Kijk op Interieur
Image default
Vakantie

Ontdek de geweldige stad Granada

Granada is een juweeltje in Zuid-Spanje. Gelegen aan de voet van de Sierra Nevada, met een weelde aan Moors erfgoed ,biedt Granada je de volgende dingen om te doen.

Aanschouw de architectuur

Het Alhambra is een paleis, een kasteel, een zomerverblijf en een omsloten stad, allemaal op één eigenzinnige plaats. Breng er een dag door en laat je betoveren door de koninklijke kamers, serene binnenplaatsen en goddelijke renaissance- en Moorse paleizen. Paleisbezoeken zijn een onderdeel van Granada. De rondleidingen omvatten een wandeling door de Generalife Tuinen en een lokale discussie over de geschiedenis van het paleis. De kathedraal van Granada is gebouwd op de moskee van Granada en is de op één na grootste kathedraal van Spanje. De fundamenten zijn gotisch, hoewel de hoofdstructuur en het interieur uit de renaissance stamt. Om te genieten van de pracht van deze heilige plek, ga je in de hoofdkapel staan en werp je je blik op de glasramen, beeldhouwwerken en schilderijen aan de zijkanten.

Slenter in de Tuinen van Carmen de Los Martires

Slenter in één van de meest aantrekkelijke en groene gebieden van Granada. De tuinen van Carmen de Los Martires zijn bedekt met prachtige bloemen, kleine vijvers en magische lommerrijke paden. Ze zijn in hun volle glorie tijdens de lente en de zomer. Voor het meest romantische punt van Granada, beklim je de wenteltrap van een sprookjesachtige toren in het midden van deze oase.

Trek erop uit naar Sacromonte

Sacromonte is een wijk, gelegen op de steile hellingen van Valparaíso, te midden van pijnbomen en cactussen. Bij een wandeling langs de woningen kan men waarnemen dat geen twee grotwoningen hetzelfde zijn. Ze zijn vergelijkbaar in ontwerp maar toch uniek. Een wandeling naar Sacromonte is een echte aanrader, want vanop de top heb je het beste uitzicht over Granada. Je krijgt ook de kans om in dat Boheemse Granada leven te duiken! Oh, en er is zelfs een bar om te chillen en wat te drinken.

Wandelen in de Sierra Nevada

Dit nationale park heeft de hoogste pieken van het Iberisch schiereiland en is zelfs een skigebied. Je kan hier een rustig wandelingetje maken, je beste wandelschoenen aantrekken en zelf op verkenning gaan of zelfs gaan zwemmen. Dit kan heel gemakkelijk je lievelingsplekje worden in Granada.

Geniet in het Parque de la Ciencias

Na het observeren en absorberen van de historische charme van Granada, kan je behoefte hebben aan eens wat anders. Parque de la Ciencias (wetenschapspark) zal je dat bieden. Dit wetenschapspark heeft verschillende installaties en tentoonstellingen voor je, om van te genieten. Om te luisteren naar enkele voorstellingen en een beetje plezier te hebben, ga je naar het Planetarium, dat de hele dag door voorstellingen geeft. Met behulp van 110 spiegels worden 7.000 sterren op het scherm geprojecteerd. Dit is een magische ervaring die je niet mag missen!

Van verbazingwekkende attracties tot erfgoed, Granada heeft het allemaal. Verken deze prachtige stad op je gemak. Doe dit efficiënter door een auto te huren en ontdek die uithoeken en plekjes die anders verborgen blijven. Je kan een huurauto ophalen aan de luchthaven zelf, lees hier meer: www.autospanje.nl. Omdat het in de buurt van het centrum ligt, is het ideaal en handig om een ophaalpunt aan de luchthaven te hebben. Zorg ervoor dat je niet in verboden gebieden komt, want je krijgt hiervoor een zware boete. Ringwegen in de stad maken het navigeren een beetje lastig. Het is aan te raden om je internationale rijbewijs bij je te hebben. Veel rijroutes in Granada zijn tolvrij, waardoor het een perfecte keuze is voor die onvergetelijke roadtrip.

https://www.autospanje.nl/