Schuimrubber

Kijkopinterieur

Wat is schuimrubber precies?

Schuimrubber is een poreus materiaal. Dit wil zeggen dat er luchtbelletjes in het materiaal zitten. Deze luchtbellen werken als een soort poriën. Het doel van deze luchtbellen kan zijn om het gewicht te verlagen of om isolatie te vergroten. Door deze poriën is het schuimrubber verend. Het rubber van het schuimrubber wordt voornamelijk gemaakt van het natuurproduct latex. Echter wordt het ook gemaakt via een chemische weg. Het schuimrubber wordt veel gebruikt voor matrassen. Een vergelijkbaar materiaal aan schuimrubber is polyetherschuim. Het schuim komt aan zijn naam omdat het gemaakt is van polyether. Soms wordt dit polyetherschuim te onrechte wel eens schuimrubber genoemd.

 

Schuimrubber matras

Zoals hierboven verteld is wordt schuimrubber ook wel gebruikt voor het maken van matrassen. Naast matrassen van schuimrubber heb je nog andere soorten die gebruikt worden voor het maken van matrassen. Dit zijn:

–       Polyether: een synthetisch materiaal dat van zichzelf niet verend is maar doordat er miljoenen cellen in zijn aangebracht krijgt het vering. De warmte isolatie van een matras van polyether is goed. Ook is de vochtdoorlating erg goed en door het gewicht makkelijk te hanteren

–       HR Koudschuim: HR staat voor High Resilience. Dit betekend dat het hoog elastisch is en daarom een zacht materiaal. Voordelen aan deze matrassen is dat het non allergeen is. Verder is het reukloos, hoog elastisch en niet toxisch. Verder zitten er geen zware metalen is en heeft het beteren eigenschappen dan een polyetherschuim matras. Door miljoenen kleine cellen lijkt het matras op een spons. Door de kleine buisjes in het matras is de verluchting en vochtafvoer maximaal.

–       Latex: dit is het materiaal waar we het hierboven al over hebben gehad en wordt ook schuimrubber genoemd. De meeste latex matrassen bestaan uit een mix van synthetisch en natuurlijk latex. Dit omdat de duurzaamheid van een natuurlatex matras gunstiger is.

–       Traagschuim: voor Nasa is een materiaal ontworpen dat druk verlaagd tijdens de lanceringen van raketten. Later is gebleken dat dit een uitermate geschikt materiaal is om op te slapen. Veel fysiotherapeuten en ziekenhuizen zijn gebruik gaan maken van producten met traagschruim.

https://www.schuimrubberwinkel.nl/

Art deco meubels

Interieur op zijn best

Je interieur is erg belangrijk voor je, het is namelijk iets waar je iedere dag weer tegenaan moet kijken en blij van moet worden. Het is belangrijk dat je je thuis voelt in je huis en daar draagt het interieur een groot deel aan bij. Er zijn veel verschillende interieurstijlen en soorten meubels. Art deco meubels kunnen je huis echt helemaal opvrolijken. Deze stijlbeweging was vooral actief in de jaren ‘20 en ‘30. Het was een weerslag op de decoratieve en toegepaste kunst. Herkenbaar voor deze stijl zijn veel kleuren, eclectisch en verrassend. Art deco meubels maken vandaag de dag gewoon deel uit van allerlei andere interieurstijlen. Het kan de hele stijl een vrolijke tint geven en de meubels zijn vaak echte eyecatchers met hun verrassende kleuren en uitstraling. De meubels passen goed thuis in andere stijlen en kunnen erg goed gecombineerd worden. Art deco meubels zijn niet per se voor verzamelaars wat veel mensen denken, maar ze passen goed bij alle andere stijlen. Een meubel kan al genoeg zijn om alles op te vrolijken.

 

Art deco meubel in je interieur

Art deco meubels passen erg goed binnen allerlei interieurstijlen. Het maakt dus helemaal niet uit wat voor stijl je in huis hebt, een art deco meubel past er altijd wel in. Het kan de hele boel opvrolijken. De meubels hebben namelijk vaak opvallende en sprankelende kleuren. Het zijn kleurrijke meubels van fijne stoffen. Het maakt je huis echt gezellig en dat is wel belangrijk als je veel thuis bent, dat je je er fijn voelt. Art deco meubels vind je in leuke collecties van meubels die geïnspireerd zijn op deze stijl. Kies voor een mooie bank, een leuke lampenkap of een fijne stoel. Een art deco meubel vrolijkt je hele interieur op en zo heb je een leuk, kleurrijk item tussen alle andere meubels. Het past bijna bij elk interieur, dus twijfel niet en zoek een mooie art deco bank uit voor in jouw huis!

https://dsco.nl/art-deco-meubels-art-dsco-meubels

Maatwerk meubels: passend bij jouw smaak

Kijkopinterieur

Ben je ook zo’n fan van maatwerk meubels? Dat je een bank ziet en jij bepaalt welke stof het moet hebben, in welke kleur? Of dat je met stijlen wilt combineren? Met een meubel op maat – of dat nou die bank is of een tafel – heb je altijd iets unieks in huis. En dat niet alleen: het is echt helemaal jouw smaak. Je hebt vast wel eens voor een stoel, tafel of fauteuil gestaan en bij jezelf gedacht: ja ik had deze graag willen hebben, maar alleen die kleur past niet bij me. Bij een maatwerk meubel ben jij de baas.

