Kijk op Interieur
Image default
Bedrijven

Het beruchte theorie examen voor de auto

Naast de rijlessen moet je ook een theorie examen afleggen bij het CBR, voordat je op mag voor je rijbewijs. Je mag pas op voor je praktijk examen, nadat je je theorie toets hebt gehaald. De ene persoon slaagt in 1 keer en de ander persoon slaagt pas na 5 keer. Dit verschilt heel erg per persoon en het komt vaker voor dat mensen het niet in een keer halen. Tijdens dit examen krijg je vragen en daar moet je antwoord opgeven. De toets bestaat uit 2 verschillende onderdelen. Bij veel rijscholen zit ook een theorie cursus bij het pakket inbegrepen, zoals bij rijschool Susteren.

 

Het examen zelf

Het theorie examen voor de auto oftewel rijbewijs B bestaat uit drie onderdelen.  

  1.  Inzicht – hier laat je zien dat je regels kunt toepassen en juiste beslissingen kunt nemen.
  2.  Gevaarherkenning – gaat over het herkennen van gevaar en wat je moet doen in een situatie.
  3.  Kennis – hier laat je zien dat je feiten en regels kunt herkennen en benoemen.

Bij het onderdeel kennis en inzicht is er geen tijd per vraag ingesteld. Je kunt zelf je tijd indelen. Voor het onderdeel kennis krijg je ongeveer 8 minuten de tijd om de vragen te beantwoorden. Voor het onderdeel inzicht krijg je ongeveer 16 minuten de tijd om de vragen te beantwoorden. De vragen beantwoord je op een computer. Je kunt vragen altijd opnieuw invullen of verbeteren wanneer je wilt. Behalve als je het onderdeel al hebt afgesloten. Voor een normaal theorie examen heb je 30 minuten de tijd.

 

Zo snel mogelijk je rijbewijs behalen

Om te kunnen beginnen voor je rijbewijs dien je een geschikte rijschool zoals rijschool Susteren te zoeken bij jou in de buurt. Je kunt dit doen door te googelen naar een bepaalde rijschool, maar je kunt dit ook doen door op locatie een bezoek te brengen. Hieronder hebben wij een aantal belangrijke stappen op een rijtje gezet.

1: Neem telefonisch contact op: of je nu solliciteert voor een baan of kennis wil maken met een rijschool, telefonisch contact blijft belangrijk. Dit geeft je namelijk een heel andere eerste indruk dan dat je krijgt via mail verkeer.

2: Vraag je omgeving:Vraag in je omgeving naar ervaringen van deze rijschool en kijk wat mensen erover te zeggen hebben. Op deze manier kom je te weten hoe het bedrijf wordt beoordeeld en weet je ook meteen wat je te wachten staat.

3: Neem een proefles:Buiten dat je ervaring van autorijden op doet maak je ook kennis met de personen die in het bedrijf werken en zie je of de rijinstructeur bij je past. Ideaal dus om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt.

https://046rijopleidingen.nl/rijschool-susteren/

Gerelateerde artikelen

Wat drijft jou? Laat een drijfverentest afnemen.

Huis zelf verkopen kan iedereen tegenwoordig

Creatieve idee├źn voor de kerstboom