Kijk op Interieur
Image default
Woningen

Glazen met goede isolatie kenmerken voor jouw huis

Glazen ramen en deuren zijn een essentieel onderdeel van elke woning of bedrijfspand. Hoewel glas een grote bron van lichtinval is, is het ook belangrijk om te kiezen voor glas met goede isolatie-eigenschappen. HR++ glas is een van de meest geavanceerde glasopties die een uitstekende isolatie bieden. 

Hoe kies je de juiste glazen ramen en deuren?

Het kiezen van de juiste glazen ramen en deuren is een belangrijke stap om een goede isolatie te garanderen. De eerste factor die je moet overwegen is het type glas dat je wilt gebruiken. Er zijn verschillende soorten glas dat verschillende isolatie-eigenschappen heeft. Het type glas dat je kiest hangt af van de omgeving waar het glas moet worden geïnstalleerd, zoals de buitentemperatuur of de luchtvochtigheid.

Hoe isoleert glas?

Glas isoleert door het tegenhouden van warmte. Warmte wordt gereflecteerd en geabsorbeerd door het glas, het binnenklimaat wordt gehandhaafd. Er zijn een aantal verschillende manieren waarop glas warmte kan isoleren.

  1. Dubbel glas is een van de meest populaire opties voor het isoleren van glazen ramen en deuren. Het bestaat uit twee glasplaten die met een luchtspouw gescheiden zijn. Tussen de glasplaten bevindt zich een luchtschuim dat de luchtcirculatie vermindert en warmteverlies voorkomt.

  2. Low-E glas is een andere veelgebruikte optie voor glazen ramen en deuren. Low-E glas bevat een speciale laag die warmte reflecteert en infraroodstraling absorbeert. Net als dubbel glas houdt het de buitenwarmte buiten en de binnenwarmte binnen, waardoor het binnenklimaat wordt gehandhaafd.

  3. Isolatieglas is een andere optie voor het isoleren van glazen ramen en deuren. Isolatieglas bestaat uit twee glasplaten die met een speciale luchtschuimlaag zijn versterkt. De luchtschuimlaag voorkomt warmteverlies, waardoor de warmte binnen de kamer wordt gehandhaafd.

Voordelen van isolatie

Het isoleren van glazen ramen en deuren heeft voordelen. Het helpt het om de warmte binnen te houden, waardoor je energiebesparingen kunt realiseren. Daarnaast vermindert het ook de lawaai-overlast van buiten. Isolatieglas helpt ook om de luchtvochtigheid binnen te houden, wat een belangrijke factor is voor het behoud van een gezond en comfortabel klimaat.

Glazen isolatie voor huizen kan verschillende kenmerken hebben, afhankelijk van het type glas dat wordt gebruikt en de manier waarop het is geïnstalleerd. Enkele veelvoorkomende kenmerken van glazen isolatie zijn:

  • Hogere energie-efficiëntie: glazen isolatie kan helpen bij het verminderen van de hoeveelheid energie die nodig is om een huis op een comfortabele temperatuur te houden, omdat het warmte binnenhoudt in de winter en buiten houdt in de zomer.

  • Lagere geluidsniveaus: glazen isolatie kan ook helpen bij het verminderen van het niveau van geluid van buitenaf dat een huis binnendringt.

  • Verbeterde veiligheid: sommige soorten glazen isolatie, zoals gehard glas, kunnen het risico op inbraak verminderen.

  • UV-bescherming: glazen isolatie kan helpen bij het blokkeren van schadelijke ultraviolette (UV) straling van de zon, wat kan helpen bij het beschermen van interieur en meubels tegen vervaging.

  • Verhoogde waarde van de woning: glazen isolatie kan de waarde van een huis verhogen door de energie-efficiëntie en esthetische verbeteringen.