Kijk op Interieur
Image default
Tuin en buitenleven

Kunstgras voor op het terras

Heb je geen tijd of zin om telkens weer gras te maaien en je tuin te onderhouden? Ben je niet in het bezit van een paar groene vingers, maar wil je toch graag een groene grasmat? Dan is een kunstgrasmat de perfecte oplossing. Wist je dat kunstgras veel onderhoudsvriendelijker is dan natuurlijk gras? De technologische ontwikkelingen zorgen er ook nog eens voor dat een kunstgrasmat duurzaam is en dat je bijna geen verschil meer ziet met echt gras. Het is daarnaast heel erg gemakkelijk om aan te leggen en het heeft bijna geen onderhoud nodig.

Kunstgras opborstelen

Het is bijna niet tegen te houden; een kunstgrasmat wordt een keer platgelopen, vooral als je kinderen veel op het gras spelen. Om ervoor te zorgen dat het kunstgras mooi blijft, moet je het opborstelen. Je kunt dit het beste doen als de kunstgrasmat helemaal plat ligt. De frequentie van het opborstelen ligt aan het gebruik; des te intensiever en gebruik wordt gemaakt van de grasmat, des te vaker je deze moet opborstelen. Er zijn verschillende soorten kunstgras te koop. Is jouw grasmat puur bedoeld als kinderspeelgrond? Kies dan voor speelkunstgras. Als jouw grasmat dient ter decoratie, kies dan voor siergras. Omdat dit gras wat hoger is, zul je het sneller plat lopen en zal het vaker geborsteld moeten worden bij intensief gebruik.

Het onderhoud

Eigenlijk is een kunstgrasmat onderhoudsarm. Afgezien van het regelmatig opborstelen hoef je er maar weinig aan te doen. Het is ook niet ondenkbaar dat er zomaar een paardenbloem tussen in je kunstgrasmat omhoog komt. Dit wordt veroorzaakt door de uitwerpselen van vogels. Je kunt dit dat het beste verwijderen met een hark of borstel. Het schoonmaken van je grasmat doe je tenslotte heel eenvoudig met een sopje.

Hoe veilig is kunstgras voor kinderen en dieren?

Als er geen rubbergranulaat in de kunststofgrasmat zit én het ook nog eens voorzien is van een veiligheidscertificaat, dan is kunstgras volkomen veilig voor zowel kinderen als dieren. Een kunstgrasmat bevat geen losse onderdelen die je als kind in je mond kunt stoppen. Daarnaast is de grasmat brandveilig en zorgen de zachte en egale vezels voor een perfecte schokdemping. Voor honden en katten geldt hetzelfde. Kunstgras is enorm sterk, dus honden kunnen er met gemak op spelen. Honden zien al heel snel in dat het geen nut heeft om te gaan graven in de grasmat. En als ze dit wel doen, dan is de grasmat sterk genoeg om hier tegen te kunnen. Honden en katten kunnen heerlijk rollen op de grasmat en het is een perfecte ondergrond voor hun pootjes. Nog een fijn voordeel; jouw huisdieren worden niet vies van het spelen en rollen op kunstgras. Ook als het gras nat is geeft dit geen bijkomende nadelen. Echt gras zal sneller beschadigen wanneer het nat is, maar dit is bij kunstgras niet het geval. Ook hoef je bij kunstgras geen rekening te houden met de zaai periode. Al met al is een kunstgrasmat een ideale oplossing als je op zoek bent naar een onderhoudsvriendelijke, groene tuin.

 

https://www.kunstgrasdirect.nl