Kijk op Interieur
Image default
Raamdecoratie en zonwering

Last van insecten? Haal een hor op eigen maat in huis!

Wat is een hor?

Een hor eigenlijk heeft iedereen ze wel in huis. Een hor is wat anders dan een gordijn. Een gordijn is namelijk voor het verduisteren of voor de sfeer in het huis, terwijl juist de hor altijd dicht kan blijven en wel licht door laat. Een hor is namelijk om insecten en beestjes buiten te houden en dan met name de muggen en vliegen. Er zijn enorm veel verschillende horren te verkrijgen. horren die voor deuren hangen, alleen boven er aan vast zitten en verder loshangen waardoor je er gewoon door heen kunt lopen, een hor die je opzij moet schuiven om hem te kunnen openen maar ook zijn ze er die je naar boven moet schuiven om te openen en naar beneden om het aftesluiten of een hor die gewoon voor altijd vast zit maar je kan nog wel het raam open doen.

 

Horren op maat

Horren op maat kun je gewoon laten maken als je geen standaard maat raam hebt, heb je dit wel dan zijn horren op maat gewoon in de winkels of online te verkrijgen. een hor heb je in veel verschillende merken, maten, kleuren en materialen. De ene hor is gewoon recht en in de ander zitten juist plooien in verwerkt. Een deurhor die los hangt die vallen een heel klein beetje over elkaar heen zodat er nog geen ongedierten in huis kunnen komen, maar jijzelf wel makkelijk door de deur heen kunt lopen . Horren op maat en andere horren worden het meest verkocht als alle muggen en vliegen weer tevoorschijn komen. veel mensen hebben namelijk last van muggen in de zomer, vooral als je dicht bij water woont kan de overlast van muggen heel erg zijn de oplossing om ze dan uit het huis te houden is om een hor aan te schaffen.

 

Hoe werkt een hor?

Een hor wordt ook wel een vliegenraam genoemd, het is simpel gezegd gewoon een stuk gaas wat voor een raam gehangen kan worden. Doordat het gaas is kan het raam wel afgesloten worden zonder dat er lucht afgesloten wordt. en dus de lucht zich nog gewoon kan verplaatsen van de een naar de andere ruimte. Ook kunnen horren geschikt zijn om stuifmeel en andere fijne stofjes buiten te houden, als een hor dit kan heeft hij hele fijne mazen. Dit is natuurlijk super functioneel en super handig voor mensen die hooikoorts hebben. Het gaas bestaat meestal uit metaal, nylof of textiel dat in een houten of aluminium kader gespannen is.

http://4yourliving.nl/horren-op-maat/