Legendarische Citroën Modellen

Kijkopinterieur

De oorsprong van de naam Citroën ligt in Amsterdam, waar een van de voorouders van grondlegger André Citroën in fruit handelde en als bijnaam Limoenman had. Tijdens de meer dan honderdjarige geschiedenis zijn er meerdere iconische modellen gelanceerd die een grote invloed hebben gehad op de gehele auto industrie.

Traction Avant

In het begin van de jaren dertig werden bijna alle auto’s via de achterwielen aangedreven. Er zijn een paar uitzonderingen die in kleine serie worden gebouwd. Citroën introduceert met de Traction Avant de eerste voorwiel aangedreven auto die in grote getalen werd geproduceerd. De blijft Traction Avant in productie tot 1957. In totaal lopen meer dan 750.000 exemplaren van de montagelijn.

2CV

Gelukkig stopt Citroën niet met het ontwikkelen van bijzondere auto’s. Na de tweede Wereldoorlog introduceert het merk de 2CV, bij ons beter bekend als de Eend. Dit model werd een groot succes omdat de budgetauto de Franse boeren de mogelijkheid bood om van paard en wagen naar auto over te stappen. De Eend bleef tot 1990 in productie. Vanwege zijn aaibare ontwerp is de Eend tegenwoordig een echte cultauto, net als de Volkswagen Kever.

DS

De vanaf 1955 geproduceerde DS of Snoek was namelijk de eerste auto die was uitgerust met een hydropneumatisch systeem voor de vering, besturing, schijfremmen en versnellingsbak. Hierdoor had de DS een aanzienlijk betere wegligging dan voorgaande auto’s. Dit kwam niet alleen de veiligheid ten goede, maar ook het rijcomfort. Het opmerkelijke en tegenwoordig klassieke design van de Citroen DS was een gevolg van het creëren van de minste luchtweerstand in combinatie met de beste wegligging.

Andere modellen

Vanaf de jaren 70 introduceerdeCitroën over het algemeen toch tot minder herkenbare modellen. De DS verdween bijvoorbeeld van het toneel. Daarvoor in de plaats kwamen auto’s met een meer gangbare vormgeving, waaronder zijn directe opvolger de CX (1975-1991), de compacte van 1970 en 1986 geproduceerde GS en de ruimere BX (1982-1994) en Xantia (1993-2001). 

Nieuwe Citroën Modellen

De 3 populairste Citroën -modellen op dit moment zijn de C1, C3 en C4. Via Citroën Private Lease zijn ze alle drie voordelig te rijden voor een vast bedrag per maand.

C1

De Citroën C1 is een compacte stadsauto met voorwielaandrijving. Het model maakt deel uit van een trio zogenaamde supermini’s waartoe ook de Peugeot 108 en de Toyota Aygo horen. Citroën introduceerde de C1 in 2005. De Peugeot 108, de Toyota Aygo en de Citroën C1 zijn samen ontwikkeld, op technisch gebied identiek en worden tezamen in dezelfde fabriek in Tsjechië gebouwd. Citroën C1 Private Lease behoort tot de voordeligste manieren om auto te rijden.

C3

Citroën introduceerde de C3 in 2002. De auto deelt zijn onderstel met concerngenoten Peugeot 206, 207 en 1007. Inmiddels is de Citroën C3 alweer 3 generaties verder en is uiteraard met zijn tijd meegegaan qua design als ook op technisch gebied. De C3 is een stuk ruimer dan zijn kleine zusje de C1.

Vanzelfsprekend wordt Citroën C3 Private Lease volop aangeboden op de private lease markt. Meerdere grote en kleine private lease aanbieder heeft de C3 in het assortiment. 

C4

Het ontwerp van de nieuwe Citroën C4 is typisch Citroën en onderscheidt zich met zijn energieke en dynamische silhouet van een hatchback in combinatie met de krachtige en robuuste kenmerken van een SUV, zoals de grote wielen tot 18” en de kunststof beschermdelen.

De standaarduitrusting van de nieuwe C4 is zeer compleet met onder andere Parkeersensoren, Climate Control, Full LED koplampen en 18″ wielen. Wat de auto uniek maakt is Citroën’s nieuwe veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions (PHC) wat de rijbeleving en het comfort naar het hoogste niveau brengt.

Via Citroën C4 Private Lease is het mogelijk om voor een aantrekkelijk vast maandbedrag in de nieuwste Citroën te rijden.

https://leaseauto.nl/private-lease/citroen/
Comments are Closed on this Post

Legendarische Citroën Modellen