Modern en vintage gaan uitstekend samen

Kijkopinterieur

Stel je een interieur voor met alleen vintage meubilair uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Dat ziet er wellicht wat stoffig, oubollig en geleefd uit. Maar stel je nu een interieur voor met alleen moderne stijl meubilair en decoratie en dat oogt mogelijk wat steriel en zielloos. Bundel de krachten van de twee en je creëert een interieur met een wow-factor. Het is origineel en je kan het tot op detailniveau aanpassen naar jouw smaak.

 

Contrasterende elementen prikkelen

Simpel gezegd: het mixen van oud en nieuw is interessant. Dat komt omdat je een creatieve mengelmoes creëert van contrasterende elementen. Dat betekent dat alles niet naadloos hoeft te matchen. Om het beste van de twee werelden te krijgen, kan je beter voor uniek en persoonlijk gaan, dan je volledig toeleggen op één stijl.

 

Ga voor authentiek

Tegenwoordig verkoopt iedere winkel wel iets onder de noemer ‘vintage’. Het is geen kunst meer om iets in deze stijl te kopen. Maar het gaat niet om het plaatsen van willekeurige vintage naast of te midden van moderne elementen om maar te contrasteren. Voor de mooiste resultaten kan je beter zoeken naar authentieke stukken vintage en decoraties met karakter. Dit type vintage herbergt een verhaal of vangen een bepaalde tijdsgeest. De kunst is om alle elementen op harmonieuze en vloeiende wijze samen te brengen.

Bij dit type authentiek antiek en vintage is het gebruikelijk dat zij handgemaakt zijn van solide hardhout, geweven textiel van natuurlijke vezels en natuurlijke kleurstoffen. Gemaakt door vaklieden met doorgegeven kennis van generatie op generatie. Dit type meubilair herbergt niet alleen veel meer persoonlijkheid, de duurzamere materialen zijn milieuvriendelijker, zijn bestendiger en gaan dus langer mee.

 

Ronde accenten

Er zijn geen vaste stijlregels, voornamelijk alleen contrasten. Een andere invalshoek die modern en vintage uitstekend doen combineren: het gebruik van ronde vormen. Het gebruik van rondingen neemt letterlijk de scherpe randjes van grove, vintage meubelstukken. Hoewel bijvoorbeeld handgemaakte houten stukken zorgen voor een verfijnde invloed in een modern interieur, kunnen zij anderzijds ook erg stevig en verstijfd overkomen. Die eigenschappen zie je vaak bij de populaire kasten en eettafels in de vintagestijl. Ronde accenten dragen bij aan de creatie van een ruimte waar modern en vintage geleidelijk samenkomen en elkaar versterken.

 

Statement-meubelstukken

De invalshoek van een statement-meubelstuk is eveneens een zeer effectieve manier om de twee stijlen samen te doen smelten. Hetgeen je hiervoor nodig hebt is bijvoorbeeld een vintage meubelstuk dat zeer rijk is aan historie. Je kan het zien als een stuk in je interieur dat gesprekken op gang zou brengen en dus spraakmakend is. Statement-meubelstukken steken af bij de rest van de ruimte waar zij staan.

Voor het optimale resultaat is hier, zoals vaker, balans doorslaggevend. Zo maak je het meeste van de grandeur van je statement-meubelstuk. Wat modern interieur niet rijk is aan historie, kan zij wel compenseren met stijl. Zo kan een grote, vintage klok uitstekend gebalanceerd worden naast een groene, fluwelen sofa en een groot schilderij in de stijl van de moderne kunst.

 

Vintage meubelen kopen voor bijvoorbeeld je keuken of voor de kinderkamer? Kijk dan eens op KeukenMatch.NL

 

Schilder Nijmegen

Kijkopinterieur

Bent u op zoek naar een schilder in Nijmegen? Het mooie weer is weer begonnen en dit betekent dat iedereen de buitenkant van het huis weer gaat aanpakken. Veel mensen starten in de tuin, maar ook de kozijnen worden weer opnieuw geschilderd. Dit is ook erg slim, want dit dit niet handig tijdens regenachtige dagen. Die hebben we natuurlijk relatief weinig in de zomer. Daarom beginnen we vandaag met de zoektocht naar een schilder die al die kozijnen kan schilderen nu het weer kan. Deze schilder is Schaepmeester Schilderwerken

Wat moet de schilder in Nijmegen doen?

