Het nut van een kwalitatieve radiator selecteren handig verwarming advies

 

Net zoals ieder onderdelen van een woonhuis belangrijk is voor de kwaliteit en het comfort, is een correcte radiator kopen al even belangrijk bij het garanderen van een comfortabele woning. Radiatoren bestaan er in meerdere soorten en maten, maar één ding is zeker: ze bezitten elk hun voordelen. Waarmee houd je veeltijds rekening bij een radiator kiezen? Hangt de selectie van de radiator af van de ruimte waarin deze geplaatst zal worden? Hoezo moet ik de warmteafgifte becijferen van de radiator? Ieder zaken welke een oplossing vereisen, en keurig radiator advies is daarna daarnaast erg belangrijk.

Becijfering verwarming en de temperatuur van de radiator

Is er behoeftigheid aangaande een omvangrijke vermogen of volstaat een minder capaciteit? Het antwoord hierop is hoofdzakelijk dependent van de omvang van de plek waarin de radiator geplaatst wordt: de grootte van de ruimte kan gemakkelijk uitgekiend worden door middel van een warmteafgifte berekening – de vermogen berekenen van een radiator is namelijk fundamenteel. Hierbij wordt de capaciteit van de kamer vermenigvuldigd met het aantal Watt dat vereist is om de kamer te verwarmen – gemiddeld tussen de 75 en 85 watt. De vereiste temperatuur van een kamer hangt af van het type ruimte: derhalve moet een slaapvertrek geringer verwarmd worden dan een badkamer – gemiddeld 18 jegens 24 graden – wat derhalve een verschil in nodige wattage met zich meebrengt. Deze berekening warmteafgifte heeft dus een grote invloed omtrent de keuze van radiator.

De plaats van de radiator speelt ongetwijfeld een rol

Het goed en evenwijdig verspreiden van de hitte van de radiator is belangrijk om energie te korten. Radiatoren worden bijvoorbeeld het meest beneden ramen of dichtbij deuren gesitueerd, omdat daar koude gemakkelijker binnenkomt.

De juiste radiator aankopen belangrijke factoren

Het materiaal waaruit een radiator is gemaakt heeft een invloed op de warmteafgifte. Zo is een plaatstalen radiator betaalbaar en energiezuinig, terwijl een gietijzeren model milieuvriendelijk is plus daarbovenop een authentieke uitstraling aan de ruimte geeft. Een aluminiumradiator is dan weer alles in één, middels een snelle warmtegeleiding, het meest adequaat voor vochtige ruimtes dankzij de roestwerende eigenschappen en een snellere opwarming. Zowel de isolatie van uw woning is hierbij belangrijk: bij een goede isolatie kan dat vermogen enigszins verlaagd worden en vice versa.

De afmetingen van de radiator bedragen alsmede van belang: er wordt doorgaans rekening gehouden met wat extra benodigde grootte (5 – 10cm) om bijvoorbeeld beugels plus aansluitingen te kunnen plaatsen. Daarbij hebben evenals de diepte als de breedte van de radiator een invloed op de hoeveelheid afgegeven warmte en spelen vanzelfsprekend een rol bij de aanschaf van een nieuwe radiator.

Uiteindelijk moet er gedurende het kiezen van een radiator rekening gehouden worden met het behoud of verlies van warmte, wat bijvoorbeeld door de graad van isolatie van de vertrek bepaald wordt. Bij een passend geïsoleerde kamer kan er tot wel 10% van het normale benodigde capaciteit afgetrokken worden, terwijl er omtrent minder goed geïsoleerde kamers juist meer nodig is – tot 15% meer.

 

https://www.installatievakwinkel.nl/verwarming/radiatoren
Comments are Closed on this Post

Het nut van een kwalitatieve radiator selecteren handig verwarming advies