Kijk op Interieur
Image default
Tuin en buitenleven

Een rieten dak is weer hip

Er zijn in Nederland een heleboel leuke vakantie gelegenheden. Vooral in het Noorden en Oosten van het land staan een boel kleine dorpjes bekend als erg toeristisch. Als je in de randstad woont en werkt kom je hoogstwaarschijnlijk niet heel vaak buiten de randstad. Als je dan op vakantie gaat in het Oosten kijk je je ogen uit. Vooral de prachtige huizen trekken je aandacht. Nu kijk je naar die gebouwen en vind je ze bijzonder maar kan je er niet je vinger op leggen wat het nou precies is. 

Hoogst waarschijnlijk ben je gevallen voor de charme van het rieten dak dat op het huis ligt. Dit is een traditionele manier van je dak bedekken en is een kunst op zich. Vooral bij vrijstaande huizen geeft het een combinatie van een modern en klassiek huis. Dit is een geliefde combinatie die helemaal in is op het moment. Het is een milieu vriendelijk dak dat ook nog is in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen staat. Hiernaast is het duurzaam en heeft het een levensduur van minimaal 30 jaar. Dit is mits het goed onderhouden is. Dit betekent dat je kleine schades hersteld en het mos vrij maakt. Het dak is altijd onder invloed van het weer en heeft dus onderhoud nodig.

Naast een unieke uitstraling en een goede naam heeft de rietdekker het ook nog is beter gemaakt. Vroeger werd een rieten dak namelijk geassocieerd met brandgevaar. Er zijn gelukkig een heleboel producten op de markt gebracht waardoor de kans op brand net zo minimaal is als bij ieder ander dak.

Mocht u nou een rietendak hebben of in de gelegenheid zijn om er kunnen leggen. Roep dan een keer de hulp in van een specialist. Zij zullen u deskundig advies geven op basis van de kennis en expertise waar zij al jaren over bezitten. Het blijft een kunst en u kan het op uw dak hebben.

http://www.rietwerk.nl/