Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

Een shutter voor het raam plaatsen: raamdecoratie bij een landelijk interieur

Landelijke keukens is een woontrend die we steeds meer terugvinden in moderne huizen. Naast dat landelijke keukens geweldig staan in historische boerderijen die zijn omgebouwd tot woningen, zie je deze stijl ook steeds meer terug in historische panden in een stad. Een landelijk interieur geeft warmte aan een ruimte. Er zijn verschillende manieren om deze woontrend te verwerken in jouw woning en in dit artikel gaan we het hebben over de keuken.

Een landelijke keuken plaatsen

Een uitstekende manier om een stap richting een landelijk interieur te maken, is door te kiezen voor een landelijke keuken. In een landelijke keuken kan je denken aan het gebruik van natuurlijke materialen. Om de look van het landelijk interieur naar jouw keuken te halen, maak je bijvoorbeeld gebruik van mooie houten keukenkastjes, sierlijke details en toepasselijke accessoires, zoals een mooie rustieke vaas met wilde bloemen.

Kenmerken van een landelijk interieur

Om de landelijke stijl naar jouw huis en/of keuken te halen, is het handig om te weten te komen wat karaktereigenschappen zijn van deze stijl. Wanneer je denkt aan een landelijk interieur, dan denk je aan natuurlijke materialen, een houten vloer of een tegelvloer van robuust formaat, en toepasselijke decoratie. Om het modern te houden wordt er vaak gebruik gemaakt van een neutraal kleurenpalet van hout, wit en zwart. Je hebt daarnaast zelf in de hand om andere kleuraccenten toe te voegen aan dit basispalet.

Shutter raam decoratie

Ben jij op zoek naar toepasselijke raamdecoratie voor jouw landelijke keuken of landelijke interieur? Denk dan eens aan een shutter voor het raam. Shutters zijn luiken die je over jouw raam plaatst. Het voordeel van de shutters is dat ze privacy geven, maar ook veel licht doorlaten indien gewenst. De shutters kan je openklappen, net zoals een deur, wanneer je volledig daglicht binnen wilt laten. Ze hebben een robuuster uiterlijk, waardoor ze perfect passen bij de landelijke stijl.