Kijk op Interieur
Image default
Aanbiedingen

Hoe weet ik welk vloerkleed binnen een strak interieur past?

Een vloerkleed kan een interieur meteen sfeer geven. Het voegt net wat meer warmte toe aan een ruimte. Als je een strak interieur wilt creëren kan dit een uitdaging zijn om mooi te stijlen. We zullen je hier mee verder helpen en je wat tips geven hoe je het juiste vloerkleed in een strak interieur plaatst. 

De basiskleuren

Bij een strak interieur wordt er vaak meteen gedacht aan alles zwart, wit en grijs. Dit hoeft zeker niet het geval te zijn. Je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld wit als basis, maar wel kleur toe te voegen met accessoires of een kleuraccent op de muur. 

Kies bijvoorbeeld een lichte of rustgevend kleur uit om toe te voegen. Zo creëer je bijvoorbeeld met blauw een wat speelser interieur en met groen wat meer een natuurgevoel. Dit kun je naast met accessoires of een vloerkleed ook doen door het toevoegen van planten aan het interieur. 

Strakke meubels en lijnen

Een strak interieur wordt getypeerd door strakke lijnen die overal terug te vinden zijn. Vaak wordt er gewerkt met strakke meubelen en een bank met niet te veel poespas. Zo zal je vaak bijvoorbeeld een strakke vierkante tafel zien en rechte kasten. 

Ook kunnen deze strakke lijnen terugkomen op de muren. Deze zijn vaak een kleur en wordt ook in lijnen meegewerkt. Als er iets opgehangen wordt aan de muur bevat dit ook vaak strakke lijnen. Vaak wordt er gekozen voor een modern schilderij aan de muur. 

Ook een vloerkleed kan veel doen voor een strak interieur. Het beslaat een groot oppervlakte. Als je kiest voor een rechthoekig vloerkleed trek je deze lijnen ook weer mooi door. Zo verleng je bijvoorbeeld de strakke lijnen van de bank en versterk je lijnen van de salontafel die erop staat. Bij www.lavinta.nl/  vind je een mooie collectie aan vloerkleden die hierbij mooi passen. 

Kleur toevoegen

Een strak interieur gaat dus vooral om hoe de lijnen in het interieur tot z’n recht komen. Dit hoeft niet per se allemaal in dezelfde kleur te zijn of alleen maar te bestaan uit strakke design meubelen. Ook bij een strak interieur kun je dus makkelijk kleur of een andere stijlen toevoegen. 

Zo kun je bijvoorbeeld met een mooi vintage vloerkleed meteen een andere sfeer geven aan je strakke interieur. Het zal warmte en kleur toevoegen. Toch zijn er in het vloerkleed nog lijnen en symmetrie terug te vinden, waardoor het goed in een strak interieur past. 

Om bijvoorbeeld een vintage vloerkleed groen Nederland te bestellen, kun je ook bij Lavinta.nl terecht. Ze hebben een uitgebreid assortiment aan mooie groene vintage vloerkleden die per stuk allemaal uniek zijn.

Accessoires stijlen

Als je het interieur mooi samengesteld hebt met strakke meubels en een mooi vloerkleed op de vloer, maak je het af met accessoires. Hierbij is het in een strak interieur de regel less is more. De accessoires die je kiest worden vaak in symmetrie geplaatst. Zo hou je de strakke lijnen van het interieur, maar breng je met de accessoires of planten wel wat meer sfeer aan.