beste wasmachine 2019

Kijkopinterieur

Wat is een wasmachine en waarom zijn ze zo populair bij consumenten?

De wasmachine is een huishoudelijk apparaat waarmee we onze was kunnen wassen. Een leven zonder dit huishoudelijke apparaat is waarschijnlijk niet meer denkbaar, zou ook zeer bewerkelijk zijn. In sommige huishoudens wordt het elke dag gebruikt, niet alleen om kleding te wassen, maar ook om dekens, beddengoed, handdoeken, gordijnen en dergelijke te wassen.

De gebruikelijke wasmachines die worden gekocht zijn meestal aan de voorzijde gevuld door middel van een ronde opening en worden frontladerwasmachines genoemd. Daarentegen zijn er ook wasmachines waar de wasserij van bovenaf wordt gevuld. Deze worden toploaderwasmachines genoemd.

Deze bovenladerwasmachines zijn geschikt voor kleine, smalle ruimtes, omdat ze meestal ook iets smaller zijn dan de voorladermachines.

De wasmachine met voorlader is eenvoudig te vullen omdat de opening vrij groot is. Vooral kleinere mensen hebben minder problemen met de voorladermachine dan met de bovenlader wasmachine. Omdat de trommel van bovenaf gevuld of geleegd is, moet je in de trommel buigen om kleinere onderdelen te verwijderen.

 

 

De voorladerwasmachines hebben het voordeel dat ze met bijvoorbeeld een droger op elkaar gestapeld kunnen worden. Dit betekent dat de wasmachine en wasdroger in de keuken of badkamer kunnen worden geïnstalleerd om ruimte te besparen. Om het geheel stabiel te kunnen stapelen, zijn er geschikte kits beschikbaar.

In onze wasmachinevergelijking gaan we in op de voorladerwasmachines.

Tips & hints

De wasmachines zijn vrijwel hetzelfde in vormgeving, maar verschillen in hun programma’s en functies. Ook het energierendement van de wasmachines kan variëren; de A++++++ efficiëntieklasse is momenteel de beste klasse. Alle wasmachines uit onze vergelijking hebben de energie-efficiëntieklasse A+++++++.

Bij frontladermachines maken we onderscheid tussen vrijstaande en geïntegreerde wasmachines. Deze laatste kunnen bijvoorbeeld in de keuken of de badkamer in bijpassende kasten worden geïnstalleerd, zodat ze niet zo opvallen en in het beeld worden geïntegreerd.

Waar u op moet letten bij de aanschaf van een wasmachine wordt op onze website uitgelegd.

https://tevredenconsument.nl/huishoudelijke-apparaten/beste-wasmachine-2019/

Wat te doen als uw wasmachine geen water pakt

Kijkopinterieur

U heeft uw was gesorteerd op kleur, netjes verdeeld in de trommel, wasmiddel toegevoegd, het juiste programma geselecteerd, deurtje gesloten ……….. en dan gebeurt er niets. Is het tijd voor een wasmachine reparatie Eindhoven, of is het zelf op te lossen?

Wasmachine pakt geen water

Dit kan komen door diverse problemen. We helpen u stap voor stap te bekijken of het probleem eenvoudig door u op te lossen is, of dat u toch een monteur moet bellen.

Deurschakelaar defect

Uw wasmachine heeft een ingebouwde bescherming om wateroverlast te voorkomen. Als u het deurtje niet goed sluit, zal de machine geen water pakken. Als uw machine niet begint met het programma kan daar dus het probleem schuilen. Open het deurtje en sluit hem nogmaals en druk hem extra goed aan. Hoort u een harde klik? Dan werkt de deurschakelaar. Zo niet, dan is misschien de deurschakelaar kapot. Hier heeft u een vakman bij nodig.

Waterkraan dicht

Bent u misschien vergeten de waterkraan helemaal open te draaien? Uw wasmachine heeft een bepaalde waterdruk nodig om te kunnen werken. Als de kraan openstaat en uw machine pakt nog geen water dan kan het zijn dat er te weinig waterdruk is, doordat bijvoorbeeld op hetzelfde moment iemand anders in uw woning ook veel water gebruikt. Blijft dit probleem zich voordoen dan kunt u contact opnemen met een specialist om het waterdrukprobleem voor u op te lossen.

Waterslot ingeschakeld

Is het waterslot misschien ingeschakeld? Kijk in de gebruiksaanwijzing van uw wasmachine om te zien hoe u dit waterslot kunt resetten. Watersloten schakelen doorgaans niet in zonder reden. Kijk de watertoevoerslang voor de zekerheid goed na. Zitten er knikken in de slang? Is het filtertje goed doorgankelijk?

Probleem in uw machine

Uw machine bestaat uit veel elektronica en mechanica. Veelvuldig gebruik zorgt voor slijtage bij de mechanische onderdelen. Ook kan het probleem liggen bij het programma unit van uw machine. Als bovengenoemde problemen niet spelen is het raadzaam om een witgoedmonteur van wasmachine reparatie Tilburg naar uw machine te laten kijken.