Het doel hiervan is om het materiaal zo goed mogelijk te beschermen tegen corrosie en roest.

Plastisol zetwerk in elk gewenste kleur en altijd op maat!
Bij plastisol zetwerk worden bijvoorbeeld de boeiboorden op maat gemaakt en worden de platen ook nog afgewerkt met een kleurcoating, wat de levensduur aanzienlijk verlengt. Deze kleurcoating is toe te passen in elke gewenste kleur die bij langdurige blootstelling aan zonlicht en neerslag uitstekend behouden blijft. Plastisol is zeer flexibel, geheel roestvrij, vuurbestendig en behoeft vrijwel geen onderhoud. Af en toe schoonmaken is voldoende! Mocht er dan toch schade aan plastisol ontstaan, is het eenvoudig en snel te herstellen. Bent u nieuwsgierig geworden naar plastisol zetwerk en bent u benieuwd of dit wat voor uw dakafwerking is? Laat u adviseren, informeren en overtuigen over de geweldige voordelen en mogelijkheden van plastisol zetwerk door een groothandel of dakspecialist bij u in de buurt!

Comments are Closed on this Post

Plastisol zetwerk voor een langdurig onderhoudsvrij dak!