Kijk op Interieur
Image default
Kinderen

Koop een leuk kinderbed voor je zoon of dochter!

Ben je op zoek naar een leuk kinderbed? Er zijn zoveel verschillende kinderbedden dat je er soms echt niet meer uitkomt wat een leuk bed voor je kind zou zijn. Ga je voor een neutraal kinderbed, of een stoer jongensbed of meisjesbed. En welk bed binnen al die categorieën spreekt mij en mijn kind het meeste aan? Krijg in dit artikel een idee van de diverse verschillende bedden waar jij en je kind uit kun kiezen. Ga ervoor zitten en vind de inspiratie voor een leuk kinderbed.

Verschillende soorten neutrale kinderbedden

Binnen alle kinderbedden heb je een super ruime keuze. Er zijn gewone eenpersoonsbedden die recht toe recht aan zijn. Halfhoogslapers en hoogslapers die heel erg praktisch zijn om de kleine slaapkamer ruimtes optimaal mee te benutten. Kajuitbedden met handige opbergruimtes onder het bed. Halfhoogslapers met bureau’s en stapelbedden waar twee of drie kinderen in kunnen slapen. Je hebt voor onze kleintjes natuurlijk ook baybybedden, peuterbedden en meegroeibedden. Voor extra comfort en slaapgenot heb je ook kinderboxsprings. En op de camping kan je kind comfortabel slapen in een leuk readybed.

Al deze kinderbedden zijn niet speciaal op jongens of op meisjes gericht. Wanneer je graag een bed zoekt dat aansluit bij de belevingswereld van je (jonge) kind, kies dan voor een leuk jongens- of meisjesbed. Zoals een stoer autobed. Of een liefelijk prinsessenbed. Wij zullen meer bespreken over meisjesbedden en jongensbedden in de volgende alinea’s.

Meisjesbedden

Meisjesbedden zijn bedden die speciaal voor meisjes zijn ontwikkeld. Een kenmerk van een meisjesbed is dat er veel roze wordt gebruikt, en leuke figuurtjes zoals hartjes of prinsessen. Deze bedden zijn heel lief en schattig. Je dochter zal het heerlijk vinden om in een bed te kunnen slapen van haar favoriete kleur of Disney prinses. Waar we eerst over allerlei verschillende categorie kinderbedden spraken, vind je ok vele categorieën terug onder de meisjesbedden. Van een halfhoogslaper met prinsessentent, laag kinderbed met hartjes vorm, tot koetsbed. De variatie zit er verder in de stijl van het bed. Het ene meisjesbed is zeer uitgesproken roze (bijv. een Disney princess bed), waar er ook meer ingetogen meisjesbedden zijn. Welk meisjesbed een goede keuze is, hangt af van jouw smaak en dat van je dochter.

Jongensbedden

Voor jongens zijn er leuke jongensbedden. Dit zijn stoere bedden, vol avontuur. Denk aan een piratenbed, snel autobed, een bootbed, stoer bed in de vorm van een boomhut en natuurpark opzichter bed. Autobedden zijn een populaire subcategorie onder de jongensbedden. Al op jonge leeftijd dromen jongens van een mooie, sportieve auto. Er zijn snelle racewagens, maar ook brandweerauto’s, Londense bussen en politiebedden. Onder deze kinderbedden zal je ook veel variatie vinden in het type bed.

Al een keuze of selectie kunnen maken?

Heb je door het lezen van deze tekst een beter idee gekregen welk type kinderbed het beste past bij jouw zoon of dochter? Wanneer je dit nog niet duidelijk weet, raden we je aan een kijkje te nemen bij het ruime assortiment aan kinderbedden van Emob. Hier staan alle bedden per bedtype gesorteerd. Zodat wanneer je een bepaalde categorie toch niet meer interessant vindt, deze makkelijk weg kan filteren of wegklikken. Vind het kinderbed waar jij je kind heel gelukkig mee zal maken. En waar je zoon of dochter heerlijk in zal slapen komende jaren. Veel shopplezier!