 

Een mix van stijlen bij maatwerk meubels

Een meubel moet niet alleen praktisch zijn, in jouw woning passen qua afmeting maar ook naadloos aansluiten bij jouw smaak. En dan kom je al snel uit bij stijl en kleur. Waar de een gaat voor strak en modern, wil de ander retro en kleurrijk. Bij maatwerk meubels is dat dan ook allemaal mogelijk. En bij een zitmeubel zeker als het gaat om kleurrijk. Doordat je bij vele meubelwinkels een ruime keuze hebt uit zoveel verschillende soorten stoffen en daarbij ook verschillende kleuren.

 

Stel zelf je bank samen

Echt een mooi voorbeeld van maatwerk zijn elementenbanken. Deze bankstellen bestaan uit modules met verschillende afmetingen. Zet ze naast elkaar en je hebt je bank samengesteld. Wat het pas helemaal maatwerk maakt, is dat je per module kunt kiezen uit de stof en kleur. Zo heb je niet een bank in een bepaalde kleur maar juist meerdere kleuren en stijlen. Kies zo bijvoorbeeld voor een module in effen en de andere voor een opvallend patroon. En wil je een hoekbank? Dan zet je zo’n module voor de andere in plaats van ernaast. Met zo’n elementenbank kun je dus alle kanten op en dus past het altijd bij jouw woonwens.

 

Shop voor jouw maatwerk meubel

Welke meubelstijl het best bij jou past, bepaalt vaak ook welke meubelzaak je bezoekt. Online kun je dan ook veel inspiratie opdoen bij de verschillende winkels. Je hebt alvast een kijkje in de variaties aan kleuren, stijlen en stoffen. Maar een echt goede indruk krijg je nog steeds het beste in de winkels zelf.

https://dsco.nl/

Vintage meubels

Vintage is een chic woord voor tweedehands. Zo gaat het bij vintage meubels om authentieke meubels van minimaal 30 jaar oud. Deze zogeheten meubels uit de jaren 30 zijn typerend voor een bepaalde tijdsperiode en hebben en zekere stilistische waarde. Bij vintage meubels wordt vaak de vergelijking gemaakt met retro of antiek. Dit is een veelgemaakte fout, maar in feite zijn deze termen niet hetzelfde.

Retro

Om het verschil tussen retro en vintage duidelijk te maken, is het eerste verschil de tijdsaanduiding. Vintage is alles van voor de jaren ’60, denk aan meubels, bouwstijlen maar ook kleding. Retro is de stroming die hierop volgde van de jaren ’60 tot de jaren ’90. Vaak zijn retro meubels helemaal of gedeeltelijk gebaseerd op vintage meubels qua materiaalgebruik en ontwerp. Tegenwoordig is het een hype om je als designer volledig op de retro stroming te richten. Zij ontwerpen nieuwe producten met invloeden uit het verleden. Kortom, vintage meubels komen écht uit de jaren ’30 en retro kan ook geïnspireerd zijn door de geschiedenis.

 

Vintage meubels zijn vandaag de dag in 2020 weer helemaal hip. Vintage bindt het verleden met het heden en met de toekomst. Redenen om vintage artikelen te kopen zijn:

–        Vintage kan goedkoper zijn of later een goede investering blijken te zijn

–        Vintage meubelen kunnen je woonkamer uniek maken en een mooie sfeer geven

–        Vintage biedt mogelijkheden om je creativiteit de vrije loop te laten

 

Goedkopere optie

Een veelvoorkomende reden om tweedehands meubels aan te schaffen is de besparing van veel geld om een nieuwe bank te kopen bij een woonboulevard. Voor mensen met een lager besteedbaar inkomen kan dit een weg zijn om voor minder geld toch een mooie en authentieke bank te kopen. Tegelijkertijd kan het voor mensen met een hoog inkomen een manier zijn om een unieke bank de kopen die is geïnspireerd op retrostijlen om zo in je woonkamer een artistieke retrosfeer te creëren.

https://dsco.nl/vintage-retro-meubels

Je bankstel een tweede leven geven

Heb jij thuis een geweldige vintage bank staan, een fauteuil die je geërfd hebt of eetkamerstoelen die nog heerlijk zitten maar wel echt toe zijn aan vernieuwing? Dit is niet altijd een reden om maar direct op zoek te gaan naar nieuwe meubelstukken. Zeker wanneer de meubels nog heerlijk zitten of veel emotionele waarde hebben wil je er eigenlijk niet vanaf, en dat hoeft ook niet. Door de meubels te herbekleden zien ze er weer als nieuwe uit!

