Kijk op Interieur
Image default
Verwarming

Hoe vind je een nieuwe cv ketel?

Als je cv ketel aan vervanging toe is, dan kan het lastig zijn om een nieuwe te vinden. Cv ketels zijn er in vele soorten en prijsklassen. In dit artikel geven we je tips die helpen bij het vinden van de juiste cv ketel en wanneer je cv ketel vervangen moet worden. Je leest hier ook hoe de installatie eruit ziet én wat de voordelen van een nieuwe cv ketel kunnen zijn!

Waar koop je een nieuwe cv ketel?

Je kunt een cv ketel kopen bij verschillende winkels. Cv ketels zijn er in allerlei prijsklassen en soorten. Het is belangrijk om goed te oriënteren voordat je een cv ketel koopt. Een cv ketel gaat meestal 15 jaar mee. Als de cv ketel verouderd, dit nadelige effecten hebben op de energierekenng. Als je een cv ketel koopt, moet je rekening houden met de bijbehorende installatie. Er is nogal wat keuze!

De kostprijs van een Cv ketel

De prijs van cv ketels is afhankelijk van verschillende factoren. Zo ligt de prijs bij installatie in het algemeen hoger dan dat je vooraf denkt. Cv ketels variëren in prijsklasse van ongeveer €600,- tot €2000,-. De prijs is afhankelijk van het merk, type en de capaciteit. Je hebt de keuze uit verschillende merken, zoals Nefit, Remeha en Vaillant.

Elk type cv ketel heeft zijn eigen voordelen. Zo is er bijvoorbeeld een Cv ketel die meer rendement haalt dan andere Cv ketels. Cv ketel merken zijn vaak ook duurder, maar hebben bepaalde voordelen. Het is dus belangrijk om goed te kijken welke cv ketel bij je past!

Hoe installeer je een Cv ketel?

De installatie van een cv ketel is niet ingewikkeld, maar vereist wel enige kennis. Je moet ongeveer drie uur rekenen om de installatie te voltooien. De installateur moet de Cv ketel op het bestaande warmwater systeem aansluiten. De installateur moet eerst nogal wat werk verrichten, zoals ventilatie platen en leidingen afbouwen en verwijderen. Daarnaast is er ook nog de Cv ketel zelf. De Cv ketel moet worden geïnstalleerd en aangesloten op het bestaande water systeem.