Kijk op Interieur
Image default
Meubels

Doe het zelf: bed maken

Tegenwoordig is het zelf maken van meubels steeds populairder. Het is vanzelfsprekend veel duurder om een bed te kopen dan er zelf een te maken door gebruik te maken van goedkope schroeven. En hoe leuk is het om je bed helemaal zelf in elkaar te zetten en er vervolgens lekker in te slapen. Een bed neemt vaak een groot gedeelte van de slaapkamer in beslag dus het moet er natuurlijk wel mooi uit zien. Op het internet kunt u veel verschillende bouwtekeningen vinden van verschillende ontwerpen van bedden.

Benodigdheden:

–          Planken hout

–          Hout voor lattenbodem

–          Zelfborende schroeven

Allereerst begin je met het maken van twee panelen met de verbindingslatten die dienen als het hoofd- en voeteneinde. Daarna maak je de zijkanten van het bed met de grote planken hout. Vervolgens maak je deze verschillende onderdelen aan elkaar vast.

Om het iets simpeler te houden zou u de lattenbodem eventueel ook kant-en-klaar kunnen kopen, dit is namelijk niet zo duur. Zo weet u ook zeker dat deze sterk genoeg is en u er niet doorheen zal zakken.

Het gebruik van zelfborende schroeven is erg handig. Door hun scherpe boorpunt gaan deze schroeven zelf gemakkelijk door elk materiaal.  

Als de ruimte van de slaapkamer niet zo groot is, kan onder het bed extra opbergruimte worden gemaakt door middel van lades. U kunt er eventueel ook voor kiezen om een hoogslaper te maken, dit zorgt voor nog meer opbergruimte. Het is dan ook mogelijk om uw bureau onder uw bed te plaatsen.

Om uw kamer helemaal compleet te maken is het mooi om van hetzelfde hout bijvoorbeeld ook uw kledingkast te maken. Zo oogt de kamer als een geheel.

Kortom wacht niet langer, schaf de verschillende onderdelen aan en begin met het maken van uw eigen bed.

 

http://www.moerenbout.nl

Gerelateerde artikelen

Tendenz wonen – banken

Huis goedkoop inrichten? Kijk bij webshop Ikwillem!

Tendenz wonen – maxfurn puzzle