Klassieke meubels stofferen

Een antieke stoel of bank wil je natuurlijk het liefst ook weer laten stofferen op een authentieke klassieke manier. Niet overal kan dit tegenwoordig nog, maar bij Meubelstoffeerderij Westenberg weten ze heel goed hoe ze op de klassieke manier moeten stofferen en tegelijk te zorgen voor een duurzaam product.

Bij klassiek stofferen komt veel kijken. Zo wordt eerst de oude stof verwijderen en wordt er gekeken naar de onderstoffering. Is deze nog in orde en zitten de verbindingen nog allemaal vast? Wanneer het meubelstuk in erg slechte staat is wordt de romp van het meubelstuk helemaal opnieuw gestoffeerd op de traditionele manier. Ook wordt er bij het klassiek stofferen gebruik gemaakt van oorspronkelijke materialen.

Je meubels onderhouden

Als je meubels dan opnieuw gestoffeerd zijn in de klassieke stijl de jij graag wilde, is het ook belangrijk dat je de meubels goed blijft onderhouden. Zeker wanneer het meubelstuk veel plooien heeft is dit belangrijk, omdat hier vuil en stof tussen kan komen te zitten. Door eens per week de stoel of bank te stofzuigen en hierbij ook goed de plooien mee te nemen, kun je dit voorkomen. Daarnaast kun je de meubels afnemen met een vochtige doek. Uiteraard, wanneer er geknoeid wordt is het verstandig dit meteen schoon te maken. Zo voorkom je dat het in de stof trekt en je de vlek er niet meer uit krijgt.

 

 

https://www.westenbergmeubelstoffeerderij.nl/

Vintage meubels

Vintage meubels 

Vintage wordt vaak verward met retro. Dit komt doordat ze qua uiterlijk erg veel op elkaar. lijken. Vintage meubels zijn meubels die minimaal dertig jaar zijn, of zelfs ouder. Het komt typisch uit een bepaalde periode. Retro meubels zijn nieuw geproduceerd. Ze hebben uiterlijke kenmerken gekregen van vintage meubels. Dit komt mede doordat de stijl weer populair wordt. Het is dus een interieurstijl die steeds meer terugkomt: vintage/retro. Dit is niet gek, het is een leuke stijl! Sommige noemen de nieuwe retro meubels en de stijl ‘new vintage’. Een hele toepasselijke naam.

Interieur in huis

Deze stijl komt de laatste jaren weer helemaal terug. Het kan al in de kleine dingen zitten, zoals een lamp of wanddecoratie. Het gebruik van materialen, kleuren en prints is erg belangrijk bij het interieur. Kleine dingen maken het verschil. Vintage en retro meubels lijken erg op elkaar. Het verschil zit hem in de levensjaren. Vintage meubels kunnen ondanks hun leeftijd nog in prima staat zijn. De vintage stijl kan een leuke sfeer aan je huis geven. De kleuren zijn vaak warm en gezellig. Waar vind je deze vintage meubels? Het is niet moeilijk. Op internet, in speciale winkels, kringlopen en rommelmarkten zijn deze meubels in grote getalen te vinden!

https://dsco.nl/vintage-retro-meubels

Art deco meubels

Art deco meubels erg populair

Wat is art deco eigenlijk? Art deco is een populaire stijlbeweging uit het begin van de 20e eeuw. De uiting van de stroming kwam veel in de vorm van decoratieve en toegepaste kunst. Kenmerken van de stijl zijn rijke kleuren, veel versieringen en geometrische vormen. Je ziet het tegenwoordig nog veel terug, dit gaat van gebouwen tot auto’s en interieurs. Art deco meubels zie je ook nog steeds wel in huizen. De kenmerken van de stijlbeweging zie je wederom terug in deze meubels. Ook zie je veel houten kasten, gesneden in veel geometrische vormen. Art deco meubels zien er ook zeer creatief uit. Er is goed over nagedacht.

