Kijk op Interieur
Image default
Dak gevel en schoorsteen

Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn het overwegen waard als u een voornamelijk op het zuiden gericht dak heeft met weinig of geen schaduw en u niet denkt aan een verhuizing in de nabije toekomst. Het maximale vermogen van zonnepanelen zal worden bereikt voor een dak op het zuiden met een hellingshoek van 30 graden en geen schaduw Hoewel een dak op het zuiden het beste vermogen zou opleveren, zou een dak op het zuidwesten of het zuidoosten ook prima moeten zijn. Maar u zou minder stroom uit het systeem halen en minder op uw elektriciteitsrekening kunnen besparen.

Rendement zonnepanelen in Engeland

Hoeveel energie je zou kunnen produceren met zonnepanelen – en dus hoeveel geld je zou kunnen verdienen – hangt af van: de hellingshoek van je dak en de oriëntatie waar je woont: het zuidwesten krijgt bijvoorbeeld meer zon dan het noorden, en dit kan invloed hebben op de hoeveelheid elektriciteit die je systeem zal opwekken, hoewel niet al te veel. Eigenaren van zonnepanelen in Wales, de East Midlands en South West England meldden dat hun zonnepanelen gemiddeld de grootste hoeveelheden opwekken. Twee derde (67%) van de eigenaars van zonnepanelen in Wales zei dat hun systeem meer dan 3.000kWh per jaar produceerde. Ongeveer 61% in de East Midlands en 60% in het zuidwesten zei hetzelfde. Maar slechts een kwart (25%) van de eigenaars van zonnepanelen in Londen had zonnepaneelsystemen die zoveel opwekken.

Houd er rekening mee dat de grootte van het systeem een grote factor is die van invloed is op de potentiële opwekking, evenals de geografische ligging. Die in Londen waren ook het meest waarschijnlijk om de kleinste zonne-pv-systemen te hebben. Zo’n 15% heeft systemen met een maximale opwekking van 1,5kWp, tegenover 3% gemiddeld in de rest van het Verenigd Koninkrijk. Maar in Schotland had twee derde (66%) van de eigenaars van zonnepanelen een systeem van 3,6-4kWp, maar minder dan de helft (48%) zegt dat hun systeem meer dan 3.000kWh elektriciteit per jaar produceert.

Er zijn 1.987 leden met zonnepanelen ondervraagd in mei 2019 in Engeland. Kun je met zonnepanelen geld verdienen? Zoek uit of zon-PV een goede investering is.