Waar zijn we precies naar op zoek? Natuurlijk willen we kwaliteit en snelheid. Het liefst ook geen hoge prijs, want we blijven immers Nederlanders. Het kan soms lastig zijn om een goede schilder te vinden die ook op de goede locatie zit. Er zijn namelijk heel veel kleine bedrijfjes en er is veel concurrentie. Hoe weet je nou wanneer een bedrijf te vertrouwen is en wanneer de prijs redelijk is voor hetgeen dat je wil laten doen? Om deze reden is het altijd goed om een beetje research te doen. Dit hebben wij voor u gedaan. Schaepmeester is een bedrijf in de regio Nijmegen en zij hebben veel schilderwerk gedaan. Dit doen ze uiteraard nog steeds en ze zijn er ook erg goed in. De kwaliteit ligt altijd hoog omdat het een groter bedrijf is. Ze weten wat ze doen en daarom is dit bedrijf een zekere aanrader. Ze zijn niet heel duur en het is makkelijk om contact te maken. Je kunt contact opnemen met dit bedrijf via de telefoon of via de site op internet. Je legt simpel uit wat je precies wilt laten doen. Zij reageren hier dan direct op en je hoeft helemaal niet lang te wachten voor de afspraak.

Schaepmeester

Het is natuurlijk makkelijk om een bedrijf te contacten via internet. Dit zie je steeds vaker voorkomen. Ideaal, want het kan overal tussendoor. Dit is dus ook gewoon mogelijk via Schaepmeester. Dit maakt het heel makkelijk en dit zorgt weer voor snelle reactie. Uiteindelijk is het bedrijf ideaal voor iedereen die dicht in de buurt woont van Nijmegen!

Stijl kiezen

Kijkopinterieur

Bijna iedereen heeft zijn eigen stijl wel. Die stijl wordt bepaald door externe factoren maar ook door interne factoren. Denk hierbij aan behoeften. Wanneer iemand meer behoefte heeft aan aandacht zou die sneller velgekleurde kleding gaan dragen om op te vallen. Wanneer men juist op de achtergrond wil zijn zou men sneller grijze of zwarte kleding dragen. In het begin van je leven woon je bij je ouders. Zij voeden je op en proberen het beste uit je naar voren te halen. Vervolgens komt de puberteit. De afstand richting de ouders wordt vergroot en de eigen wil wordt op de vrije loop gelaten. Deze tijd duurt ongeveer 4 tot 6 jaar. Dit is uiteraard per persoon verschillend en ook binnen de puberteit zijn weer verschillende fases. Zodra de puberteit afgelopen is begint bijna iedereen zijn eigen stijl te vinden. De stijl die anderen bepalen wordt minder belangrijk en wat jij wilt telt meer mee. Deze stijl wordt wel is waar beïnvloed door vrienden en familie. Vaak is dit de tijd waarin mensen studeren en zich voorbereiden op de toekomst. Wat er in de toekomst gebeurt is misschien wel bepalend voor het hele leven. Het settelen begint. Wanneer die tijd over is heeft vrijwel iedereen zijn eigen stijl aardig goed te pakken. De stijl die iemand wil dragen bestaat onbewust vaak ook uit de zelfde soort kledingstoffen. Zo zijn er verschillende kledingstoffen. Wol, katoen, Nylon en mengsels hier van. Wat veel mensen vergeten is dat de stof waarvan de kleding is gemaakt enorm bijdraagt aan het uiterlijk. Daarnaast voel je je in de ene stof ook prettiger dan in de andere. Zo zijn er mensen die gek zijn op nylon kleding omdat het gemakkelijk zit. De ander vindt het weer helemaal niets aangezien het statisch kan worden en je er sneller van gaat zweten. Kortom de kledingstof is erg bepalend voor het kiezen van een stijl.

De stijl kiezen die bij je past blijkt dus iets uit ervaring te zijn. In de jeugd draag je veel verschillende kleding en voornamelijk wat anderen ook mooi vinden. De smaken verschillen op zijn tijd nogal dus worden eigenlijk tot je 16e levensjaar bijna alle kledingstoffen wel uitgeprobeerd. Wanneer dit over is weet je het beste wat er bij je past en waarom dat bij je past.

Ook wordt er advies gegeven op het gebied van stijl en kledingstoffen. Kijk daar voor naar webwinkels die een extra service bieden.

http://www.shirtsenzo.nl/promotiekleding/