 

Interieur

Art deco meubels kunnen je interieur een stuk mooier maken. De meubels moeten natuurlijk wel bij de rest van het interieur passen, dit is niet heel moeilijk. Kleuren op elkaar afstemmen, kijken wat bij elkaar past en alles goed neerzetten. Vaak is het verstandig om de kleuren op de muren neutraal en rustig te houden, zo heb je meer speling met de meubels en decoratie. Art deco meubels hebben veel aparte stoffen en kleuren. Dit maakt ze ook speciaal en heb je een opvallend meubelstuk in je interieur!

https://dsco.nl/art-deco-meubels-art-dsco

Retro meubels

Retro meubels erg populair

Er zijn erg veel verschillende interieurstijlen en deze lopen vaak erg uiteen. Retro is een van die stijlen. Retro betekent eigenlijk dat het een nieuw ontworpen item is, maar er wordt in het uiterlijk verwezen naar producten of ontwerpen uit het verleden. Het is geen kopie, maar het is erdoor geïnspireerd. De stijl is te vinden in veel soorten te vinden, van kleding tot muziek en meubels. De laatste jaren is de retro stijl zeer populair geworden. Met name in de vorm van retro meubels en interieur. Mensen richten delen of zelfs hun hele huis ermee in. Het is ook gewoon een hele mooie stijl!

 

Soorten retro meubels

Retro meubels kunnen in alle soorten komen, van stoelen tot banken, tafels en kasten. Ook kan het heel makkelijk in kleine dingen zoals fotolijsten en lampen worden teruggebracht. Kleuren als bordeaux rood, okergeel en donkergroen zijn een voorbeeld van retro kleuren. Materialen als velours worden ook veel gebruikt bij de retro meubels. Lage kasten van houtsoorten met pootjes en zelfs met kleuren zie je ook vaak in deze stijl. In het algemeen wordt er ook veel hout gebruikt bij retro meubels. Vroeger was er natuurlijk ook nog niet veel meer materiaal.

https://dsco.nl/vintage-retro-meubels

Buffetkast

Een mooie buffetkast aanschaffen? Dat is lastig maar het zal wel prachtig in uw interieur gaan staan!

Uw keuken inrichten is natuurlijk super leuk om te doen. U kunt alles precies zo maken zoals u het wilt en u heeft de regie in eigen handen. Daarom kunt u zoveel kasten of tafels neerzetten als u wilt, het is maar net wat u mooi vindt. Maar ook moeten dingen natuurlijk erg praktisch zijn. Wanneer u een hele praktische kast heeft dan zult u daar ook erg veel plezier van hebben. Neem bijvoorbeeld een buffetkast, dit is een hele mooie kast die ook nog eens een handig doel heeft: buffet opbergen. Tevens geeft het een hele luxe uitstraling, iets wat waarschijnlijk heel erg mooi in uw interieur zal gaan staan en waar u zeker veel positieve reacties over zult krijgen.

 

Waar kunt u een buffetkast aanschaffen?

Dit is natuurlijk geen keuze die u zo één, twee, drie maakt en daarom wilt u er waarschijnlijk even wat langer over nadenken. Daarom kunt u de kast het beste online aanschaffen, wanneer u de buffetkast online aanschaft dan kunt u rustig nadenken of de buffetkast echt mooi in uw keuken zal gaan staan en u hoeft geen gehaaste beslissing te maken.

https://www.tendenz-wonen.nl/meubels/kasten/buffetkast/

roldeurkasten

Goede roldeurkasten aanschaffen? Dat is heel handig want zo heeft u een strak kantoor!

Als de klant bij u komt dan wilt u natuurlijk echt een netjes kantoor hebben. Dat zorgt ervoor dat de klant een goed beeld krijgt van uw werkzaamheden en het geeft toch een stukje vertrouwen in de organisatie. Wanneer alles goed opgeruimd is dan denkt de klant namelijk al snel dat het bij het bedrijf zelf hetzelfde werkt: alles is goed voor elkaar. Maar hoe kunt u het nu mooi opgeruimd laten lijken? Door middel van roldeurkasten aan te schaffen! Roldeurkasten zijn ten eerste heel erg handig omdat ze heel gemakkelijk open en dicht gaan, maar toch geeft het een hele nette uitstraling en dit zal de klant ook zeker gaan zien. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en dat is natuurlijk ook erg fijn, zo zit er altijd iets voor uw bedrijf tussen!

 

Waar koopt u de roldeurkasten?

Voor roldeurkasten kunt u gemakkelijk terecht op het internet. De roldeurkasten worden dan namelijk snel bij u op kantoor bezorgd en u hoeft er dus niet zelf mee op pad. Daarnaast zijn ze op internet voordelig en heeft u ook nog eens keus uit een breed assortiment. Ook als u nog andere producten nodig heeft dan kunt u vaak bij hetzelfde bedrijf terecht voor andere kantoorartikelen.

https://www.goedkoopinrichten.nl/roldeurkasten/